Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Pentru cei care au facut trecerea de la Android la iOS - regretati?

* * * - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
171 replies to this topic

#73
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
@CValentin2:
  • folosesc SE (2016, primul SE) cu IOs 15.1 Nu cred ca s-a blocat o data. Poate ai nimerit un rebut/defect din fabrica. N-ai fi primul.
  • ce probleme cu update-urile ai intampinat? Vin la toti in acelasi timp, nu conteaza ca esti in SUA, China, Rusia sau Africa de Sud
  • limitarile sunt subiective si depinde cum esti obisnuit. Sora-mea se decurca cel mai bine pe Android, desi a avut pe mana un ZTE Tania (Windows Phone 7.8). un Lumia 820 parca (cu WIndows Phone 8.1), telefonul de munca este un IPhone Xs. Windows a avut aproape un an (cumulat).
  • pentru bluetooth citeste primul punct. Folosesc zilnic telefonul la conectarea cu masina si nu s-a deconectat nici macar o data. Screenshot (captura de ecran) cred ca e o interpretare a functiei, dar prefer sa nu intru in discutie. Fiecare stie la ce ii e folositoare.
  • am pus cabluri compatibile si mi-au mers. Ar fi o problema (care tine de zona de intimitate): daca e cablu nou si IPhone-ul este conectat (prin acel cablu) prima data la un calculator, este necesara deblocarea telefonului. Cred ca e mai ok asa. Daca esti la servici si iti mufeaza cineva telefonul la calculatorul lui si iti ia din informatii (pe care tu le consideri sensibile pentru tine)?
  • cate aplicatii uzuale folosesti si sunt indispensabile? Android este sistemul dirijat de Google. Este normal sa decida politica de preturi. De ce la telefoanele cu Windows Google nu  avea aplicatii? Concurenta directa necesita sacrificii.
  • daca nu ai aplicatiile necesare tie, inseamna ca aparatul nu este potrivit pentru tine.
  • a "edita" o alarma se poate face din doua locuri in IPhone (sanatate si ceas). Daca un Android iti ofera si alte optiuni, ori bati la usa Apple, ori...
  • stii Android Auto? In 2019 nu era disponibil, oficial, in Romania. trebuia instalat ca pe calculator (cu Next-Next-Next...). Asta e unul din preturile pe care le platim pentru ca nu punem localizarea (limba si sistem) pe Romania. Uita-te pe capturile de ecran si o sa vezi ca sunt multi (nu fac un procent) care au telefoanele in engleza. Din moment ce, statistic, din 100.000 telefoane (de exemplu), doar 1.000 sunt localizate in Romania, eu, producatorul, ce interes as avea sa ofer servicii (sau aplicatii) unde am doar 1% din utilizatori?
  • limitarile sunt date de conceptul programului (soft). Recomand sa-i bati la cap. De obicei, Apple implementeaza cu intarziere anumite cerinte

Avantaje si dezavantaje. Fiecare este subiectiv, in felul sau. Nu tin cu Apple. Consider, in continuare, ca aparatura este supra apreciata (desi, cand vad cat de bine comunica intre ele, parca incepe sa ma deranjeze faptul ca Microsoft a dat cu mucii in fasole).

Fii cu mintea deschisa: alege ce iti face viata mai usoara si este in bugetul stabilit. Daca m-ai intreba daca as lua aparatura Apple pentru convergenta, raspunsul ar fi DA, dar nu as plati 3-4.000E pentru asta. Am avut pe mana solutii mult mai ieftine (Microsoft Lumia 640 (personal) se integra (aproape) perfect cu Windows 10 Pro de la servici, dar asta e alta discutie, si banii ar fi fost pe la 1.000E, dar fara smartwatch).

#74
Mosu007

Mosu007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 550
  • Înscris: 31.07.2021
- si androidul face la fel cand il mufezi la un pc pe care nu il stie, trebuie sa ii dai acces la  fisiere si presupunand ca ai un minim de protectie la el, pin sau pattern, atunci nu va putea sa iti intre in el.
E discutabil totusi daca ai activ bluetooth si vreun ceas conectat cu functia de unlock activa.

- legat de limba telefonului, nu am avut vreodata limba romana la telefoane , pc sau orice alt device inteligent ,mi se pare aiurea rau de tot.

Si eu cred ca daca treci peste micile lucruri altfel la ios poti descoperi altele mai utile.
SE-ul ala ma uimeste la atatia ani de la lansare, si se gaseste cu 500 de lei pe flip, chiar merita incercat la banii astia sau gratis in 14 zile si iti poti face o idee.

Legat de restul, noul laptop vine la un pret cam bomba pentru ce poate si fata de orice laptop cu windows la 1000 de euro pare a fi superior.

Edited by Mosu007, 23 November 2021 - 19:48.


#75
jumperishere

jumperishere

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 598
  • Înscris: 18.11.2021

View Postzile_san, on 12 septembrie 2021 - 18:36, said:

stai ca pe masura ce citesc imi amintesc alte imbecilitati marca aifon. nu am reusit sa identific nicio modalitate prin care sa copiez toate pozele din tel pe pc. efectiv nu am reusit sa fac acest rahat de lucru. cand renunt la telefon o sa merg la un service specializat
cum n-ai reusit ? exista icloud.com de unde poti face descarcarile din cloud cu ajutorul contului creat pt iphone

#76
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
La Android n-am întâlnit sa ceara deblocarea telefonului și autorizarea calculatorului (și am avut doua Huawei și un Samsung, niciunul premium/vârf de gama), dar merg pe mâna ta.

#77
Mosu007

Mosu007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 550
  • Înscris: 31.07.2021
Mie imi cere de fiecare data sa confirm ca ii dau voie pc-ului sa acceseze mediile de stocare.
E drept ca nu zice explicit deblocheaza ba telefonul insa dupa conectare cand vezi ca nu face nimic pc-ul , deblochezi telefonul si pe ecran este acest pop-up de autorizare.

#78
r_ionescu

r_ionescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,470
  • Înscris: 07.07.2010

View PostCValentin2, on 22 noiembrie 2021 - 21:54, said:

Eu am trecut de jumătate de an la iOS dupa mult android, defapt numai android.
Hai sa iti zic niste diferențe care le-am observat din prima. Am trecut de la S9 plus la 11 Pro Max.
-softul la iOS nu este asa bine optimizat fata de cum se lauda lumea. S9 mi se bloca 1-2 dați pe an, asta 1-2 dați pe săptămână . Probleme cu updateuri, cu semnal, aproape zilnic.
-limitări software banale ( fara buton de back, nu poti seta volumul pentru alarme separat, nu pot selecta ce se reda prin Bluetooth [media sau apel, la ios merg doar ambele],nu poti face screenshot prelungit decat in safari, Bluetooth se deconecteaza tot timpul pe diferite masini, probleme care nu existau la s9,etc)
-probleme cu incarcarea tot timpul (ba cablu nu stiu ce are, ba incarcatorul nu stiu ce are, la android si daca conectam la un cartof cablul tot se incarca)
-totul este contra cost si overpaid ( de ex: yt premium are un pret pe ios, alt pret pe android)
-aplicatii lipsă (aplicatii uzuale pt mine, nu le gasesc pe ios)
-conector diferit (alte randuri de cabluri,incarcatoare)
-probleme software again ( nu poti edita o alarma, wtf?!)
-nu poti instala aplicatii din alta tara (ca sa poti face asta trebuie sa schimbi tara, etc, pe cand la android, doar o instalezi)
-probleme apple pay (nu te poti baza pe el in roaming, in schimb la s9 nici nu ma interesa de portofel pt ca de fiecare mergea!)
- ai incercat sa faci vreodata poza noaptea la bordul masinii?! (Crima si pedeapsa,90% nu au iesit cum trebuie)
-camera foto overrated ( repet, doar foto, 2 poze s9 vs 11 pro, toti prietenii mei au zis ca poza facut de s9 este defapt a 11 pro, sad story)
-limitari software 3rd time (homepage, ordonare icoane cu spațiu, always  on display)
-aplicatii modificate (ex:vanced) nu exista pe ios.
Ca avantaje: bateria tine ok spre foarte bine, integrare ok de software cu contul de appleid si faceid, construcție solida (dsr foarte greu si lat, care este si dezavantaj ), faceid (nu stiu de ce android nu au un sistem asemănător pt ca e mai simplu ca o amprenta), aplicatii mai bine "aranjate" pt ios fata de android.

Voi alege iOS tura viitoare?! Nu știu, dar nu prea are competitie. Samsung imi pune exynosul pe care pot sa il folosesc in loc de plita, OnePlus scoate stabilizarea optica din camere, Huawei sunt in șanț, Xiaomii software chinez, Pixel sunt pe treaba lor, deci ce sa aleg?!
N-am văzut în viața mea atâtea minciuni sfruntate combinate cu așteptări greșite ca un iOS să funcționeze ca un Android! :lol:

#79
alex321

alex321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,023
  • Înscris: 25.12.2005
cred ca suntem la ora de show :):):)

#80
r_ionescu

r_ionescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,470
  • Înscris: 07.07.2010
Clar :lol:

#81
Mosu007

Mosu007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 550
  • Înscris: 31.07.2021

View Postr_ionescu, on 24 noiembrie 2021 - 20:51, said:


N-am văzut în viața mea atâtea minciuni sfruntate combinate cu așteptări greșite ca un iOS să funcționeze ca un Android! :lol:
Cand esti obisnuit cu un anumit nivel de performanta si optiuni si decizi sa treci la "cel mai performant os" si constati ca multe din lucrurile obisnuite si banale nu sunt disponibile iti cam da cu virgula.
Am patit asta cand am trecut de la BB la Android si e clar ca si de la Android la ios e aceeasi treaba.
Am vazut zilele astea review-uri la noul laptop si m-am prapadit, pe langa problemele de conectica pe bluetooth, confirmate si pentru modelele vechi, diverse banalitati lipsa cum ar fi afisarea vitezei de transfer pe usb, opinia generala a userilor era de genul "dar de ce iti trebuie asa ceva " 🤣🤣🤣🤣
Pai nu imi trebuie bre ca nu ma intereseaza jn cat timp copiez niste fisiere,vreau sa fie o surpriza 🤣🤣 dar e un lucru banal care merge la orice altceva device  non-ios !
Superioritatea si infatuarea asta a userilor ios este cel putin hilara, ca sa fiu amabil !
Fiecare device are atuurile lui si fiecare are nevoi proprii, la ios e misto ca stiu ei ce e mai bine pentru tine si nu iti mai bati capu sa iti customizezi telefonul cum vrei tu !
Altfel, comentariul lui e mult mai util decat al tau !

Edited by Mosu007, 24 November 2021 - 21:19.


#82
r_ionescu

r_ionescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,470
  • Înscris: 07.07.2010
Ce performanță? Clear cache? Clear RAM? Root? Update-uri un an? Doi? Viruși? Bling-bling-uri și zorzoane? Ce performanță? :lol:

Edited by rMembruAnonimescu, 24 November 2021 - 23:28.


#83
CValentin2

CValentin2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 03.09.2010

View Postr_ionescu, on 24 noiembrie 2021 - 20:51, said:


N-am văzut în viața mea atâtea minciuni sfruntate combinate cu așteptări greșite ca un iOS să funcționeze ca un Android! :lol:
Minciuni? Asta este realitatea mea trecând de la Android la iOS.
Suntem pe aria iOS si aveți o problema cand cineva se ia de prea maritul iOS. Normal ca am așteptări mari cand un telefon are acest preț  si este lăudat de toata lumea. Încă dețin iOS, nu am venit sa dau cu hate, doar sa îmi spun parerea. Personal cred ca iOS si Apple, in general, este doar marketing bun si atât.
Si ca fapt divers, in ultima ora s-a blocat de 2 ori safari cu 2 taburi, pe cand la S9 stăteau cate 10 deschise odata fara sa zica nimic.

Edited by CValentin2, 27 November 2021 - 21:18.


#84
Bvdan2016

Bvdan2016

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,922
  • Înscris: 16.11.2016
Enervant safari când blochează tot felul de chestii și uneori se blochează ca in ascuns site-ul respectiv face multe prostii.
Eu am observat chestia asta de mult timp dar așa trăiesc unii din tot felul de date și de aceea nu le mai dau voie sa m-a urmareasca aplicațiile , locația este pe global și uneori ascund și adresa de email .

#85
senzanome

senzanome

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,271
  • Înscris: 12.07.2017
Folosesc de 3 ani un iPhone 6S și niciodată nu mi s-a resetat smartphone-ul, in timp ce folosesc browser-ul Safari. Înainte de iPhone 6S am folosit un Sony Xperia X și de câteva ori când foloseam browser-ul Chrome, mi s-a resetat smartphone-ul din senin. Ca să dau doar un exemplu de optimizare de soft între iOS și Android. Iar Google confirmă sursa crash-urilor repetate în aplicații de Android gen Gmail, Yahoo Mail, Google Chrome, YouTube etc. prin actualizare cu bug-uri adusă componentei Android System WebView, pe care multe aplicații de mobil își bazează funcționalitatea.

#86
r_ionescu

r_ionescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,470
  • Înscris: 07.07.2010

View PostCValentin2, on 27 noiembrie 2021 - 21:11, said:


Minciuni? Asta este realitatea mea trecând de la Android la iOS.
Suntem pe aria iOS si aveți o problema cand cineva se ia de prea maritul iOS. Normal ca am așteptări mari cand un telefon are acest preț  si este lăudat de toata lumea. Încă dețin iOS, nu am venit sa dau cu hate, doar sa îmi spun parerea. Personal cred ca iOS si Apple, in general, este doar marketing bun si atât.
Si ca fapt divers, in ultima ora s-a blocat de 2 ori safari cu 2 taburi, pe cand la S9 stăteau cate 10 deschise odata fara sa zica nimic.
Da, minciuni puerile. Nimic din ce ai spus nu are sens.
Nu e nicio problemă, Android te așteaptă!

View PostBvdan2016, on 27 noiembrie 2021 - 22:42, said:

Enervant safari când blochează tot felul de chestii și uneori se blochează ca in ascuns site-ul respectiv face multe prostii.
Eu am observat chestia asta de mult timp dar așa trăiesc unii din tot felul de date și de aceea nu le mai dau voie sa m-a urmareasca aplicațiile , locația este pe global și uneori ascund și adresa de email .
Firefox Focus și ***** plus - setate ca și content blockers în Safari. ;)

* A d b l o c k plus

Edited by rMembruAnonimescu, 28 November 2021 - 13:54.


#87
Ovidiu333

Ovidiu333

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 975
  • Înscris: 06.09.2010
Citeam pe topicul Samsung, că atunci când treci la o versiune nouă de Android, ca să-ți meargă telefonul la parametri, trebuie să dai factory reset la telefon și apoi băgate manual toate conturile din apps, logări saituri etc. Asta spune totul despre potențialul Android.

#88
mkdan2004

mkdan2004

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,032
  • Înscris: 16.07.2008
Discutia a ajuns fix unde era de asteptat. Am Samsung si Iphone. Cam tot ce s-a scris mai sus despre ambele este fals. Nici la S8 si nici la S20 nu am dat factory reset la nici un update. De fapt nici nu mai tin minte cand am dat ultima data factory reset la un telefon, dar daca spun "baietii de pe topicul Samsung" asa o fi. Idem la Iphone. Ambele telefoane s-au comportat excelent mai bine de un an. Nici unul nu are o problema in adevaratul sens. Doar chestii ce tin de obisnuinta.

#89
CValentin2

CValentin2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 03.09.2010
Nu funcționează asa bine ca la iOS, dar si Android are cam acelasi lucru cu iPhone. Te loghezi cu contul si se sincronizeaza singur, iti instalează aplicatiile normale, setări, extensii browser  etc. Repet, nu funcționează asa bine ca la iOS.
Si treabă cu factory reset se aplica si la iOS. Dupa update la iOS  15 pana nu i-am facut un factory reset nu a funcționat la capacitate maximă, deci nici o diferență  aici.

Ca sa fac înțelegeți, iOS este ca o masina veche. Adică  o mașină  veche întotdeauna va fii mai fiabila ca una mai noua pentru ca are mai putine piese/sisteme pe ea care se pot strica. Asa si aici, iOS nu poate face atât de multe lucruri ca Android, de aceea este si mai stabil si fiabil. Si pentru cei care nu v-ați mai intersectat cu Android in ultimul timp, trebuie sa înțelegeți ca nu mai este acel sistem de operare de acum ceva timp care se bloca des si plin de buguri. A evoluat foarte mult in ultimii 5 ani.

Si repet, nu sunt aici sa dau cu hate in iOS sau Android, fiecare alege ce i se potrivește si ce dorește, asa va rog fara răspunsuri agresive.

#90
r_ionescu

r_ionescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,470
  • Înscris: 07.07.2010

View PostCValentin2, on 28 noiembrie 2021 - 16:45, said:

...
Si repet, nu sunt aici sa dau cu hate in iOS sau Android, fiecare alege ce i se potrivește si ce dorește, asa va rog fara răspunsuri agresive.
Asta, da, clar, fără discuție! :)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate