Masina paine
Last Updated: Apr 19 2024 22:03, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
55
#8425
Posted 27 May 2017 - 01:05
Eheeei, dragii mosului, eu faceam paine d'asta acu' 15-20 de ani, cand aveam MP Alaska cu o eroare la soft si cu putere prea mica(800w) pentru marimea ei . Imi iesea painea exact ca aia de vatra. Dupa ce scoteam aluatul din masina, ii dadeam o forma rotunda, o crestatura pe mijloc si-l puneam in tava mare a cuptorului .
|
#8426
Posted 31 May 2017 - 16:53
pt cei care aveti cele 2 modele de tefal de 1,5 kg cu 2 palete, tinand cont ca au 1600w cat dureaza un program de paine normala la 1,5kg? a mea moulinex 5020 care are peste 7 ani cu 800w dureaza 3 ore si 25 min. sau care aveti de la alti producatori dar tot de 1,5kg in cat timp o scoateti. s-a mai micsorat timpul de coacere sau tot pe acolo e.
tefal a cumparat moulinex de arata estetic aproape la fel? Edited by cezar0707, 31 May 2017 - 16:58. |
#8427
Posted 31 May 2017 - 18:22
salut,
la tefalul alb ( home bread baguette ) ăștia sunt timpii : - pâine cu semințe - 3 ore și 16 min - pâine albă - 3 ore și 11 min - pâine rapidă - 1 oră și 38 min .... la 1,5 kg ... dacă mai interesează alte tipuri ... stimă! Edited by quarelin, 31 May 2017 - 18:24. |
#8428
Posted 31 May 2017 - 19:15
doar 14 minute diferenta? ma gandeam undeva la jumatate din totalul de timp
|
#8429
Posted 01 June 2017 - 00:20
Jumate nu are cum sa fie. O ora e coptul, o ora dospitul si 10-15 minute framantatul si tot ajunge la la 2ore si un sfert.
|
#8430
Posted 01 June 2017 - 07:35
stie cineva de ce nu se mai gasesc masini moulinex in magazine?
|
#8431
Posted 01 June 2017 - 08:43
Masinile Moulinex sunt comercializate acum sub brand Tefal.
Sunt aceleasi masini, cu acelasi cod de produs (doar denumirea poate sa varieze mai mult sau mai putin). |
#8432
Posted 01 June 2017 - 09:50
cezar,
da, am văzut zilele trecute în Altex Bacău o mașină M. nu m am uitat atent să văd ce model era, dar parcă era din aia mică ( nu lungă ca cele cu 2 rez. ) stimă! |
#8433
Posted 01 June 2017 - 09:57
a avut cineva probleme cu cele 2 masini de la tefal? cea alba sau cea neagra de 1,5kg, stiu ca unele moulinex de acum cativa ani au mai fost cu probleme dar nu la toata lumea, la cuva cel putin cred ca e neschimbat si la ceva timp va pica unul din picioruse.
|
#8434
Posted 01 June 2017 - 10:55
cezar0707, on 01 iunie 2017 - 07:35, said:
stie cineva de ce nu se mai gasesc masini moulinex in magazine? https://en.m.wikiped...wiki/Groupe_SEB |
|
#8435
Posted 01 June 2017 - 12:31
cezar,
la cele 2 tefal alb de 1600 w pe care le am în fam. ( una de 1 an și una de 1/2 an ) nu am nici o problemă... la una din ele din când în când uită să piuie ...( avertizarea aia să pui semințe ) asta nu prea deranjează ... stimă! |
#8436
Posted 01 June 2017 - 14:28
Am Moulinex 1600 w de 3 ani,folosita aproape zilnic De la inceput mi s-a parut cam zgomotoasa,in rest totul ireprosabil.De ceva timp am observat ca pierde putin ulei pe la axele care antreneaza cele doua palete de framantare.
|
#8438
Posted 02 June 2017 - 16:32
normal, la ce altceva să fie zgomotoasă?
dar nu este de speriat ...; nu te scoate din casă eee, mai piuie ea când cere semințele sau când termină programul din câte văd te cam bate gândul ... sfat: nu te grăbi! anul ăsta a fost de 2 ori la oferte super ...( chiar și la 420 lei parcă ) dacă nu ai grabă mai așteaptă! acum - din câte am văzut - e scumpă! stimă! Edited by quarelin, 02 June 2017 - 16:34. |
#8439
Posted 02 June 2017 - 23:46
nu ma grabesc sa cumpar, am deja moulinex ow5020 de care sunt multumit, posibil sa aibe undeva la 8-9 ani deci stiu cum merge treaba. masina seamana cu cele 2 tefal, are 14 programe, nu are cuva de baghete iar puterea e 860w, de asta am intrebat din moment ce tefal are 1600w poate are program mai scurt de coacere..
beepuri face si a mea cand trebuie sa adaugi ingrediente sau la sfarsit de program, daca n-ai auzit poate ai dat la program care nu necesita. in caz ca se strica nu stiu daca mai pot reveni la painea din comert...de asta m-am uitat ce masini mai sunt acum si cele de la tefal par cele mai bune daca e tot moulinex inauntru, 1,5kg obligatoriu. ce am mai observat la tefal e ca mai are o rezistenta sau cum se cheama, ce inconjoara cuva si da caldura, cu toate astea a mea are doar 1 bara la baza si totusi painea e destul de coapta. cea alba am mai vazut-o la oferta la 420 si cea neagra la 500 si ceva dar nu stiu cat merita cea neagra pt acele programe in plus sau doar pt culoare, inauntru ca putere banuiesc ca e la fel. dulceata n-am facut niciodata Edited by cezar0707, 02 June 2017 - 23:51. |
|
#8440
Posted 03 June 2017 - 05:21
Salut,
In ceea ce priveste acel piuit ... am observat lipsa lui din cand in cand ...( am urmarit intentionat deoarece nu a piuit nici la pornire ...) Eu am cumparat 2 albe ( una pt parinti ) deoarece pt ceea ce facem mai des ( paine ) sau pt paste / aluat pizza nu am considerat ca are rost sa dau niste bani in plus ... A doua bara este de fapt a doua rezistenta ( adunate dau 1600 w ) Raman la convingerea ca la un pret de pana in 500 lei merita cumparata! ( eu m am cam grabit si am dat pe cea a parintilor vreo 700 lei ...) Stima! |
#8441
Posted 04 June 2017 - 21:03
Puterea (consumată) nu are nici o treabã cu programul de coacere !
Cea cu o singură rezistență, încălzește cuva de jos în sus. Mai exact temperatura la bază e mai mare cu 5-10 'C decît sus, la capac, întrucât căldura urcă de jos, iar pe la capac "intră frigul" ! Cea cu 2 rezistențe ... ar cam avea aceeași temperatură în toată cuva. De aceea posibilitatea de rumenire a pîini la capac este mai ridicată ! (E cam greu să dai eșec cu aceasta.) Fie cu o rezistență, fie cu două, drojdia folosită este aceeași ! Ea dictează timpii mașinii ! Pentru ca acel cocoloș de cocă să se umfle, pînă încarcă cuva îi ia un timp. Dacă MP ar suporta 250'C și timpul de coacere ar fi mai scurt, dar , deoarece, indiferent de puterea rezistenței, temperatura din interiorul cuvei mașinii are aceeași valoare (150-180'C . Gradul de rumenire dictează temperatura) , iar timpi de coacere variază între 50-70 min. Iar la acele programe "rapide" sînt reduși timpii de malaxare și dospire (dar automat pîinea solicită mărirea cantități de drojdie, ptr a obține același volum !). De curînd am descoperit o jmecherie ! La început, am folosit aceleași ingrediente, însă pîinea colapsa ! Apoi am redus cantitatea de drojdie și a ieșit bine ! Ce am făcut ? Am mărit timpii necesari unei pîini cu 20-30 min. Atunci cînd pun ingredientele, adaug apa caldă 36-40'C. După ce introduc cuva în mașină, o pornesc ptr 1 min. Apoi STOP. Programez mașina să pornească peste 20-30 min , iar rezultatul final, o pîine pufoasă ca un CHEC ! La revedere ! |
#8442
Posted 05 June 2017 - 13:53
O perioada de vreo 2luni am folosit drojdie dr.Otker si azi am facut o paine cu faina Castello 650 cu drojdie Pakmaya. Painea de azi era cu vreo 3cm mai inalta. Nu inteleg de ce fiindca pe forum unii colegi sustineau ca drojdia dr. Otker e mai buna decat Pakmaya. Poate nu a fost destul de proaspata desi era in termen de garantie?
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users