Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 26 2024 22:43, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#8443
Posted 05 June 2017 - 14:25
eu folosesc numai Pak.
și crește mereu ... și făină 7 spice ... mi se pare că așa crește cel mai bine... pâinea de 750 g este cam cât cuva, iar cea de 1000 g atinge uneori geamul ... |
#8444
Posted 05 June 2017 - 15:46
Aproape 2ani am folosit si eu faina 7Spice . Apoi de vreo 6-7 luni am descoperit o faina buna la Kavarna. Fiindca in ultima vreme nu am mai ajuns in Bulgaria si ramasesem fara provizii, am luat Castello de la Lidl la care renuntasem de multa vreme din cauza calitatii proaste. Cand s-a deschis un magazin Lidl acum vreo 3 ani am cumparat faina Castello care mi s-a parut extraordinar de buna, comparabila cu o faina ungureasca pe care nu am mai gasit-o nicaieri. Dupa aproape un an faina Castello s-a modificat in rau, fara gust si nici nu mai crestea . De acum trec din nou pe faina Lidl pana or schimba din nou calitatea ca la noi o minune nu tine prea mult.
|
#8445
Posted 05 June 2017 - 16:09
Eu iau ce gãsesc sub 1,5 lei ! Nu conteazã marca ! Sã fie fãinã, nu mãlai, nu sare !
|
#8446
Posted 05 June 2017 - 17:00
7spice -cam 1.6 lei/ kg
la selgros este cam 8 lei sacul de 5 kg ( cea de 650 ) am folosit și castelo dar parcă mai frumos crește cu 7 spice... |
#8447
Posted 07 June 2017 - 19:16
M-am uitat adineauri pe bon si am vazut ca a fost 1,4lei /kg. Acum 3ani era vreo 2lei si un pic.
|
#8448
Posted 06 July 2017 - 09:30
Dacã anul trecut mã chinuiam sã fac o pîine mãcar cît tava,
IMG_20161117_191831.jpeg 57.75K 23 downloads IMG_20161117_191951.jpeg 61.82K 26 downloads de cînd am descoperit cã timpul mãrit al drojdiei în MP creeazã o pîine mai pufoasã, am început a avea din nou probleme cu "cantitãþile" ! Ultimele 3 pîini au fost colapsate. Am scãzut cantitatea de apã (cu 10 g), am crescut cantitatea de fãinã (cu 50 g), degeaba. La ultima pîine am pus 12 g maia, în loc de 13 g (timpul de fabricare 8 ore, peste noapte). La ziuã, surprizã !!! 2017_07_05__07_19_51.jpeg 50.63K 31 downloads 2017_07_05__07_20_32.jpeg 51.93K 31 downloads 2017_07_05__07_20_59.jpeg 40.95K 30 downloads 2017_07_05__08_26_19.jpeg 45.42K 29 downloads 2017_07_05__08_26_51.jpeg 49.55K 29 downloads Drojdia am amestecat-o în 100 g de lapte rece de la frigider (mi-au îngheþat degetele). Apa "rece" la temperatura camerei. (Dar in casã e cald, 25-30'C). La urmãtoarea pîine o sã-i pun doar 11 g maia. "Capacul" pîini fiind cocã crudã ... am deschis capacul MP, am turtit 1 cm coca cu o lingurã/paletã de lemn, partea superioarã, albã ºi lipicioasã ºi i-am mai dat 15 min coacere, suplimentar. |
#8449
Posted 23 July 2017 - 22:34
#8450
Posted 08 August 2017 - 10:27
De azi, la prima ora, pe racoare.
Attached FilesEdited by addumi, 08 August 2017 - 10:28. |
#8452
Posted 08 August 2017 - 11:14
Asa iese de fiecare data, la cuptorul aragazului
Am renuntat de ceva timp, circa 3 luni, in a o mai coace in masina de paine. Ceva s-a intamplat cu termostatul, desi nu intotdeauna, mi se lasa painea. Reteta, aceeasi de ani de zile, faina aceeasi dar si schimbata cu o alta. Uneori se lasa, alteori nu. Mi-am luat "curaj" si am bagat-o la cuptor. Asa ca masina a ramas pe post de malaxor. Mai greu cu caldurile, insa astazi a fost racoare bine la orele mici ale diminetei Gustul este incomparabil fata de cea copata in masina! Edited by addumi, 08 August 2017 - 11:18. |
|
#8453
Posted 10 August 2017 - 09:10
Salut,
La cuptor cam cât o lași? La ce temperatură? Cât aluat este acolo ? ( adică la ce gramaj ai făcut aluatul în MP ? ) Mă bate gândul să încerc și eu ... Mulțumesc! Edited by quarelin, 10 August 2017 - 09:12. |
#8454
Posted 10 August 2017 - 10:49
Asadar, aluatul rezulta din:
- faina 650 - 600 gr - apa - 330 ml - sare - 1 lingurita - zahar - 2 lingurite (mai cu varf) - drojdie - 2 lingurite *lingurita - cea din plastic, din dotarea masinii Presarat faina pe masa. dat forma, pus in tava, acoperit cu servet, lasata la crescut cca. 45-50 de minute. In masina doar malaxarea. Exista o faza de stat la masina, insa atunci nu creste, ci doar se "linisteste". Prin urmare scot aluatul din masina inaintea cresterii pe care o face in mod obisnuit masina. Cuptorul - habar nu am ce temperatura are. Este dat tare, la circa 90% din puterea maxima. Cuptor de aragaz obisnuit, pe gaz. Ramane la cuptor cel mult 30 de minute, insa undeva dupa 20 de minute intorc tava. Al meu dragut de cuptor tinde sa coaca mai tare spre in spate, fata de zona dinspre usa. Ca atare o "urmaresc" cum se rumeneste, adica stau cu ochii pe ea. In plus mirosul imi spune mult, asa ca o scot atunci cand simt ce stiu ca trebuie sa fie ca si miros. Spor! Edited by addumi, 10 August 2017 - 10:50. |
#8455
Posted 10 August 2017 - 13:24
Mersi frumos!
Am să încerc și eu ( măcar de curiozitate ) Stimă! |
#8456
Posted 10 August 2017 - 15:13
Am facut si eu paine la cuptor de mai multe ori dar iarna. Iese mult mai buna ca la masina dar sa ai grija sa pui un ibric cu apa fierbine in cuptor, sub tava ca sa nu se usuce painea prea tare. Eu am pus la 170 de grade la convectie si am tinut-o 45 minute. Daca il pui la modul normal trebuie sa cresti temperatura cu 10-20 de grade. Incalzesti cuptorul inainte de a introduce tava. Nu am pus aluatul in forma ci pe tava mare a cuptorului, dandu-i o forma rotunda ca sa arate mai rustica. S-a latit un pic dar a iesit deosebit de gustoasa.
Edited by Freddy12, 10 August 2017 - 15:16. |
#8457
Posted 10 August 2017 - 17:05
Cuptorul pe convectie are "prostul obicei" sa usuce mancarea ..la gaz NU.
addumi, on 10 august 2017 - 10:49, said:
Asadar, aluatul rezulta din: - faina 650 - 600 gr - apa - 330 ml - sare - 1 lingurita - zahar - 2 lingurite (mai cu varf) - drojdie - 2 lingurite *lingurita - cea din plastic, din dotarea masinii Presarat faina pe masa. dat forma, pus in tava, acoperit cu servet, lasata la crescut cca. 45-50 de minute. In masina doar malaxarea. Exista o faza de stat la masina, insa atunci nu creste, ci doar se "linisteste". Prin urmare scot aluatul din masina inaintea cresterii pe care o face in mod obisnuit masina. Cuptorul - habar nu am ce temperatura are. Este dat tare, la circa 90% din puterea maxima. Cuptor de aragaz obisnuit, pe gaz. Ramane la cuptor cel mult 30 de minute, insa undeva dupa 20 de minute intorc tava. Al meu dragut de cuptor tinde sa coaca mai tare spre in spate, fata de zona dinspre usa. Ca atare o "urmaresc" cum se rumeneste, adica stau cu ochii pe ea. In plus mirosul imi spune mult, asa ca o scot atunci cand simt ce stiu ca trebuie sa fie ca si miros. Spor! Interesanta reteta.. ulei nu pui ?? De programul "aluat" ( dough !) nu ai auzit.. dar de a-2a framantare , dar de a-3a ?! Da e bine sa mai lasi aluatul la crescut putin. Schimba cuptorul ca iti arde toate mancarurile.. se vede si la Paine, garnitura de la usa e "varza" ! Painea e arsa dar nu ca cea de pe Vatra . Ce sa faci cand ai 200'C pe o parte si 120 pe cealalta.. oricum 30 min. sunt isuficiente pt. a coace o paine Mai las-o balta cu mirosul si urmaritul ca nu e naveta cosmica, oare traim in sec. XIX ?? Edited by mihaiC1, 10 August 2017 - 17:31. |
|
#8458
Posted 10 August 2017 - 17:46
Da, am uitat, 2 linguri de ulei.
Coaja este moale, paine este coapta. O pun in tava pentru ca am nevoie de felii. Nu rup din paine. OFF - cu toata dragostea, @mihaiC1, hai sictir! Te stiu de mult, iti stiu stilul persiflant si superior, insa cu mine nu iti merge. Mars la covrig, ca acolo ti-e locul! Ma mir ca n-ai borat cu emoticoane, ca asta ti-e obiceiul. Edited by addumi, 10 August 2017 - 17:51. |
#8459
Posted 10 August 2017 - 18:21
addumi,
Tot respectul!!! Scurt și la obiect! Iată ce mi- a ieșit mie : IMG_20170810_174445.jpg 280.36K 28 downloads IMG_20170810_174552.jpg 258.36K 24 downloads IMG_20170810_174608.jpg 270.41K 25 downloads IMG_20170810_180334.jpg 188.62K 23 downloads Rețeta pâinii de 1 kg ( din cartea tefal, puțin modificată pentru plăceri nevinovate ... ) : 700 g făină ( 650 ), 2 linguri de miere, 420 ml lapte, 2 lg de drojdie pakmaya, 1 lg de sare ... Am lăsat aluatul la dospit în tavă direct cam 30 min apoi la cuptor încă 40 min la 180 grade ... AAA ....îmi cer scuze dacă și eu mi- am permis să NU folosesc programul ALUAT al MP ... Stimă! Edited by quarelin, 10 August 2017 - 18:34. |
#8460
Posted 10 August 2017 - 18:37
Ma bucur ca esti multumit de bucatareala pe care ai facut-o!
Pofta mare! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users