Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PINNED Black Friday 2018

PINNED Este Black Friday țeapa? Dis...

Phunk B - Octombrie ( VIDEO )

Rata banca
 Cum aflu parola de securitate a u...

Lenovo G510 varianta SSHD upgrade...

Ce procesoare ati avut in P.C.uri...

Idei petrecere timp liber
 Demonstrații in Franța

Peugeot partner 1.6 diesel 2007 ...

Merita afacerea asta?

Stabilizator tensiune pentru cent...
 Glutenul si inflamatiile

modul carucior electric pt pers c...

Recomandare Centrala si ce filtre...

Laptop ultraportabil
 

Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate
(actualizat 23 mai 2018)


I. Introducere

Confidentialitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal reprezinta una dintre preocuparile principale ale SoftNews Net SRL, cu sediul in Bucuresti, Romania, in calitate de operator de date.
Acest document are rolul de a va informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in contextul utilizarii Forumului Softpedia, o pagina de Internet accesibila la adresa web https://forum.softpedia.com/, denumita in continuare "Site-ul", cu respectarea prevederilor legislative privind datele personale in vigoare in Romania, cum ar fi legea 677/2001 si Regulamentul (EU) 2016/679 ("RGPD").


II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

II.1. Daca sunteti membru inregistrat al Site-ului, SoftNews Net SRL va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal precum si orice alte categorii de date pe care le furnizati in mod direct in contextul crearii contului de utilizator sau in orice alt mod care rezulta din utilizarea Site-ului.

II.2. Daca sunteti vizitator (guest) al Site-ului, SoftNews Net SRL va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le furnizati in mod direct in contextul utilizarii Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizati in cadrul sectiunii de contact, in masura in care ne contactati in acest fel.


III. Scopurile si temeiurile de prelucrarii

III.1. Daca sunteti membru inregistrat al Site-ului, SoftNews Net SRL prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

(a) Pentru desfasurarea relatiei dintre dumneavoastra si SoftNews Net SRL, respectiv oferirea serviciilor prin intermediul Site-ului (vizualizarea discutiilor de pe Forumul Softpedia, participare la discutii, etc):
- Date necesare: adresa e-mail, username, parola, adresa IP. Furnizarea acestor date este obligatorie intrucat fara ele nu este posibila inregistrarea unui cont, autentificarea in cont, postarea de mesaje, primirea de notificari si alte functionalitati care fac parte din serviciile oferite pe Site
- Date optionale: data nasterii, sex, interese, website URL (site propriu). Furnizarea acestor date este pur voluntara. Accesul la toate serviciile oferite pe Site nu este conditionat sau impiedicat de absenta lor.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop are la baza prevederile din cuprinsul Termenilor si Conditiilor, prevederi acceptate in momentul inregistrarii contului de membru si care au rol de contract intre parti. Deasemenea, prelucrarea datelor se bazeaza si pe interesul legitim al SoftNews Net SRL de a putea oferi in siguranta serviciile prin intermediul Site-ului. Prelucrarea "datelor optionale" se bazeaza pe consimtamantul persoanei vizate, dat in mod explicit la introducerea acestora.

Aceste date nu sunt transferate sau comercializate unor terti si nu sunt prelucrate in alte scopuri decat pentru furnizarea serviciilor pe Site. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea derularii raporturilor dintre dumneavoastra si SoftNews Net SRL si oferirea serviciilor prin intermediul Site-ului.

(b) Pentru indeplinirea obligatiilor legale care incumba SoftNews Net SRL in contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop este necesara in baza unor obligatii legale.

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este necesara. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea SoftNews Net SRL de a respecta obligatiile legale care ii revin si deci in imposibilitatea de a va oferi serviciile prin intermediul Site-ului.

Pentru implementarea unor strategii de depistare si blocare a atacurilor informatice (ex: hacking, (D)DOS, etc) se prelucreaza, pentru maxim 30 de zile: adresa IP precum si informatiile User-Agent si HTTP referer trimise de aplicatia Internet folosita la accesarea Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al SoftNews Net SRL de a imbunatati permanent experienta pe Site si a asigura securitatea si continuitatea serviciilor oferite pe Site.

(d) Pentru transmiterea prin e-mail de comunicari non-comerciale privind evenimente care au avut loc pe Site, spre exemplu notificari de raspuns la mesajele scrise, aparitia unor subiecte noi de discutie din sectiunile urmarite, etc.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamantul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati.

Va puteti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin bifarea casutei corespunzatoare de la momentul crearii contului, sau ulterior crearii contului, la sectiunea "Optiuni de notificare". Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari puteti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail. In plus, puteti sa va dezabonati prin accesarea sectiunii "Optiuni de notificare" din contul personal.

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

(e) In scopul efectuarii diverselor analize de trafic web, raportari privind modul de functionare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinte de consum, in principal, in vederea imbunatatirii experientei oferite pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al SoftNews Net SRL de a imbunatati permanent experienta pe Site.

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra. Refuz (opt-out) Google Analytics. Refuz (opt-out) personalizare Google Ads

III.2. Daca sunteti vizitator (guest) al Site-ului, SoftNews Net SRL prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

(a) pentru rezolvarea plangerilor, reclamatiilor si pentru a monitoriza traficul si a imbunatati experienta dumneavoastra oferita pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al SoftNews Net SRL de a asigura functionarea corecta a Site-ului, precum si pentru a imbunatati permanent experienta vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin solutionarea diferitelor comentarii, intrebari sau reclamatii.

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

(b) Pentru indeplinirea obligatiilor legale care incumba SoftNews Net SRL in contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop este necesara in baza unor obligatii legale.

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este necesara. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea SoftNews Net SRL de a respecta obligatiile legale care ii revin si deci in imposibilitatea de a va oferi serviciile prin intermediul Site-ului.

Pentru implementarea unor strategii de depistare si blocare a atacurilor informatice (ex: hacking, (D)DOS, etc) se prelucreaza, pentru maxim 30 de zile, adresa IP precum si informatiile User-Agent si HTTP referer trimise de aplicatia Internet folosita la accesarea Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al SoftNews Net SRL de a imbunatati permanent experienta pe Site si a asigura securitatea si continuitatea serviciilor oferite pe Site.

(d) In scopul efectuarii diverselor analize de trafic, raportari privind modul de functionare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinte de consum, in principal, in vederea imbunatatirii experientei oferite pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al SoftNews Net SRL de a imbunatati permanent experienta pe Site.

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra. Refuz (opt-out) Google Analytics. Refuz (opt-out) personalizare Google Ads.


IV. Durata pentru care va prelucram datele

Ca principiu, SoftNews Net SRL va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus.

In cazul in care sunteti membru inregistrat al Forumului Softpedia, vom prelucra datele dumneavoastra pe intreaga durata a existentei contului si ulterior conform obligatiilor legale care revin in sarcina SoftNews Net SRL (spre exemplu, adresele IP continua sa fie stocate in baza de date, in asociere cu fiecare postare scrisa de dumneavoastra).

Daca va retrageti consimtamantul pentru prelucrarea datelor in scopul comunicarilor non-comerciale, SoftNews Net SRL va inceta prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in acest scop, fara insa a afecta prelucrarile desfasurate de SoftNews Net SRL pe baza consimtamantului exprimat de catre dumneavoastra inainte de retragerea acestuia.


V. Dezvaluirea datelor cu caracter personal

Pentru indeplinirea scopurilor de prelucrare, SoftNews Net SRL poate dezvalui datele dumneavoastra catre parteneri, catre terte persoane sau entitati care sprijina SoftNews Net SRL in desfasurarea activitatii prin intermediul Site-ului (de exemplu furnizori de servicii IT, firme de curierat, etc), ori catre autoritatile publice centrale/locale, in urmatoarele cazuri exemplificativ enumerate:
- in situatiile in care aceasta comunicare ar fi necesara pentru atribuirea de premii sau alte facilitati persoanelor vizate, obtinute ca urmare a participarii lor la diverse campanii promotionale organizate de catre SoftNews Net SRL prin intermediul Site-ului;
- pentru efectuarea analizei datelor, testarea si cercetarea, monitorizarea tendintelor de utilizare si activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranta si autentificarea utilizatorilor;
- atunci cand dezvaluirea datelor cu caracter personal este prevazuta de lege.

VI. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate catre SoftNews Net SRL pot fi transferate in afara Romaniei, catre state din Uniunea Europeana sau catre Statele Unite ale Americii, in conformitate cu garantiile oferite de standardele EU-US Privacy Shield.

VII. Drepturile de care beneficiati

In conditiile prevazute de legislatia in materia prelucrarii datelor cu caracter personal, in calitate de persoane vizate, beneficiati de urmatoarele drepturi:

1. Dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre SoftNews Net SRL, conform celor descrise in prezentul document;

2. Dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obtine confirmarea din partea SoftNews Net SRL cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, si detalii privind activitatile de prelucrare precum modalitatea in care sunt prelucrate datele, scopul in care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;

3. Dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obtine corectarea, fara intarzieri nejustificate, de catre SoftNews Net SRL a datelor cu caracter personal inexacte, precum si completarea datelor incomplete; Rectificarea/completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, daca exista, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.

4. Dreptul la stergerea datelor, fara intarzieri nejustificate, ("dreptul de a fi uitat"), in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:
- in cazul in care datele personale nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
- in cazul in care este retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrarea datelor personale;
- in cazul in care persoana vizata se opune prelucrarii datelor personale si nu exista motive legitime care sa prevaleze;
- in cazul in care datele personale au fost prelucrate ilegal;
- in cazul in care datele personale trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;
- in cazul in care datele personale au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.

Este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor, SoftNews Net SRL sa anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice sau de arhivare;

5. Dreptul la restrictionarea prelucrarii in masura in care :
- persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care permite SoftNews Net SRL verificarea corectitudinii datelor;
- prelucrarea datelor personale este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;
- operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
- persoana vizata s-a opus prelucrarii (altele decat cele de marketing direct), pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.

6. Dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si (ii) dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre SoftNews Net SRL catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;

7. Dreptul la opozitie - in ceea ce priveste activitatile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitari conform celor indicate mai jos:
- in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care se afla persoana vizata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in temeiul interesului legitim al SoftNews Net SRL sau in temeiul interesului public, cu exceptia cazurilor in care SoftNews Net SRL poate demonstra ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
- in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct.

8. Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa;

Deasemenea, aveti dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, in masura in care considerati ca nu am raspuns solicitarilor dumneavoastra intr-un mod conform cu legislatia.

Pentru orice intrebari suplimentare cu privire la modul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate si pentru a va exercita drepturile mentionate mai sus, va rugam sa va adresati la adresa de email: dpo@softnews.ro

Aceasta pagina de Internet foloseste fisiere de tip cookie. Pentru mai multe informatii cu privire la modul in care se folosesc aceste fisiere, va rugam sa accesati Politica de utilizare cookie-uri.
Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate