Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Sa ne mai descretim fruntile: Cat de pretentiosi sunteti la mancare?
#37
Posted 12 October 2018 - 11:27
asta nu pricep,cum puteti manca fleica de carne bine facuta,toata dulceata si sucul carnii i-l scoateti,plus ca se pierde si fragezimea carnii
|
#38
Posted 12 October 2018 - 11:34
gabrolio, on 12 octombrie 2018 - 10:14, said:
Salutare, m-am gandit la acest topic sa vedem cat de pretentiosi suntem la mancare. In ceea ce ma priveste, sotia spune ca sunt un pretentios pentru ca nu pot sa mananc aceeasi mancare mai multe zile la rand, doua zile sa zicem ca e acceptabil dar la trei zile deja spun "pas". Si recunosc: sunt un pofticios si am pofte destul de des, astfel ca un fel de mancare consumat doua zile mi se pare de ajuns si poftesc la altceva. Daca felurile de mancare alterneaza, pot manca aceleasi feluri la cateva zile distanta sau o saptamana. Voi cum va considerati? PS: Aaa si fara politica va rog, multumesc. Si eu am aceeasi opinie ca si tine despre mancare. Ca sa nu iti mai terorizezi sotia si sa ai armonie in familie iti sugerez sa adopti solutia mea....gateste tu in locul sotiei Vei avea multiple avantaje: mancare va fi intotdeauna pe gustul tau, sotia va fi fericita ca o scapi de o corvoada, tu vei fi fericit pentru ca e sotia fericita, tu vei manca ce vrei cand vrei, Personal agreez cel mai mult carnea de vita si incerc sa o consum la cel putin o masa: steak , la cuptor , chilli ... Alternativ pui dar asta mai mult din considerente de nutritie decat de placere. Porc consum si gatesc doar anumite "specialitati": Coaste BBQ, Pulled pork, o tochitura din cand in cand Pastele sunt preferatele mele dar le-am exclus aproape complet din alimentatie tot din considerente de nutritie (carbohidrati rafinati cu indice glicemic mare cu multe grasimi si cantitate mica de proteina de calitate) Pestele il mananc daca il gateste altcineva si daca e de apa dulce...sau somon si cod Ah si sa nu uit.... branza de capra...minunata Edited by -Jinx-, 12 October 2018 - 11:36. |
#39
Posted 12 October 2018 - 11:35
da, am si eu discutii cand gatesc pentru maica-mea, asa vrea, cenusiu si uscat )
O pacalesc, totus: bat un pic bucata de carne, sa se patrunda mai repede, si o tin putin pe gratar, sa aiba si ceva zeama in ea |
#40
Posted 12 October 2018 - 12:14
Din motive de inteles nu mi-am putut permite sa fiu mofturos la mancare in viata asta .Am apreciat doar ca ea sa fie la timp macar .Si un pesmet cu peste in conserva in ulei am considerat a fi hrana zeilor cate o data, si biscuiti mucegaiti stersi de combinezon, cu pate de ficat, au constituit uneori un mic dejun demn de Hilton sau Mariot .
De la ciuperci fripte in jar din paduri, la afine cu mure pe pat de zmeura salbateca, au fost uneori suprema delicatesa .Trecand pe la crumpe si cucuruz coapte in jar pe la campaniile agricole din trecut, am avut sansa sa ma conving ca tot ce are cat decat macar nutrientii si principiile de baza in alimentatie pot constitui o hrana la o adica . Cel mai bun si delicios fel pe care l-am mancat insa vreodata e si cel mai ciudat, dar merita incercat .Oaie la groapa .Ma rog, era un berbec, dar asemanator ca realizare oarecum ca oaia la groapa din link . Intr-o misiune in Orient cu tematica de pregatire pentru armata afgana am avut ocazia sa ne delectam cu berbec la ..smoala . Da, e ok, si ati inteles taman exact . O echipa de genisti de la cazarmare topeau smoala fierbinte intr-o magaoaie uriasa ca sa refaca un acoperis distrus intr-un bombardament anterior . In acea magaoaie au azvarilt cu totul un berbec de cam 30 de kg umplut in locul maruntaielor cu tot felul de mirodenii si fructe pe care ei le stiu, ca eu mare lucru nu am inteles atunci de la interpretul american . Un deliciu culinar, frate .O simfonie a aromelor, gusturilor, texturii carnii, cum eu nici nu mai intalnisem pana atunci .Dupa racirea smoalei fierbinti, berbecul scos se dezbraca efectiv de smoala si lana proprie, cum ne dezbracam noi europenii de maieuri . Taiat cu pumnalele, cutitele, si chiar baionetele de la arme, in functie de dotarile fiecaruia, e o minunatie . Intr-o armonie si pace comuna, americani, romani, afgani, eram cu totii frati intru savoarea nemaipomenita a carnii de berbece .Nu uit pana oi trai delicatesa aia . Cam aproximativ asa se prepara, dar fara groapa, in cazul nostru ! https://iuliandiacon...oaie-la-groapa/ Edited by GingisHan2015, 12 October 2018 - 12:16. |
#41
Posted 12 October 2018 - 12:36
#42
Posted 12 October 2018 - 12:42
Care e legatura intre fruntea incretita si pretentiile la mancare?
|
#43
Posted 12 October 2018 - 12:53
Cat nu mananc eu oaie/miel, dar asa ceva e de nerefuzat! Plus toata atmosfera care se creeaza in timp ce
|
#44
Posted 12 October 2018 - 13:02
ceanu1980, on 12 octombrie 2018 - 11:27, said:
asta nu pricep,cum puteti manca fleica de carne bine facuta,toata dulceata si sucul carnii i-l scoateti,plus ca se pierde si fragezimea carnii |
#45
Posted 12 October 2018 - 13:21
Prefer sa rabd de foame daca n-am ceea ce am chef sa mananc. Indiferent ca mai am in frigider si in congelatoare si in camara, etc., cateodata vreau altceva.
Supa de fasole mananc 3 zile la rand, odata pe zi cu o farfurie mica, mancare de cartofi pana se termina, Mi-l gatesc singur, dupa ce-l cumpar ca-i aproape magazinul. Nici eu n-am reguli sau meniuri prefabricate sau sa mananc din obligatie sau doar sa se mai goleasca oala. Refuz sa fiu "food processor" natural. Nici in vizite nu merg sa prelucrez vechiturile altora din congelator. ceanu1980, on 12 octombrie 2018 - 10:31, said: acum as manca un balmus sau grostior in ceaun groscior = smântână din cate stiu, insa nu stiu cum ar reactiona la un ceaun fierbinte? |
#46
Posted 12 October 2018 - 13:22
maxresdefault.jpg 142.5K
9 downloads
banana-oat-pancakes-3-500x375.jpg 36.36K
7 downloads
Poftă bună! Aranzazu, on 12 octombrie 2018 - 13:21, said:
groscior = smântână din cate stiu, insa nu stiu cum ar reactiona la un ceaun fierbinte? Edited by waterman, 12 October 2018 - 13:22. |
|
#47
Posted 12 October 2018 - 13:31
GingisHan2015, on 12 octombrie 2018 - 12:14, said: Oaie la groapa .Ma rog, era un berbec, Era in blana oaia? Nu poftesc nici la specialitatea asta! Am vazut doar la TV asa ceva in show-uri culinare. waterman, on 12 octombrie 2018 - 13:22, said: Groștior = groștei = purcel. Oooops! ce mare distanta este intre aceste bunatati. In Maramures romanii il numeau asa smantana, cert e ca nu stiu cum il scriau cuvantul. |
#48
Posted 12 October 2018 - 13:33
In blana .Cand se raceste dupa ce o scoti, se dezbraca si ramane carnea roz si foarte gustoasa .
|
#49
Posted 12 October 2018 - 13:44
Ai și tu dreptate.
GROȘCIÓR s. n. (Popular) Smîntînă de pe laptele prins. Cînd punea mama laptele la prins, eu, fie post, fie cîșlegi, de pe a doua zi și începeam a linchi groșciorul de pe deasupra oalelor. CREANGĂ, A. 44. – Variantă: (Transilv.) groștiór s. n. Am dedus eu cum colegul nostru a inventat el un diminutiv pentru GROȘTEI - GROȘTÉI, groștei, s. m. (Regional) Porc tînăr; godac, grăsun. A fost porcul mic. Mai curînd groștei. STANCU, D. 105. . Și i-a ieșit groștior. Să vie dară colegul să ne explice că destul ne plouă-n gură. Ar fi corect acum să ne invite la un grătar de GROȘTIOR |
#50
Posted 12 October 2018 - 13:52
myshyk, on 12 octombrie 2018 - 12:42, said: Care e legatura intre fruntea incretita si pretentiile la mancare? Nu stiu, insa asa ma stiu de mica si nu pentru ca sa-i fac in ciuda cuiva, asa-mi vine. Dealtfel mananc simplu mereu, nu prea le procesez ingredientele sa-si piarda aroma si gustul ierburile sau fructele, dar nici carnea cu exceptii mici si rar. Incretesc fruntea daca nu-mi place ce vad pe masa mea, in alta parte nu-mi pasa ca nu-l maninc nicicum. waterman, on 12 octombrie 2018 - 13:44, said: Ai și tu dreptate. Prefer smântână cu mamaliga decat cotlet de porc, cel putin 10 ani voi face pauza din cauza contaminatiei actuale care ocoleste planeta in mare liniste. |
#51
Posted 12 October 2018 - 13:58
Nu sunt nici eu vreun mare carnivor. Am pus ceva kile de când m-am lăsat de fumat așa că mă chinui să fiu iar manechin.
|
|
#52
Posted 12 October 2018 - 14:00
GingisHan2015, on 12 octombrie 2018 - 13:33, said: In blana .Cand se raceste dupa ce o scoti, se dezbraca si ramane carnea roz si foarte gustoasa . Oare ce arome emanau din groapa? eu-s foarte senzitiv la asta care-i mai rau decat pofta de mancare. Ati folosit si sare negru din Himalaia? Nu suport cuminul turcesc si mai sint cateva, cuisoare doar in compot cu in turta dulce . Usturoiul si ceapa sint preferatele. |
#53
Posted 12 October 2018 - 14:03
Or folosit ce or stiut ei .Ti-am zis ca interpretul american traducea si el ce stia, ca aia habar n-aveau de engleza .Aveau doar cativa ofiteri care stiau limba si la randul lor traduceau afganilor la antrenamente si instructie .
|
#54
Posted 12 October 2018 - 14:10
waterman, on 12 octombrie 2018 - 13:58, said: Am pus ceva kile de când m-am lăsat de fumat ... am trecut si eu prin acea faza. Foarte usor sa ma las de fumat, de pierdut greutatea insa e alta poveste. GingisHan2015, on 12 octombrie 2018 - 14:03, said: Or folosit ce or stiut ei . Are un miros puternic de oua clocite, dar chiar daca au folosit, in amestec cu oaie se pierdea in pamant, cred. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users