Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aer conditionat 9000 ...

Cum v-ati apucat de editare foto?

Problema unezeala grinda de lemn ...

Intrebare hdmi laptop lenovo
 Fezabilitate - Adaugare microinve...

Hard disk extern SSD, A92

Parere cartier Uverturii/Virtutii...

inmatriculare autoturism reprezen...
 2 aere conditionate pe un singur ...

Intarzietor de priza zahar

Oprire update Asus ZenFone 10

Concediu Canada - Gestiunea banil...
 Folii faruri - plastic sau sticla...

Alternative, reducere costuri, pa...

SUMMER HITS!

Conducta pluviala sparta la bloc....
 

TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv profil pentru copii

* * * * - 2 votes
 • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 17,046
 • Înscris: 06.11.2018

TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv profil pentru copii


Societatea Română de Televiziune (TVR) vrea să lanseze o aplicație pentru telefoane mobile și televizoare smart pentru streaming video pentru fiecare stație TV. Utilizatorii vor putea accesa conținutul video atât în regim de live, cât și înregistrat, iar platforma va afișa inclusiv reclame.

Momentan, TVR consultă piața pentru a stabili cerințele tehnice ce vor fi cuprinse în caietul de sarcini, costurile și termenul de realizare a aplicației video pentru ca ulterior să lanseze o licitație pentru realizarea acesteia.

Până pe 25 aprilie, Societatea Română de Televiziune așteaptă propunerile din piață pentru ”realizarea unei aplicații pentru următoarele: browser Web App, Smart TV și telefoane mobile după cum urmează: iOS mobile app, Android mobile app., Apple TV app, Android TV, LG Smart TV app, WebOS, Samsung Smart TV Tizen OS app, Vidaa OS for smart TV”.

În prezent, Televiziunea Română deține o platformă pentru conținut live și urmărirea emisiunilor înregistrate. Primul portal video (tvrplus.ro) a fost lansat în 2012 și poate fi accesat inclusiv din aplicații de mobil și tabletă. TVR deține, de asemenea, și streamul ”Exclusiv TVR+” care redă transmisiuni speciale de la mari evenimente politice, culturale, artistice, de la reuniuni importante și conferințe de anvergură, dar și competiții sportive în exclusivitate, alături de filmări din cadrul unor proiecte speciale marca TVR.

Noua aplicație va prezenta cele trei tipuri de conținut principale, respectiv transmisia live a posturilor TV, canale specializate și VOD – „Video on Demand” („Video la cerere”).

TVR își dorește ca aplicația să genereze rapoarte automate privind numărul de videouri disponibile, total minute încărcate, total coduri de embed livrate către aplicații, total minute de conținut video livrat, total număr de momente de publicitate livrate – pentru perioada de timp configurabilă.

De asemenea, aplicația trebuie să permită generarea unui raport complet ce conține toate informațiile legate de consum la nivel de vizualizare individuală cu următoarele date: material video vizionat, data și ora start vizionare, durata vizionare în secunde, procent de vizionare din durata totală, un identificator unic al sesiunii de vizionate, website-ul sau aplicația în cadrul căreia a fost realizată vizionarea.

”Platforma de management video va beneficia de o secțiune de playout pentru un număr nelimitat de canale tematice care vor transmite în regim de live. Playout-ul va fi realizat pe baza unui playlist creat pe diferite criterii. Sistemul de playout video va permite inserția de publicitate din serverul de publicitate al aplicației. Playerul video va avea opțiuni de selectare a track-ului de sunet și a subtitrării. Opțiunea va fi activată automat prin intermediul setărilor realizate de utilizator la crearea contului, dar va avea permanent și opțiunea să aleagă și alte track-uri de sunet sau subtitrare”, se arată într-un anunț postat pe SEAP.

”Experiența utilizatorului este apropiată de experiența canalelor de streaming internaționale, cu content LIVE marcat ca fiind LIVE în partea de sus, iar în partea stângă vertical vor fi dispuse canalele tematice, fiecare cu sub-domenii (playlisturi) video Continutul video este livrat liniar, experiența EPG ca în televiziunea liniară, DAR va exista posibilitatea ca dintr-un anume playlist video să poți alege ce dorești să vizionezi Canalele vor fi curatoriate de către TVR Fiecare client își va putea crea cont de utilizator în platforma, cont ce va putea fi folosit în oricare din aplicațiile disponibile”, potrivit sursei citate.

De asemenea, fiecărui client i se oferă posibilitatea de a crea profile, iar predefinit va exista un profil pentru copii minori. Contul va putea fi creat pe baza de email și parolă, iar ulterior utilizatorul trebuie să confirme adresa de email pentru a putea utiliza contul și a avea acces la conținut. Titularul unui cont va putea crea un număr nelimitat de profile.

Potrivit anunțului, odată autentificat în cadrul aplicației, clientul va primi recomandări de conținut pe baza conținutului vizionat anterior, va putea continua vizionarea materialelor începute, dar nefinalizate în sesiunile anterioare și își va putea marca emisiunile favorite pentru a fi notificat la apariția de conținut nou.

”Coținutul încărcat în cadrul platformei va fi încadrat drept continut principal: • Conținut gratuit pentru utilizatorii autentificati in cont Server de publicitate: pentru furnizarea de publicitate în aplicație, se va avea în vedere un server de reclamă pus la dispoziție de beneficiar. Website conținut media Website-ul trebuie să fie compatibil cu principalele browsere din piata, inclusiv cele mai recente 3 versiuni existente pentru următoarele browsere: Chrome, Firefox, Opera și Safari Website-ul va implementa toate cerințele necesare pentru indexarea de către motoarele de căutare. Website-ul va fi de tip responsive, acesta se va adapta automat ca structură a layout-ului în funcție de dispozitivul utilizat de consumator. Website-ul va fi compatibil și va asigura toate funcționalitățile inclusiv pentru browserele televizoarelor tip Smart TV”, mai precizează TVR.

Societatea Română de Televiziune are în portofoliu 14 posturi TV naționale, internaționale și teritoriale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR INFO, TVR CULTURAL, TVR FOLCLOR, TVR SPORT, TVR Internațional, TVR MOLDOVA, TVR CRAIOVA, TVR IAȘI, TVR TIMIȘOARA, TVR CLUJ și TVR TG. MUREȘ, accesibile atât prin canale TV tradiționale, cât și online prin platforma TVR+.

Sursa: https://www.economic...ame_741398.html

#2
MarianG

MarianG

  be that as it may

 • Grup: Moderators
 • Posts: 31,660
 • Înscris: 10.08.2005

View PostIceCoolExtreme, on 23 aprilie 2024 - 22:56, said:

TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv profil pentru copii


Societatea Română de Televiziune (TVR) vrea să lanseze o aplicație pentru telefoane mobile și televizoare smart pentru streaming video pentru fiecare stație TV. Utilizatorii vor putea accesa conținutul video atât în regim de live, cât și înregistrat, iar platforma va afișa inclusiv reclame.
aplicatia in sine este apa de ploaie. Platforma sa sustina clientii, cam asta e problema reala.

Quote

De asemenea, aplicaţia trebuie să permită generarea unui raport complet ce conţine toate informaţiile legate de consum la nivel de vizualizare individuală cu următoarele date: material video vizionat, data şi ora start vizionare, durata vizionare în secunde, procent de vizionare din durata totală, un identificator unic al sesiunii de vizionate, website-ul sau aplicaţia în cadrul căreia a fost realizată vizionarea.
Toate chestiile astea se pot genera pe partea de server, ca doar ei sunt cei care pun la dipozitie materialele.

Edited by MarianG, 23 April 2024 - 23:05.


#3
SharonCollins

SharonCollins

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,223
 • Înscris: 07.04.2017
Chelului tichie de margaritar ii trebuie. Nu au ei continut pentru asta. Sunt deja prea multe canale raportat la ce audienta fac. Iar cei care se uita la ei nu sunt tinerii care s- ar uita pe net...Om vedea,dar e penibil dupa ce buget mamut au, sa dea inca un rateu pe bani multi.

Edited by SharonCollins, 23 April 2024 - 23:23.


#4
Goodkat

Goodkat

  Junior Member

 • Grup: Junior Members
 • Posts: 26
 • Înscris: 23.04.2024
Asta trebuie sa fie gluma de 1 Aprilie... cam tarziu pe 23 Aprilie. Ce sa puna pe platforma? :))) Audienta lor acum la tv e aproape de zero, nici batranii nu se mai uita. Mai se uita lumea la Eurovision, dar anul asta pauza la noi ca nu sunt bani. Dar sunt bani sa faca aplicatie ptr. Android, Apple, etc... sigur sunt ceva fonduri europene, unii "sefi" pe acolo o sa opreasca din ei ptr. diferite "studii", "statistici","marketing" si programatorii aia o sa faca aplicatiile cu 5% din tot bugetul.

Cred ca singura sansa a lor, si vorbesc serios fara gluma. Este sa bage toate filmele din anii 80-90 traduse verbal de doamna Nistor asa poate niste nostaligici o sa se uite. Chiar si filme noi dublate de doamna Nistor ar fi interesante.

Daaar, exact cum a spus @SharonCollins: Chelului tichie de margaritar ii trebuie. :)))

#5
dragosh82

dragosh82

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 690
 • Înscris: 18.12.2004
Au avut aplicatie si aveau aproape toate emisiunile, aveai ce vedea acolo daca nu erai doar consumator de netflix, disney sau palavrageala inutila de la televiziunile unor fosti sau actuali securisti/puscariasi.
Sa colaboreze cu digi, sa faca niste abonamente la preturi romanesti si s-ar putea sa aiba succes.

#6
Carol_I

Carol_I

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 468
 • Înscris: 14.03.2024
Si ce sa puna astia de la TVR pe platforma, nene?

Ca astia n-au mai produs nimic de la Surprize, surprize incoace..

#7
danyel61

danyel61

  Fumător

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,250
 • Înscris: 19.08.2005
In sfarsit, are si Netflix un concurent adevarat.

#8
strongsss

strongsss

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,807
 • Înscris: 27.10.2007
bani aruncati.

#9
audiofidell

audiofidell

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,681
 • Înscris: 19.06.2018

View PostCarol_I, on 24 aprilie 2024 - 05:41, said:

Si ce sa puna astia de la TVR pe platforma, nene?

Ca astia n-au mai produs nimic de la Surprize, surprize incoace..
Arhiva TVR in primul rand, vor sa faca un ban (ne)cinstit din asta. Normal ar fi fost sa fie gratuita, ca a fost realizata in timpul comunismului. Sper ca va fi numita cinstit, Fartfix, in acord cu genul de emisiune propriu TVR dintotdeauna.

#10
eiffel

eiffel

  BusyWorm

 • Grup: Moderators
 • Posts: 68,908
 • Înscris: 15.06.2004
Am crezut ca e pe FUN... :D

Cred ca nu au pe ce sifona niste bani.

#11
MarianG

MarianG

  be that as it may

 • Grup: Moderators
 • Posts: 31,660
 • Înscris: 10.08.2005

View Postaudiofidell, on 24 aprilie 2024 - 07:21, said:


Arhiva TVR in primul rand, vor sa faca un ban (ne)cinstit din asta. Normal ar fi fost sa fie gratuita, ca a fost realizata in timpul comunismului. Sper ca va fi numita cinstit, Fartfix, in acord cu genul de emisiune propriu TVR dintotdeauna.
Arhiva aia eu cred ca trebuie găzduită ca atare, iar daca n-au latime de bandă, pot.incerca si cu .torrent

#12
modoran

modoran

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,499
 • Înscris: 08.02.2011
Latime de banda au suficienta pentru cei 3 clienti simultan cat vor avea, nu-i problema asta.

#13
connectorxp

connectorxp

  Avid mountaineer.

 • Grup: Moderators
 • Posts: 14,962
 • Înscris: 14.11.2004
Mai bine ar face liber accesul la arhivele TVR pe platforma aia, ca sunt multe chestii faine de vazut acolo.

#14
Carol_I

Carol_I

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 468
 • Înscris: 14.03.2024

View Postaudiofidell, on 24 aprilie 2024 - 07:21, said:


Da, in arhiva TVR sunt si lucruri faine, nu zic nu. Dar cum spui si tu, ar fi de porc sa incerce sa profite de asta. Aia este a noastra, a poporului! In cel mai literal sens al cuvantului.

#15
eiffel

eiffel

  BusyWorm

 • Grup: Moderators
 • Posts: 68,908
 • Înscris: 15.06.2004
Apropo... A incercat careva sa intre pe platforma care o au acum ?
https://www.tvrplus.ro/

Merge brici. Adica e rasa toata imaginea - nu se incarca niciun post :D

#16
mariusica2012

mariusica2012

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 68
 • Înscris: 04.07.2012
Nu le merge de ceva vreme, probabil iar nu au contract de servicii CDN de streaming, cum s-a mai întâmplat.

Însă eu nu am găsit anuntul pe SEAP pentru R8468440 SOCIETATEA ROMÂNA DE TELEVIZIUNE, menționat in știre, l-a găsit cineva?

https://www.e-licita...otices/list/6/1

Edited by mariusica2012, 24 April 2024 - 09:47.


#17
eiffel

eiffel

  BusyWorm

 • Grup: Moderators
 • Posts: 68,908
 • Înscris: 15.06.2004
Pai citeste articolul pus in primul post - deocamdnata consulta piata sa vada cerintele ce vor fi trecute in caietul de sarcini.
Abia dupa aia va apare si in SEAP.

Ma intreb ce piata consulta...
Eu nu m-am mai uotat la vreun post tVR de vreo 10 ani cel putin.

#18
djl

djl

  Lustră cu ventilator. Oile au votat cuțitul.

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 113,096
 • Înscris: 13.06.2004
Încă au emisiuni interesante.

View PostCarol_I, on 24 aprilie 2024 - 09:04, said:

Da, in arhiva TVR sunt si lucruri faine, nu zic nu. Dar cum spui si tu, ar fi de porc sa incerce sa profite de asta. Aia este a noastra, a poporului! In cel mai literal sens al cuvantului.

A costat digitizarea, totuşi. Dar să fie un preţ simbolic.
Cred că numai ei au unele filme subtitrate în Română.

Edited by djl, 24 April 2024 - 11:03.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate