Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Masina paine

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
12960 replies to this topic

#8443
quarelin

quarelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 06.04.2015
eu folosesc numai  Pak.

și crește mereu ...
și făină 7 spice ...
mi se pare că așa crește cel mai bine...
pâinea de 750 g este cam cât cuva, iar cea de 1000 g atinge uneori geamul ...

#8444
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Aproape 2ani am folosit si eu faina 7Spice . Apoi de vreo 6-7 luni am descoperit o faina buna la Kavarna. Fiindca in ultima vreme nu am mai ajuns in Bulgaria si ramasesem fara provizii,  am luat Castello de la Lidl la care renuntasem de multa vreme din cauza calitatii proaste. Cand s-a deschis un magazin Lidl acum vreo 3 ani am cumparat faina Castello care mi s-a parut extraordinar de buna, comparabila cu o faina ungureasca pe care nu am mai gasit-o nicaieri. Dupa aproape un an faina Castello s-a modificat in rau, fara gust si nici nu mai crestea . De acum trec din nou pe faina Lidl pana or schimba din nou calitatea ca la noi o minune nu tine prea mult.

#8445
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,425
  • Înscris: 05.02.2009
Eu iau ce gãsesc sub 1,5 lei ! Nu conteazã marca ! Sã fie fãinã, nu mãlai, nu sare ! :)

#8446
quarelin

quarelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 06.04.2015
7spice -cam 1.6 lei/ kg

la selgros este cam 8 lei sacul de 5 kg ( cea de 650 )

am folosit și castelo dar parcă mai frumos crește cu 7 spice...

#8447
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
M-am uitat adineauri pe bon si am vazut ca a fost 1,4lei /kg. Acum 3ani era vreo 2lei si un pic.

#8448
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,425
  • Înscris: 05.02.2009
Dacã anul trecut mã chinuiam sã fac o pîine mãcar cît tava,
Attached File  IMG_20161117_191831.jpeg   57.75K   23 downloads Attached File  IMG_20161117_191951.jpeg   61.82K   26 downloads
de cînd am descoperit cã timpul mãrit al drojdiei în MP creeazã o pîine mai pufoasã, am început a avea din nou probleme cu "cantitãþile" !
Ultimele 3 pîini au fost colapsate.
Am scãzut cantitatea de apã (cu 10 g), am crescut cantitatea de fãinã (cu 50 g), degeaba.
La ultima pîine am pus 12 g maia, în loc de 13 g (timpul de fabricare 8 ore, peste noapte).
La ziuã, surprizã !!!
Attached File  2017_07_05__07_19_51.jpeg   50.63K   31 downloads Attached File  2017_07_05__07_20_32.jpeg   51.93K   31 downloads Attached File  2017_07_05__07_20_59.jpeg   40.95K   30 downloads Attached File  2017_07_05__08_26_19.jpeg   45.42K   29 downloads Attached File  2017_07_05__08_26_51.jpeg   49.55K   29 downloads
Drojdia am amestecat-o în 100 g de lapte rece de la frigider (mi-au îngheþat degetele). Apa "rece" la temperatura camerei. (Dar in casã e cald, 25-30'C).
La urmãtoarea pîine o sã-i pun doar 11 g maia.

"Capacul" pîini fiind cocã crudã ... am deschis capacul MP, am turtit 1 cm coca cu o lingurã/paletã de lemn, partea superioarã, albã ºi lipicioasã ºi i-am mai dat 15 min coacere, suplimentar.

#8449
rodica_c

rodica_c

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 07.05.2007

View Postmcjohn, on 06 iulie 2017 - 09:30, said:

Dacă anul trecut mă chinuiam să fac o pîine măcar cît tava,..................

Wau, ce tare a crescut painea!Posted Image Oricum, si pt mine executarea unei paini la MP este un experiment continuu. Nu ies doua paini la fel... Posted Image

#8450
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,821
  • Înscris: 10.02.2017
De azi, la prima ora, pe racoare.

Attached Files


Edited by addumi, 08 August 2017 - 10:28.


#8451
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
Partea superioara cum ai rumenit-o ?

#8452
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,821
  • Înscris: 10.02.2017
Asa iese de fiecare data, la cuptorul aragazului
Am renuntat de ceva timp, circa 3 luni, in a o mai coace in masina de paine. Ceva s-a intamplat cu termostatul, desi nu intotdeauna, mi se lasa painea. Reteta, aceeasi de ani de zile, faina aceeasi dar si schimbata cu o alta. Uneori se lasa, alteori nu.
Mi-am luat "curaj" si am bagat-o la cuptor. Asa ca masina a ramas pe post de malaxor.
Mai greu cu caldurile, insa astazi a fost racoare bine la orele mici ale diminetei :)
Gustul este incomparabil fata de cea copata in masina!

Edited by addumi, 08 August 2017 - 11:18.


#8453
quarelin

quarelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 06.04.2015
Salut,


La cuptor cam cât o lași?
La ce temperatură?
Cât aluat este acolo ? ( adică la ce gramaj ai făcut aluatul în MP ? )
Mă bate gândul să încerc și eu ...

Mulțumesc!

Edited by quarelin, 10 August 2017 - 09:12.


#8454
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,821
  • Înscris: 10.02.2017
Asadar, aluatul rezulta din:
- faina 650 - 600 gr
- apa - 330 ml
- sare - 1 lingurita
- zahar - 2 lingurite (mai cu varf)
- drojdie - 2 lingurite
*lingurita - cea din plastic, din dotarea masinii

Presarat faina pe masa. dat forma, pus in tava, acoperit cu servet, lasata la crescut cca. 45-50 de minute.
In masina doar malaxarea. Exista o faza de stat la masina, insa atunci nu creste, ci doar se "linisteste". Prin urmare scot aluatul din masina inaintea cresterii pe care o face in mod obisnuit masina.
Cuptorul - habar nu am ce temperatura are. Este dat tare, la circa 90% din puterea maxima. Cuptor de aragaz obisnuit, pe gaz.
Ramane la cuptor cel mult 30 de minute, insa undeva dupa 20 de minute intorc tava. Al meu dragut de cuptor tinde sa coaca mai tare spre in spate, fata de zona dinspre usa.
Ca atare o "urmaresc" cum se rumeneste, adica stau cu ochii pe ea. In plus mirosul imi spune mult, asa ca o scot atunci cand simt ce stiu ca trebuie sa fie ca si miros.
Spor!

Edited by addumi, 10 August 2017 - 10:50.


#8455
quarelin

quarelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 06.04.2015
Mersi frumos!
Am să încerc și eu ( măcar de curiozitate :) )

Stimă!

#8456
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Am facut si eu paine la cuptor de mai multe ori dar iarna. Iese mult mai buna ca la masina dar sa ai grija sa pui un ibric cu apa fierbine in cuptor, sub tava ca sa nu se usuce painea prea tare. Eu am pus la 170 de grade la convectie si am tinut-o 45 minute. Daca il pui la modul normal trebuie sa cresti temperatura cu 10-20 de grade. Incalzesti cuptorul inainte de a introduce tava. Nu am pus aluatul in forma  ci pe tava mare a cuptorului, dandu-i o forma rotunda ca sa arate mai rustica. S-a latit un pic dar a iesit deosebit de gustoasa.

Edited by Freddy12, 10 August 2017 - 15:16.


#8457
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,757
  • Înscris: 12.08.2008
Cuptorul pe convectie are "prostul obicei" sa usuce mancarea ..la gaz NU.

View Postaddumi, on 10 august 2017 - 10:49, said:

Asadar, aluatul rezulta din:
- faina 650 - 600 gr
- apa - 330 ml
- sare - 1 lingurita
- zahar - 2 lingurite (mai cu varf)
- drojdie - 2 lingurite
*lingurita - cea din plastic, din dotarea masinii

Presarat faina pe masa. dat forma, pus in tava, acoperit cu servet, lasata la crescut cca. 45-50 de minute.
In masina doar malaxarea. Exista o faza de stat la masina, insa atunci nu creste, ci doar se "linisteste". Prin urmare scot aluatul din masina inaintea cresterii pe care o face in mod obisnuit masina.
Cuptorul - habar nu am ce temperatura are. Este dat tare, la circa 90% din puterea maxima. Cuptor de aragaz obisnuit, pe gaz.
Ramane la cuptor cel mult 30 de minute, insa undeva dupa 20 de minute intorc tava. Al meu dragut de cuptor tinde sa coaca mai tare spre in spate, fata de zona dinspre usa.
Ca atare o "urmaresc" cum se rumeneste, adica stau cu ochii pe ea. In plus mirosul imi spune mult, asa ca o scot atunci cand simt ce stiu ca trebuie sa fie ca si miros.
Spor!

Interesanta reteta.. ulei nu pui ?? De programul "aluat" ( dough !) nu ai auzit.. dar de a-2a framantare , dar de a-3a ?! Da e bine sa mai lasi aluatul la crescut putin.
Schimba cuptorul ca iti arde toate mancarurile.. se vede si la Paine, garnitura de la usa e "varza" ! Painea e arsa dar nu ca cea de pe Vatra .Posted Image Ce sa faci cand ai 200'C pe o parte si 120 pe cealalta.. oricum 30 min. sunt isuficiente pt. a coace o paine Posted Image
Mai las-o balta cu mirosul si urmaritul ca nu e naveta cosmica, oare traim in sec. XIX ??

Edited by mihaiC1, 10 August 2017 - 17:31.


#8458
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,821
  • Înscris: 10.02.2017
Da, am uitat, 2 linguri de ulei.
Coaja este moale, paine este coapta. O pun in tava pentru ca am nevoie de felii. Nu rup din paine.


OFF - cu toata dragostea, @mihaiC1, hai sictir! Te stiu de mult, iti stiu stilul persiflant si superior, insa cu mine nu iti merge. Mars la covrig, ca acolo ti-e locul! Ma mir ca n-ai borat cu emoticoane, ca asta ti-e obiceiul.

Edited by addumi, 10 August 2017 - 17:51.


#8459
quarelin

quarelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 06.04.2015
addumi,


Posted Image Posted Image Posted Image

Tot respectul!!!
Scurt și la obiect!

Iată ce mi- a ieșit mie :

Attached File  IMG_20170810_174445.jpg   280.36K   28 downloads Attached File  IMG_20170810_174552.jpg   258.36K   24 downloads   Attached File  IMG_20170810_174608.jpg   270.41K   25 downloads   Attached File  IMG_20170810_180334.jpg   188.62K   23 downloads

Rețeta pâinii de 1 kg ( din cartea tefal, puțin modificată pentru plăceri nevinovate ...Posted Image ) :
700 g făină ( 650 ), 2 linguri de miere, 420 ml lapte, 2 lg de drojdie pakmaya, 1 lg de sare ...

Am lăsat aluatul la dospit în tavă direct cam 30 min apoi la cuptor încă 40 min la 180 grade ...
AAA ....îmi cer scuze dacă și eu mi- am permis să NU folosesc programul ALUAT al MP ... Posted Image

Stimă!

Edited by quarelin, 10 August 2017 - 18:34.


#8460
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,821
  • Înscris: 10.02.2017
Ma bucur ca esti multumit de bucatareala pe care ai facut-o!
Pofta mare!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate