Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...
 Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra
 

Casa parter fam Dumitru

- - - - -
  • Please log in to reply
837 replies to this topic

#55
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

View Postrich1974, on 03 ianuarie 2018 - 21:13, said:

toata lumea te sfatuieste de izolatii, de cum sa faci sa te inchizi cat mai ermetic, dar nu iti spune nimeni cum o sa aerisesti casa.
astfel, o sa ai caldura dar un aer inchis si un miros de mucegai, de o sa iti blestemi zilele.
Iar te bagi unde nu te pricepi ! Ermetic poti sa " inchizi " casa si cu garnituri la usi si geamuri fara termoizolatie . Da asa e cand nu te pricepi si vrei sa pari interesant .
Termoizolatia groasa ajuta la mentinerea caldurii in casa ( iarna ) chiar daca aerisesti de 5 ori cate juma de ora cu geamurile larg deschise , nu doar rabatate - asta in cazurile extreme , si in plus dupa ce aerisesti nu consumi multa emergie sa readuci remperatura la valoare setata pe termostat .
De unde igrasie ? macar ai habar care is cauzele care duc la formarea igrasiei ?
Serios , am observat ca tu postezi multe aiureli desi stai in bloc comentezi cum se traieste intr-o casa , pune frana ! Rezuma-te la ce stii cu certitudine nu la presupuneri .

#56
Hobo

Hobo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 10.07.2004
- la intrare iti trebuie un vestibul inchis, o zona tampon intre interior si exterior
- iti trebuie mai multa depozitare
- camera de zi este cam mica si mobilata aiurea
- posibil sa regreti in viitor ca nu ai facut un dormitor matrimonial mai  mare si cu baie si dressing propriu. planul de acum este ok, functioneaza, dar cum iti faci casa probabil doar o data in viata, macar sa faci una cu un nivel de confort mai ridicat decat al unui apartament daca tot o faci de la zero si ai aceasta flexibilitate
- cum au zis si colegii, termoizolatie cat mai multa (15-20) si pusa pe toate fetele exterioare ale constructiei pentru a elimina puntile termice. e un cost mai ridicat la inceput, dar nu vei regreta. pana acum nu am auzit pe nimeni sa regrete ca a termoizilat prea bine casa
- nu credeam ca este nevoie sa fie mentionat, dar...casa se aeriseste deschizand fereastra... exista sisteme de fresh air cu heat exchange pe care le-am folosit la casele low energy unde nu este nevoie sa deschizi fereastra dar sunt prohibitive ca pret si sunt ceva mai complexe decat o gaura de 20cm in perete

#57
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
nu mi se par prohibitive deloc. uite un exemplu:
https://www.ventilat...esh-01-standard
dar asa e la noi in Romania, parca eu nu vad pe ce lume traiesc. lumea viseaza la tichii de margaritar in timp ce, in toate casele in care am intrat, e o atmosfera imbacsita. si daca ii zici, iti raspunde: cum domnule, ca nu miroase a nimic.
eu cand am spus ca sa lase gauri in pereti, nu le-am zis in ideea ca sa le lase goale. pot sa fie mascate cu rigips si pot fi folosite ulteriori pentru ventilatie si aventuala trecere a traseului termic pentru un AC.

#58
AlexR2007

AlexR2007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 25.03.2007

View Postflorinidumitru, on 03 ianuarie 2018 - 23:13, said:

Sincer am crezut ca forumul asta e mai serios. Chiar am deviat rau de la ce ma asteptam eu sa gasesc aici.
De la a va arata ce mi-am propus sa fac am dat-o in gauri prin pereti si recuperare caldura.
Nu vreau sa fac o casa sofisticata si futurista, nu am bani de asa ceva.
Vreau doar o casa normala, practica si care sa fie cat de cat usor de intretinut, sa nu arunc cu banii cand va ceni vorba de incalzire, intretinere.
Sunt constient ca lucrurile astea costa ceva bani dar lanfel sunt constient ca o buna documentare, impreuna cu o echipa buna de constructori, un inginer care sa stie despre ce e vorba in santier si cum trebuie si unde trebuie sa investesc voi reusi sa ma incadrez in bugetul propus.
Altfel cautam una gata facuta si nu ma mai omoram cu tot felul de calcule, schite, drumuri la furnizori si tot ce presupune constructia unei case.
Nu ma pricep la constructii de case si daca intreb 10 persoane ce parere are despre cum sa o construiesc sunt convins ca voi primi 10 pareri diferite.
Si ma bucur ca asa pot sa le compar si impruna cu ideile mele voi gasi varianta cea mai buna.
Asadar va multumesc pentru sfaturi Posted Image

La tabla m-am gandit la wetterbest. Am inteles ca e o tabla buna.
La ferestre vreau sa pun tripan.
Parchet vreau in toate camerele, mai putin in bai si spatiu tehnic.
Totodata parchetul as vrea sa-l pun dintr-o bucata, fara praguri de trecere. Cred ca prag va fi doar in camera matrimoniala ca trebuie sa pice pe directia luminii de afara.
Aici intreb: placi sau rola sub parchet? Ce grosime sa iau daca am incalzire in pardoseala?

Ma intreba cineva de retragerile de la gard. Vor fi de 2 metri in cele doua laturi.

Podul va fi izolat si el cu acces pe scara retractabila.

Ma uitam zilele astea la oferta de fier. E destul de scump.

Necesarul de fier e de 6 tone plus 180 mp de plasa.

La ferestre aveti boiandrug sau turnati ondata cu placa?

Multumesc!


Felicitari ca ai luat decizia sa nu construiesti o casa futurista. Timpul pe care l-ai petrece sa reglezi gadget-uri il poti petrece cu familia, e mai bine asa. Sa nu mai zic ca tot ce e electronic are o durata de viata relativ mica.. deci va trebui sa cheltuiesti si ceva banuti sa le inlocuiesti/intretii, pe langa timpul pierdut. Asta a fost si alegerea mea, casa nu foarte tehnologizata, sa nu am griji.

Proiectul e OK. Ai grija la ferestrele care sunt prea aproape de colturile incaperii, pot genera anomalii (de ex draperiile au si ele nevoie de putin spatiu), un spalet de 25 cred ca e util intotdeauna. Gandeste-te bine unde vei pune canapeaua, fotoliile, TV-ul, semineul (daca e cazul) etc. Arhitectul le arunca prin camere fara sa se gandeasca prea mult. Iar cand vine momentul sa tragi cabluri si tevi o sa iei decizii la repezeala.
Masa de la living si masa din bucatarie sunt cam redundante, realist vorbind ai nevoie ori de una ori de alta. Eu as lasa doar masa din living si as inchide cumva cu usi culisante bucataria.
In proiect vad ca exista locuri pentru sifonier/dressing in dormitoarele de pe fata. Atentie ca ele ajung aproape pana in fereastra, asta inseamna sa te opresti cu perdeaua in ele.. cam ciudat.


Pentru tabla vezi si Lindab sau Gerard. Eu personal as recomanda Gerard (asta am pus si asta as pune din nou daca ar fi sa mai construiesc).

Parchetul nu cred ca-l poti pune dintr-o bucata in toata casa, trebuie sa aiba loc sa lucreze si el. Dar cred ca poti face doar 2 zone la cum vad eu proiectul, cu delimitare la usa dintre holuri. Intreaba un parchetar, nu pe cei de la magazin. In cazul meu, cei de la Proges mi-au vandut profil de trecere pentru fiecare usa ( pe motiv ca "asa trebuie"). Cand a venit parchetarul (montaj asigurat de ei cu parchetarul lor) mi-a montat tot etajul si holul dintr-o bucata (3 dormitoare). Si ghici ce.. magazinul nu mi-a primit profilele ramase inapoi, desi sunt sigilate (si nici cele 6 cutii de parchet ramase, dar asta e alta discutie.. baieti buni.. inainte sa dai banul, dar nu si dupa).

Placa de beton e placa de beton, eu am facut-o si peste etaj si sunt fericit de alegere, chiar daca m-a costat in plus. Sageacul imbracat in polistiren si tencuit nu mai trebuie vopsit la cativa ani. Sageac de lemn nu as face decat dpdv al aspectului, lemnul intr-adevar are frumusetea lui.

Edited by AlexR2007, 04 January 2018 - 07:21.


#59
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Ok, Gerard e un produs super fain, de calitate si aratos. Nu exista indoiala. Dar nicidecum nu e o alternativa pentru Wetterbest, costa aproape dublu.

#60
Hobo

Hobo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 10.07.2004

View Postrich1974, on 04 ianuarie 2018 - 07:00, said:

nu mi se par prohibitive deloc. uite un exemplu:
https://www.ventilat...esh-01-standard
Vorbim de chestii diferite, la scara diferita si cu functii diferite, de aia am zis ca sunt prohibitive. Dar da, aparatul din link-ul tau e accesibil ca pret.

#61
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007

View Postflorinidumitru, on 03 ianuarie 2018 - 23:13, said:

Vreau doar o casa normala, practica si care sa fie cat de cat usor de intretinut, sa nu arunc cu banii cand va ceni vorba de incalzire, intretinere.
Mergi la cativa producatori de usi si vezi care sunt dimensiunile standard (tot ce iese din aceste dimensiuni costa extra), intreaba si unde fata de tocul usii trebuie pus rostul/pragul de trecere a.i. usa sa se inchida chiar pe el. Vezi tu dupaia daca reusesti sa montezi fara praguri.
Parchet am pus de 8mm si izolatie la rola, cei cu incalzirea au spus ca ar fi fost mai buna alta.... asa a ramas.
La tabla mai poti lua in calcul si Ruki, Lindab, functie de ce promotie prinzi cand ajungi acolo. Vezi ca unii montatori aleg sa faca ei sarpanta, cere oferte si analizeaza cum iesi mai bine, in felul asta nu ar avea motive sa dea vina pe sarpanta da iese lucrarea prost.
Citeste cu ce se mananca montajul termopanelor, montajul este cel putin la fel de important ca si calitatea materialului.
La ferestre am turnat odata cu grinzile

#62
luciant10

luciant10

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 06.03.2013
Latimea dormitorului matrimonial nu permite o asezare lejera a unui pat matrimonial. Ca variante poti incerca marimea camerei prin mutarea peretelui comun cu dormitorul 2 , si micsoarea acestuia sau asezarea patului pe peretele comun cu dormitorul 2.

#63
florinidumitru

florinidumitru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 03.01.2018

View PostHobo, on 04 ianuarie 2018 - 04:37, said:

- la intrare iti trebuie un vestibul inchis, o zona tampon intre interior si exterior
- iti trebuie mai multa depozitare
- camera de zi este cam mica si mobilata aiurea
- posibil sa regreti in viitor ca nu ai facut un dormitor matrimonial mai  mare si cu baie si dressing propriu. planul de acum este ok, functioneaza, dar cum iti faci casa probabil doar o data in viata, macar sa faci una cu un nivel de confort mai ridicat decat al unui apartament daca tot o faci de la zero si ai aceasta flexibilitate
- cum au zis si colegii, termoizolatie cat mai multa (15-20) si pusa pe toate fetele exterioare ale constructiei pentru a elimina puntile termice. e un cost mai ridicat la inceput, dar nu vei regreta. pana acum nu am auzit pe nimeni sa regrete ca a termoizilat prea bine casa
- nu credeam ca este nevoie sa fie mentionat, dar...casa se aeriseste deschizand fereastra... exista sisteme de fresh air cu heat exchange pe care le-am folosit la casele low energy unde nu este nevoie sa deschizi fereastra dar sunt prohibitive ca pret si sunt ceva mai complexe decat o gaura de 20cm in perete


La intreare ramane asa, nu vreau sa incarc cu usi, pereti etc.
Depozitarea e suficienta, stim ce nevoi avem
Sufrageria la 30 m e mai mult decat suficienta, mobila nu va fi asa, a pus-o arhitectul pur informativ.
M-ati omorat cu baie in dormitor. Nu am nevoie, repet pot merge inca 10 m pana la baie, dresing vom gasi o varianta in dormitor a.i. sa-l impartim si pentru dresing
La izolatie inca ne mai documentam, urmeaza o intalnire intre inginer si constructori sa vedem ce detalii stabilim.

@lucian10

Am prevazut un par de 160 / 200. Spun ca ramane spatiu destul.

Nu poti sa pui patul pe peretele cu dormitorul 2 pentru ca asta inseamna ca intri in camera si dai direct in pat.

Vom imparti lungimea dormitorului si ne gandeam ca in partea stanga sa facem un fel de dresing si in continuare patul.

#64
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,494
  • Înscris: 04.05.2007
Pacat ca nu vrei sa te mai gandesti la zona de intrare...dar cel mai probabil tu vei sta cu mopul in mana sa cureti dupa fiecare intrare in casa a cuiva. Caci nu cred ca ii place cuiva sa faca fleosca-fleosca cu ciorapii prin zona aia cand vrea sa se duca in living.

De dressing separat in dormitorul aia nu prea ai unde (cum spui tu in partea stanga)...ar trebui sa iei cel putin 1.7m din dormitor (cu tot cu grosimea zidului) si nu prea are sens. Mai bine lasi asa cu un dulap pe peretele opus patului.

Mai atrag atentia la ceva, ai dormitoarele si livingul pe SV (ai zis ca coltul din stanga sus este pe N) iar streasina nu iti va umbri complet ferestrele. Daca la dormitor ai putea prelungi un pic acoperisul facand o mini-terasa (uite asa apare si "prispa" lui maximg) doar cu scop de umbrire, la living dispunerea geamurilor pe ambele laturi de S si SV mi se pare aiurea.
Ok...exista solutiii de umbrire, exista jaluzele, obloane, etc...dar parca este aiurea sa stai cu intuneric bezna in casa ca sa te poti uita la ceva la tv intr-o zi torida de vara. Sau te gandesti ca oricum vei pune un AC?

#65
florinidumitru

florinidumitru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 03.01.2018
@the_lion

Intrarea in casa nu ma deranjeaza cum e.

Am vrut sa fie o casa luminoasa si suntem de acord sa avem lumina in casa aproape toata ziua. vom vedea la partea de amenajari cum facem astfel incat sa nu ne deranjeze soarele.

La dormitor una din idei era sa restrangem partea din stanga pentru dressing cu un perete de rigips. Mai discutam cu constructorul dupa ce vom ridica zidurile sa vedem cum se incadreaza.

Daca nu ramane pe peretele din fata patului.

#66
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,399
  • Înscris: 24.09.2017
imi place ca ai stat pe pozitii si ca nu faci chestii mai mari.suprafetele mie mi se par mari.Desi apreciez casele vechi romanesti si mereu ma minunez cat de frumoase si practice sunt, pot spune ca romanul a inceput sa-si faca "palate"  de multe ori neterminate si cu credite pe n ani, generand stress si certuri, in care de obicei stau 2 persoane, fiindca copii pleaca.Imi place si ca ai decis sa-ti faci casa cat mai simpla,eu deschis geamu la bloc o data in zi sau de 2 ori si nu am igresie.Ma uitam la Buhnici ca si-a facut casa cat mai high tech si de craciun i s-a ars o placa cred ca la ventilatie(puteti sa cititi la el).La el a venit un tip de la Cluj pe 24 decembrie sa-i rezolve problema....la mine venea dorel care clar imi dadea foc la casa(poate).Cu cat e mai complex cu atat se pot strica mai multe lucruri si devii sclavul doreilor, care cateodata se pricep si cateodata nu.
As sugera urmatoarele lucruri:
Izolatie mai buna-15 minim si termopane cat mai eficinte
Am vorbit chiar acum 2 ore cu un tip care are incalzire in pardoseala si pompa de caldura aer-apa si pentru o casa micuta mi se pare ca da sume destul de mari la curent.Si atentie. el are gresie in toata casa, care la incalzirea in pardoseala te ajuta mai mult decat parchetul.Parchetul izoleaza foarte foarte mult.Asa ca eu ti-as sugera sa renunti si sa iei niste calorifere.Ai economisii si multi bani si cred ca ai fii la fel de fericit+ca nu stii niciodata de ce dorei dai la chestiile astea.

Numai bine si asteptam cat mai multe informatii!

#67
florinidumitru

florinidumitru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 03.01.2018
@bobitad

Cand am plecat cu ideea de a face o casa am avut urmatoarele principii:

1. sa fie macar inca o data fata de apartament (apartamentul nostru are 60 mp cu 3 camere)
2. sa avem 2 bai in casa
3. o bucatarie la fel mare
4. sa avem un living mare in care sa incapa si o masa dar care sa nu fie permanent acolo
5. sa o izolam cat se poate de bine dar sa nu exageram la costuri astfel incat sa avem costuri de intretinere relativ mici

Ca un moft sa spun asa la care tin foarte mult e incalzirea in pardoseala. Acum stam la et 3, sub noi sta o persoana in varsta si nu prea da drumul la caldura in casa. M-am saturat sa fie bocna podeaua. Si da, imi asum si riscurile aferente, dar cred ca realizand incalzirea corect (izolatie etc) vom putea profita de ea la maxim.

Chiar vorbeam cu sotia mai devreme si am hotarat ca in bucatarie sa nu avem corpuri suspendate. Noua ne sunt suficiente corpurile de blat. Sa nu se inteleaga ca noi nu folosim bucataria. Avem 2 copii si se gateste si folosim vase la fel ca la popota.

La fel sufrageria nu va fi mobilata cu un perete intreg de mobila.

Maxim un corp jos pentru diverse si pe care sa putem pune pozele. TV va fi prins in perete.

#68
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014

View Postflorinidumitru, on 04 ianuarie 2018 - 16:14, said:

Acum stam la et 3, sub noi sta o persoana in varsta si nu prea da drumul la caldura in casa. M-am saturat sa fie bocna podeaua. Si da, imi asum si riscurile aferente, dar cred ca realizand incalzirea corect (izolatie etc) vom putea profita de ea la maxim.

Fix din motivul asta iti spun ca izolatia placii de pe sol este obligatorie mai ales la incalzirea in pardoseala iar cei 3-5cm de sub tevi nu sunt suficienti.

Imagineaza-ti ca ai incalzire in pardoseala la apartamentul tau. Unde crezi ca se va duce caldura mai mult, la tine in casa unde sunt 23C (sa zicem) sau la vecinii tai unde sunt macar 15-16C? Si dupa asta imagineaza-ti ca sub tine nu sunt vecini ci pamant, care are temperatura mai scazuta decat au vecinii tai in casa. De bine de rau vecinii nu se incalzesc doar de la tine, ci si de la celilalti vecini, si mai dau si ei drumul la caldura uneori, spre deosebire de pamant care nu va incalzi decat de la tine. E chestie de fizica de scoala generala cand ne invata despre egalizarea temperaturii corpurilor puse in contact.

Tu esti major si vaccinat, poti sa faci ce vrei, dar sa nu iti para rau ca te-ai zgarcit la 1500-2000 de lei si nu ai izolat in locuri unde nu vei mai putea ajunge niciodata.

#69
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
izolata, dar cu ce? o casa o faci pentru 200 de ani. cine garanteaza ca extrudatul de sub placa isi mentine calitatea atat de mult timp?
si inca un amanunt, trebuie izolat planseul si perimetral, fata de elevatie. multi ignora asta.
pamantul de sub si din aproperea casei trebuie mentinut cat mai uscat, trebuie gandit si un drenaj eficient.

Edited by rich1974, 04 January 2018 - 17:08.


#70
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014

View Postrich1974, on 04 ianuarie 2018 - 17:08, said:

o casa o faci pentru 200 de ani. cine garanteaza ca extrudatul de sub placa isi mentine calitatea atat de mult timp?

Daca nu si-o mentine calitatile 100%, le mentine 80%. Mult mai mult decat deloc. Desi nu vad de ce ar avea de suferit. Toata lumea se plange ca polistirenul e de fapt plastic, ca se degradeaza natural in sute de ani, ca bla bla... Pai ori e greu degradabil ori nu? Si oricum eu mai traiesc maxim 50 de ani, ce se intampla peste inca 150 ma lasa rece... dar ce zic eu rece... sunt deja praf de stele...

P.S. Eu sub placa am pus EPS 100. E destul de rigid ca sa poti lucra pe el. Elevatiile si placa pe sol sunt turnate cu beton cu aditivi de impermeabilizare, la fel ca si placa peste etaj. Garantez ca se poate forma si un lac in jurul casei, prin betonul ala nu trece (am deja piscina "naturala" pe terasa, ca eu nu am acoperis la casa si nu am nici o problema la interior)

Edited by oMariusRO, 04 January 2018 - 17:21.


#71
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,494
  • Înscris: 04.05.2007
Marius, eu am doar 5cm de extrudat sub sapa IPAT, nimic sub placa. P+M, 110mp utili. Nu am platit niciodata mai mult de 300lei factura de gaze (cred ca s-a apropiat de caloarea asta in Ian anul trecut cand a fost perioada aia prelungita de ger cu nopti constant sub -13 grade). Ca sa-ti faci o idee, am 2 ani si o luna de cand m-am mutat si 1620mc de gaze, consumati atat pt incalzire (cca 6 luni, din octombrie pana prin aprilie) dar si ACM 12 luni/an si plita pe gaz. In dec anul asta am consumat cca 100mc de gaz, termosratele puse la 23.5 grade.

Nu spun sa nu izoleze (10cm sub placa si 5-10cm sub sapa ar fi de dorit), dar rad cand vad panica asta la voi izvorata din niste concepte teoretice pe care nu le stapaniti suficient.

Edited by the_lion, 04 January 2018 - 17:37.


#72
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014
@the-lion, tu razi iar altii plang cand aud de case de 350mp incalzite la acelasi cost cu al tau Posted Image. Sper sa mai fim pe aici peste vreo 10 ani, sa vedem cat de insipirati au fost cei care au economisit 1500-2000 de lei la izolarea placii pe sol Posted Image

Edited by oMariusRO, 04 January 2018 - 17:49.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate