Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Sa ne mai descretim fruntile: Cat de pretentiosi sunteti la mancare?
Last Updated: Oct 16 2018 11:58, Started by
gabrolio
, Oct 12 2018 10:14
·
0
#1
Posted 12 October 2018 - 10:14
Salutare, m-am gandit la acest topic sa vedem cat de pretentiosi suntem la mancare.
In ceea ce ma priveste, sotia spune ca sunt un pretentios pentru ca nu pot sa mananc aceeasi mancare mai multe zile la rand, doua zile sa zicem ca e acceptabil dar la trei zile deja spun "pas". Si recunosc: sunt un pofticios si am pofte destul de des, astfel ca un fel de mancare consumat doua zile mi se pare de ajuns si poftesc la altceva. Daca felurile de mancare alterneaza, pot manca aceleasi feluri la cateva zile distanta sau o saptamana. Voi cum va considerati? PS: Aaa si fara politica va rog, multumesc. Edited by gabrolio, 12 October 2018 - 10:15. |
#2
Posted 12 October 2018 - 10:26
Depinde ce mancare e. Cartofi prajiti cu telemea rasa pot sa mananc pana mor.
|
#3
Posted 12 October 2018 - 10:27
#4
Posted 12 October 2018 - 10:29
La mine conteaza mai mult ca mancarea sa fie proaspata decat ca s-ar repeta acelasi fel. La mine se gateste in cantitati si oale mari, dupa 3 zile in frigider nu prea mai are gust.
Asa ca nu conteaza ora, de obicei sarmalele sunt gata la orele 1-2 AM, atunci mananc. |
#5
Posted 12 October 2018 - 10:29
Si atunci de ce nu se gateste in cantitati mai mici ca sa terminati mancarea in alea 3 zile?
|
#7
Posted 12 October 2018 - 10:31
prima data,care e flamand acum sa plece repede,se va lasa cu bale
ma ingrozesc cand aud,gateste pt toata saptamana nu suport marar,pitrinjel leustean,imi place mirosul,dar nu le pot ingera dar acum as manca un balmus sau grostior in ceaun |
#8
Posted 12 October 2018 - 10:32
AlexEn, on 12 octombrie 2018 - 10:29, said:
Si atunci de ce nu se gateste in cantitati mai mici ca sa terminati mancarea in alea 3 zile? |
#10
Posted 12 October 2018 - 10:34
vazusem pe fesebuci o "zicere" ..
doamne, fa-ma atit de bogat incit sa nu mai ling capacul de la iaurt" ... am replicat ca faptul asta nu "se exista". oricit ai fi de bogat, iaurtul de pe capac este cel mai bun, cam cum este carnea de pe os .. asa ca replic si eu acum .. doamne, satura-ma de cartofi prajiti cu brinza rasa deasupra .. s-o putea oare?!?!? offtopoc, de foame, in armata am mincat napolitane cu pateu de ficat .. ce bun a fost!! n-am mai mincat asa ceva in ciata mea! si nici nu cred ca o voi mai face Edited by r_murphy, 12 October 2018 - 10:35. |
|
#11
Posted 12 October 2018 - 10:35
Nu carnea de pe os ci sa intingi in tigaie cu o bucata de paine.
|
#12
Posted 12 October 2018 - 10:36
Jnitzel, cordon bleu, prajeli faine, cartofi prajiti, sosuri si shaorma as manca zilnic.
La Caciulata au jnitel de tip rulou de pui. Idem si dulciurile, le mananc cam pe aceleasi in fiecare zi, sa fie de calitate. Edited by Neaceasca85, 12 October 2018 - 10:46. |
#13
Posted 12 October 2018 - 10:37
sigur ca se poate,cu varsta in urma unui control ceva,o viata avem, sa o traim!
|
#14
Posted 12 October 2018 - 10:40
#15
Posted 12 October 2018 - 10:46
My kind of topic :
- nu pot manca aceeasi mancare decat MAXIM 2 zile la rand ( cel mult o data pe zi) - nu suport grasimea pe carne ( fie prajita, la gratar sau la cuptor) - nu suport mancarea de conopida - nu suport ciorbele grase si cu piele de pui/curcan in ele - nu pot manca piure-ul cu sos - nu imi place sa omor pestele ( atunci cand il cumpar viu) pentru a-l pregati ; in schimb nu am nicio problema sa tai un pui, o gaina sau sa tin de porc, de Ignat, - nu imi place carnea de vita tanara ( sa aiba macar 1 - 1,5 ani vitelul) - mancarea din farfurie trebuie sa fie colorata ( pastaile sa fie verzi/galbene, carnea de langa sa aiba aspect frumos, sa nu fie un amestec de sosuri si mancare in farfurie) - carnea de vita trebuie sa fie medium-rare, altfel nu pun gura pe ea - ciorbica trebuie musai sa aiba multe legume, indiferent de care e - nu imi place mancarea procesata si/sau semi-preparata. Imi place sa gatesc ( in cate o zi de weekend imi dau consoarta afara din bucatarie si trec eu la "butoane" pentru masa de duminica), sa experimentez gusturi si arome, sa NU respect retete si sa adaug/scot ingrediente din ele. Urmaresc cu interes topicul "Ce am mancat azi" , ma mir de Matoi , nu cat poate manca ci ca poate manca la nesfarsit acelasi fel de mancare si ca nu are nicio greata in a amesteca gusturi, arome si texturi diferite la aceeasi masa si de a face de rusine orice regula de healthy eating...toate astea fara a-i fi rau si fara a se ingrasa necontrolat. |
|
#16
Posted 12 October 2018 - 10:47
O pomana porcului cu niște mujdei ar merge acum.
Și cu niște varză murată să dai cu ea-n prăjeala aia cu untură caldă... |
#17
Posted 12 October 2018 - 10:48
Pai zic si eu:
- carne doar de pui si porc, nu suport altceva, dar din astea 2 mananc non-stop, plus mezeluri ocazional - detest icrele de peste, castravetele crud si maslinele - fripturile sa fie mai bine putin arse decat in sange - nu mananc nici un fel de piele, nici soric - de la porc nu mananc, soric, toba, caltabos, sunca sau jumari, leberul din comert totusi imi place, iar friptura si carnatii le decimez Edited by Neaceasca85, 12 October 2018 - 10:49. |
#18
Posted 12 October 2018 - 10:48
r_murphy, on 12 octombrie 2018 - 10:34, said: vazusem pe fesebuci o "zicere" .. doamne, fa-ma atit de bogat incit sa nu mai ling capacul de la iaurt" ... am replicat ca faptul asta nu "se exista". oricit ai fi de bogat, iaurtul de pe capac este cel mai bun, cam cum este carnea de pe os .. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users