Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Carnati de cumparat
Last Updated: Dec 30 2017 10:46, Started by
Chifteluta
, Aug 08 2017 20:04
·
0
#73
Posted 17 August 2017 - 17:36
Freddy12, on 17 august 2017 - 13:39, said:
Carnatii ca sa fie buni trebuie facuti cu carne buna, porc de casa, nu cu porc import China. Apoi trebuie pus suficient usturoi, piper, cimbru, ardei iute uscat si tocat. Compozitia trebuie lasata 24 de ore la rece ca sa se intrepatrunda aromele. Daca pui coriandru le strici gustul. |
#74
Posted 17 August 2017 - 17:38
Si usturoiul e de mai multe feluri. Cel mai bun, in opinia mea, este cel marunt , la funie, luat de la tarani. Te chinuiesti sa-l cureti dar poti manca o multime fara sa-ti vina pe gat sau sa te usture stomacul. Usturoiul de import in schimb, imi face foarte rau, crud ori fiert. De la cel chinezesc fac niste crize de gastrita care ma tine 2 zile.
|
#75
Posted 18 August 2017 - 02:25
cauta pe la carrefour/cora/auchan carnatii aia de plescoi/carnati proaspeti de oaie/ si mai sunt unii carnati de casa care au porc in combinatie cu vita sau oaie. de la valmar.
cei de plescoi (vita oaie) sau oaie sunt undeva intre 30 si 35 lei kg, cei cu porc putin mai ieftini. dar gustul lor este cu totul altceva fata de carnatii ce gasesti pe la carrefour/auchan etc. iti recomand cei proaspeti de oaie si apoi cei de plescoi. https://www.cora.ro/...escoi-P-2384717 uite cum arata ambalajul. pe mine in afara de astia nu prea ma mai incanta niciunii, poate cateodata niste semiafumati din aia, dar mai scumpi, in jur de 25-28 kg. cei ieftini nu am gasit sa fie ceva ok. iar legat de lidl mie mezelurile lor mi se par fff slabe, poate doar alea gusturi romanesti sa mai fie mancabile, dar mie si cremwurstii chiar si cei mai scumpi de la ei mi se par nasoli rau. Edited by bossake, 18 August 2017 - 02:29. |
#76
Posted 18 August 2017 - 10:11
Au mai intrat in test niste "carnati de casa" proaspeti, ambalati, de la Mega Image, facuti de Gusturi Romanesti. Nu recomand, sunt prezente zgarciurile alea, dar spre deosebire de carnatii de la Godac, astia n-au gust deloc, sunt fazi, neutrii, nu iti face nicio placere sa ii mananci.
Attached Files |
#77
Posted 18 August 2017 - 10:35
bossake, on 18 august 2017 - 02:25, said:
legat de lidl mie mezelurile lor mi se par fff slabe, poate doar alea gusturi romanesti sa mai fie mancabile Lidl are o gama numita "Camara noastra", dar tot produse slabe vand. Am incercat mai demult niste branzeturi si dulciuri, toate au fost de o calitate scazuta. Dealtfel, in ultima vreme, produsele din gama respectiva raman cu saptamanile prin rafturi, lumea s-a pacalit la inceput apoi a invatat sa le ocoleasca. |
#78
Posted 18 August 2017 - 10:38
Manasu, on 18 august 2017 - 10:35, said: "Gusturi romanesti" este marca Mega, dar nu recomand nimic din aceasta gama, sunt produse slabe din punct de vedere calitativ. Lidl are o gama numita "Camara noastra", dar tot produse slabe vand. Am incercat mai demult niste branzeturi si dulciuri, toate au fost de o calitate scazuta. Dealtfel, in ultima vreme, produsele din gama respectiva raman cu saptamanile prin rafturi, lumea s-a pacalit la inceput apoi a invatat sa le ocoleasca. |
#79
Posted 18 August 2017 - 10:42
Freddy12, on 17 august 2017 - 17:38, said:
Si usturoiul e de mai multe feluri. Cel mai bun, in opinia mea, este cel marunt , la funie, luat de la tarani. Te chinuiesti sa-l cureti dar poti manca o multime fara sa-ti vina pe gat sau sa te usture stomacul. Usturoiul de import in schimb, imi face foarte rau, crud ori fiert. De la cel chinezesc fac niste crize de gastrita care ma tine 2 zile. spre rusinea mea, recunosc ca habar nu aveam ca exista usturoi (la piata) sub forma....mono-catzel, sa zicem :-). e ca un mic bulb, am cumparat de curiozitate si chiar este ok, are gust si miros de usturoi precum cel romanesc/de la tara si se curata foarte usor. nu am facut inca mujdei din el, sa vad daca are efecte secundare neplacute precum cel chinezesc. Edited by corinadaniela, 18 August 2017 - 10:43. |
#80
Posted 18 August 2017 - 23:57
Usturoiul de import nu are mustati adica firisoarele de la baza bulbului, cel romanesc are. Uite niste poze.
Uite si un articol despre usturoiul chinezesc http://www.csid.ro/d...-este-15846628/ Attached FilesEdited by Freddy12, 19 August 2017 - 00:00. |
#81
Posted 19 August 2017 - 14:49
Chifteluta, on 18 august 2017 - 10:11, said:
Au mai intrat in test niste "carnati de casa" proaspeti, ambalati, de la Mega Image, facuti de Gusturi Romanesti. In supermarketuri sunt toti prosti. O singura data am nimerit ceva calumea, erau de la o firma romaneasca cica.."Tolba Vanatorului" parca. Mistret, caprioara, aveau vreo 3 sortimente. Ei bine.. si cum am descoperit eu ca sunt buni, m-am dus la pomul laudat cu sacul. Am luat nustiucate caserole de alea. Mi s-au parut mie ceva diferit ca aspect, dar aratau mai proaspeti, adica m-am gandit ca sunt .. draci. un lot mai bun. Pe dracu. Erau penali, penali, penali, toate cele 3 sortimente(ca am luat din toate). Deci.. fix aceiasi firma, fix aceleasi sortimente, schimbasera macazul. Nu era vorba ca sunt vechi. Erau altceva, nici pe departe asemanatori cu ceea ce luasem cu doar o saptamana in urma. Cam asa se face bisnis la Romani. Grasime multa (adica doar grasime 100%), colorant, glutamat boia de ardei si chimicala de aia cu gust de afumatura gata.. lasa ca prostul mananca orice. Exact ca aia de la megaimaj. Daca tot nu esti dispus sa iei de la magazine din astea mici turcesti, ia de la standurile alea de "producatori" de prin marketurile astea. Sunt totusi mai buni, desi.. au votul meu negativ si aia. Nu merita., nu-s cum trebuie sa fie. Pai daca va zic ce carnati am mancat eu acum o saptamana de la Sulina(unde n-au nici porci astia ca n-au cu ce-i creste), nu ma credeti. De casa, facuti de o familie de-acolo si distribuiti la mese la restaurant ca aperitiv sau chiar mic dejun. Un singur soi, dar buni. Adica asa cum trebuie sa fie. Eu nu prea mai mananc ca incerc sa tin colesterolul mai jos, dar.. uaau, am bagat si eu cate 1-2 mai micuti asa.. la fiecare masa din farfuria nevestei. Aveau si din peste, foarte buni si aia, dar e o alta discutie. In trecut am mancat de la ocoale silvice carnati vanatoresti facuti de ei acolo, eu sunt topograf si am lucrat pentru drumuri forestiere o perioada si aveam contacte cu astia Carnatii aia sunt top gust, nu cred sa existe asa ceva in comert. In zona Onesti Bacau am mancat cei mai buni carnati "all time", la un astfel de ocol silvic. Deci.. faceai cartofi simpli la cuptor si capatau gust de carnati doar de la ideea ca aia sunt in frigider, undeva acolo. Deci.. un gust asa de pregnant si fain nu am mai vazut. Erau de cerb+mistret+capra+urs+vulpe+lup+toate celelalte fructe de padure. Dar ma rog.. numai hotii astia de la ocoalele silvice au parte de asa ceva, noi trebuie sa ne multumim cu amintirea. |
#82
Posted 19 August 2017 - 15:29
In Delta isi lasa porcii liberi, nu-i tin prin curti ori cotete. Se corcesc cu mistretii si probabil de aceea au fost carnatii atat de buni. Una e sa se hraneasca natural si alta e daca sunt hraniti cu mancare de combinat furajer. E valabil si la gaini. Un pui hranit cu graunte are alt gust decat unul care mananca hrana industriala.
|
|
#83
Posted 19 August 2017 - 17:28
12 dec Afumaturi 03.jpg 298.89K
43 downloads
Carnati mai facuti pentru a fi consumati direct si carnat pentru prajit. Afumati cu lemn de cires. Cei mai rumeniti sunt lasati peste o luna, pana se fac ca piatra. Sunt extrem de picanti, se taie felii cat mai subtiri si se consuma cu bere. |
#84
Posted 19 August 2017 - 20:48
lucifer76, on 19 august 2017 - 17:28, said:
12 dec Afumaturi 03.jpg Carnati mai facuti pentru a fi consumati direct si carnat pentru prajit. Afumati cu lemn de cires. Cei mai rumeniti sunt lasati peste o luna, pana se fac ca piatra. Sunt extrem de picanti, se taie felii cat mai subtiri si se consuma cu bere. Iti bati joc de noi? Te uiti la titlul topicului? Tu vrei sa avortez? |
#85
Posted 20 August 2017 - 07:11
La 25-30 lei kg, ar fi de cumparat Mi-ar conveni daca as reusi sa vand macar vreo zece kg zilnic, ar fi o afacere bunicica. Din magazin, oricat de scumpi, nu am gasit nimic sa ma multumeasca, plus ca iese mai ieftin sa ii fac singur.
P.S. Daca pun si poza cu pulpele de porc afumate, atunci monitorul de geam . |
#86
Posted 21 August 2017 - 10:25
Eu am mai incercat niste carnati picanti extra -- asa le zice, combinatie porc-vita. Cumparati din penny.
Nu sunt deloc buni, nu au gust de carnati proaspeti si au pus prea mult coriandru --- se simte numai ala cand mananci. Vedeti si voi in poza eticheta, cine ii produce si ce contin, dar mai bine sa-i evitati. Attached Files |
#87
Posted 21 August 2017 - 10:25
lucifer76, on 20 august 2017 - 07:11, said:
La 25-30 lei kg, ar fi de cumparat Mi-ar conveni daca as reusi sa vand macar vreo zece kg zilnic, ar fi o afacere bunicica. Din magazin, oricat de scumpi, nu am gasit nimic sa ma multumeasca, plus ca iese mai ieftin sa ii fac singur. Pai hai, vinzi? Vreau si io. Edited by AlexEn, 21 August 2017 - 10:29. |
|
#88
Posted 21 August 2017 - 10:26
Da-i pm, asa se face cand vrei sa cumperi de la particular.
|
#89
Posted 25 August 2017 - 19:24
Plescoi, vita+oaie, afumati....27 lei kg. Asa arata 'in viu', trasi pe gratar nu am mai apucat sa le fac poze.....sorry
Attached FilesEdited by alexpet, 25 August 2017 - 19:27. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users