Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...
 Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat
 Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate
 Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier

S-a dus seceta pedologica?
 

Cămătăria - legală sau nu

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
209 replies to this topic

Poll: Cămătăria - legală sau nu (130 member(s) have cast votes)

Cămătăria - legală sau nu

  1. Cămătăria este imorala, dobănda ar trebui sa fie 0 (20 votes [15.38%])

    Percentage of vote: 15.38%

  2. Cămătăria este imorala, dobănda ar trebui sa fie maxim 5% (14 votes [10.77%])

    Percentage of vote: 10.77%

  3. Cămătăria este (insert coin here), dobănda ar trebui sa fie intre 5 si 25% (6 votes [4.62%])

    Percentage of vote: 4.62%

  4. Cămătăria este legala doar la banci, dobănda ar trebui sa fie stabilita prin lege (33 votes [25.38%])

    Percentage of vote: 25.38%

  5. Cămătăria este perfect legală, detinatorii de capital sunt liberi să ceară cât vor (57 votes [43.85%])

    Percentage of vote: 43.85%

Vote Guests cannot vote

#109
De Beers

De Beers

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 02.03.2006
Well, bine ai venit in lumea reala. Cu ocazia asta poate ne spui si legatura intre nivelul rezervelor fractionare si rata dobanzii in general. Daca in US bancile nu ar fi avut dreptul de a "tipari din nimic" alti 33 de dolari pentru fiecare dolar depus de bizon, oare la cat s-ar fi situat nivelul dobanzilor (*pentru orice - vila cu piscina, credit card spalatorese etc) in ultimii 20 de ani?


Si pentru ca aproape sigur nu vezi nici o legatura, iti explic: MULT MAI MARE~!! Aproape ca la camatari. De ce?  Pentru ca exact ca in cazul camatarilor, bancile ar fi fost obligate sa foloseasca DOAR ceea ce au prin visterie (mai exact ce au depus la BNR). Adica un volum de 33 de ori mai mic in cazul US, de 18 ori mai mic in cazul .ro. Prin 90 raportul era de 1 la 3 insa sigur iti aduci aminte cat de greu prindeai ceva..


Pana acum nu stiu nici un camatar care sa ofere bani la modul asta sau in fine, cu exceptia rusilor nu stiu pe nimeni care sa aiba masina de tiparit..


..



Quote

Viitorul a venit prea repede

Autor: Ionut Popescu
Publicat: 12 Noiembrie 2008
Vizionari: 12125;

A venit  factura pentru consumul în exces din ultimele decenii. Aceasta e criza!

Pe vremea părinților mei, o casă se cumpăra cu economiile unei generații. Strângeau bani părinții, mai adăugau darul de la nunta copiilor, se împrumutau puțin la rude și se făcea de-o casă. După care, ciclul se relua. Proaspăt căsătoriții începeau să strângă bani pentru casa copiilor. O mașină se cumpăra pentru toată viața.

Frigiderul, mașina de spălat nu aveau nici ele o viață mai scurtă. Și nu numai în România se întâmpla așa. Pe măsură ce productivitatea muncii a crescut, noile tehnologii puteau să producă mult mai multe mașini, frigidere, televizoare, a crescut și rolul creditului pentru ca oamenii să poată cumpăra acum și să plătească în viitor. Și suveica a început să se învârtă. Nevoile tot mai mari și mai sofisticate necesitau sume de împrumutat tot mai mari. Doar economiile celor care mai puneau deoparte nu erau de ajuns. Au fost inventate noi instrumente. Pentru banii pe care o bancă  i-a împrumutat clienților, respectiv dreptul de a încasa ratele, banca atrăgea alți bani cu care să poată acorda credite. Și suveica se învârtea. Banca dădea mai multe credite, mai mulți oameni puteau să trăiască mai bine cu respectivele credite, companiile puteau să vândă mereu mai mult și să-și sporească profiturile. Băieții super-deștepți din marile bănci de investiții americane, cei care inventau noi mecanisme și instrumente de sporire a sumelor care pot fi acordate drept credite, deveniseră niște semizei și erau plătiți ca atare. Practic, ei emiteau moneda, nu băncile centrale. Bani virtuali cu care-ți cumpărai mașina.

Inventaseră un perpetuum mobile, erau alchimiștii moderni, din nimic făceau bogăție. Băncile din toată lumea dădeau credite cu toptanul, oamenii trăiau mai bine, profiturile tuturor creșteau la cer, toată lumea era mulțumită. Ba chiar americanii au putut să dea o lege pentru a obliga băncile să dea credite și celor mai săraci, care altminteri nu s-ar fi putut apropia de o bancă - așa numitul credit moral. Evident că exact cei care au beneficiat de creditul moral au fost primii care nu și-au mai putut plăti ratele.

Toate au fost bune și frumoase până când unii au înțeles că unele din aceste credite nu vor putea fi plătite niciodată, că acești bani au fost folosiți pentru a cumpăra case rușinos de supraevaluate și că totul este un fel de joc piramidal. Din care toți am trăit mai bine.

Când tot mai mulți și-au dat seama că dețin niște hârtii care nu au nimic în spate și că jocul devine un fel de Popa-prostu, vânzările pe burse au început să fie agresive, prețurile s-au prăbușit și oamenii și-au retras banii din băncile care se clătinau. Guvernele au alocat sute și sute de miliarde pentru a salva bănci și pentru restabilirea încrederii. Până acum, nu au reușit. Primul efect al crizei: băncile nu mai dau credite. Astfel, creșterea economică frânează brusc, activele care se cumpărau pe credit se depreciază masiv. Averi imense se topesc ca un bulgăre de zăpadă. Omenirea întreagă va trebui să-și ajusteze consumul. Cererea va scădea drastic, banul și slujba vor fi iar prețuite. Viitorul a venit prea repede, nu a ținut cont  de scadențele din contractul de credit. A venit factura pentru consumul în exces din ultimele decenii... Aceasta e criza!

Quote

Comentariu la articol:

Articolul d-lui Ionut Popescu este interesant, dar cred ca nu pune punctul pe i. Sigur, discutam de banii practic emisi de bancile private (prin creditare), dar a cui este de fapt vina? Nu cumva statele sunt cele care garanteaza bunul mers al bancilor? Fara banci centrale, bancile private cu rezerva fractionara nu ar fi afaceri profitabile. Bancile centrale garanteaza depozite, asigura hartie pentru banci si asa mai departe.

Conform unor economisti, bancile private cu rezerva fractionara ar putea fi date afara de pe piata libera de cele cu rezerva completa. In absenta bancii centrale, cele din urma ar cere rambursarea imediata a banilor in urma oricarui transfer, iar bancile cu rezerva fractionara nu ar putea sa se conformeze si ar falimenta. Chiar si in lipsa posibilitatii transferului, cele cu rezerva completa ar prezenta un risc mult mai scazut.

In momentul de fata acest lucru nu este posibil, intrucat banca centrala furnizeaza lichiditati bancilor cu rezerva fractionara, care din afaceri cu risc extrem de ridicat devin afaceri atractive. Asta nu e piata libera, ci socialism pentru corporatii.

Dar sigur, statului nu-i convine, intrucat aceste banci cu rezerva fractionara sunt o sursa de inflatie, inflatie de care statul profita.


#110
schiaub

schiaub

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 18.02.2009

View PostDe Beers, on 25th June 2009, 18:57, said:

Daca in US bancile nu ar fi avut dreptul de a "tipari din nimic" alti 33 de dolari pentru fiecare dolar depus de bizon, oare la cat s-ar fi situat nivelul dobanzilor (*pentru orice - vila cu piscina, credit card spalatorese etc) in ultimii 20 de ani?


Si pentru ca aproape sigur nu vezi nici o legatura, iti explic: MULT MAI MARE~!! Aproape ca la camatari.

pai tocmai asta este problema fraiere.
In felul acesta economia americana, bazata pe consum, a creat o societate care va intra in colaps, unul nasol, fara cale de intoarcere. Invatamantul, exact pe motivele descrise de tine, e la pamant. Fiindca s-a tiparit din nimic, tocmai pentru a sustine teorii egalitariste, cu toate ca principiul fundamental al libertarienilor este ca resursele sunt limitate, nu exista distributie egala a resurselor.

Adica, fraiere, daca tot nu te-ai prins, sa ti-o spun pe sleau: astfel de teorii pe care le sustii tu sunt in esenta lor socialiste. Te-ai prins fraiere?

Motiv ca in Rom^nia dupa 1989 bancile si-au facut de cap, camatarii au fost incurajati de mafiile de partid si stat, imprumuturile s-au dat pe ochi frumosi (de la partidul guvernamental) iar privatizarile s-au facut dupa stim noi cum, iar specula imobiliara a facut ca un apartament de tot kktul de bloc comunist sa fie mai scump ca un apartament nou nout din unul din marele metropole ale Europei.

Asta inseamna socialism bai fraiere.

Edited by schiaub, 25 June 2009 - 19:14.


#111
De Beers

De Beers

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 02.03.2006
Blondo, eu te-am intrebat cat e dobanda..

Tu o tii sus si tare ca 9% e maxim, eu zic ca poate fi si 200% fara probleme.

Cine e socialistul dintre noi, blondo?


Auzi la el.. libertarian..

:D

#112
schiaub

schiaub

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 18.02.2009

View PostDe Beers, on 25th June 2009, 19:14, said:

Cine e socialistul dintre noi, blondo?
bineinteles ca tu. Fiindca tu sustii porcariile comunistilor deveniti capitalisti peste noapte care folosesc instrumentele financiare sa mentina prostimea la acelasi nivel dintotdeauna. Asta se numeste socialism. In SUA, chiar tu ai demonstrat-o, s-a ajuns astfel sa se finanteze o retributie egalitarista a resurselor cu urmarea foarte evidenta, colapsul financiar.

Dar oricine a pierdut bani? Oricine este afectat de criza economica? Citi si cine sunt cei care nu au fost afectati?

#113
De Beers

De Beers

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 02.03.2006
Libertarienii socialisti uita de la mana pana la gura aproape tot. Sunt ca niste copii mai tampitei asa care vorbesc fara sa rumege nimic.


Prin urmare trebuie sa le arati la fiecare pas greselile, altfel calca pe bec si se smiorcaie toata ziua.


View PostDe Beers, on 12th April 2009, 02:18, said:

Voi poate nu vedeti ce super schema capitalista a fost inventata de Greenspan & co. Fraierii suntem noi, EST-ul, astia ramasi in urma. Daca nu ar fi tiparit "aiurea" gramezi de bani fara acoperire (care iarasi, cine zice ca trebuie sa fie in aur - de ce nu in inteligenta IQ/EQ/SQ pe cap de locuitor), uite ca ar fi ramas estul (oligarhii) fara bani si nu si-ar mai fi luat mercedes-uri si altele in leasing. Nu si-ar mai fi ipotecat (la banci din vest) averea furata de la stat pentru a castiga si mai multi bani samd.

Dar ghinion fantastic: banii s-au terminat. Nici nu vreti sa stiti ce violuri se petrec in clipele astea in "marea finanta romaneasca", faptul ca popoviciu si becali au vizitat puscaria e doar varful aisbergului, de fapt mai toti de la cei mai mari pana la cei mai mici "fosti" sunt acum in gaura, cu averile praf, fara absolut nici o sansa pe viitor.

In fundul gol pe autostrada e putin zis, daca puneti si tsunami-ul care vine pe contrasens poate va faceti o idee (asta fiind si motivul pentru care s-au unit acum indiferent de culoarea politica).

Dar degeaba. Peste 5 ani o sa spuneti ca aceasta criza a fost cel mai bun lucru care se putea intampla Romaniei dar si Vest-ului. Trilioanele tiparite acum trebuie sa fie investite undeva. Acum depinde si CINE face asta.

..

Schiaub: pastreaza-ti aprecierile si extrapolarile pentru tine. Eu nu am furat "mere" nici de la stat si nici din gradina cuiva. Nu am luat spatii comerciale in japca ci din contra, spatiile mi-au fost luate cu japca (spatiile tatalui meu, cumparate de un smecher local cu 7000 de dolari la o licitatie aranjata exact cand eram cu el la a 3-a operatie de plaman). Anticomunisti eram dintotdeauna, ba chiar consider ca e o datorie morala sa fii asa. Antisocialist la fel - vezi Ayn Rand (dar se pare ca e prea complicat pentru tine).

..

Revenind, evident ca ce spun eu cu camatarii este un model ideal insa incearcati sa-i gasesti punctele in care devine prea abstract. Eu insa cred ca va merge.



Si zi asa schiaub, 9% e o CRIMA. Distruge economia.

Blondo, nu cumva ai un credit si iti cam tzatzaie curul? Nu de alta insa stiu destui Socialisti ca tine care "aveau milioane" prin 90 si acum sunt la FURAT pe camp.

9% credeau si ei ca e maxim..

#114
schiaub

schiaub

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 18.02.2009

View PostDe Beers, on 25th June 2009, 19:43, said:

Libertarienii socialisti uita de la mana pana la gura aproape tot.
fraiere, libertarian socialist este un oximoron.

Ti-am mai explicat:

(Anarhism)(Comunism)Stanga(Fascism)------------------------------------------(Neoliberalism)Dreapta(Libertarian)

Cum vezi
Stanga=Socialism
Dreapta=Liberalism clasic

La dreapta Stangii se afla fascismul
La stanga Dreptei se afla neoliberalismul

Neoliberalii si fascistii se pupa. Sunt singurii care se pupa in mod natural. Neoliberalii lui Bush, precum Greenspan samd se pupa cel mai simplu cu Stanga, prin coridorul fascist, gen Clinton samd.

Libertarianii nu se pupa deloc cu Stanga. N-au cum, stau la polul opus. Nu se ating nicicum.

Intelegi fraiere?

Edited by schiaub, 25 June 2009 - 19:58.


#115
De Beers

De Beers

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 02.03.2006
Lasa gargara.. Cat e dobanda (maxima)??

:D

#116
schiaub

schiaub

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 18.02.2009

View PostDe Beers, on 25th June 2009, 20:07, said:

Lasa gargara.. Cat e dobanda (maxima)??

:D

care-i subiectul?

#117
De Beers

De Beers

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 02.03.2006
Camataria - legala sau nu.

Mai exact eu facand posta din diversi socialisti ce mai apar pe drum, in rest nimic deosebit..

#118
De Beers

De Beers

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 02.03.2006
Facand posta diversi socialisti, fara "din".. ma scuzati.

:)

#119
schiaub

schiaub

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 18.02.2009

View PostDe Beers, on 25th June 2009, 22:32, said:

Facand posta diversi socialisti
baiete, tu ai terci in creier. Nu stii sa porti un dialog. Repeti ca o placa stricata, fara argumente, aceeasi idee fixa: camataria e buna si ar fi ne-socialista.

TI-am explicat, ti-au explicat-o si altii, ba chiar tu ai venit cu un exemplu al lui Milton Friedman, ca guvernele socialiste folosesc o camatarie mascata de o frazeologie marxista de genul "redistributia avutiei nationale".

#120
partyman

partyman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,026
  • Înscris: 17.10.2004

View PostDe Beers, on 25th June 2009, 17:35, said:

Tu de obicei vorbesti singur pe strada, asa-i?

Ia-te de mana cu mihaita81 de mai sus, poate iese un sindicat. Sindicatul celor care muncesc..
imi cer scuze de pleonasm...iti doresc la fel si tie

#121
De Beers

De Beers

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 02.03.2006

Quote

imi cer scuze de pleonasm...iti doresc la fel si tie

Well.. tu ai zis ca nu e nici o lege care sa interzica. Desi sunt vro doua, una din ele fiind aprobata chiar recent.

Trebuia sa citesti totusi ce zic ceilalti, uneori poate fi interesant. Altfel, ai sansa sa patesti ca schiaub, al carui comportament imi aduce aminte de o gaina cu gatul proaspat taiat.

Se zbate in toate directiile insa pana una alta tot ca un socialist (fara cap) o sa ramana in istorie. De ce? Pentru ca nu a avut curiozitatea de a cauta mai nimic legat de Ayn Rand, libertarianism vs (libertarian hippies) vs objectivism chiar daca linkurile si citatele erau mai sus sau cu cateva pagini in spate.



9% e crima.. vai vai



Quote

The ?libertarians? . . . plagiarize Ayn Rand?s principle that no man may initiate the use of physical force, and treat it as a mystically revealed, out-of-context absolute . . . .

In the philosophical battle for a free society, the one crucial connection to be upheld is that between capitalism and reason. The religious conservatives are seeking to tie capitalism to mysticism; the ?libertarians? are tying capitalism to the whim-worshipping subjectivism and chaos of anarchy. To cooperate with either group is to betray capitalism, reason, and one?s own future.

Harry Binswanger ?Q & A Department: Anarchism,?
The Objectivist Forum, Aug. 1981, 12.

Edited by De Beers, 27 June 2009 - 16:18.


#122
nettoyeur

nettoyeur

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,959
  • Înscris: 05.06.2006

View Postschiaub, on 25th June 2009, 12:55, said:

fraiere, libertarian socialist este un oximoron.

Ti-am mai explicat:

(Anarhism)(Comunism)Stanga(Fascism)------------------------------------------(Neoliberalism)Dreapta(Libertarian)

Cum vezi
Stanga=Socialism
Dreapta=Liberalism clasic

La dreapta Stangii se afla fascismul
La stanga Dreptei se afla neoliberalismul

Neoliberalii si fascistii se pupa. Sunt singurii care se pupa in mod natural. Neoliberalii lui Bush, precum Greenspan samd se pupa cel mai simplu cu Stanga, prin coridorul fascist, gen Clinton samd.

Libertarianii nu se pupa deloc cu Stanga. N-au cum, stau la polul opus. Nu se ating nicicum.

Intelegi fraiere?


schiaub, in statele unite - socialistii isi spun liberali, progresisti - poate de aici confuzia.

#123
schiaub

schiaub

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 18.02.2009

View Postnettoyeur, on 27th June 2009, 17:39, said:

schiaub, in statele unite - socialistii isi spun liberali, progresisti - poate de aici confuzia.
nu e nici o confuzie. Tipul e idiot.
i-am explicat-o de mai multe ori ca in SUA liberalism=socialism.
Motiv ca in SUA se precizeaza liberalism clasic ori liberalism european in opozitie cu acceptiunea curenta din SUA.

Problema lui este ca citeste literatura de doi lei care confunda anarhismul cu libertarianismul. Exact cum stanga in SUA a creat o mutatie semantica acaparand termenul de liberalism, la fel au procedat cu libertarianismul: o serie de anarhisti s-au declarat libertarieni (si-au bagat tot felul de adjective: libertarieni de stanga, libertarieni hippy, samd).

Numai ca libertarianismul fiind la extrema dreptei n-are nici cum posibilitatea sa se interesecteze cu stanga. E ca si cum ai spune ca Polul Nord se intalneste cu Polul Sud (e imposibil).

A-i declara pe hippy libertarieni face parte din acest exercitiu cu scopul de a crea confuzie. Hippy au fost o excrescenta a stangii, de fapt au fost direct produsul comunelor jidanesti denumite chibutz (miscarea kibbutsim). In SUA miscarea hippy a fost pornita de o gasca de copii din familii middle si upper class, toti evrei. Eventual hippy au fost anarhisti, mai degraba undeva intre anarhism si comunism (un comunism primitiv).

Interesant cum multi dintre acesti evrei, odinioara hippy, au aparut recent la suprafata ca mari jongleuri financiari, bagati pana-n gat in scheme piramidale, hedge funds, junk bond markets, samd. ADica escroci ce se pot traduce pentru creierul nedezvoltat al lui de beers in "camatari cu peste 50% dobanda".

Edited by schiaub, 27 June 2009 - 18:15.


#124
De Beers

De Beers

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 02.03.2006
Libertarienii, socialistii lui peste


Nu stiu de ce insa intotdeauna am avut impresia ca Noam Chomsky e numele unui criminal in serie care castreaza victimele, un fel de dr Naum Ciomu international)

Dr Ciomsky. ;)

Quote

For the record, I shall repeat what I have said many times before: I do not join or endorse any political group or movement. More specifically, I disapprove of, disagree with, and have no connection with, the latest aberration of some conservatives, the so-called “hippies of the right,” who attempt to snare the younger or more careless ones of my readers by claiming simultanteously to be followers of my philosophy and advocates of anarchism. Anyone offering such a combination confesses his inability to understand either. Anarchism is the most irrational, anti-intellectual notion ever spun by the concrete-bound, context-dropping, whim-worshiping fringe of the collectivist movement, where it properly belongs.

“Brief Summary,” The Objectivist, Sept. 1971, 1


Pun si aici acelasi mesaj pentru ca se potriveste. Acum intelegi schiaub de ce iti spun ca esti o gaina cu gatul taiat? Auzi la el, libertarienii ..


:D


Quote

The Stanford Encyclopedia of Philosophy states: "Libertarianism is often thought of as 'right-wing' doctrine. This, however, is mistaken for at least two reasons. First, on social—rather than economic—issues, libertarianism tends to be 'left-wing'. It opposes laws that restrict consensual and private sexual relationships between adults (e.g., gay sex, non-marital sex, and deviant sex), laws that restrict drug use, laws that impose religious views or practices on individuals (la fel cum probabil schiaub vrea sa impuna limita maxima de 9%) , and compulsory military service. Second, in addition to the better-known version of libertarianism—right-libertarianism—there is also a version known as 'left-libertarianism'. Both endorse full self-ownership, but they differ with respect to the powers agents have to appropriate unappropriated natural resources (land, air, water, etc.).


#125
schiaub

schiaub

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 18.02.2009

View PostDe Beers, on 27th June 2009, 18:20, said:

dobitocule.
Singurul loc in respectivul link despre libertarieni este urmatorul:
Some right-wing libertarians argue that fascism is a form of anti-capitalism because fascist governments compelled private corporations and other private individuals who owned the means of production to serve national interests (thus undermining property rights), and to employ more workers than is profitable.

Cu alte cuvinte, idiotule, libertarienii in articolul tau, sunt definiti ca Dreapta, care condamna fascismul ca o forma socialista, anticapitalista.
  

View PostDe Beers, on 27th June 2009, 18:20, said:

Nu stiu de ce insa intotdeauna am avut impresia ca Noam Chomsky e numele unui criminal in serie care castreaza victimele, un fel de dr Naum Ciomu international)
dobitocule, Chomsky este considerat un extremist de stanga (undeva la extrema stangii, undeva intre comunism si anarhism). Tipul fiind totusi un tip genial, este atipic. Asa ca este greu de categorist. In orice caz nu are de a face cu dreapta.

View PostDe Beers, on 27th June 2009, 18:20, said:

Pun si aici acelasi mesaj pentru ca se potriveste. Acum intelegi schiaub de ce iti spun ca esti o gaina cu gatul taiat? Auzi la el, libertarienii ..
esti complet dobitoc. Esti incapabil sa porti o discutie, bagi citate care nu le intelegi, esti bou gramada. Hai sictir. :finger:

Edited by schiaub, 27 June 2009 - 18:47.


#126
Gallente

Gallente

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 416
  • Înscris: 08.06.2009

View PostDe Beers, on 5th April 2009, 18:25, said:

De ce este Nutu Camataru in puscarie?
..

Tu esti, Sile?

De Beers said:

Din ce vad pana acum se pare ca suntem toti niste "ultra liberali".

Topîrceanu said:

Sus, pe gardul dinspre vie,
O găină cenușie
Și-un cocoș împintenat
S-au suit și stau la sfat:
? Ia te uită, mă rog ție,
Cât de sus ne-am înălțat!...

Și deodată, cu glas mare,
Începură amândoi,
Să cotcodăcească-n soare:
? Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!...
Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!...

Dar de sus, din corcoduș,
Pitulându-se-ntre foi,
Mititel și jucăuș,
Le-a răspuns un pițigoi:
? Câți-ca-voi! Câți-ca-voi!...

Edited by Gallente, 27 June 2009 - 18:55.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate