Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intarziere turnare sapa peste ipat

Intrebare toyota prius

Recomandare Placa Video

Mai exista in tara canale de tip ...
 Huawei Freebuds 5i vs OPPO Enco A...

Recomandare dezumidificator silen...

Lungime minima traseu frigorific ...

Restaurante pescaresti prin impre...
 De ce se taie unii cu lama? Non-s...

Întrebare de noob

Rezistenta la caldura vara

JOCURILE OLIMPICE PARIS 2024...fo...
 JOCURILE OLIMPICE PARIS 2024...fo...

Revolut, crypto si taxe

Kia vs Hyundai vs Skoda Karoq 2.0...

Paralizie parte inferioara picior...
 

MAAS DX-5000

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
231 răspunsuri în acest subiect

#37
calinkgb

calinkgb

    "United Gashka" mobile team

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 75.848
  • Înscris: 15.08.2008
Eroare - Sunt statii cu SSB, si mai ieftine si mai bune, si, culmea nu-s chinezarii - Lafayette AFS1005, sau, chiar Telsat-ul. :)

#38
BlueSoon

BlueSoon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.526
  • Înscris: 10.06.2006
@ calinkgb interesant, stii cumva daca merg si in 27,555 ? sau daca exista o posibilitate sa fie duse pana acolo aceste statii ? as avea nevoie de asa ceva

Edit: se pare ca da :) http://radiopics.com...te_AFS 1005.htm  pai...cred ca mi iau o trotineta deasta :)) daca mai au pe stoc

Editat de FLORIN_MX, 29 ianuarie 2011 - 22:05.


#39
VladCatalin

VladCatalin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.606
  • Înscris: 28.01.2008
Lafayette-ul e o statie suficient de desteapta. Si in acelasi timp si ieftina.

Din aceste considerente am cumparat si eu una. Dar din motive care nu tin de mine, nu pot sa montez pe bloc o antena de 7 metri. Asa ca mai am inca de asteptat.

AICI GASESTI o prezentare competenta facuta de colegul Bizzu!

#40
BlueSoon

BlueSoon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.526
  • Înscris: 10.06.2006
ceva imi e neclar...statiile astea de unde provin ? pt ca pe net scrie ca nu se mai fabrica :-?? si intradevar se vede ca nu s chiar ultima generatie. Or fi fost tinute intr un depozit ceva ?

#41
calinkgb

calinkgb

    "United Gashka" mobile team

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 75.848
  • Înscris: 15.08.2008
Exact. Asa s-a salvat o bucatica de istorie :)

#42
bizzu-TM

bizzu-TM

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.630
  • Înscris: 17.02.2008

 FLORIN_MX, on 29th January 2011, 21:51, said:

pai...cred ca mi iau o trotineta deasta :) ) daca mai au pe stoc
Florine, daca tot esti radioamator, pune si tu indicativul in semnatura, nu fii... "pirat"... :P
Sa stim si noi cu cine vorbim. :)

Daca esti radioamator, probabil esti obisnuit cu un anumit nivel de calitate al emisiei. SSB-ul de la Lafayette este mai slabut la acest capitol. Am mentionat asta si in review-ul meu. De tinut cont.

In ceea ce priveste Maas-ul, sunt interesat s-o testez inca dinainte de discutia de aici. Ma voi pronunta numai dupa ce testez. Nu de alta, dar am termeni de comparatie suficienti ca sa pot emite judecati obiective.

#43
Microtech

Microtech

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 9
  • Înscris: 15.09.2009

 yo3ihg, on 29th January 2011, 18:52, said:

Stimate domn camionagiu, se pare ca ma confunzi cu crocodilii batrani, se vede ca nu prea citesti forumul asta.

Intradevar, ca multi colegi, am inceput acest hobby activand in banda CB, cu o statie Stabo M-12, nu prea am facut legaturi cu ea pt ca avea numai 0.5W in AM. A urmat un Intek H-520, super statie, pacat ca nu o mai am. Dupa un timp am dat si eu examenele si m-am facut radioscamator, mi-au cumparat si Yaesu, Motorola, Icom, Kenwood, Superstar 3900 si chiar si o statie Magnum S-980.
Aceasta minunata statie de 1500 lei cu display albastru s-a dovedit a fi o adevarata pocnitoare, de exemplu ii fugea frecventa si avea modulatie destul de proasta pt banii care i-am dat pe ea.
Mi-a fost rusine sa o vand, am dat-o unui prieten la schimb cu niste motorole mai vechi.

Oricum sa nu ma intelegi gresit, nu am nimic cu camionagii sau cu CB-istii, si eu vorbesc in CB, local sau dx, zona de ssb (nu am masina). Eu in gluma mai numesc statiile ?pocnitori?. Nu ma cred un profesionist al acestui hobby (chiar daca uni fac o afacere din asta), nici un om cu mintea luminata, dar te rog nu ma invata pe mine ce inseamna propagare in 10 sau 11m. Si acum serios, statiile CB sunt mult prea scumpe pt ce stiu sa faca, si crede-ma ca si de yaesu 450 am zis ca e pocnitoare dupa ce am testat-o.

Chiar ma gandeam sa cumpar o jucarie din asta de care promovezi, de dragul vremurilor bune si pt ca imi place designul statiilor clasice de CB cu ssb, dar in nici un caz nu o voi cumpara de la tine.
Daca nu ma pasiona CB-ul chiar nu mai stateam pe forumul asta sa-ti raspund tie.

Reamintesc definitia ?crocodilului?, banuiesc ca la asta te-ai referit in postul tau:

CROCODIL (sau DINOZAUR) = radioamator ajuns la varsta matusalemica, sau chiar dincolo de aceasta, fan al benzii de 80m si al frecventzei de 145.225, de regula vorbitor fluent de limba rusa, eventual fost securist sau oricum cu ceva la activ p-acolo, posesorul unui transceiver pe lampi si al unei impresionante rezerve de lampi in debara utile pt ?maintenance zilnic? la transceiver, nelipsit de la intalnirile cu ceapa si parizer ieftin de fiecare martzi, fidel ascultator de QTC, mai ales a sectziunii ?ferpar, decese?, moment in care ii da o lacrima in coltzul ochiului, ?uite mah, s-a mai prapadit unul din colegii mei cu care am luptat in razboiul mondial la cotul Donului si apoi in razboiul cu CB-istii?. De asemenea crocodilii poseda un limbaj foarte lemnos la care nu doreste sa renuntze, solicitand si interlocutorului sa foloseasca limbaj la fel de lemnos?

Iti recomand sa citesti si prin blogul personal despre aparatura CB clasica, si te rog sa accepti scuzele mele ca ti-am facut produsul pocnitoare.
http://yo3ihg.blogsp...rstar-3900.html

cu stima, Vlad
YO3IHG
233EC499
233SP116

Ok, ideea de pocnitoare era cam deplasata ! Mi s-a parut superficial si deplasat sa puneti o asemenea eticheta fara sa stiti despre ce este vorba...
Eu credeam ca un forum este o chestie unde ne spunem impresiile despre ceva cunoscut, testat, etc. Se pare ca am gresit ! Bafta multa !

#44
yo3ihg

yo3ihg

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 305
  • Înscris: 08.03.2010
Inca nu sunt chiar atat de deplasat :lol: , acum o saptamana m-am jucat cu un model identic dar facut de alt chinez (recunosc, nu am facut teste de laborator) si am citit cateva review-uri pe net. La fel ca si tine mi-am spus parerea pe acest forum, dar depinde de gustul fiecaruia si de modul fiecaruia de a percepe calitatea produsului.

#45
233at102

233at102

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.680
  • Înscris: 12.07.2008
Eu credeam ca un forum este o chestie unde ne spunem impresiile despre ceva cunoscut, testat, etc. Se pare ca am gresit ! Bafta multa !

Daca urmaresti cu atentie forumul de LOGAN de exemplu,n-o sa gasesti laude aduse de dealeri modelului.Nu asta e rolul unui forum.Sigur ca ai gresit.Faptul ca o statie are ''ecou decent'' ma lasa rece.Fa si tu un film,cu 2-3 statii langa 5000DX,care sa demonstreze ceea ce spui.

#46
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 21.408
  • Înscris: 09.09.2006
Exista si alt tip de ecou, pe langa cel ""decent"? Aaaaaaaaaaaa, ala maaaaaaxim, ca la nunta, unta, ta,ta,taaaaaaaa. Daca nu are din ala, nu se va vinde pocnitoarea.

#47
leulx1

leulx1

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 11
  • Înscris: 16.01.2011

 FLORIN_MX, on 29th January 2011, 23:10, said:

ceva imi e neclar...statiile astea de unde provin ? pt ca pe net scrie ca nu se mai fabrica :-?? si intradevar se vede ca nu s chiar ultima generatie. Or fi fost tinute intr un depozit ceva ?

STatiile au fost produse in anii 80 si au stat inntrun depozit in elvetia.
Noi eu si fratele meu l-am gasit le-am testat si le distribuim de aproape 2 ani.
doar ca pe intrenet suntem la inceput.
Daca mai aveti nelamuriri su neclaritati dati un  privat sau Visit My Website

#48
energy52ro

energy52ro

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 3
  • Înscris: 17.08.2007
On Topic!
Cam de jumatate de an ma intereseaza si pe mine sa-mi iau o statie CB cu SSB pentru a o folosi ca statie de baza (in masina am una simpla).
In categoria asta de preturi nu prea ai de unde sa alegi. Singurele modele de care stiu eu sunt:
1.Jopix Itaca - destul de laudata, era in jur de 700 RON, insa nu am mai gasit-o pe la noi...de fapt nicaieri
2.Magnum 257 HP - varianta cu finali RFX75 (parca) ce pot produce pana la 80W, numai ca in RO sigur nu se gaseste. Doar comanda din SUA cu 200 USD+ shipping(in jur de 50-60 USD)
3.Magnum Omegaforce S45 HP - idem Magnum 257 numai ca pretul e de 260 USD+ shipping
4.Maas DX5000 - aparuta foarte recent, nu prea multe pareri, insa putinele o lauda drept "president killer"...mai astept un pic. Am citit pe niste forum-uri straine ca o sa apara si o versiune HP (High Power) curand.
5.Ranger/RCI 2950DX - am auzit ca-s bune...nu m-am interesat mai mult pentru ca pur si simplu nu imi place cum arata
6.President Grant/Jackson/Lincoln - cica-s cele mai bune, dar eu sunt om sarac si in nici un caz nu o sa risc valaoarea asta pe un produs second-hand, mai ales cand nu am cunostiinte avansate de electronica si nici nu am auzit de vreun specialist de incredere in zona mea(chiar in romania.....nu ca nu ar fi,dar nu am auzit eu de ei)

Superstar CRT3900, Magnum S3,S6,S9, Northpoint, Stryker si toate alea care arata aproximativ la fel nu le-am mentionat pentru ca nu merita. Am citit destule review-uri si forumuri care nu le lauda deloc. Nu ma intelegeti gresit...ele functioneaza bine, dar nu la performantele celor de mai sus; recomandate numai pentru cei ce sunt entuziasti ai aspectul CB clasic.

Variantele 2,3 si 5 se mai gasesc si la noi, doar variantele non-HP si la niste preturi nesimtit(pentru mine) de mari. S-ar merita o comanda din SUA, dar si aici exista un risc cu taxe vamale si TVA(mai trebuie sa ma documentez).
Personal as prefera Magnum Omegaforce S45 HP dar singura optiune viabila la momentul de fata (care nu depaseste 1000RON) ramane Maas DX5000. Mai astept putin, o sa ma interesez mai in detaliu despre taxe vamale si o sa revin cu o decizie si un review eventual.

Cu Stima.

Vor exista indivizi care o sa incerce sa-mi explice care e puterea maxima legala in Ro. Pentru ei am 2 idei:
1.Stiu....e 4W. Nici nu aveam de gand sa folosesc mai mult (de vazut ca toate statiile pe care le-am enumerat au puterea reglabila pana la minimul de 1W).Puterea mare ma intereseaza strict pentru cazurile de urgenta.
2. Nu fiti ipocriti. Stiu cu siguranta ca cel putin 80% dintre voi ati depasit limita de 4W (cu mai mult sau mai putin :P)

Editat de energy52ro, 04 februarie 2011 - 00:40.


#49
calinkgb

calinkgb

    "United Gashka" mobile team

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 75.848
  • Înscris: 15.08.2008
Ai uitat Lincolnul :)
In rest destul de ok postul, exceptand faptul ca Ranger chiar e o statie foarte buna, design-ul fiind ceva subiectiv. :)

P.S. la P.S.
1. Da puterea e de 4w, dar avand in vedere ca (inca) traim in .RO, cui ii pasa  :thumbdown:
2. De unde stii?  :naughty:

#50
energy52ro

energy52ro

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 3
  • Înscris: 17.08.2007
Am adaugat si Loncoln cu un edit. Stiu ca Ranger sunt foarte bune...laudate pe toate forum-urile, dar daca aspectul nu e chiar pe gustul meu, ce sa-i fac?
Nimeni si nimic nu e perfect si legea asta se aplica si in piata aparaturii radio CB. De asta si gama foarte variata.
Eu mi-am identificat nevoile si de aici a rezultat lista de mai sus din care am preferat Omegaforce si DX5000. Asta pentru ca ma intereseaza SSB si stabilitate in el, un pic de putere(reglabila),un display care sa-mi arate frecventa(preferabil si canalul), un S-metru bunut si eventual echo si RB pentru momentele in care vreau sa ma cert cu cineva in CB :D

PS la PS la PS :P
1.Corect...nu prea ii pasa nimanui
2.Tocmai de asta (1)

Editat de energy52ro, 04 februarie 2011 - 01:01.


#51
calinkgb

calinkgb

    "United Gashka" mobile team

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 75.848
  • Înscris: 15.08.2008
Vezi care din ele e mai stabil in frecventa, magnumurile nu sunt tocami renumite pentru asta....
De aia eu as merge pe Lincoln. Dar, nah, sunt banii tai, tu stii mai bine.
Spor!

#52
energy52ro

energy52ro

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 3
  • Înscris: 17.08.2007
Si aici sunt 2 tabere.....unii zic ca nu au cum sa faca drift in frecventa pentru ca aceasta e controlata din procesor(valabil pentru DX500 si magnum 257/omegaforce....restul nu stiu).
Crede-ma... si eu as vrea un President, dar ce fac daca iau o lamaie...la cine ma duc?
Asa stiu macar ca iau ceva nou cu garantie. Nu a umblat nimeni in ea si nici nu va umbla. Intr-adevar exista o diferenta intre President si restul, insa eu zic ca nu e chiar de la cer la pamant. Totusi, hai sa comparam ce pret avea Lincoln cand era nou si Maas DX5000 (sa zicem)...
Cred ca, pana la urma urmei, din comoditate :D, voi merge pe Maas

Cu respect.

#53
bizzu-TM

bizzu-TM

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.630
  • Înscris: 17.02.2008

 energy52ro, on 4th February 2011, 00:22, said:

Singurele modele de care stiu eu sunt:
Statie de baza zici? Hmmm...
Update la ce stii tu:  :idea:
Lafayette Telsat 805 B

YouTube video

Editat de bizzu-TM, 04 februarie 2011 - 02:10.


#54
leulx1

leulx1

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 11
  • Înscris: 16.01.2011

 bizzu-TM, on 4th February 2011, 01:50, said:

Statie de baza zici? Hmmm...
Update la ce stii tu:  :idea:
Lafayette Telsat 805 B

YouTube video

multumesc bizzu-tm chiar nu aveam un link petru telsat

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate