Carnati de cumparat
Last Updated: Dec 30 2017 10:46, Started by
Chifteluta
, Aug 08 2017 20:04
·
0
#109
Posted 25 September 2017 - 18:12
#110
Posted 11 October 2017 - 15:47
Saptamana viitoare ii baga pe astia in Lidl.
Attached Files |
#111
Posted 11 October 2017 - 16:03
Bibulus, on 30 august 2017 - 15:20, said:
Eu am mai incercat doua tipuri de carnati proaspeti din Kaufland [iau de la astia ca sunt aproape de mine] Carnati Puszta --- nu prea au niciun gust, ma asteptam sa fie macar iuti dar nu au fost deloc. Carnati picanti --- acestia sunt mai ok, sunt mancabili ...... de luat doar cand nu gasesti ceva mai bun. Alti carnati proaspeti subtiri nu prea mai sunt in Kaufland, iar la cei grosi nu prea imi vine sa ma bag. la aia picanti e mai ok compozitia, dar faptul ca au folosit colorant insemna ca au vrut sa ascunda ceva (probabil continutul mare de grasime). Clovis, on 25 septembrie 2017 - 18:12, said:
Bine macar ca-s pe eticheta ingredientele....macar acolo. Edited by pasilla, 11 October 2017 - 16:04. |
#112
Posted 12 October 2017 - 02:31
Bibulus, on 25 septembrie 2017 - 18:01, said:
Am mai incercat niste carnati Maestro de la Caroli, se lauda ei ca sunt 100 % naturali. Eu am luat din cei subtiri, ambalati. Nu pot sa zic ca sunt iesiti din comun, sunt decenti. Nu sunt carnati proaspeti dar nici nu arata ca cei "afumati" din comert, nu au culoarea aceea rosu inchis. ce alte recomandari mai aveti? |
#113
Posted 12 October 2017 - 08:05
Am mai luat zilele trecut niste 'carnati rustici' de la Meda [costa in jur de 30 lei kilu], i-am facut fripti la grill. Tot kaka-maka, acceptabili ca gust, dar am mai gasit si cate un zgarci ---- s-au mancat vreo 4 sau 5 , restul o sa ajunga intr-o mancare de varza. Cica au 94 % carne porc, dar ce fel de carne - nu se stie, nu s-a aflat inca.
Acestia sunt inculpatii, eu zic ca nu-si merita banii -- http://www.medaprod....ti-rustici/704/ Saptamana viitoare ii iau sigur pe cei din Lidl, mi-e frica numai sa nu contina vreun condiment mai ciudat, vreo buruiana mediteraneeana cu aroma prea tare...... Edited by Bibulus, 12 October 2017 - 08:07. |
#114
Posted 12 October 2017 - 08:16
Eu am fost in Obor zilele trecute, si am trecut pe la magazinul abatorului de la Peris, este undeva la etajul 1 in hala noua, si aveau carnati in galantar, si grosi si subtiri, si picanti si nepicanti, si am zis sa testez carnatii grosi, acasa cand i-am mirosit, miroseau atat de frumos a condimente, ca nu am avut rabdare si am aruncat unul in tigaie, pot sa va spun ca am avut o revelatie, parca erau carnatii aceia de pe vremuri care se prajeau in Obor in niste tavi lungi in untura cu apa, gustul excelent, sunt niste carnati grasuti, sunt cam cat o palma de mari, la marime seamana cu aia englezesti pe care ii mananca ei cu fasole la micul dejun, deci nu sunt foarte mari,si, nu sunt pentru cei care tin dieta, am gasit si un zgarci mic, per ansamblu niste carnati reusiti, si merita banii, chiar si carnea are un gust foarte bun, am luat ceva spata si am facut o varza calita, foarte reusita, cu ardei iute si un paharel mic de tuica
Edited by karapok, 12 October 2017 - 08:17. |
#115
Posted 12 October 2017 - 11:15
Conteaza foarte mult carnea din care sunt facuti carnatii. Porcul din import nu prea are gust si cum se importa masiv, majoritatea carnatilor nu au nici un gust. Rar cand nimeresti carnati facuti din porc romanesc. E logic pe undeva si ii inteleg pe producatori deoarece porcul de import e mai ieftin. Asa ca ideal ar fi sa ne luam carne romaneasca si sa facem carnati de casa. Acum mai mult de 15 ani nu intelegeam de ce nu mai imi reuseau sarmalele desi le faceam dupa aceeasi reteta. Dupa un timp m-am prins de smecherie si am inceput sa iau carne de porc din piata, de la tarani.
|
#116
Posted 23 December 2017 - 13:22
Fost azi prin piata Rahova, imi recomandase cineva o macelarie prin zona aia, dar omu' stia mai demult, acum nu mai exista -- asa ca m-am dus la piata numita "Scorpion" (vizavi de piata Rahova).....o gramada de macelarii acolo, dar si niste cozi de-ti venea sa fugi. Am vazut la una din macelariile astea (ceva producator de prin Arges, parca), o coada de minim 50 de insi, intinsa si in afara magazinului. Ca pe vremea lui nea Nicu. Carnati nu prea erau peste tot, iar pe unde aveau, aprope toti erau grosi. In cateva locuri am gasit carnati subtiri, am luat de la unii care-i denumisera "carnati romanesti". Am pus la tigaie cativa, n-au niciun farmec -- nu sunt deloc iuti, carnea e cam indesata, fara sare in compozitie. Sa zicem ca sunt mancabili, dar atat. Mai aveau acolo niste carnati din vita+oaie si unii numiti "arabesti" --- poate ar fi trebuit sa incerc unii din astia. Alta chestie pe care am observat-o -- carnatii proaspeti, ori sunt subtiri (cat degetul), ori sunt grosi (de neam prost). Din cei "intermediari" nu am vazut.
Am mai avut o tentativa la Kaufland (au si astia niste carnati mancabili, usor iuti) -- dar cand am vazut ce coada era la raionul de carne, am renuntat. |
#117
Posted 24 December 2017 - 08:54
Am observat și eu in ultimii aNU, ca mațele de porc din comerț sunt exagerat de groase. Probabil tine de modul n care sunt hrăniți porcii industrial. La cei subțiri se folosesc mate de oaie și e altceva.
|
#118
Posted 24 December 2017 - 09:16
Bad post.
Edited by Uteib, 24 December 2017 - 09:17. |
|
#119
Posted 30 December 2017 - 10:46
Am fost azi iar la piata Rahova si am dat de macelaria de care zicea omul data trecuta si pe care n-am gasit-o atunci --- am luat niste carnati subtiri proaspeti si niste 'pastrama de pui', adica piept de pui la bait. Din carnati am prajit cativa, ca sa vad cum sunt -- as zice ca merg, destul de apropiati de carnatii traditionali de porc, sotiei ii plac, mie mi se par cam fazi -- i-am ajutat cu ceva sare si niste boia iute si au devenit mancabili. Carnati proaspeti iuti n-am prea gasit -- au in Kaufland vreo doua sortimente (iuti si picanti se numesc) dar mi se par mediocri.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users