Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Gatitul acasa a devenit mai scump ca mancarea Junk Food!
#434
Publicat: 26 aprilie 2024 - 20:34
AlexEn, on 26 aprilie 2024 - 08:41, said:
Pretul la mancarea din oras sau la livrare nu este exclusiv costul ingredientelor si poate pricepe totusi cineva asta Eu si saptamana trecuta, am comandat pizza si m-am dus dupa ea. Sa fi ars de 5 lei motorina, cred ca ma costa in plus daca mi-o aducea un african pe bicicleta. Editat de tfmercedez, 26 aprilie 2024 - 20:34. |
#435
Publicat: 26 aprilie 2024 - 20:56
AlexEn, on 26 aprilie 2024 - 08:41, said:
Pretul la mancarea din oras sau la livrare nu este exclusiv costul ingredientelor si poate pricepe totusi cineva asta Stiu asta, dar de ce as plati altuia pentru ceva ce pot face eu (si-mi face chiar placere)? Inteleg sa merg o data pe liuna la restaurant, dar acolo e altceva: mergi sa socializezi, sa te intalnesti cu prietenii (sau cu prietena), sa sarbatoresti ceva etc. Dar n-are sens sa comanzi mancarea pe care poti s-o gatesti tu, si iesi de 2x mai ieftin. Nici macar timpul nu-l econmisesti, ca pana ajunge curierul poti sa prepari ceva simplu. Singuira chestie pe care o comand din oras e pizza, pentru ca n-am cuptor cu lemne acasa. Si de regula ma duc s-o ridic, e la 2 minute de casa. Am facut si pizza acasa, dar nu iese ca aia coapta pe vatra. |
#436
Publicat: 26 aprilie 2024 - 21:12
pufonel, on 26 aprilie 2024 - 20:56, said:
Singuira chestie pe care o comand din oras e pizza, pentru ca n-am cuptor cu lemne acasa. Si de regula ma duc s-o ridic, e la 2 minute de casa. Am facut si pizza acasa, dar nu iese ca aia coapta pe vatra. https://www.emag.ro/...reviews-section sau https://www.emag.ro/...reviews-section ...si vine pizzerul 2min pana la tine sa isi ia pizza. Cand vine vorba de paste de ceva vreme nu mai avea rost sa merg la restaurant pt ca e mai rapid, mai ieftin si mai bun acasa. De cateva luni am cumparat cuptorul asta si nu mai are rost sa comand Am calculat odata pretul platit/ ingrediente/1 pizza, iasa sub 1,5 euro. Evident, nu pun curentul, sau munca mea, alea-s neglijabile. Editat de giuliani2, 26 aprilie 2024 - 21:15. |
#437
Publicat: 26 aprilie 2024 - 21:54
tfmercedez, on 26 aprilie 2024 - 20:34, said:
cat costa livrarea cu glovo tazz kkt pansat? Eu si saptamana trecuta, am comandat pizza si m-am dus dupa ea. Sa fi ars de 5 lei motorina, cred ca ma costa in plus daca mi-o aducea un african pe bicicleta. |
#439
Publicat: 26 aprilie 2024 - 22:22
giuliani2, on 26 aprilie 2024 - 21:12, said: https://www.emag.ro/...reviews-section sau https://www.emag.ro/...reviews-section ...si vine pizzerul 2min pana la tine sa isi ia pizza. Cand vine vorba de paste de ceva vreme nu mai avea rost sa merg la restaurant pt ca e mai rapid, mai ieftin si mai bun acasa. De cateva luni am cumparat cuptorul asta si nu mai are rost sa comand Am calculat odata pretul platit/ ingrediente/1 pizza, iasa sub 1,5 euro. Evident, nu pun curentul, sau munca mea, alea-s neglijabile. Poate am mancat prea multa pizza in trecut dar pentru mine azi pizza e junk foodul pe care pot sa-l mananc doar in pizzerie cu multa lume la masa bere si galagie:) Ma gandeam la un cuptor de tipologia asta pentru terasa. https://www.leroymer...KhoCGMoQAvD_BwE Dar apoi mi-am zis Ca pizza trebuie sa ramana in pizzerie Editat de ionutzitaly, 26 aprilie 2024 - 22:26. |
#440
Publicat: 27 aprilie 2024 - 07:38
pufonel, on 26 aprilie 2024 - 20:56, said:
Stiu asta, dar de ce as plati altuia pentru ceva ce pot face eu (si-mi face chiar placere)? Inteleg sa merg o data pe liuna la restaurant, dar acolo e altceva: mergi sa socializezi, sa te intalnesti cu prietenii (sau cu prietena), sa sarbatoresti ceva etc. Dar n-are sens sa comanzi mancarea pe care poti s-o gatesti tu, si iesi de 2x mai ieftin. Nici macar timpul nu-l econmisesti, ca pana ajunge curierul poti sa prepari ceva simplu. Foarte bine ca iti face placere sa gatesti dar asta nu iti dreptul sa ii critici pe cei care prefere sa comande. Mai comand si eu cand ajung obosita acasa si nu am chef de gatit,nici macar ceva simplu, cand nu am ingrediente, cand nu am timp etc. Nu se reduce totul la cati lei economisesti. |
#441
Publicat: 27 aprilie 2024 - 07:50
ionutzitaly, on 26 aprilie 2024 - 22:22, said: Poate am mancat prea multa pizza in trecut dar pentru mine azi pizza e junk foodul pe care pot sa-l mananc doar in pizzerie cu multa lume la masa bere si galagie:) Ma gandeam la un cuptor de tipologia asta pentru terasa. https://www.leroymer...KhoCGMoQAvD_BwE Dar apoi mi-am zis Ca pizza trebuie sa ramana in pizzerie |
#444
Publicat: 27 aprilie 2024 - 12:43
pufonel, on 26 aprilie 2024 - 20:56, said:
Singuira chestie pe care o comand din oras e pizza, pentru ca n-am cuptor cu lemne acasa. Si de regula ma duc s-o ridic, e la 2 minute de casa. Am facut si pizza acasa, dar nu iese ca aia coapta pe vatra. Cuptorul electric profesional face cea mai buna Pizza. |
#445
Publicat: 27 aprilie 2024 - 21:07
giuliani2, on 26 aprilie 2024 - 21:12, said:
https://www.emag.ro/...reviews-section sau https://www.emag.ro/...reviews-section ...si vine pizzerul 2min pana la tine sa isi ia pizza. Apropo, am facut si eu aluyat de pizza la masina de paine si apoi am copt-o in cuptorul elecrtic la cea mai inalta temperatura. A iersit buna, dar nu ca aia de la pizzerie. AlexEn, on 27 aprilie 2024 - 07:38, said:
Foarte bine ca iti face placere sa gatesti dar asta nu iti dreptul sa ii critici pe cei care prefere sa comande. Mai comand si eu cand ajung obosita acasa si nu am chef de gatit,nici macar ceva simplu, cand nu am ingrediente, cand nu am timp etc. Nu se reduce totul la cati lei economisesti. |
#446
Publicat: 29 aprilie 2024 - 17:52
giuliani2, on 26 aprilie 2024 - 20:31, said:
Tacamuri si farfurii de plastic nu ar trebui sa mai existe, din cate stiu eu sunt interzise. Cel mult sa fie din carton...dar in opinia mea si ala trebuie interzise. Exista cum sa nu mai existe ? Petrecerile mari in aer liber cum crezi ca se fac , cu ustenstile de hartie nu se fac ca nu sunt inventate inca PLus ca fiecare restaurant de la care comanzi iti baga furculite si cutite de plastic in punga chiar daca mentionezi ca nu ai nevoie. |
#447
Publicat: 29 aprilie 2024 - 19:10
Noua_pe_site, on 29 aprilie 2024 - 17:52, said:
Exista cum sa nu mai existe ? Petrecerile mari in aer liber cum crezi ca se fac , cu ustenstile de hartie nu se fac ca nu sunt inventate inca Exista tacamuri de lemn, daca vrei de unica folosinta, si farfurii de carton. Noua_pe_site, on 29 aprilie 2024 - 17:52, said:
PLus ca fiecare restaurant de la care comanzi iti baga furculite si cutite de plastic in punga chiar daca mentionezi ca nu ai nevoie. In UE s-a interzis utilizarea ustensilelor de plastic. In US presupun ca nu. Editat de AlexEn, 29 aprilie 2024 - 19:10. |
|
#448
Publicat: 29 aprilie 2024 - 19:36
Noua_pe_site, on 29 aprilie 2024 - 17:52, said: Exista cum sa nu mai existe ? Petrecerile mari in aer liber cum crezi ca se fac , cu ustenstile de hartie nu se fac ca nu sunt inventate inca PLus ca fiecare restaurant de la care comanzi iti baga furculite si cutite de plastic in punga chiar daca mentionezi ca nu ai nevoie. Prin Europa nu, e borderline spre ilegal pentru restaurante, daca chiar e nevoie sunt de carton/celuloza. Mai nou in sectorul ho.re.ca e important conceptul de "Social responsibility". De exemplu in barurile mai de fitze tot mai des nu au pai, pentru cocktailuri la care era cam standard. |
#449
Publicat: 29 aprilie 2024 - 21:08
AlexEn, on 29 aprilie 2024 - 19:10, said:
Exista tacamuri de lemn, daca vrei de unica folosinta, si farfurii de carton. AlexEn, on 29 aprilie 2024 - 19:10, said:
In UE s-a interzis utilizarea ustensilelor de plastic. In US presupun ca nu. ionutzitaly, on 29 aprilie 2024 - 19:36, said:
Prin Europa nu, e borderline spre ilegal pentru restaurante, daca chiar e nevoie sunt de carton/celuloza. Mai nou in sectorul ho.re.ca e important conceptul de "Social responsibility". De exemplu in barurile mai de fitze tot mai des nu au pai, pentru cocktailuri la care era cam standard. Daca ceri pai nu-ti dau ? Eu nu pot sa beau un cocktail care contine gheata fara pai |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi