Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Sa ne mai descretim fruntile: Cat de pretentiosi sunteti la mancare?
#55
Posted 12 October 2018 - 14:19
Nu sunt purcel. Am 1.93 și 95 de kile. Oarecum în limite. Dar până acum 3 ani aveam 75 de kile și parcă nu-mi place așa zdrahon.
Bag regim și de la primăvară schimb bicla și gata cu greutatea extra. On topic. Aș mânca cred eu aproape orice. Exclus chestiile care sunt în afara obiceiurilor noastre alimentare și care sunt scârboase. |
#56
Posted 12 October 2018 - 16:19
#57
Posted 12 October 2018 - 17:20
Aranzazu, on 12 octombrie 2018 - 14:00, said:
Oare ce arome emanau din groapa? Ati folosit si sare negru din Himalaia? Se gaseste in Bucuresti. (eu stiam ca aia de Hymalaia e roz... si e adusa din Pakistan ) Mielul/oaia la groapa e belea (vezi piata mare in Marrakech, facut 24 de ore in groapa de 18 metri, recomand sa mancati si cap, combinat cu vinul roze marocan - asta va va schimba perceptia asupra vietii ) . Recomandari exprese: - vaca in sange sa aiba 2-3 degete grosime, 3+3 min. facuta in unt sau vin, plus sare. Cine n-are vin rosu langa dansa, pierde 20% din viata! - oaia/mielul : indepartati inainte TOT ce e pielita alba, faceti-o putin, pe gratar, altfel piedeti toate aromele placute. Mamaliga e bonus! Fara vin rosu, traiti degeaba! - de berbecut la rotisor... ati uitat?!!! Edited by Quantum, 12 October 2018 - 17:23. |
#58
Posted 12 October 2018 - 21:40
#59
Posted 12 October 2018 - 22:42
Mai revin ca mi-am mai adus aminte:
- friptura de vita, maturata macar 3-4 zile la frigider, unsa cu putin ( dar putin de tot) ulei si stropita cu piper, pusa in tigaie cu fundul gros, adaugat in ultimul minut unt, pus sare aproape la sfarsit, lasata sa se odihneasca macar un sfert de ora..un deliciu - ficat proaspat de porc facut la gratar, la jar, medium rare ( mijlocul aproape crud si mustind de " suc " ), mancat cu mamaliga rece si catei de usturoi; imi facea bunicul, Dumnezeu sa-l ierte, cand eram copil, la tara si taiam porcul de Craciun..cea mai buna mancare din lume. - tot de la tara, copil fiind, toamna mergeam cu bunicii, parintii, unchii si 2-3 zilieri sa scoatem cartofii. Alegea bunica pe cei mai mici, cand ajungeam acasa, ii spala si ii fierbea in untura de porc. Cu un ou ochi langa, muraturi si o bucata de carne de la garnita erau Dumnezeu pe pamant. Totul natural, totul din curtea/gradina lor. Apoi, salatele de la tara..de papadie cruda ( planta, nu floarea), de susai ( putin amaruie, ca si cea de papadie)..tocana de galbiori proaspat culesi de bunicul sau tata, din padure, cu mult patrunjel in ea si mamaliga calda..buretii laptosi pusi la murat erau un deliciu de Craciun...as putea continua o vesnicie cu mancarea copilariei..cea mai buna din lume.. Edited by Darkage_, 12 October 2018 - 22:44. |
#60
Posted 12 October 2018 - 22:46
Quantum, on 12 octombrie 2018 - 17:20, said: (eu stiam ca aia de Hymalaia e roz... si e adusa din Pakistan ) Exista si sare roz, ador culoarea si am in container de 10 kg pentru uz zilnic, insa sarea neagra se gaseste mai rar si este mai scump. Cucina Himalayan Black Salt, 630 grame container de sticla cu un dop, la fel am cumparat si sare roz doar ca era in acelas container. Am gasit si Celtic Sea Salt Light Grey, 85 grame in container de sticla cu Grinder, n-am stiu ca exista si asa ceva. L-am pus intre borcanele mari pentru decoratie in bucatarie, langa linte rosu din India, Star Anise si altele. Nu-mi place bucatarie cu mobilier maro foarte serios si o insula neagra in mijloc ca am impresia sint in "mortuary" . |
#62
Posted 12 October 2018 - 23:58
waterman, on 12 octombrie 2018 - 14:19, said: Aș mânca cred eu aproape orice.Exclus chestiile care sunt în afara obiceiurilor noastre alimentare și care sunt scârboase. De exemplu scoici, melci, si altele din mari si oceane, veverita, feline si altele din oalele cu delicatese asiatice, oua de rata clocite si cu puiul mort in oul crapat la fel adora cei din acea zona? |
#63
Posted 13 October 2018 - 07:24
Neaceasca85, on 12 octombrie 2018 - 10:29, said:
La mine conteaza mai mult ca mancarea sa fie proaspata decat ca s-ar repeta acelasi fel. La mine se gateste in cantitati si oale mari, dupa 3 zile in frigider nu prea mai are gust. Asa ca nu conteaza ora, de obicei sarmalele sunt gata la orele 1-2 AM, atunci mananc. Oare chiar noaptea pe la doi sa fie gata sarmalele ?off,off ce ne fortam sa fim englezoi ! Aranzazu, on 12 octombrie 2018 - 22:46, said:
Exista si sare roz, ador culoarea si am in container de 10 kg pentru uz zilnic, insa sarea neagra se gaseste mai rar si este mai scump. Cucina Himalayan Black Salt, 630 grame container de sticla cu un dop, la fel am cumparat si sare roz doar ca era in acelas container. Am gasit si Celtic Sea Salt Light Grey, 85 grame in container de sticla cu Grinder, n-am stiu ca exista si asa ceva. L-am pus intre borcanele mari pentru decoratie in bucatarie, langa linte rosu din India, Star Anise si altele. Nu-mi place bucatarie cu mobilier maro foarte serios si o insula neagra in mijloc ca am impresia sint in "mortuary" . Doamne ce greu le este la romanii din sud sa conjuge verbele eventual aţi vrut să ziceţi [insa sarea neagra se gaseste mai rar si este mai scumpă ] Edited by csoka2002ro, 13 October 2018 - 07:25. |
#64
Posted 13 October 2018 - 08:39
csoka2002ro, on 13 octombrie 2018 - 07:24, said: Oare chiar noaptea pe la doi sa fie gata sarmalele ?off,off ce ne fortam sa fim englezoi ! Doamne ce greu le este la romanii din sud sa conjuge verbele eventual aţi vrut să ziceţi [insa sarea neagra se gaseste mai rar si este mai scumpă ] La mine pe la 4 dimineata se gată mereu! Dar ai o problema cu orice daca nu ti se potriveste? Lasa-ma cu conjugarile tale in saracie, treci drumul pe partea aialalta si mormaie la cei care au de trait din aceste vorbe. |
|
#65
Posted 13 October 2018 - 09:01
csoka2002ro, on 13 octombrie 2018 - 07:24, said:
Doamne ce greu le este la romanii din sud sa conjuge verbele eventual ați vrut să ziceți [insa sarea neagra se gaseste mai rar si este mai scumpă ] Nu se spune “la romanii din sud”, ci “romanilor din sud. După “verbele”, se pune punct și se începe cu o fraza noua. Când vrei sa citezi pe cineva, nu pui paranteze pătrate, ci ghilimele. Și când mai vrei sa corectezi pe alții dpdv gramatical, abtine-te, pentru ca ești praf. |
#66
Posted 13 October 2018 - 09:33
As adauga ca nu stie nimeni de unde e Aranzazu si nici de cat timp e plecat/a din tara.
|
#67
Posted 13 October 2018 - 10:15
#68
Posted 13 October 2018 - 10:43
Paz, on 13 octombrie 2018 - 09:33, said: As adauga ca nu stie nimeni de unde e Aranzazu si nici de cat timp e plecat/a din tara. Îs din fosta Regiunea Maramures, azi Satu-Mare, dintr-un catun maghiar, azi aproape disparut. Cam de 45 de ani îs plecat d'acolo, poate cu cativa mai mult, le voi aduna intr-o zi. |
#69
Posted 13 October 2018 - 11:11
richelieu, on 13 octombrie 2018 - 10:15, said:
E ungur din Ardeal, a învățat românește prin Bucuresti....a zis chiar el la un moment dat Aranzazu, on 13 octombrie 2018 - 10:43, said:
Îs din fosta Regiunea Maramures, azi Satu-Mare, dintr-un catun maghiar, azi aproape disparut. Cam de 45 de ani îs plecat d'acolo, poate cu cativa mai mult, le voi aduna intr-o zi. |
|
#71
Posted 13 October 2018 - 11:50
richelieu, on 13 octombrie 2018 - 09:01, said:
Nu se spune “la romanii din sud”, ci “romanilor din sud. una care-mi vine in minte asa, din scurt, "o fost dus numa' pin la sebes" in loc de "s-a dus doar pina la sebes" |
#72
Posted 13 October 2018 - 11:53
Iti trebuie cam multa imaginatie ca sa-l poti considera regionalism.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users