Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ariston "Genus One+" 24kw...

unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare
 Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT
 Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...
 [unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier

Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ
 

Pentru cei care au facut trecerea de la Android la iOS - regretati?

* * * - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
171 replies to this topic

#91
Adi_Pop

Adi_Pop

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 532
  • Înscris: 12.11.2013
Se pare ca topicul asta a fost transformat de fanii IOS intr-un versus. Acest topic trebuie sa-i ajute pe cei care au telefoane Android si vor sa treaca la IOS, la luarea deciziei corecte. Noi cei care am facut pasul acesta, le putem spune impresiile noastre si daca ne pare rau sau nu de pasul facut. Nu trebuie adus in discutie ce si cum face androidul sau Samsungul pentru ca asta stim deja toti cei care avem sau am avut pana de curand android. Cel mai bine este sa le spunem ce nu am gasit la IOS si in android aveam. Si bineinteles si partile bune ale IOS-ului pe care le gasim comparativ cu androidul. Eu am trecut dupa o viata de android la IOS, anul acesta in octombrie. De la un Samsung Note 9 (pe care nu l-am resetat niciodata factory default pentru a instala o noua versiune de android) la un iPhone 13 Pro Max de 512 GB. Am scris si eu la inceput topicului ce nu mi-a convenit. Intr-un final m-am obisnuit cu IOS-ul. Dar nu are acel WOW. O sa pastrez telefonul cativa ani si dupa aceea o sa vad daca continui tot cu iPhone. Avand in vedere ca un 12 Pro Max de 128 GB costa inainte de lansarea lui 13 cat un Samsung S21 Ultra de 128 GB, am putea spune ca preturile sunt asemanatoare. Numai ca la android mai ai si alte alegeri bune si mai ieftine. Chiar S21+. Fiecare decide in functie de asteptari si de buget.
In concluzie v-as ruga, daca aveti plusuri sau minusuri concrete din utilizarea celor 2 sisteme de operare in ultimul an (nu de acum 3 ani sau 5 ani) si care le-ati constatat  singuri (nu le-ati citit prin forumuri), dati-ne de stire. Dar lasati prostiile copilaresti ca browser-ul lui ala blocheaza telefonul si al lui celalalt reseteaza telefonul. Ca fapt divers eu am renuntat la Safari dupa o luna si am revenit la Chrome. Imi place mai mult. De gustibus...

#92
r_ionescu

r_ionescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,470
  • Înscris: 07.07.2010
E vorba de unele inepții susținute cu tărie, asta e tot! Nu te aștepta de la iOS la altceva decât fiabilitate și asta e ce contează până la urmă! Totul merge când ai nevoie, fără clear cache, fără root și cu un suport pe mulți ani!

#93
andixm

andixm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 01.12.2010
Eu am revenit pe ios dupa aproape 8 ani.  Diferente sunt intre cele 2 OS-uri. pentru mine personal 3 lucruri as vrea sa le dau de cap si  nu as avea ce sa mai comentez  fata de schimbare.
in rest, telefonul merge brici.

#94
JohnnyWalker

JohnnyWalker

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 16.06.2007
Salut si La multi ani!
Eu am trecut de la Android(P20 Pro) la Iphone 11 pro in 2020. Ultimul iphone pe care il avusesem era iphone 5. Motivele au fost urmatoarele: toate androidele de top aveau ecran curbat si dupa experienta samsung S7 edge nu mai aveam de gand sa experiementez ecrane crapate, Huawei nu mai avea google aps iar eu xiaomi, oppo, etc nu cumpar.
Iphone-ul devine plictisitor pentru ca el se transforma intr-un portal spre aplicatiile tale. Ceea ce vreau sa spun este ca este cel mai stabil telefon si care mi-a creat cele mai putine probleme si prin asta a devenit plictisitor dar in sensul bun.

#95
senzanome

senzanome

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,271
  • Înscris: 12.07.2017
Dacă nu vrei să te mai “plictisești”, cumpara iar smartphone cu Android OS, care să se blocheze sau sa crape aplicațiile când ți-e lumea mai dragă. :)) După 3 ani de folosit iOS, nu m-as mai întoarce înapoi la Android OS, mai ales când vad ce probleme de soft sunt la gama Google Pixel 6, care ar trebui să fie cel mai stabil smartphone cu Android.

#96
SuperTux89

SuperTux89

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 269
  • Înscris: 30.12.2021
Am folosit un iPhone 12 cam jumate de an dar nu mi-a plăcut că nu tine bateria așa demult cum mă ține pe un Samsung s20 plus. Sunt heavy user jocuri, filme și bateria pe Samsung mă ținea de 2 ori mai mult decat pe iPhone. Așa că i l-am plasat soției. Tot Samsung e baza din punctul meu de vedere.

#97
krtyna

krtyna

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 571
  • Înscris: 07.04.2021
Am facut eu trecerea de la Android la iOS si pot sa imi exprim parerea.

In primul rand, mentionez ca am trecut la Apple deoarece nu mai gaseam telefon mic cu Android si capabil sa ruleze decent.
Cu iOS am gasit iphone SE, telefon vechi din 2016.

Avantaje pe care le-am constatat fata de Android:
- telefonul apple se misca foarte repede chiar daca este vechi, nu se simte nici un "lag" si totul este fluid
- merge relativ ok din "fabrica", nu trebuie configurat prea mult si nu vine instalat cu prea multe chestii inutile.
- cam atat..

Dezavantajele sunt minore, dar multe:
- posibilitate de personalizare practic inexistenta. Pana si un amarat de ringtone nu e usor sa il pui. Partea buna e ca macar configuratia impusa de Apple nu e atat de prost gandita precum cele ale diferitilor producatori de tel cu Android.

- interfata grafica la iOS arata foarte bine, dar nu este la fel de ergonomica ca si la Android. De exemplu la Android ai cele 3 butoane jos si poti naviga prin meniuri usor doar cu o mana.
La ios nu ai decat un buton si meniurile au butonul pentru inapoi sus, deci trebuie o a doua mana ca sa ajung acolo. Si senzorul amprenta pozitionat pe fata nu ajuta, si nici nu functioneaza prea bine, dar asta probabil tine de telefon si nu de s.o.

- lipsesc foarte multe chestii de baza, de exemplu nu poti configura un dispozitiv bluetooth ca sa treaca numai muzica prin el nu si tel, nu poti configura notificarile asa cum vrei, nu poti face un screenshot rapid ca in Android, si multe alte chestii marunte.

Concluzia e ca daca ai avut Android cu root si sistem de operare personalizat, o sa simti foarte multe lipsuri la iOS.
Dar daca ai avut Android asa cum vine de la producator, samsung, xiaomi etc, cred ca o sa ai o experienta mai buna in iOS, poate tot vei simti ceva lipsuri dar nu asa multe ca in primul caz.
Daca ai avut numai iOS, sfatul meu e sa ramai la IOS, pentru ca neavand Android nu vei constientiza acele lipsuri deci ramai multumit cu ce ai.

Eu din pacate nu sunt multumita cu nici unul din aceste sisteme de operare.
In IOS simt ca lipsesc multe lucruri care mie imi faceau viata mai usoara.
In Android aveam toate alea, dar cu multe batai de cap. O perioada la inceput a fost bine in Android, dar in timp nimic nu mai merge cum trebuie.
Aplicatiile mai nou te obliga sa le actualizezi iar dupa ce le actualizezi totul o ia razna.

Sa revin pe tel mic si vechi Android nu mai este o optiune pentru ca telefoanele vechi Android incep sa se miste tot mai greu si unele aplicatii nici nu mai functioneaza.
Deci cred ca voi ramane la iOS si o sa incerc sa ma adaptez cumva la acest sistem mai "sarac".
Eventual poate apare ceva jailbreak si poate o sa am ocazia sa il personalizez cumva.

Pe Android aveam root, dar nu imi trebuia decat pentru a inregistra apeluri.
Pe iOS se pare ca root ar fi absolut necesar pentru orice.

Cu totul alta e situatia cu Windows - Mac os.
Mac os este net superior windows-ului din orice punt de vedere, chiar si fata de windows 7 care e cel mai bun windows.
Desktop-ul Mac os este in acest moment de departe cel mai bun

Edited by krtyna, 04 January 2022 - 18:23.


#98
daniel28

daniel28

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,193
  • Înscris: 07.08.2003
Am iPhone din Decembrie 2019 după ce am avut un vagon de Androide (începând de la versiunea 2.1). Nu m-as mai întoarce la Android decât dacă m-ar plati producatorul telefonului sa îl folosesc, nu eu pe el.

#99
__-__

__-__

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 303
  • Înscris: 30.11.2021
Eu nu stiu despre ce andoizi vorbiti voi dar aia de ii folosesc eu nu am avut vreo problema de lag, blocare, restart sau alte fantasme de astea in ultimii 5 ani.
Legat de update-uri iar vorbiti pe langa, in mai putin de 2 luni androidul pe care il folosesc va face 1 an, e chiar un middlerange si are ZERO update pe soft, seku sau aplicatii in afara de cele de banking.
Deci da, fiecare cu opiniile lui, unele din experiente altele din auzite !

#100
netty1994

netty1994

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,099
  • Înscris: 22.01.2014
pai si este bine ca nu a primit nici un update? eu am avut lag si pe telefoane de top si daca mergi prin magazine si te joci cu ele il vei observa si tu

#101
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
Lag-ul vine dupa cateva luni de utilizare, nu imediat.

Legat de actualizari: platesti intre 200 si 1000E si nu beneficiezi de actualizari? Nu ti se pare putin ciudat acest aspect? Am un Samsung J3 2017 (telefon de servici) si ultima actualizare este pentru 01.04.2021 ca nivel de securitate. La IOs am trecut de la 14.3 (sau cat era anul trecut in aprilie) la 15.2 (cat este acum, la inceput de an). Daca as fi paranoic cu actualizarile, Android ar fi ultimul la care as apela.

Daca am face un calcul (strict legat de actualziari), s-ar putea sa iesi mai ieftin cu IOs decat cu Android. La restul (spatiu de stocare, cloud, servicii folosite), sunt subiective si fiecare avem argumente pro si contra (am si eu dinti impotriva IOs, dar si Android). Conteaza cum te impaci cu utilizarea si ce primeaza pentru tine (la ce renunti pentru a avea ceva).

#102
__-__

__-__

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 303
  • Înscris: 30.11.2021
Nu, nu mi se pare ciudat, de ce ar fi ?
Am ales sa las softul curat cum a iesit din fabrica, de ce nu ar fi in regula ?
Folosesc tehnica asta de 6 ani deja si nu a dat gres, update fac la 2 ani cand schimb bateria in rest nu are voie, am procesele dezactivate cu adb si sa vrei sa ii dai update si nu merge. Nu ma streseaza cu mesaje ca nus ce sekupack a venit, sau ce versiune de os .
Singurele aplicatii care primesc update sunt care  spun ca nu mai vor sa mai functioneze fara, pana atinci merg cele cu care am pornit telefonul.
Mie nu mi se blocheaza telefonul, nu are lag, nu face drain, merge impecabil ca in prima zi !
Bine, am pierdut la vremea mea iconite rotunde in loc de patrate, si fel de fel de inutilitati imbracate pompos in update-uri !
Altfel, da, sustin pe cei care fac update-urile 🤘 , cum altfel pot afla pe care sa le fac si pe care nu ?? 😉


#103
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
Ciudat e faptul ca la telefoanele cu Android, indiferent de pret, la un moment dat se taie actualizarile majore (Android 10, Android 11, Android 12, etc), indiferent ca e un junghi de 100E (nu stiu, sa zicem Samsung A10 sau care e baza la A-uri) si Samsung S10. A-ul va primi probabil Android +1 fata de cel instalat (de la 10 la 11, de exemplu), iar S-ul +2 sau 3 (adica de la 10 la maxim 13), desi diferenta de bani intre A si S se afla intre de 5 si 10 ori. Evident, Nexus/Pixel au facut exceptia de la regula, primind 4-5 actualizari majore (doar sunt telefoanele de casa ale Google), dar prea putini au Pixel (raportat la intreaga piata, ca in Romania nu cred ca are sens sa vorbim, probabil sunt putin peste Windows Phone in vremurile bune).

La IOs, pana acum regula era de 5 ani (parca exceptie IPhone 1-3GS care se limitau la 3 actualizari majore). Momentan suntem la peste 6 ani (IPhone 6S. Primul SE/2016 a aparut la 6 luni dupa 6S) si nu cred ca mai primeste IOs 16 in toamna. Deja ar fi prea de tot (nu ca nu mi-as dori).

Bine, aplicatiile terte merg bine mersi (Whatsapp, de exemplu, are nevoie de IOs 10 (suntem la 15) si Android 4.1 (suntem la 12). Sincer, ma indoiesc sa mai foloseasca cineva Android 4-6. Ar fi un chin pentru utilizarea curenta (browsing si restul). Nu vorbim pe partea de telefonie si sms (nu are sens sa dezbatem subiectul).

Facand o paralela intre ce folosesc (IPhone SE 2016 si Samsung J3 2017), J3-ul il simt ca are o viteza in spate la IPhone, desi ambele au 2GB RAM si 16 GB memorie interna.

#104
senzanome

senzanome

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,271
  • Înscris: 12.07.2017
Diferența dintre Android OS și iOS. Încă dețin un Sony Xperia X, model lansat în Februarie 2016, care a primit ultimul update de software la 1 Septembrie 2018 și a fost un update de securitate. Mai detin și un iPhone 6S, model lansat în Septembrie 2015, care încă mai primește update la ultima versiune de iOS. Acum diferentele dintre cele doua smartphone-uri: Sony Xperia X deși are 3 GB memorie RAM și procesor cu 6 nuclee, are lag de multe ori în utilizare, iar unele aplicații crapă sau telefonul chiar s-a resetat singur uneori, când am folosit aplicatii gen Google Chrome sau Youtube. iPhone 6S deși are doar 2GB memorie RAM și procesor cu doua nuclee, nu are pic de lag iar aplicațiile funcționează fără probleme majore, ceea ce îl face un dispozitiv care incă poate fi utilizat ca smartphone principal. PS Deși iPhone 6S are ecran de 4,7 inchi diagonala, tastatura este mai ușor de folosit pentru scris decât pe Sony Xperia X, care are ecran de 5 inchi diagonala. Concluzia: iOS clar peste Android OS!

Edited by senzanome, 05 January 2022 - 17:39.


#105
lex2010

lex2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,521
  • Înscris: 21.10.2009
Las si eu asta aici, se cam duce mitul cu software-ul de calitate al Apple. - https://forum.softpe...0#entry28700472
Problema asta nu mi-a aparut niciodata pe vreun telefon cu Android si nici nu ma asteptam ca un bug vechi din 2020 sa nu fie rezolvat pana in prezent.
Cum zicea cineva mai demult, bugurile din iOS sunt doar features :)

#106
Xman_ghio

Xman_ghio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,220
  • Înscris: 26.06.2009
Hai mah lasa-ne!

Ai copiat si tu (probabil gresit - ai cuplat telefonul la PC si le-ai dat “cut” ca si cand ar fi fost un stick de date, nu?). Adica a facut userul o prostie si apoi e de vina tot Apple.

Ce se vede acolo sunt poze/fisiere corupte. Daca ai sters originalele e “bine pa”! Trebuia sa le copiezi asa cum trebuie si era totul ok.

#107
lex2010

lex2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,521
  • Înscris: 21.10.2009
Poate pentru Apple exista alte metode de copiere a pozelor, o fi fost nevoie de vreun soft special conceput de Apple, cum e iTunes pentru muzica.
Asta as intelege-o, e in stilul Apple. Dar vrajala ca am copiat gresit pozele, e hilara si absurda in acelasi timp!

#108
xew

xew

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,575
  • Înscris: 30.12.2007
Aha, iOs-ul e prost, Androidu e si mai prost. Posted Image  Exact la fel am patit descarcind poze din telefon pe un pc cu win 10 folosind Airdroid. Nu am asteptat sa se copieze toate pozele si am intrerupt conexiunea ca ma grabeam si credeam/speram ca e totul ok. Rezultatul, din 15 poze doar 10 figurau ca fiind descarcate, 3 erau trunchiate ca in postarea ta, iar 2 nu se puteau deschide deloc.

Deci nu e vina utilizatorului ca nu a descarcat pozele cum trebuie, iOs e praf, iar Android e muci. Posted Image  Symbian e cel mai smecher, ca nu am patit asa ceva pina acum. Posted Image Posted Image Posted Image

Edited by xew, 17 January 2022 - 19:51.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate