Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat ar trebui sa ma coste o incar...

UBB camin

Boxe active pentru terasa

pret manopera
 ce acte sunt necesare la inregist...

stabilizator tensiune problema lu...

Voi raportati undeva tentativele ...

Cat timp se pierde cu fisa medica...
 Ce se poate face intr-o balta de ...

Jaluzele sau rolete interior

Imagine cu tenta galbuie

Noul Suzuki Swift 2024
 Parere ac sh

Dividende - Cat am de plata la st...

Teren de vanzare. O agentie imobi...

Alegere tableta
 

Motor aer conditionat

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
puiut

puiut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 11.04.2003
Am un ac Midea la care nu vrea sa mai porneasca motorul ventilator de la unitatea exterioara. La mufa de alimentare a motorului nu are curent. Un sfat? Eventual pot alimenta motorul altfel.
Modelul este inverter MOB03-12HFN1-QRD0GW, iar cod motor ZKFN-40-8-1L.
Nu am gasit nici meserias in zona, Gorj. Unul singur care a spus ca il depaseste problema la inverter.
Multumesc.

#2
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,828
  • Înscris: 19.03.2022
Verifici daca are vreo siguranta fuzibila acolo de unde pleaca alimentarea pentru motorul ventilator.
Daca siguranta e buna atunci cablul e intrerupt.

Din ce stiu acel motor e comandat prin releu sau triac. Verifica daca  sunt in regula.

#3
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,624
  • Înscris: 18.10.2011

View PostPaco_ste1, on 08 iunie 2024 - 09:42, said:

Verifici daca are vreo siguranta fuzibila acolo de unde pleaca alimentarea pentru motorul ventilator.
Daca siguranta e buna atunci cablul e intrerupt.

Din ce stiu acel motor e comandat prin releu sau triac. Verifica daca  sunt in regula.

Btw, cum mai fac alegerile proiectantii, ce se mai foloseste (releu vs triac)? Multumesc.

#4
puiut

puiut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 11.04.2003
Intre firele de la motor u-v, u-w, v-w imi da aceasi rezistenta, deci motorul ar trebui sa fie bun.
Nu vad pe placa fuzibila.
Am pus niste ventilatoare mici in unitate si cat de cat a racit putin, dar consumul pe contoar 13-16A.
Pot alimenta altfel motorul?

Attached Files



#5
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,351
  • Înscris: 07.11.2006

View Postpuiut, on 08 iunie 2024 - 10:18, said:

Intre firele de la motor u-v, u-w, v-w imi da aceasi rezistenta, deci motorul ar trebui sa fie bun.
Nu vad pe placa fuzibila.
Am pus niste ventilatoare mici in unitate si cat de cat a racit putin, dar consumul pe contoar 13-16A.
Pot alimenta altfel motorul?

Ce drac de contoar ai ca-ti masoara amperajul?

#6
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,702
  • Înscris: 08.03.2017
"Ce drac de contoar ai ca-ti masoara amperajul?"
Cred ca este vorba de cele portabile la 70-80 lei pentru verificari acasa, cu display lcd si care au mai multe posibilitati de citire , volt, amper, consum , setare pret s.a.

#7
puiut

puiut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 11.04.2003
Am gasit fuse 1, imi da rez 0 pe ea.Deci e buna.

Inainte de a afisa consumul total arata amperajul.

Attached Files

  • Attached File  c1.jpg   161.09K   66 downloads


#8
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,828
  • Înscris: 19.03.2022
Poti foarte simplu sa alimentezi motorul ventilatorului cu o siguranta termica montata pe radiatorul exterior.
Siguranta termica sa aiba temperatura de declansare intre 40-45 grade.

Vizualizare mesajaaaa4567, pe 08 iunie 2024 - 09:53, a scris:

Btw, cum mai fac alegerile proiectantii, ce se mai foloseste (releu vs triac)? Multumesc.
Mai se folosesc relee solid state  comanda lor e foarte simpla.
Un triac e mult mai fiabil la consumatori rezistivi, releul electromagnetic e rezistent la socuri electrice dar nu sunt fiabile in timp.
Depinde de puterea consumatorilor si de  frecventa de aclansare . . .

Vizualizare mesajpuiut, pe 08 iunie 2024 - 10:56, a scris:

Am gasit fuse 1, imi da rez 0 pe ea.Deci e buna.

Inainte de a afisa consumul total arata amperajul.
Posibil ca  un releu, triac, releu solid state, s-a defectat.

#9
puiut

puiut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 11.04.2003
Inteleg ca ar trebui sa gasesc undeva tensiune continua peste 100v ? Siguranta sa opreasca daca trece de 45 de grade?

#10
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,357
  • Înscris: 03.12.2005
Astea mai noi au un IPM mai mic dedicat pentru motorul de ventilator, care e si el inverter cu turatie variabila. Vezi tot pe placa de putere, un modul cu mai mult de 10-12 pini si eventual radiator. Cel mare e pentru motorul compresorului si uneori e montat in aer pe un radiator. Cel mic e al ventilatorului.

#11
Rubin1977

Rubin1977

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,173
  • Înscris: 15.07.2017
Eu văd acolo un tranzistor IGBT. E vreo 100-250$ unul.
Parcă nu merită osteneala.

Attached Files


Edited by Rubin1977, 08 June 2024 - 13:41.


#12
Rubin1977

Rubin1977

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,173
  • Înscris: 15.07.2017
Mai bine schimbi placa de control cu totul. (Poza-i doar ptr. exemplificare)

Ai aici manualul: https://www.manualsl...gw-8997658.html

Attached Files


Edited by Rubin1977, 08 June 2024 - 14:00.


#13
puiut

puiut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 11.04.2003
Acolo scrie IPM.
Am pus in cutie 2 ventilatoare la 12v, doar ca le alimentez la 9v. am consumat 3kw in 2 ore, e acceptabil in camera dar mult la consum. Am 5 alimentatoare la 12v dar sunt duse. Am sa incerc cu o sursa de calc. poate la 12v creste turatia si o sa consume mai putin. Nu gasesc de unde sa alimentez motorul original si nici ce tensiune accepta.
De la un service din Bucuresti mi-au spus ca ar fi placa de la unitatea interna, nu ar trimite comanda. La inceputul lui iulie vin la Bucuresti si incerc sa scot ambele placi. Daca mai merg pana atunci.
In privinta consumului pot spune ca pana acum din 2018 am fost f. multumit.
Preturile pentru placa sunt foarte mari, la un service, cu montajul lor (al placi) si cu placa la schimb este 700 doar placa. Cred ca e mai bun altul nou.
Am vazut preturi de montaj ac nou 949 lei.

Attached Files



#14
puiut

puiut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 11.04.2003
Multumesc Rubin gasisem si eu un manual dar pentru MSMBB-12HRFN1-BT0W.
Doar ca nu au scema electrica sa vad de unde as putea lega motorul.
Din schema asta nu intelegi nimic.

Attached Files

  • Attached File  pp.png   181.96K   25 downloads


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate