Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cresterea curcanilor
Last Updated: Dec 21 2021 10:54, Started by
catalina_c
, Mar 18 2010 00:04
·
0
#127
Posted 29 August 2010 - 15:42
#128
Posted 29 August 2010 - 16:21
Referitor la hrana Agroland am facut ieri un experiment pe curcani :am luat 2 Kg de hrana am pus robotul de bucatarie in functiune si am facut-o praf ca uruiala .Ce credeti ?Nu s-au atins de ea desi am pus-o in acelasi recipient cu care sunt hraniti seara .Pur si simplu de mici sunt invatati pe acele granule .
De cateva zile le-au aparut curcanilor si curcilor niste bube rotunde pe gat cu "cojita".Cojita este cum avem noi cand ne avem o rana .Aveti idee ce poate fi ?Necesita tratament? In rest curcanii mei au crescut bine |
#129
Posted 29 August 2010 - 17:30
Multumesc da am primit mesajul.Sunt din zona Galatiului D-voastra ? In hala intra in jur de 2800 de pui . Zic eu , undeva macar 50--60 pupite. Acum daca puteti preciza ce mai contine o astfel de linie. Banuiesc ca un rezervor de echilibrare a temperaturii cu cea din hala , un regulator depresiune,presiunea fiind cea de la retea -4 atm si ce ar fi interesantpt o astfel de instalatie -----aplicarea tratamentelorin apa de baut,Cred ca folosind-o d-v.aveti idee , poate ar prinde bine si noua.
IN legatura cu pustulele alea de pe capul curcanilor,am avut necazuri si eu cu asa ceva....Varsat de vant....se numeste dar la mine aparusera si pesub aripi. Pustulele se usuca si fac cojite. La d-l doftoru......cit mai repede, ca-i mai bine. NU mai retin medicamentul, dar daca este asta ma interesez,.. |
#130
Posted 29 August 2010 - 20:01
COSTICAN, on 29th August 2010, 18:30, said: Multumesc da am primit mesajul.Sunt din zona Galatiului D-voastra ? In hala intra in jur de 2800 de pui . Zic eu , undeva macar 50--60 pupite. Acum daca puteti preciza ce mai contine o astfel de linie. Banuiesc ca un rezervor de echilibrare a temperaturii cu cea din hala , un regulator depresiune,presiunea fiind cea de la retea -4 atm si ce ar fi interesantpt o astfel de instalatie -----aplicarea tratamentelorin apa de baut,Cred ca folosind-o d-v.aveti idee , poate ar prinde bine si noua. IN legatura cu pustulele alea de pe capul curcanilor,am avut necazuri si eu cu asa ceva....Varsat de vant....se numeste dar la mine aparusera si pesub aripi. Pustulele se usuca si fac cojite. La d-l doftoru......cit mai repede, ca-i mai bine. NU mai retin medicamentul, dar daca este asta ma interesez,.. este o firma in Brasov www.adinter.ro si la Sibiu care au lini de apa cu toata instalatia de care ai nevoie dar ati inceput afacerea sau acum vreti sa incepeti care este spatiul |
#131
Posted 30 August 2010 - 12:24
Da, este interesanta adresa,cred ca o sa ma interesez pt un pret total la ceia ce-mi trebuie mie. multam frumos!!!!!!. afacerea o am de cativa ani,am adapostul construit nou, cu toata infrastructura[ apa, 380,incalzire,acum lucrez la un micro FNC], iar desfacerea este sigura.Am optat pt transe nu mai mari de2500- max 3000 buc,[aceasta este cantitatea ce-mi incape in masina, apoi in hala,plus 2-3zile de cazare] dupa care la vanzare.Ultimii sant cazati curcanii, ca se mai incalzeste si afara.Suprafata : 100 - 110M2.
|
#132
Posted 30 August 2010 - 16:27
COSTICAN, on 30th August 2010, 13:24, said: Da, este interesanta adresa,cred ca o sa ma interesez pt un pret total la ceia ce-mi trebuie mie. multam frumos!!!!!!. afacerea o am de cativa ani,am adapostul construit nou, cu toata infrastructura[ apa, 380,incalzire,acum lucrez la un micro FNC], iar desfacerea este sigura.Am optat pt transe nu mai mari de2500- max 3000 buc,[aceasta este cantitatea ce-mi incape in masina, apoi in hala,plus 2-3zile de cazare] dupa care la vanzare.Ultimii sant cazati curcanii, ca se mai incalzeste si afara.Suprafata : 100 - 110M2. desfacerea unde o ai si la ce preturi pui ii cresti de mici furajele la ce preturi ati acesat foduri europene adapostul il aveti in afara localitati aveti toate autorizatile a fost greu la cxe costuri va ajuns adapostul si de cati ani ati inceput |
#133
Posted 01 September 2010 - 09:30
Ca idee:in zona aceasta preturile la terenuri sunt mult mai mici[este o zona sateasca] , fata de alte parti.
am inceput in 2004 cu: 0,41HA.--- 10000 [ totul exprim in RON ] cladire----proiect, aut constr ... aproximativ 32000 [cladirea terminata ] 380, apa s.a.m.d. 6000 moara ciocanele, inst incalzire[centrala lemn cu gazeificare, tun caldura, tip aer --apa 11390 construit in regie proprie[ munca bruta cu zilieri , iar restul--- familia a dus greul ] constructia facuta pe persoana fizica, [avizele se obtin mult mai usor], dupa care contract de comodat cu PFA pui : de o zi ---la inceput co firme din RO,acum si din import___ carne , mixt, curca uneori si rata la comanda DA este in localitate, vecinii pe la 80-100m [ 2 mai sunt] ,iar locuinta mea vecina cu cladirea furaje: pana la 40-42zile ---nucleu proteic ,nu-l pot afisa sa nu se considere reclama , dar bun raportat calitate pret. Fonduri--- nu am accesat nimic. totul facut in decursul celor 5 ani cu resurse proprii . in perioada aia nu prea aveam noi loc, iar acum .........? |
#134
Posted 01 September 2010 - 13:13
COSTICAN, on 1st September 2010, 10:30, said: Ca idee:in zona aceasta preturile la terenuri sunt mult mai mici[este o zona sateasca] , fata de alte parti. am inceput in 2004 cu: 0,41HA.--- 10000 [ totul exprim in RON ] cladire----proiect, aut constr ... aproximativ 32000 [cladirea terminata ] 380, apa s.a.m.d. 6000 moara ciocanele, inst incalzire[centrala lemn cu gazeificare, tun caldura, tip aer --apa 11390 construit in regie proprie[ munca bruta cu zilieri , iar restul--- familia a dus greul ] constructia facuta pe persoana fizica, [avizele se obtin mult mai usor], dupa care contract de comodat cu PFA pui : de o zi ---la inceput co firme din RO,acum si din import___ carne , mixt, curca uneori si rata la comanda DA este in localitate, vecinii pe la 80-100m [ 2 mai sunt] ,iar locuinta mea vecina cu cladirea furaje: pana la 40-42zile ---nucleu proteic ,nu-l pot afisa sa nu se considere reclama , dar bun raportat calitate pret. Fonduri--- nu am accesat nimic. totul facut in decursul celor 5 ani cu resurse proprii . in perioada aia nu prea aveam noi loc, iar acum .........? |
#135
Posted 02 September 2010 - 08:42
#136
Posted 02 September 2010 - 09:12
Dollar2010, on 29th August 2010, 17:21, said: ... De cateva zile le-au aparut curcanilor si curcilor niste bube rotunde pe gat cu "cojita".Cojita este cum avem noi cand ne avem o rana .Aveti idee ce poate fi ?Necesita tratament? ... Asa, la exprimarea matale pe net, eu as zice: diftero-variola ... (??!!). Daca e sa fie asa ceva, tratamentul vizeaza stoparea complicarii leziunilor datorita infectiilor bacteriene. Eu as recomanda ceva simplu, gen iod povidona (de la farmacia umana) - se badijoneaza leziunile de doua ori pe zi, abundent. Sau glicerina iodata. Plus un amestec de vitamine AD3E in apa de baut, timp de 7-10 zile (participa la reconstructia epiteliilor). |
|
#137
Posted 02 September 2010 - 14:34
#138
Posted 11 September 2010 - 19:55
Chaitan, on 5th May 2010, 19:49, said: Te rog sa ma crezi ca nu am vazut la tara curcan de 10kg.Si eu am crescut curcani comuni si mai mult de 6kg nu au avut. curcile cam 4 kg. Acum cresc curci de carne in sistem liber cu un adapost simplu din lemn si cu o gradina cu iarba unde pasc nu folosesc concentrate pentru ele.Folosesc un amestec de boabe pentru ele si au in jur de 20kg bucata si fi atent sunt curci nu curcani.Curcile mele mai oua si acum si cand vor stagna vor sfarsi la cuptor. Eu cred ca, curcile de carne Big6 se preteaza foarte bine si la o crestere in gospodarii la tara. Curcile mele la 4 luni |
#139
Posted 13 September 2010 - 18:41
Am fost la un vecin, a livrat la Codlea, cel mai nou abator de curca din tara.
Attached Files |
#140
Posted 13 September 2010 - 23:09
#141
Posted 14 September 2010 - 09:35
|
#142
Posted 14 September 2010 - 15:24
#143
Posted 18 September 2010 - 19:15
vio123456, on 11th September 2010, 20:55, said: Ma numesc Viorel ,cresc curcani albi de carne pt. familie pana la 8 kg cu concentrat ,dupa care trec la furaj normal.Perioada de trecere la un furaj normal este dificila ,curcile nu prea mananca furajul normal ,daca imi poti da o solutie cum sa procedez . Furaj normal insemnand porumb ,grau ,ovaz. Trecerea o faci treptat iar daca tot ai adus aminte de alimentatie, obligatoriu o masa pe zi trebuie sa fie compusa din masa verde (sfecla, lucerna, urzici, etc.).Ma refer la curcile crescute la curte si nu in mod industruial! Personal nu le-am dat concentrate decat in primele 6 saptamani si nici macar atunci nu le-am dat exclusiv concentrate, o portie de masa verde plus branza de vaca dulce si oua fierte (din gospodarie).Acum am uruiala (porumb, ovaz, orz, mazariche si tarata de grau) care o inmoi cu zer de vaca, foarte bun pentru ele! In 6 luni le-am adus la 12 Kg bucata, rasa T9.Nu am avut pierderi prin imbolnavire. Edited by mucificatorul, 18 September 2010 - 19:17. |
#144
Posted 28 September 2010 - 00:46
Am taiat zilele trecute un curcan ( big 6 ) , statea cam bleg . Ficatul era marit si avea pungi galbene cu lichid. Un veterinar mi-a spus ca le-am dat prea multa proteina ??? ( el le-am dat 5 parti porumb , 3 grau si 1 floarea soarelui ) . Altul ca este de la grau , adica prea mult amidon . Cine ma ajuta ?
|
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users