Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Sa ne mai descretim fruntile: Cat de pretentiosi sunteti la mancare?
Last Updated: Oct 16 2018 11:58, Started by
gabrolio
, Oct 12 2018 10:14
·
0
#74
Posted 13 October 2018 - 16:39
Io acu o sa mananc niste pate de ficat de porc cu ultimele rosii romanesti.
Prea simplu, prea ca la tara. Plus niste grasime de mangalita cu ceapa. |
#75
Posted 13 October 2018 - 21:44
r_murphy, on 13 octombrie 2018 - 11:50, said: considera-l un regionalism. sunt multe expresii "nordice" care se cam bat cap in cap cu romana literara, dar perfect acceptate si corecte acolo .. una care-mi vine in minte asa, din scurt, "o fost dus numa' pin la sebes" in loc de "s-a dus doar pina la sebes" Nu am o problema cu regionalismele, ci cu idi....acei oameni care vorbesc doar pentru a înlătura orice dubiu . La școala, se preda limba Romana Literara, nu cu regionalisme Edited by richelieu, 13 October 2018 - 22:35. |
#76
Posted 13 October 2018 - 21:49
#77
Posted 13 October 2018 - 22:35
Am făcut
Dar sa știi ca mai multă bucatarie am învățat in sud Am editat postul anterior, ca nu fusesem destul de explicit. Edited by richelieu, 13 October 2018 - 22:34. |
#78
Posted 13 October 2018 - 22:42
richelieu, on 13 octombrie 2018 - 21:44, said: La școala, se preda limba Romana Literara, nu cu regionalisme La noi in sat cand a inceput sa se predea si romana, "profesoara" era sotia unui dascal batrin, ea a fost servitoare la holteul dascal in casa de langa Bucuresti undeva. S-au casatorit ca asepta un copil si intre timp el a ajuns la varsta de pensionare si s-a retras inapoi in nordul maramuresan, de unde era original si era lipsa de cadre care vorbeau romana. Ea a fost angajata pe post si venea la scoala in pantofi barbatesti cu ciorapi grosi, batic pe cap mereu si niste fuste lungi, dar nu era calugarita. |
#79
Posted 13 October 2018 - 22:47
In sud au uitat de mult sa gateasca. Trantea bunicul niste ciorbe de mancam si lingura si castronul ala de tabla. Gatea mai bine decat mama. Astia de-acuma nici cu vegeta nu mai reusesc sa dea un pic de gust.
Cred ca tu ai avut noroc sa intalnesti ultimii meridionali care mai stiau sa gateasca. |
#80
Posted 14 October 2018 - 14:21
Nu imi place sa mi se ia din farfurie.
Mai bine o iei pe toată decât să ciupesti cate putin. Se pune? |
#81
Posted 14 October 2018 - 19:06
Paz, on 13 octombrie 2018 - 22:47, said:
In sud au uitat de mult sa gateasca. Trantea bunicul niste ciorbe de mancam si lingura si castronul ala de tabla. Gatea mai bine decat mama. Astia de-acuma nici cu vegeta nu mai reusesc sa dea un pic de gust. Cred ca tu ai avut noroc sa intalnesti ultimii meridionali care mai stiau sa gateasca. A...și ontopic: nu suport farfuriile exagerat de pline. Știți voi, in genul platourilor cu aperitive de la nunți. Grețos.. |
#82
Posted 15 October 2018 - 06:24
richelieu, on 14 octombrie 2018 - 19:06, said: Nici in Ardeal nu se mai gătește ca odată. Doar ca acolo a fost o baza mai mare din care sa se piardă lucruri Si eu am observat la mai tineri ca habar n-au de ce si cum se mananca nici la cele mai simple feluri. Asta inca n-ar fi nimic, dar cand mi se spune Ce am mancat acasa la tara la mama? chiar ca-i uresc. Nici pe farfuria mea nu se ating una de alta doar daca eu vreau! Sos separat intr-un castronas, nu peste nimic, exceptie face spaghetti, nici branza rasa pana nu vreau eu, etc. Snitelul e singur pe o farfurie ca si friptura la gratar sau mici. Nu mancam la nimeni acasa, scoatem in oras obligatiile undeva si semnam pentru total, decat sa am dureri de cap ca nu le-a placut ceva. |
|
#83
Posted 15 October 2018 - 08:29
Ca vorbim de pretentii legate de mancare eu am asa:
1. Imi place carnea dar trebuie sa fie bine condimentata sau cu sos. Decat o carne uscata si necondimentata mai bine as manca doua portii de legume 2. Imi plac mult de tot pastele dar sa fie facute asa cum trebuie, al dente si sa aiba gustul pe care trebuie sa il aiba. Evident, le gatesc eu, si cel mai dezamagit sunt atunci cand nu iasa ceea ce trebuie. 3. Mananc toate legumele si in absolut orice forme: proaspete, murate, gatite, etc. 4. Mananc orice de fapt in afara de organe. Indiferent ca-i vorba de pui, porc, vita sau alte animale nu mananc asa ceva, nici caltabos, sangerete sau alte chestii de genul. 5. Un vin bun, sec, e cea mai buna solutie. Decat un vin dulce combinat cu mancarea mai bine beau doar apa. Berea merge oricand 6. Nu imi place mancarea necondimentata si scuza de genul "am uitat sa gust". 7. Imi place sa mananc curat si nu pot spune ca sunt fanul oaselor din farfurie. Pulpe de pui nu mananc niciodata cu mana, ci iau carnea cu cutit si furculita. Singurele oase care le bag in gura sunt alea de la costite In concluzie, in afara de organe mananc orice, dar sa aiba condimentele necesare Edited by giuliani, 15 October 2018 - 08:32. |
#85
Posted 15 October 2018 - 09:11
Am vrut sa spun ca mananc orice, dar tocmai mi-am dat seama ca sunt pretentios la mancare.
Da, mananc orice, nu am chestii pe care sa le refuz, chiar nu am probleme sa incerc lucruri noi. Dar trebuie sa fie pregatite bine. Pot manca linistit mai multe zile din acelasi fel, din acest punct de vedere nu am probleme, cu conditia sa se bage repede mancarea la frigider (am probleme daca ciorba e putin acrita, de exemplu). In principiu sunt principalul bucatar acasa cu exceptia dulciurilor, unde nu ma bag. Si folosim condimente la greu. Avem o intreaga colectie de plante si prafuri pe care le folosim. |
#86
Posted 15 October 2018 - 09:22
Nici nu imaginez sa mananc peste cu furculita & cutit, exclusiv cu mana le mananc, ceea ce nu este prejudicios in State si in multe state de pe planeta.
Si mai sint specialitati langa care n-am nevoie de tacamuri, de mici imi aduc aminte pe moment, hamburger, etc. |
#87
Posted 15 October 2018 - 09:56
-Jinx-, on 12 octombrie 2018 - 11:34, said:
Si eu am aceeasi opinie ca si tine despre mancare. Ca sa nu iti mai terorizezi sotia si sa ai armonie in familie iti sugerez sa adopti solutia mea....gateste tu in locul sotiei Vei avea multiple avantaje: mancare va fi intotdeauna pe gustul tau, sotia va fi fericita ca o scapi de o corvoada, tu vei fi fericit pentru ca e sotia fericita, tu vei manca ce vrei cand vrei, Personal agreez cel mai mult carnea de vita si incerc sa o consum la cel putin o masa: steak , la cuptor , chilli ... Alternativ pui dar asta mai mult din considerente de nutritie decat de placere. Porc consum si gatesc doar anumite "specialitati": Coaste BBQ, Pulled pork, o tochitura din cand in cand Pastele sunt preferatele mele dar le-am exclus aproape complet din alimentatie tot din considerente de nutritie (carbohidrati rafinati cu indice glicemic mare cu multe grasimi si cantitate mica de proteina de calitate) Pestele il mananc daca il gateste altcineva si daca e de apa dulce...sau somon si cod Ah si sa nu uit.... branza de capra...minunata Mai gatesc si eu ocazional, oricum mai mult decat sotia (ea are programul mai incarcat), dar nu prea ma lasa soacra (bucatareasa) si parintii mei. Ce mai gatim noi acasa e doar ceva legume cu carne la cuptor, paste, piureuri, omlete, mai punem o muratura pentru iarna (am pus in weekend gogosari impluti cu varza)... chestii usoare. Sa va zic cateva feluri mai exotice ce mai gatesc ai nostri parinti: praz cu masline, limba cu masline, iepure vanat cu masline si piure (f. rar), cocos inabusit, musaca de vinete sau de cartofi, imam bayildi, diverse chinezesti cu vita si pui, bors de sfecla rosie, plachie de peste la cuptor si multe altele...cand imi mai aduc aminte va mai spun. La mine lupta e sa ma mentin la o greutate acceptabila avand atatea tentatii culinare in jurul meu. Edited by gabrolio, 15 October 2018 - 09:56. |
|
#88
Posted 15 October 2018 - 10:14
richelieu, on 15 octombrie 2018 - 08:54, said:
Nici pate de ficat? Sau un foie gras la grătar? Pate de ficat mananc, iar foie gras inca nu am incercat. Foie gras am mancat o data in Franta, a fost ok, nu ceva respingator cum ma asteptam. Doar ca raportul dintre placerea mea in timp ce mancam si pretul produsului nu m-ar face sa cumpar prea des asa ceva. Am uitat ceva, nu mananc nici ciorba de burta din cauza gustului burtii |
#89
Posted 15 October 2018 - 10:22
Dacă mănânci pate de ficat, trebuie sa ne vedem sa îți dau sa guști caltaboși făcuți de mine
Sau leber. Iar la ciorba de burta...well...acolo e discuție simpla: dacă e bine făcută e de vis. Dacă e prost făcută e dezastru. Nu exista cale de mijloc din păcate... |
#90
Posted 15 October 2018 - 10:37
richelieu, on 15 octombrie 2018 - 10:22, said:
trebuie sa ne vedem sa îți dau sa guști caltaboși făcuți de mine Sau leber. pai ne vedem la sinaia, nu? noiembrie, da? chiar daca nu sunt in meniu demult nu am mancat caltabosi buni! Sa aiba si ficat, si ce se mai pune. In ultimul timp am mancat niste sarmele in mat de porc ) Nu's rele, dar mai e pana departe Edited by irina2014, 15 October 2018 - 10:40. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users