Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 23 2024 17:56, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
56
#8533
Posted 30 October 2017 - 07:57
Puțin OFF TOPIC :
raloo123 și andamada,dacă răspundeți imediat la un mesaj,nu este necesar să dați ,,Quote,,. Când dai ,,Quote'', poți selecta su sterge o parte din raspuns pentru a nu umple pagina, |
#8534
Posted 04 November 2017 - 19:05
Bună seara,
Am o mașină Moulinex Ow5023 pe care tocmai ce am luat-o de la reparat, i-a înlocuit partea care învârte paletele de la cuva. Am vrut sa fac paine, am plecat și am lăsat-o sa se termine de copt. Când m-am întors pâinea era bucati ciopartita și mașina parca o luase de la capăt, adică tot mesteca bucățile crude de paine. Când o bag în priza pornește invartindu-se și nu reușesc sa o mai opresc la apăsarea prelungită a butonului.Se aprinde ledul rosu de pe butonul de start și se stinge însă nu se oprește. A mai pățit cineva? Știe cineva vreo combinație ca să o pot opri? Se pare ca nici după ce o tin scoasa mai mult de 7 min ( am ținut-o vreo 30 min) nu se resetează. Multumesc mult. |
#8535
Posted 05 November 2017 - 11:38
Salut!
Masina mea este Gorenje BM 1200 BK. Ce ma nemultumeste la ea este ca scot foarte greu painea coapta din cuva, sunt zile in care ajung si la 10-15 minute de scuturat pana iese painea din cuva. Paletele sunt curate pe interior, axele sunt si ele curate, intra si ies usor inainte de a adauga ingredientele dar raman intepenite pe axe dupa coacere. Am mai avut acum cativa ani o masina, cred ca era Kenwood, insa nu am avut aceste probleme. Am renuntat la ea deoarece se stricase un simering la o paleta. Intrebarea mea este daca mai are cineva Gorenje, eventual acelasi model cu al meu si daca are aceleasi probleme sau doar a mea este cu draci? |
#8536
Posted 05 November 2017 - 11:58
Scoate cuva din masina, acoper-o cu un prosop timp de 10-15 minute, apoi scoti painea. La mine functioneaza metoda asta .
|
#8538
Posted 05 November 2017 - 23:03
ghevasalie, on 05 noiembrie 2017 - 11:38, said:
Salut! Masina mea este Gorenje BM 1200 BK. Ce ma nemultumeste la ea... Buna, eu am Gorenje BM900WII cu o singura paleta dar nu am aceasta pb . Dupa terminarea programului o mai las cateva minute in masina eventual cu capacul deschis, apoi scot cuva, o scutur de 2-3 ori si painea iese. La inceput painea iesea cu tot cu paleta, acum paleta ramane la locul ei. |
#8539
Posted 06 November 2017 - 08:33
oltadi, on 04 noiembrie 2017 - 19:05, said:
Când o bag în priza pornește invartindu-se și nu reușesc sa o mai opresc la apăsarea prelungită a butonului.Se aprinde ledul rosu de pe butonul de start și se stinge însă nu se oprește. A mai pățit cineva? Știe cineva vreo combinație ca să o pot opri? Service scrie pe ea ! ghevasalie, on 05 noiembrie 2017 - 11:38, said: Ce ma nemultumeste la ea este ca scot foarte greu painea coapta din cuva, sunt zile in care ajung si la 10-15 minute de scuturat pana iese painea din cuva. Eu procedez invers ! Opresc mașina, dar las totul neatins cîteva minute. Pîinea se înmoaie (transpiră) și dacă o scutur de 2-3 ori, cade. |
#8540
Posted 06 November 2017 - 14:43
In orice situatie, painea lasata in cuva mai mult de 10 minute "transpira" prea mult si se umezeste.coaja.
Pentru inceput merita incercat undeva la 6-8 minute,. Daca nu iese dupa 1-2 incercari se mai lasa inca 2-3 minute cel mult. |
#8541
Posted 06 November 2017 - 15:04
Oricum, painea o las la racit pe un gratar si chiar daca transpira putin se usca pana se raceste.
|
#8542
Posted 06 November 2017 - 18:20
Ideea ar fi că ea trebuie să transpire "acolo" , în cuvă !
Explicația ar fi că pîinea bățoasă , uscată și dură ... e "care pe care" ! "Ori cedez eu și ies, ori cedează nervii tăi, iar eu mă mențin bine mersi pe poziție !" Atunci cînd e moale, nu opune rezistență. Dar pînă la urmă, cum spunea o prietenă de-a mea "cîte bordeie, atîtea obiceie" ! Eu am sugerat o idee ! Așa procedez eu. Nici nu-mi doresc să impun ceva. Pur și simplu, eu am depășit "momentul"! Dacă folosește cuiva sfatul meu , mă bucur. Dacă e inutil ... asta e ! "Iacov 4:17 Deci cine știe să facă bine, și nu face, săvârșește un păcat!" |
|
#8543
Posted 06 November 2017 - 19:02
Pai si eu o mai las cateva minute in masina dupa ce s-a terminat ciclul de coacere si de-aia tot greu iese.
Poate daca o scot din masina si o las in cuva sa transpire 10-15 minute se va muia coaja si va iesi mai usor. In ultima luna am facut paine doar din faina, apa, sare si drojdie. Painea iese foarte buna (chiar daca face un milion de firimituri) iar coaja este tare si crocanta. Poate din cauza asta nu reusesc paletele sa o sparga si sa iasa painea. Daca am folosit unt, ulei sau lapte praf, coaja a fost mai moale si painea a iesit mult mai usor. Mai experimentez. |
#8544
Posted 06 November 2017 - 21:30
Adica tu vrei să zici că nu pui ulei deloc ?
Mai știu eu pe cineva care nu punea ulei deloc în pîine. Dar punea (cred) 1/2-1/2 făina din grîu cu făină din in. Ia pune tu 3 linguri de ulei, sau 5 și apoi numără firimiturile rezultate ! (Eu pun 3). |
#8545
Posted 06 November 2017 - 22:27
Da, inca sunt in faza de experimentare cu masina asta si, ca gust, cel mai mult ne place painea doar din faina, apa, sare si drojdie insa are marele dezavantaj ca face ingrozitor de multe firimituri.
In seara asta am facut o paine in care am pus unt si lapte praf, am incercat initial sa o scot si n-a vrut, am aplicat sfatul lui Freddy12 si dupa circa 10 minute de stat sub un prosop, a iesit relativ usor. |
#8546
Posted 10 November 2017 - 08:48
#8547
Posted 14 November 2017 - 16:06
pana la urma cam cat "te costa" o paine normala alba de 1,5 kg ?
730g faina - 1.2 lel (1.6lei kg la lidl) 2 linguri ulei/zahar, 2 lingurite sare - habar n-am, 0.2 lei apa 450g - sa zicem 0.1lei 1 pliculet drojdie - 0.5lei curent electric pt 3 ore jumatate habar n-am, dar nu vad aproape nicio diferenta intre consumul de inainte sa cumpar masina si acum, 1leu sa fie ? poate a masurat cineva curentul la priza. deci total cu aprox <= 3lei? poate cineva mai are niste valori mai exacte o franzela la brutarie de 500g e 2.2lei |
|
#8548
Posted 17 November 2017 - 03:43
bogdangelu, on 10 noiembrie 2017 - 08:48, said:
Încearcă s-a adaugi uleiul pe palete. Am încercat eu in fel si chip. Am postat si un clip cu ungerea axului si paletelor acum un an sau 2 pe aici ! Inutil ! Chestia cu aburirea merge !!! Dar se poate sa meargă doar la mine ! Pe mașina altuia nu am încercat ! cezar0707, on 14 noiembrie 2017 - 16:06, said:
pana la urma cam cat "te costa" o pâine normala alba de 1,5 kg ? Dan il chema ! A fost luat la mișto de alți colegi si s-a retras ! |
#8549
Posted 17 November 2017 - 07:46
#8550
Posted 19 November 2017 - 13:02
Buna,am o intrebare de...20 de puncte ! Se poate face paine fara gluten la o masina de paine care nu are acest tip de program ? Ex. Heinner Master Collection HBM-900XMC, 615 W, 900 g, 12 Programe, Argintiu,se poate face paine fara gluten pe vreun program de-al ei ? Multumesc anticipat pentru un raspuns care m-ar scoate dintr-o mare incurcatura(retur,etc...)
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users