Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
#8516
Posted 17 October 2017 - 15:26
Deoarece am ramas fara faina de secara, am inlocuit-o cu niste faina grau intreg de la 7Spice.
Mult mai dulceaga parca iesea cu faina de secara. Paine cu Faina grau intreg, 1000 grame, programul 5, coacere medie Apa = 340 ML (la 27 de grade) - aici sunt incluse si 2 lingurite cu varf, pline cu iaurt Sare = 1 lingurita Zahar = 1 lingurita Ulei = 2 Linguri Faina alba = 400 grame (7 Spice, tip 650) Faina grau intreg = 130 grame (7 Spice) Drojdie proaspata Pakmaya = 1/2 de pachetel adica 12,5 grame Lapte praf = 1 Lingura Seminte de in = 1 lingurita Seminte de mac = 1 lingurita Seminte de susan = 1 lingurita Seminte de floarea soarelui = 1 lingurita Laptele praf si drojdia proaspata le pun in lichide. Sarea o adaug ultima, peste faina. Attached Files |
#8517
Posted 17 October 2017 - 22:24
Poti sa pui susan mai mult fara nici grija. La painea de secara incearca si chimen.
|
#8518
Posted 17 October 2017 - 22:34
Copiii nu se prea omoara dupa el. Cred ca sa o fac una fara sa le spun ca am pus si chimen.
|
#8519
Posted 18 October 2017 - 09:26
danrogo2001, on 17 octombrie 2017 - 22:34, said:
Copiii nu se prea omoara dupa el. Cred ca sa o fac una fara sa le spun ca am pus si chimen. “Ceai de Chimen : Beneficii De obicei, semintele de chimen sunt folosite ca ceai, ca un condiment si ca tinctura pentru piele. Ceaiul de chimion și infuzii este cel mai bun pentru tratarea parazitilor intestinali, infectii ale tractului urinar, tuse, raceli, bronsita si febra. De asemenea, el ajuta la stimularea imunitatii. Infuzia de chimen este recunoscuta pentru cresterea poftei de mancare la pacientii supusi chimioterapiei si este, de asemenea, utila pentru imbunatatirea alaptarii la noile mame. Printre beneficiile terapeutice pe care ni le aduce consumul de chimen amintim: Este recomandata administrarea de ceai de chimen dulce sau chimen negru pentru tratarea afectiunilor stomacale, precum reglarea sucurilor gastrice acide sau pentru gaze la stomac. Una dintre utilizarile sale importante consta in tratarea tulburarilor gastro - intestinale si digestive. Este, de asemenea, folosit pentru a vindeca ulcerele gastrice datorita proprietatilor sale calmante. Este bogat si in fibre, chimenul dulce ajuta la buna functionare a sistemului digestiv. Ceaiul de chimen reprezinta o sursa importanta de vitamina C si vitamine din complexul B. Ajuta la colici. Colica reprezinta plansetul puternic si persistent, care apare la sugarii cu varsta intre 3 saptamani si 3 luni. Se poate administra ceai de chimen pentru sugari preparat astfel: se adauga cateva seminte de chimen in laptele care fierbe si se amesteca impreuna cu miere. Imbunatateste digestia. S-a demonstrat ca o mana de seminte de chimen dupa o masa grea poate imbunatati capacitatile digestive ale stomacului. De asemenea, este benefic in ceea ce priveste reducerea starii de balonare pe care o resimtit dupa o masa copioasa. Ceaiul de chimen dulce este de asemenea un bun diuretic si laxativ. Semintele de chimen actioneaza ca un laxativ natural. Ceaiul de chimen sau adaugarea de seminte de chimen in mancare este suficient pentru a profita de acest efect. Ajuta la intarirea sistemului imunitar si este benefic pentru tuse. Semintele de chimen ajuta in tratarea simptomelor racelii, printre care si tusea. De asemenea, durerile in gat pot fi ameliorate cu ajutorul acestor seminte. Este indicat a se consuma ceai de chimen in cazul colesterolului marit si al gastritei. De asemenea, chimenul este indicat pentru anemie si greturi matinale.” |
#8520
Posted 26 October 2017 - 14:54
mcjohn, on 19 septembrie 2017 - 13:32, said:
Aşa cum am amintit şi luna trecută, eu am băgat în jumătatea aia de kg de făină, tot ce am găsit prin bucătărie: seminţe, mac, susan, cartofi, ceapă, măsline, musli, bere, fanta, cola,lapte, iaurt (smîntînă nu am folosit decît la cozonac) ... etc. |
#8521
Posted 27 October 2017 - 08:51
Buna tuturor!
Am nevoie de ajutor..sa vedem daca e vreun binevoitor ( au iesit si versuri Sunt la a doua masina de facut paine, prima model Moulinex, model OW302231, model f reusit, dar am maritat-o Am luat o masina Moulinex Home Bread Baguette, 1600 W, 1.5 kg, 16 programe...ideea e ca nu am retetele. Am facut dupa reteta de la prima masina , gandind ca dupa cateva incercari mai ajustam... la masina proaspat achizitionata am facut prima painita de 750 gr, a iesit ok, doar ca prea rumena..a doua am setat gradul de rumenire cel mai mic , dar am zis sa o fac mai mare..nu a mai iesit bine... la prog 1 mai si scoate niste semnale care nu stim ce semnifica ( in afara celui emis pt seminte)... mi se parea normal opritul programului cand fac baghete, ca sa am timp sa le pun in tavite, dar pt painea clasica de la prog.1 nu stim care-I logica. Cine ma poate ajuta cu ceva retete pt tipul asta de masina si cu alte lamuriri referitoor la cele de mai sus? Multumesc! |
#8522
Posted 27 October 2017 - 09:58
E-mail la Moulinex sa iti trimita o carte de retete. Trebuia sa fie in cutia produsului.
Sau mergi la magazinul de unde ai luat masina, sa se uite in alta cutie dupa o carte de retete. Daca nu faci rost o sa incerc sa scanez dupa-amiaza. |
#8523
Posted 27 October 2017 - 13:24
danrogo2001, on 27 octombrie 2017 - 09:58, said:
E-mail la Moulinex sa iti trimita o carte de retete. Trebuia sa fie in cutia produsului. Sau mergi la magazinul de unde ai luat masina, sa se uite in alta cutie dupa o carte de retete. Daca nu faci rost o sa incerc sa scanez dupa-amiaza. Nu cred sa fac rost...masina e luata de la cineva, adusa de pe alte meleaguri . Stiam ca nu am carte.. Ma las in baza celor ce vor sa -si ajute semenii Edited by andamada, 27 October 2017 - 13:24. |
#8524
Posted 27 October 2017 - 14:12
Am mai postat linkul dar e greu de gasit in sutele de pagini ale topicului.
http://cristinapana....na de paine.pdf E cartea de retete pentru masina OW seria a 5a, aceea de culoare alba. Uita-te pe dosul aparatului si vezi ce serie are. Edited by Freddy12, 27 October 2017 - 14:14. |
|
#8525
Posted 28 October 2017 - 09:18
Buna. A facut careva paina fara gluten la aparat? Mentionez ca am aparatul de la Star Light(avea multe recenzii ok la emag si de aceea l-am luat) si am folosit intocmai reteta de la ei si programul pentru paine fara gluten si a iesit o mizerie..nu a crescut deloc..ah si faina am pus amestec mix B de la dr. Sachr. Ms
|
#8526
Posted 28 October 2017 - 10:23
"mix B de la dr. Sachr. Ms" nu prea merge la MP :
PAINE FARA GLUTEN PREPARATA ACASA Ingrediente: 350ml, apa, 1 lingurita sare, 20g ulei de masline 350g Faina MIX B Schar , 7g drojdie uscata Mod de preparare : Se pune faina intr-un bol iar cu o lingura faceti o gropita la mijloc topirea drojdiei: intr-un bol mic se topeste drojdia in apa, la o temperatura maxima de 40°C. Se pune drojdia in faina preparata in prealabil adaugand putin zahar, amestecand cu lingurita si acoperiti cu putina faina. Asa se obtine preamestecul care se lasa la repaus 10 minute intr’un loc caldut pana ce deasupra se formeaza crapaturi. Adaugati in aluat restul de ingrediente. Amestecati totul cu mana sau mai bine cu mixerul timp de 5 minute. Dospirea Aluatului: Odata ce aluatul devine omogen lasati-l la crescut intr-un ambient cald si umed, la o temperatura de 27°C - 30°C, acoperind bolul cu un prosop putin umezit sau folie transparenta pentru a mentine umiditatea aluatului. Daca temperatura scade, se poate pune aluatul la cuptor la o temperatura maxima de 40°C. Aceasta faza de crestere, dospirea, face ca aluatul sa devina poros. Timpul de dospire dureaza 20-30 min, la finalul acestui timp aluatul trebuie sa’si dubleze volumul. Odata terminata dospirea, framantati din nou aluatul pana se obtine o structura omogena. Modelati painea in forma dorita, puneti’l intr-o tava si lasati-l la repaus, inca 15 min. Ungerea suprafetei.Pentru a da painii o culoare aurie inainte de a-l pune la cuptor ungeti pe deasupra cu lapte sau un ou batut si dupa gust presarati cu seminte, mac sau susan. Preincalziti cuptorul dupa care, int-un vas termorezistent puneti apa, pana la maximum. Puneti’l in cuptor sub grila de coacere a painii. Acest truc permite sa mentineti un mediu cald si umed, ideal pentru a mentine aluatul moale in timpul coacerii. Asezati painea intr-o tava acoperita cu hartie cerata si puneti-l la copt pana devine aurie. Edited by mihaiC1, 28 October 2017 - 10:35. |
#8527
Posted 28 October 2017 - 12:50
andamada,
Salut! Ce mașină ai? Cea albă? Dacă da, o am eu și ... am să încerc să- mi fac ceva timp să scanez cartea ... Numai să fiu sigur că vorbim despre același lucru ... ( să nu pierd timp de pomană ) Aștept răspuns ... Stimă! LE: Vezi că la gradul de rumenire trebuie selectat începând de sus în jos ( pictograma de sus reprezintă gradul cel mai mic de rumenire ) Edited by quarelin, 28 October 2017 - 12:54. |
#8528
Posted 28 October 2017 - 13:45
Scuze de dublu post ...
Dar până am scanat toate foile alea ... ( oricum, privesc partea bună a lucrurilor - am făcut ceva abdomene tot aplecându- mă la imprimantă, căci e poziționată pe o policioară a biroului sub blat ... ) Așadar: HOME BREAD BAGUETTE 1.jpg 310.77K 29 downloads 001.jpg 363.11K 25 downloads 002.jpg 395.13K 20 downloads 003.jpg 486.77K 19 downloads 004.jpg 495.01K 18 downloads 005.jpg 382.72K 14 downloads 006.jpg 349.65K 15 downloads 007.jpg 346.71K 20 downloads 008.jpg 374.86K 22 downloads 009.jpg 369.94K 20 downloads 010.jpg 348.41K 15 downloads 011.jpg 397.73K 15 downloads 012.jpg 325.76K 14 downloads 013.jpg 366.44K 15 downloads 014.jpg 380.01K 15 downloads 015.jpg 399.94K 14 downloads 016.jpg 460.91K 14 downloads 017.jpg 456.43K 17 downloads 018.jpg 383.89K 16 downloads 019.jpg 371.14K 20 downloads Sper să fie de folos! Stimă! Edited by quarelin, 28 October 2017 - 13:53. |
#8529
Posted 28 October 2017 - 14:24
quarelin, on 28 octombrie 2017 - 13:45, said:
Scuze de dublu post ... Dar până am scanat toate foile alea ... ( oricum, privesc partea bună a lucrurilor - am făcut ceva abdomene tot aplecându- mă la imprimantă, căci e poziționată pe o policioară a biroului sub blat ... ) Așadar: HOME BREAD BAGUETTE 1.jpg 001.jpg 002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg 010.jpg 011.jpg 012.jpg 013.jpg 014.jpg 015.jpg 016.jpg 017.jpg 018.jpg 019.jpg Sper să fie de folos! Stimă! Multumesc frumos, am sa ma uit pe ea desi a mea masina este neagra poate retetele tale sunt mai bune ..fiindca astea de la a mea sunt cam eronate .. tot prin incercate si stricat faina am gasit vreo 2-3 pe care le fac frecvent si merg ok. mihaiC1, on 28 octombrie 2017 - 10:23, said:
"mix B de la dr. Sachr. Ms" nu prea merge la MP : PAINE FARA GLUTEN PREPARATA ACASA Ingrediente: 350ml, apa, 1 lingurita sare, 20g ulei de masline 350g Faina MIX B Schar , 7g drojdie uscata Mod de preparare : Se pune faina intr-un bol iar cu o lingura faceti o gropita la mijloc topirea drojdiei: intr-un bol mic se topeste drojdia in apa, la o temperatura maxima de 40°C. Se pune drojdia in faina preparata in prealabil adaugand putin zahar, amestecand cu lingurita si acoperiti cu putina faina. Asa se obtine preamestecul care se lasa la repaus 10 minute intr’un loc caldut pana ce deasupra se formeaza crapaturi. Adaugati in aluat restul de ingrediente. Amestecati totul cu mana sau mai bine cu mixerul timp de 5 minute. Dospirea Aluatului: Odata ce aluatul devine omogen lasati-l la crescut intr-un ambient cald si umed, la o temperatura de 27°C - 30°C, acoperind bolul cu un prosop putin umezit sau folie transparenta pentru a mentine umiditatea aluatului. Daca temperatura scade, se poate pune aluatul la cuptor la o temperatura maxima de 40°C. Aceasta faza de crestere, dospirea, face ca aluatul sa devina poros. Timpul de dospire dureaza 20-30 min, la finalul acestui timp aluatul trebuie sa’si dubleze volumul. Odata terminata dospirea, framantati din nou aluatul pana se obtine o structura omogena. Modelati painea in forma dorita, puneti’l intr-o tava si lasati-l la repaus, inca 15 min. Ungerea suprafetei.Pentru a da painii o culoare aurie inainte de a-l pune la cuptor ungeti pe deasupra cu lapte sau un ou batut si dupa gust presarati cu seminte, mac sau susan. Preincalziti cuptorul dupa care, int-un vas termorezistent puneti apa, pana la maximum. Puneti’l in cuptor sub grila de coacere a painii. Acest truc permite sa mentineti un mediu cald si umed, ideal pentru a mentine aluatul moale in timpul coacerii. Asezati painea intr-o tava acoperita cu hartie cerata si puneti-l la copt pana devine aurie. Buna. Multumesc frumos de reteta, nu o sa o mai prapadesc la mp o sa o fac dupa reteta ta. Ideea e ca mi-am mai luat cateva tipuri de faina fara gluten si as vrea sa stiu daca de ex stii vreo reteta sau un anume tip de faina fara gluten/mix care totusi merg la aparat, recunosc ca din comoditate as vrea sa gasesc o reteta care sa imi.iasa la aparat. Ms quarelin, on 28 octombrie 2017 - 13:45, said:
Scuze de dublu post ... Dar până am scanat toate foile alea ... ( oricum, privesc partea bună a lucrurilor - am făcut ceva abdomene tot aplecându- mă la imprimantă, căci e poziționată pe o policioară a biroului sub blat ... ) Așadar: HOME BREAD BAGUETTE 1.jpg 001.jpg 002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg 010.jpg 011.jpg 012.jpg 013.jpg 014.jpg 015.jpg 016.jpg 017.jpg 018.jpg 019.jpg Sper să fie de folos! Stimă! Oricum f misto retetele ..ale mele sunt saracute tare, tie ti-au iesit respectand intocmai cantitatile si ingredientele alea? Ms |
|
#8530
Posted 28 October 2017 - 15:31
Salut,
raloo Da, dacă respect rețeta iese ... Chiar dacă nu este aceeași MP poate iese ceva bun ... Deci ...spor la brutărit A postat mai sus Freddy ... și după aia am făcut câteva rețete .. Stimă! LE: uite ce am găsit: https://s0emagst.aka...30dea6c4b6b.pdf Stimă! Edited by quarelin, 28 October 2017 - 15:53. |
#8531
Posted 28 October 2017 - 19:14
quarelin, on 28 octombrie 2017 - 12:50, said:
andamada, Salut! Ce mașină ai? Cea albă? Dacă da, o am eu și ... am să Ă®ncerc să- mi fac ceva timp să scanez cartea ... Numai să fiu sigur că vorbim despre același lucru ... ( să nu pierd timp de pomană ) Aștept răspuns ... Stimă! LE: Vezi că la gradul de rumenire trebuie selectat Ă®ncepând de sus Ă®n jos ( pictograma de sus reprezintă gradul cel mai mic de rumenire ) Merci tare mult pentru ajutor... o sa incerc retetele . Cu gradul de rumenire selectam bine, exact cum ai zis... nu e asta cea mai mare problema, mai vad cum ajustam pe parcurs. Multumesc inca o data 😘, apreciez efortul! Desi ai avut si tu beneficii , cu miscarea😜. Uitai sa spun ca " Da, de masina alba vorbim, de aia am" Edited by andamada, 28 October 2017 - 19:22. |
#8532
Posted 29 October 2017 - 08:21
quarelin, on 28 octombrie 2017 - 15:31, said:
Salut, raloo Da, dacă respect rețeta iese ... Chiar dacă nu este aceeași MP poate iese ceva bun ... Deci ...spor la brutărit A postat mai sus Freddy ... și după aia am făcut câteva rețete .. Stimă! LE: uite ce am găsit: https://s0emagst.aka...30dea6c4b6b.pdf Stimă! Da, alea sunt retetele dar nu prea ies la cantitatile alea, cel putin aia fara gluten nu iese deloc, am facut aseara din reteta ta pe care ai scanat-o cu seminte si a iesit ok. Ms🤗 Freddy12, on 27 octombrie 2017 - 14:12, said:
Am mai postat linkul dar e greu de gasit in sutele de pagini ale topicului. http://cristinapana....na de paine.pdf E cartea de retete pentru masina OW seria a 5a, aceea de culoare alba. Uita-te pe dosul aparatului si vezi ce serie are. Buna, sunt super retetele, ms mult, am sa le incerc 😊 |
Anunturi
▶ 2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users