Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 30 2024 17:49, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#8479
Posted 20 August 2017 - 15:45
Am descoperit ca la cuptorul meu incorporabil exista program pentru cresterea aluatului asa ca azi i-am facut proba. Am pus in masina de paine un kil de faina si celelalte ingrediente, am lasat sa malaxeze si sa creasca iar dupa a doua malaxare am scos aluatul din cuva si l-am pus la programul crestere pentru 45minute dupa care am pus pe conventional la 180grade timp de o ora si 10 minute. Si iata ce a iesit. La gust e foarte buna, pufoasa inauntru si cu o coaja subtire, nu cum iese la MP.
Attached FilesEdited by Freddy12, 20 August 2017 - 15:46. |
#8480
Posted 08 September 2017 - 21:15
Buna incerc sa accesez blogul lui Dan cu retete de paine pentru MP si nu este accesibil ... se poate sa postati ceva retete incercate de acolo
|
#8481
Posted 08 September 2017 - 22:10
Freddy12, on 20 august 2017 - 15:45, said:
Am descoperit ca la cuptorul meu incorporabil exista program pentru cresterea aluatului asa ca azi i-am facut proba. Am pus in masina de paine un kil de faina si celelalte ingrediente, am lasat sa malaxeze si sa creasca iar dupa a doua malaxare am scos aluatul din cuva si l-am pus la programul crestere pentru 45minute dupa care am pus pe conventional la 180grade timp de o ora si 10 minute. Si iata ce a iesit. La gust e foarte buna, pufoasa inauntru si cu o coaja subtire, nu cum iese la MP. |
#8482
Posted 09 September 2017 - 11:01
Clovis, on 08 septembrie 2017 - 22:10, said: Si cuptorul meu are functia de paine....Intradevar painea iese mai buna daca o coci la cuptor decat la masina de paine. Iese de zici ca e coapta pe vatra. Dar cine are timp sa faca asa ceva? |
#8484
Posted 09 September 2017 - 14:04
Reteta asta vreau s-o incerc. Pozele ..... cand voi face painea.
https://pofta-buna.c...asa-cu-cartofi/ |
#8485
Posted 11 September 2017 - 10:29
cristakke, on 17 mai 2016 - 12:17, said:
Pentru XDAL 1 La masina de paine din ce vad eu cele doua elemente care asigura prinderea, cuva masinii respectiv prinderea in masina sunt de fapt piese turnate gen "fonta" cu rezistenta mare la temperaturi inalte si nu cred ca sunt din tabla de indoit cu patentul. O solutie romanesca pentru stabilizarea cuvei ar putea fi folosirea unor pene de lemn in lateral, eventual imprejurul cuvei dar asta ar fi numai o solutie de compromis. Daca faci paine de 1,5 kg atunci masina trage din greu si dpdv al motorului si dpdv al inertiei cuvei si probabil atunci apar tensiuni in plus, dar in rest la greutati de 1000 sau 750 grame nu am vazut o solicitare reala a masinii. Daca ai vreun dubiu asupra interventiei asupra sistemului de prindere, iti recomand sa mergi la service poate au o solutie mai sigura. Intre timp m-am apucat in weekend sa testez faina de "1,80 lei" pentru a iesi din zona ingredientului principal la pret inabordabil...Din cate branduri de faina am incercat cele obisnuite "de raft" nu m-au convins mai ales din punct de vedere al gustului. Lasand partea estetica la o parte m-am decis sa mai acord o sansa unui brand romanesc si cu rezulate bune din cele citite si auzite pe ici colo. Am decis sa fac painea de baza, din carte, pentru a nu introduce "necunoscute" in procesul creatiei, plus ca asa am controlul a ce nu da rezultatul scontat ... dar surpriza, faina de "1,80" a dat lovitura ...FAINA in cauza se gaseste relativ peste tot si eu am achizitionat produsul la sacul de 5kg dar exista si in versiuni de punga 1kg si se numeste 7spice. Brand 100% romanesc ! Va las pe voi sa apreciati calitatea "vizuala" ... pentru ca la capitolul gust, familia a decis in mod direct... pur si simplu s-a evaporat instantaneu... In episodul urmator vom avea un desert special si anume "Briosa Cramique ( brioşă belgiană ) Brutareala placuta Cristake [ http://s32.postimg.org/5dcycckgl/IMG_2392.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Poti sa ne spui ce reteta ai folosit pentru painica asta excelenta? |
#8486
Posted 11 September 2017 - 23:43
Sa va povestesc ultimele ispravi in materie de facut paine. Azi am copt painea in cuptorul aragazului dar am avut surpriza ca painea sa creasca in latime nu in inaltime. A iesit foarte gustoasa dar seamana cu focaccia nu cu painea de vatra. La mine e atmosfera extrem de umeda de vreo saptamana, cam 80-95% si cred ca s-a umezit faina, am pus si eu cam cu 20ml mai mult ca de obicei si uite asa ca era tava aragazului plina.
|
#8487
Posted 12 September 2017 - 09:09
Am reintrat si eu in grupul posesorilor de MP cu Tefal Home Bread Baguette. In trecut am avut un Moulinex care m-a deservit cativa ani fara probleme dar l-am transformat in masina de prajit cafeaua.
In curand fotografii. |
#8488
Posted 12 September 2017 - 14:45
Pâine alba 750 grame,programul 5. Faina 7 spice, tip 650,rumenire medie. Pozele sunt făcute fără bliț
Attached Files |
|
#8489
Posted 12 September 2017 - 18:01
urmaresc acest topic de 10 ani. de cand a inceput. nu pot decat sa ma bucur ca nu v'a luat decat 10 ani sa realizati ca painea iese mai buna copta in cuptor decat in masina de paine, desi acest lucru s'a tot repetat pe topic de cateva ori.
e un lucru bun. acum, folosind exemplul lui freddy, va pot ajuta cu un sfat, nu de alta, da sa sarim alti 10 ani in evolutie. deci, dupa ce framanti coca, poti sa o lasi sa creasca un pic in masina. creste binisor acolo si chiar mai bine decat in cuptoare. apoi te dai cu ulei pe paini, pe un blat de lemn etc si rastorni acolo coca. cauta sa o modelezi un pic, dar cu cat mai putina interventie din partea ta. normal, locul de unde extragi paletele sa ramana partea de jos a painii. modelezi coca sub forma rotunda. franzela este o inventie moderna pt o coacere mai rapida, industriala. painea nu este rotunda pentru semnificatiile ei mistice, ci pt ca painea rotunda se coace uniform. si apoi crestezi coca pe mijloc. cu curaj, nu'ti fie frica de o taietura adanca. sa ai cutit bine ascutit si harsti. trebe sa lasi o sansa cocii sa creasca. o bagi la cuptor si de vrei o mai lasi sa creasca un pic. apoi o lasi sa se coaca freddy, nu o scoti afara necoapta cum ai facut, de o mananci cu lingura. painea sa prinda culoare ca la dranrogo. daca faci o paine de 1kg sa spunem, apoi coaja sa fie 0.5cm. cand se raceste si bati cu degetul in ea sa rasune a lemn. sa fie tare. aia e paine buna. nu'ti fa griji, inauntru ramane moale. pofta mare. Freddy12, on 11 septembrie 2017 - 23:43, said:
Sa va povestesc ultimele ispravi in materie de facut paine. Azi am copt painea in cuptorul aragazului dar am avut surpriza ca painea sa creasca in latime nu in inaltime. A iesit foarte gustoasa dar seamana cu focaccia nu cu painea de vatra. La mine e atmosfera extrem de umeda de vreo saptamana, cam 80-95% si cred ca s-a umezit faina, am pus si eu cam cu 20ml mai mult ca de obicei si uite asa ca era tava aragazului plina. ignora masuratorile. pe baza experientei ce o ai, pune faina in masina de paine. adauga apa, ulei, sare, drojdie etc lapte, ce pui tu in reteta ta. da'i drumul la mestecat. dupa 5 minute verifici. mai pui faina, mai pui apa etc, in functie de cum se prezinta. cred ca ai o idee deja cum trebuie sa fie coca la consistenta. ai grija sa nu pui apa rece, dar nici fierbinte. usor calduta. verifici iarasi dupa 5min. incerci de cateva ori si inveti. masuratorile sunt importante cand termini painea in masina.. daca o bagi la cuptor e alta treaba. trebuie sa tii cumva cont ce si cat pui, dar in nici'un caz 20ml in plus de apa iti distruge painea. stiu, la masina se poate intampla asa, dar nu si la cuptor. focuseaza'te pe coca, pe cum se prezinta, pe elasticitatea ei, nu pe masuratori. sa nu te stresezi, nu mai pun apa ca am pus deja xxml. nu, te uiti la coca, o impungi cu dejetul, opresti masina de trebuie etc si verifici. daca e prea tare, mai adaugi apa, ulei etc. daca e prea moale si lipicioasa, mai arunci un pic de faina si tot asa. |
#8490
Posted 13 September 2017 - 14:53
Nu am scos-o necoapta din cuptor, de unde ai tras concluzia asta? Am scos-o din cuva MP, am pus-o pe masa presarata cu faina de secara(nu mai aveam faina de grau) si i-am dat o forma rotunda dupa care am pus-o in cuptor la 50 de grade, nu la programul "crestere" , e adevarat. Dupa 30minute crescuse destul de bine, se latise un pic dar nu exagerat. Am dat drumul la copt la 185 grade si dupa 40 de minute cand m-am dus in bucatarie sa vad ce mai face paine, acoperise complet tava aragazului . Am facut multe paini la aragaz pe vremea cand aveam un jaf de MP Alaska cu softul defect, am facut si la cuptorul electric, nu mi s-a intamplat niciodata sa-mi iasa focaccia. De aceea am concluzionat ca a fost din cauza umezelii excesive din atmosfera. A iesit foarte gustoasa si a avut mare succes la nepoteii mei.
Edited by Freddy12, 13 September 2017 - 14:55. |
#8491
Posted 13 September 2017 - 15:07
Paine traditionala, 750 grame, programul 5, coacere medie la masina Tefal Home Bread Baguette.
Apa = 340 ml (la 30 de grade) Sare = 1,5 lingurite Faina alba = 490 grame (7 Spice, tip 650) Faina de secara = 40 grame (Boromir) Drojdie uscata = 1 lingurita (Pakmaya) Attached Files |
#8492
Posted 13 September 2017 - 15:12
@freddy. Pai vorbesc uitandu'ma la ce poze pui si aveam in vedere franzela aia de mai sus. Aia nu e paine coapta, poate doar dupa standardul industrial, unde au norma si nu au timp sa le tina la cuptor cat trebuie. Nu'ti fie frica sa tii painea la cuptor mai mult. Poate sa se si arda un pic. Singura chestie e sa fie paine de 1kg sau mai mare, nu chestie de jumatate.
|
#8493
Posted 14 September 2017 - 19:12
Baghete, programul 1 numit Bagheta, coacere medie
Apa = 170 ML (la 28 de grade) Sare = 1 lingurita Faina alba = 280 grame (7 Spice, tip 650) Drojdie uscata = 1 lingurita (Pakmaya) Attached Files |
|
#8494
Posted 17 September 2017 - 17:34
Paine cu Secara, 750 grame, programul 5, coacere medie
Apa = 340 ML (la 27 de grade) - aici sunt incluse si 4 lingurite cu varf, pline cu iaurt Sare = 1 lingurita Zahar = 1 lingurita Ulei = 2 Linguri Faina alba = 420 grame (7 Spice, tip 650) Faina de secara = 110 grame (Boromir) Drojdie proaspata Pakmaya = 1/2 de pachetel adica 12,5 grame Seminte de in = 1 lingurita Seminte de mac = 1 lingurita Seminte de susan = 1 lingurita Seminte de floarea soarelui = 1 lingurita Coaja parca este un pic mai subtire fata de cele de mai inainte iar miezul a devenit super pufos desi painea are 21% faina de secara. Aici cred ca si-au spus cuvantul cele 4 lingurite de iaurt sau drojdia proaspata. Attached Files |
#8495
Posted 18 September 2017 - 07:39
Cozonacel, 1000 grame, programul 7 Paine Dulce, coacere medie + 10 minute de extracoacere.
Reteta folosita este cea lasata de dorinacirstea in postul 2916 (https://forum.softpe.../page__st__2898) In loc de stafide am folosit rahat, insa acesta se topeste in totalitate. In plus fata de reteta am adaugat si vreo 15 ml de esenta de rom. Gustul este minunat, aromat, parfumat .... Textura se vede din fotografii. Attached Files |
#8496
Posted 18 September 2017 - 20:31
Dacă nu scriai că-i cozonac m-aș fi gîndit că ți-a ars mașina piinea.
Dar nu seamănă deloc a cozonac. Fără umplutura de cacao, fară nucă, fără stafide ... Uite un cozonac frumos. Screenshot_2017-09-18-21-27-15.png 84.03K 18 downloads Screenshot_2017-09-18-21-11-57.png 112.03K 18 downloads |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users