Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 26 2024 22:43, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#8461
Posted 10 August 2017 - 21:01
quarelin, on 10 august 2017 - 09:10, said:
La cuptor cam cât o lași? La ce temperatură? Cât aluat este acolo ? ( adică la ce gramaj ai făcut aluatul în MP ? ) Mă bate gândul să încerc și eu ... Sfîrșitul lunii August. Cosiliat îndeaproape de colega noastră Rodica, căreia îi mulțumesc din nou. Fără ajutorul său, nu știu ce-ar fi ieșit ?! (Ai data pe poze.) Chiar și rețeta e identică (compilat !) O remarcă totuși (defapt mai multe): Maiaua este invers proporțională cu timpul necesar dospiri! Și cu 1,1/2 lg drojdie, va crește exact la fel ca și cu 2 lg. Dar într-o perioadă de timp mai lungă, evident. În rest colegul a folosi lg în loc de Lg. Ce contează! Bine că iese pîinea bună. Spor la pîinici ! IMG_20160831_120145.jpeg 48.08K 18 downloads 1472639673-picsay.jpeg 55.26K 21 downloads IMG_20160831_124243.jpeg 94.07K 20 downloads IMG_20160831_124322.jpeg 45.51K 18 downloads http://cloud.tapatal...acebook.orca~01 |
#8462
Posted 11 August 2017 - 08:24
Pentru cultura noastra generala, convectie nu inseamna electric. Cuptoarele pot fi electrice sau pe gaz, cu convectie sau fara. Orice combinatie e posibila. Cuptoarele electrice in general au tendinta de a usca mai tare pt ca nu exista aport de umiditate rezultat in urma arderii gazului. Sper ca m-am exprimat pe intelesul tuturor.
Buna treaba colegi! |
#8463
Posted 11 August 2017 - 12:30
wertheim, on 21 aprilie 2017 - 15:34, said:
Eu sunt un om practic, am cumparat o chinezarie MP "Star-Light MPD-800W" la 350 lei (identica cu Gorenje BM1200 BK; si asta e fabricata in China), arata aidoma cu MP din fotografiile lui mcjohn. Merge perfect. Totul este metalic (cuva, incinta, palete, axe,...), are 2 palete, o singura rezistenta jos si isi face treaba exact asa cum ma asteptam. De Pasti am facut si cozonaci cu MP; au iesit perfect. Nu face zgomot. Poate doar gaurile de aerisire sunt prea multe, uneori painea se tufleste. Se poate remedia cu prosoape ajutatoare, insa nu ma deranjeaza. In afara de baghete, stie face tot ce face un Tefal (Moulinex). Merci |
#8464
Posted 11 August 2017 - 14:21
#8465
Posted 11 August 2017 - 19:57
addumi, on 10 august 2017 - 17:46, said:
Da, am uitat, 2 linguri de ulei. Coaja este moale, paine este coapta. O pun in tava pentru ca am nevoie de felii. Nu rup din paine. OFF - cu toata dragostea, @mihaiC1, hai sictir! Te stiu de mult, iti stiu stilul persiflant si superior, insa cu mine nu iti merge. Mars la covrig, ca acolo ti-e locul! Ma mir ca n-ai borat cu emoticoane, ca asta ti-e obiceiul. Oooff ce pacat, un om atat de "inteligent si educat" sa se exprime ca la usa cortului ! Dar stai linistit ca iti va merge fulgii Rog un admin sa ia masuri pe aceasta cale. Daca intreaba cineva de o reteta si tu o dai prost, un incepator o aplica si mai sunt multi pe aici care dupa ani de folosit o MP inca dau rateuri.. asta inseamna corectie, safat cea ce nu au inteles mai multi! quarelin, on 10 august 2017 - 18:21, said:
addumi, Tot respectul!!! Scurt și la obiect! Iată ce mi- a ieșit mie : IMG_20170810_174445.jpg IMG_20170810_174552.jpg IMG_20170810_174608.jpg IMG_20170810_180334.jpg Rețeta pâinii de 1 kg ( din cartea tefal, puțin modificată pentru plăceri nevinovate ... ) : 700 g făină ( 650 ), 2 linguri de miere, 420 ml lapte, 2 lg de drojdie pakmaya, 1 lg de sare ... Am lăsat aluatul la dospit în tavă direct cam 30 min apoi la cuptor încă 40 min la 180 grade ... AAA ....îmi cer scuze dacă și eu mi- am permis să NU folosesc programul ALUAT al MP ... Stimă! Si tu ai uitat de ulei?? Vezi ca se scrie mL ca nu ai lapte de ML Te imbeti cu apa! Cele doua framantari suplimentare au un scop precis, intradevar nu va creste asa de mult/exagerat in schimb va face o omogenizare mai buna iar painea va fi coapta uniform in interior si nu se va sfarama daca tot vrei felii. Edited by mihaiC1, 11 August 2017 - 20:05. |
#8466
Posted 12 August 2017 - 17:39
mcjohn, on 11 august 2017 - 14:21, said:
Dacă n-ai folosit niciodată o mașină de pîine, nu ți-o recomand. O MP fără manual de utilizare, ptr un începător, e cam trist. Dacă ești la a doua sau a treia, te vei obișnui în timp. |
#8467
Posted 12 August 2017 - 18:19
"daca nu e sa fie una ieftina"..de la prima la ultima MP noname ex Lidl Silvercrest.. si sunt multumit
|
#8468
Posted 12 August 2017 - 23:25
irina2014, on 12 august 2017 - 17:39, said:
merci! ar fi prima MP. Ma mai uit la tefal atunci...daca nu e sa fie una ieftina, atunci sa fie una buna ) Eu nu am zid că nu e bună, ci este fără "instrucțiuni de utilizare ! ", care ptr un necunoscător sînt critice. Atunci cînd nu știi, deschizi cărticica și te documentezi, dar asta nu are! Deci ce deschizi ??? Dacă o iei doar ptr funcția basică (o pîine/zi) e ok! Retetele le iei de aici, de pe forum! Dar în 50% din cazuri, MP este folosită și în alte scopuri (are 12 programe totuși ). Orion-ul a fost mai strălucită ca asta la partea de soft, din păcate nu s-a descurcat la partea mecanică! Firma Tefal pare să fie o alegere bună. Colegii care folosesc această marcă, nu-i aud să se plîngă de ceva! La revedere! |
#8469
Posted 13 August 2017 - 06:59
mcjohn, on 12 august 2017 - 23:25, said:
Nu știu ce ai înțeles?! Eu nu am zid că nu e bună, ci este fără "instrucțiuni de utilizare ! ", care ptr un necunoscător sînt critice. Atunci cînd nu știi, deschizi cărticica și te documentezi, dar asta nu are! Deci ce deschizi ??? Dacă o iei doar ptr funcția basică (o pîine/zi) e ok! Retetele le iei de aici, de pe forum! Dar în 50% din cazuri, MP este folosită și în alte scopuri (are 12 programe totuși ). Orion-ul a fost mai strălucită ca asta la partea de soft, din păcate nu s-a descurcat la partea mecanică! Firma Tefal pare să fie o alegere bună. Colegii care folosesc această marcă, nu-i aud să se plîngă de ceva! La revedere! Am patruns intelesul mesajului tau, doar ca mi-am exprimat intr-un mod lejer si o ingrijorare personala legata de no name-uri, izvorata din experienta anterioara. Merci! Edited by irina2014, 13 August 2017 - 07:00. |
#8470
Posted 13 August 2017 - 09:26
"Drogatilor"....nu mai puneti zahar in paine.....ma mir ca nu puneti si E-uri....sau Coca-cola in loc de apa.
Edited by Clovis, 13 August 2017 - 09:27. |
|
#8471
Posted 13 August 2017 - 20:33
Te miri degeaba!
Eu am pus. Și nu o dată! http://cloud.tapatal...alkpro.activity IMAGE00074.jpeg 62.89K 12 downloads 2015_12_26__22_16_07.jpeg 32.64K 12 downloads Fanta, cola, bere, lapte, iaurt și orice am găsit prin casă. Păi ... trebuia să văd cum iese !? În afară de rețeta cu vin, toate au fost comestibile! |
#8472
Posted 14 August 2017 - 23:17
Si eu am facut de cateva ori paine cu apa carbogazoasa si a crescut mai bine decat cu apa de la robinet.
|
#8473
Posted 15 August 2017 - 07:48
Asta pentru ca drojdiile "lucreaza" mai bine intr-un Ph scazut.
|
#8474
Posted 15 August 2017 - 09:05
Am o masina tefal bread of the world cumparata de curand si painea iese buna,crescuta, miezul facut, dar coaja iese prea rumenita ( un pic spre ars) desi am selectat rumenire cea mai mica. Am respectat reteta (paine de baza, program 8 - 1 kg). Am folosit faina tip 650 marca Kaufland si am cantarit-o cu un cantar de bucatarie, am folosit masura masinii la celelalte ingrediente. Aveti ceva sugestii?
reteta este urmatoarea: - ulei 2 LG - apa 350 ml - sare 2 lg - zahar 2LG - lapte praf 2 LG - faina 600g - drojdie uscata 1.5 lg |
#8475
Posted 15 August 2017 - 11:27
Nu este exclus ca soft-ul care aloca temperaturile, in functie de selectia de rumenire, sa aiba o eroare. Sau poate termostatul sa fie prost reglat, sau defect/decalibrat.
Am patimit cu o astfel de masina, alta marca, al carei soft aloca temperaturi aproape de coacere in timpul dospirii aluatului in faza a 2-a. Retur, si primit alta functionala. |
|
#8476
Posted 15 August 2017 - 11:52
arabup24,
înainte de a lua vreo hotărâre încearcă să faci aceeași pâine fără lapte ( pune apă ) și fără zahăr ... s- ar putea să ai aceeași surpriză ca și mine ... adică fără aceste 2 ingrediente să iasă pâinea doar aurie .. ai setat la nivelul de sus ( pictograma de sus - cu pâinea cea mai neagră ) ? știu că este ciudat, dar la mine acolo arde cel mai puțin ... uite : https://forum.softpe.../page__st__7704 la post # 7713 https://forum.softpe.../page__st__8208 post # 8221 - # 8223 stimă! Edited by quarelin, 15 August 2017 - 12:12. |
#8477
Posted 15 August 2017 - 16:19
#8478
Posted 17 August 2017 - 20:03
Multumesc de sfaturi. Se pare ca quarelin are dreptate. Pictograma cea de sus cu painea cea mai neagra este de fapt cu rumenirea cea mai mica.
M-am uitat pe youtube la o masina moulinex bread of the world mai veche si pictogramele erau invers. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users