Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...
 Cat de riscant e sa rezerv un hot...

Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...
 Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...

Cu autorulota prin jud. Buzau

Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...
 Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag

Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto pt fotogr...
 

Demoni si exorcism

* * * - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
774 replies to this topic

Poll: votati dupa ce ati vazut filmuletul (198 member(s) have cast votes)

Exista demoni?

  1. da (85 votes [42.93%])

    Percentage of vote: 42.93%

  2. nu (58 votes [29.29%])

    Percentage of vote: 29.29%

  3. nu stiu/mi se rupe (55 votes [27.78%])

    Percentage of vote: 27.78%

Vote Guests cannot vote

#235
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View Postlogic1, on 09 decembrie 2018 - 20:37, said:

0..Dezbatem ce spune Biblia și știința despre idoli și demoni. Nu părerea noastră. Asta Ă®nseamnă să cităm, așa cum fac eu.

1 Tu nu poți avea o explicație medicală ”neparțială” despre influențe chiar ”indirecte”.

2 Biblia spune că idolii nu sunt reali. Experiențele, oricât de ”directe”, sunt subiective și, dacă nu sunt chiar farse, se explică medical.

0. Biblia ne dezvăluie în multe pasaje, faptul că există un înger rebel (heruvim) și o hoardă de duhuri necurate, adică îngeri căzuți, iar știința este tributară unui Sistem din care face și ea parte și de unde primește finanțare și directive!
Poți să citezi, că nu are valoare decât pentru tine, nu și pentru cineva care a avut o experiență directă cu fenomenul demonologic!

1. După cum ți-am spus, știința medicală este tributară, nu-și face de cap și nu poate să recunoască anumite fenomene dacă nu are dezlegare de la Sistem! Iar Sistemul nu-i va da voie niciodată să recunoască existența demonilor, pentru că ar fi ca și cum Lucifer și-ar tăia creanga de sub picioare!

2. Biblia spune despre unii idoli că nu sunt reali! De exemplu' împărații romani erau vii, reali, îi ridicau la rang de zei, deci idoli!
Chiar dacă experiența directă este subiectivă, rămâne tot o experiență directă, indiferent ce ar spune cârcotașii!
O experiență directă nu este o farsă, iar explicația medicală de multe ori poate să dea chix!

View Postlogic1, on 09 decembrie 2018 - 20:58, said:

1. De ce nu reușesc ocultiștii să-i facă ”dușul rece” unui om de știință?

2. ĂŽți spun eu, pentru că sunt farse și așa au fost de când există ventrilocii... Posted Image

1. Pentru că nu au voie, le interzice șefu' lor! Știi tu cine și știi de ce! :)

2. Nu neg existența farselor și a ventrilocilor! Dar de aici și până la a desființa total fenomenul demonologic, este cale lungă!

Edited by heart_of_ice, 12 December 2018 - 22:19.


#236
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,108
  • Înscris: 10.09.2008
Biblia nu pune semnul egal între îngeri și demoni. Nici între un înger și satana. Dacă citatele au valoare doar pentru mine, nu postăm pe topicul potrivit.

Teoria conspirației nu este o dovadă, ci o ipoteză.

La circ ești martor ocular la multe farse, pe care nu poți decât să le aplauzi - pentru că nu le înțelegi. Deci faptul că le trăiești live nu este dovada că nu sunt farse.

Atât de lungă cât semnul egal... Încă din antichitate s-a știut că ”fenomenul” este o farsă:

John Gill's Exposition of the Bible

Quote

După cum observă Schindler, fiind posedați, ei se umflau și se dilatau ca niște burdufuri; și fiind interogați, dădeau răspunsuri din pântecele lor, cu privire la lucruri trecute, prezente și viitoare; iar această vorbire putea fi făcută din măruntaiele lor, fără posedarea unui spirit adevărat și cu atât mai puțin era de la Dumnezeu, așa cum observă Plutarh, un păgân el însuși:
"Este stupid și copilăresc să se creadă, referitor la ventrilocii numiți înainte eurycleni și acum pythoniști, că Dumnezeu s-ar ascunde în corpurile profeților, folosind gurile și vocile lor ca instrumente pentru a vorbi cu ele, pentru că acest lucru a fost făcut prin îngroșarea vocilor din gât”.
Primul de acest fel a fost un Eurycles, despre care menționează Aristophanes; și învățatul spune despre el că era un ventriloc și a fost spus de atenieni că ar profeți printr-un "demon" care era în el, când de fapt era doar un mod artificial de a vorbi; Tertulian afirmă că a văzut astfel de femei care erau ventriloci, din ale căror părți secrete se auzea o voce slabă, în timp ce erau așezate și dădeau răspunsuri la întrebările puse: Caelius Rhodiginus scrie că a văzut adesea o femeie ventrilocă la Rhodos și într-un oraș din Italia, propria țară; din ale căror părți secrete, auzea deseori o voce foarte subțire a unui spirit necurat, dar foarte inteligibil, relatând în mod straniu despre lucrurile trecute sau prezente, dar despre lucrurile viitoare în cea mai mare parte incert, și de asemenea de multe ori nimicuri și minciuni; și Wierus povestește despre un oarecare Peter Brabantius, care, ori de câte ori voia, putea vorbi din partea inferioară a corpului său, gura lui fiind deschisă, dar buzele sale nemișcate, prin care el a înșelat mulți prin această viclenie;


#237
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View Postlogic1, on 12 decembrie 2018 - 22:25, said:

1. Biblia nu pune semnul egal Ă®ntre Ă®ngeri și demoni. Nici Ă®ntre un Ă®nger și satana. Dacă citatele au valoare doar pentru mine, nu postăm pe topicul potrivit.

2. Teoria conspirației nu este o dovadă, ci o ipoteză.

3. La circ ești martor ocular la multe farse, pe care nu poți decât să le aplauzi - pentru că nu le Ă®nțelegi. Deci faptul că le trăiești live nu este dovada că nu sunt farse.

4. Atât de lungă cât semnul egal... ĂŽncă din antichitate s-a știut că ”fenomenul” este o farsă:

John Gill's Exposition of the Bible

1. Biblia ne vorbește despre o cădere a fiilor lui Dumnezeu (a unora dintre ei)! După care ne vorbește despre niște duhuri necurate care înșeală oamenii și le produce suferință!
Ce înțelegi tu prin întrebarea retorică din Ezechiel: "Cum ai căzut tu, heruvim ocrotitor?!", la cine se referă acolo?
Semnul egal îl punem noi!
Nu valoarea citatelor este problema, ci interpretarea lor!

2. Nu iese fum fără foc! Prin însăși natura ei, conspirația nu poate fi dovedită, pentru că atunci n-ar mai fi conspirație! Simpla ipoteză în cazul ei, este de ajuns! Oricum, la un asemenea nivel, nimeni nu o poate dovedi, este nevoie de credință în cazul ei, ca și credința în Divinitate!

3. Dacă ai ajuns să pui semnul egal (=) între circ și fenomenul demonologic, nu pot decât să zâmbesc! :)
La circ avem parte de distracție, adică iluzionism, șmecherii, farse și magii de tot felul, numere de-ți taie răsuflarea, etc.! Însă fenomenul demonologic nu are nicio legătură cu circul, FD este o conspirație spirituală, ceva ce este ținut secret de omenire, ceva ce înrobește toată suflarea pământului! Cum să fie așa ceva recunoscut, mai ales în mod oficial, mă bufnește râsul, râsul-plânsul!
Farsele trăite la circ, nu au nicio legătură cu FD, cu atacuri ale demonilor sau alte fenomene poltergeist!
Toate sistemele umane de gândire, filosofice, științifice, religioase, sunt imorale, ăsta este și scopul lui Satan/Lucifer, să cădem în capcana sistemelor umane de gândire, oricare ar fi ele!

4. Asta nu este o dovadă care să invalideze FD! Chiar dacă au existat ventriloci și farsori de tot felul, nu înseamnă că ei sunt demonii și că totul este o farsă, trebuie să fii naiv să nu ții cont de toate dovezile directe și indirecte, atât biblice cât și extra-biblice (care au fost consemnate de-a lungul timpului, sau nu), care între noi fie vorba... sunt multe și credibile!

Edited by heart_of_ice, 13 December 2018 - 13:50.


#238
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,108
  • Înscris: 10.09.2008
Biblia nu spune că demonii ispitesc sau înșală. În epistole sunt zeii falși, inexistenți ai națiunilor, iar în Evanghelii sunt descriși ca și condiționări a unor boli conform credinței populare. Cât despre ”heruvimul” din Ezechiel, vorbim despre demoni, nu despre el, care este împăratul Libanului - vezi aici.

Quote

Chiar dacă au existat ventriloci și farsori de tot felul, nu înseamnă că ei sunt demonii și că totul este o farsă, trebuie să fii naiv să nu ții cont de toate dovezile directe și indirecte, atât biblice cât și extra-biblice (care au fost consemnate de-a lungul timpului, sau nu), care între noi fie vorba... sunt multe și credibile!

Așa ca în antichitate, și astăzi doar un segment naiv de populație crede în spiritism. Cu dovezi ”biblice” (vrăjitoarea din En-Dor ventrilocă) și extra-biblice (vrăji cu TVA).

#239
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View Postlogic1, on 13 decembrie 2018 - 17:21, said:

Biblia nu spune că demonii ispitesc sau Ă®nșală. ĂŽn epistole sunt zeii falși, inexistenți ai națiunilor, iar Ă®n Evanghelii sunt descriși ca și condiționări a unor boli conform credinței populare. Cât despre ”heruvimul” din Ezechiel, vorbim despre demoni, nu despre el, care este Ă®mpăratul Libanului - vezi aici.



Așa ca Ă®n antichitate, și astăzi doar un segment naiv de populație crede Ă®n spiritism. Cu dovezi ”biblice” (vrăjitoarea din En-Dor ventrilocă) și extra-biblice (vrăji cu TVA).

În primul rând lucrezi cu dublă măsură, adică tu nu ai nevoie de dovezi directe în favoarea existenței Creatorului (doar ești creaționist), te mulțumești cu dovezi indirecte, însă în cazul demonologiei ai nevoie de dovezi directe, palpabile, altfel nu crezi! Interesant!

În al doilea rând, ai spus că experiența directă este subiectivă, dar tu însă, nu ai avut parte de nicio experiență de acest fel, nici directă, nici indirectă, nici subiectivă și nici obiectivă, cu demonologia, de niciun fel, totuși te pronunți ca și cum ai cunoaște sigur că astfel de experiențe au o explicație medicală (cel puțin) și sunt fake-uri!

În al treilea rând, am impresia că încerci din răsputeri să-l maschezi pe Satan/Lucifer... faci cumva parte din echipa lui?! :D

Există oameni care au făcut parte din satanism/demonologie, pe ei nu ai cum să-i convingi că Lucifer nu există! :)

Pană nu ai tu o experiență de acest gen, nu te poți pronunța! Eventual poți să emiți ipoteze, asta în cel mai fericit caz! :)

Edited by heart_of_ice, 13 December 2018 - 23:53.


#240
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011
Erată: "Până" în loc de "Pană"!

#241
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,108
  • Înscris: 10.09.2008
Scrii despre oameni, dar nu despre idei. Este dreptul tău să crezi așa cum vrei.

#242
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View Postlogic1, on 14 decembrie 2018 - 00:41, said:

Scrii despre oameni, dar nu despre idei. Este dreptul tău să crezi așa cum vrei.

Oamenii sunt atacați de "demoni", nu ideile!

Nu este vorba despre dreptul meu de a crede, ci despre realități concrete!


Oricum, postările mele nu reflectă automat și credința mea, sau mă rog, certitudinile mele! De multe ori merg pe o idee falsă, să storc interlocutaurul de ideii, așa m-a învățat cineva mai demult, știi tu cine! :D

#243
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View Postlogic1, on 06 decembrie 2018 - 17:15, said:

Nu ieșea nimic, în realitate îl părăsea boala, dar limbajul și credința populară erau că ieșea un duh/demon care condiționa boala respectivă.
Cam asa se spune la demoni, " ptiu boala, iesi afara" . Posted Image
Si zici ca parasea boala psihica la comanda ?

Edited by pacopaco1967, 13 January 2019 - 21:07.


#244
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,697
  • Înscris: 16.03.2004

View Postlogic1, on 06 decembrie 2018 - 17:15, said:

Nu ieșea nimic, în realitate îl părăsea boala, dar limbajul și credința populară erau că ieșea un duh/demon care condiționa boala respectivă.

”Boala” aia vorbea, cu subiect și predicat! Posted Image Posted Image

#245
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View Postdark, on 14 ianuarie 2019 - 10:04, said:

”Boala” aia vorbea, cu subiect și predicat! Posted Image Posted Image
Cine zice ? Nu auzi ca e doar imaginatie ? Asa i s-a parut si lui Eva. Cred ca a mancat ceva cucuta de avea halucinatii. De la cucuta Doamne Doamne nu a dat interdictie.

Edited by pacopaco1967, 14 January 2019 - 10:17.


#246
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,108
  • Înscris: 10.09.2008
Tobit, VBOR

cap 6
4 Şi i-a zis îngerul: «Spintecă peştele şi i-ai inima, ficatul şi fierea, şi păstrează-le!»
7 Şi a zis tânărul către înger: «Frate Azaria, pentru ce sunt bune ficatul, inima şi fierea acestui peşte?»
8 Şi acela i-a răspuns: «De-l chinuie pe cineva un demon sau un duh rău, se afumă bărbatul sau femeia aceea cu inima şi ficatul şi nu-l va mai munci.

14 Atunci tânărul a zis către înger: «Frate Azaria, eu am auzit că această fată a fost măritată cu şapte bărbaţi şi că toţi au pierit în camera de nuntă. Eu însă sunt singur la tata şi mă tem ca nu cumva intrând la ea să mor ca şi ceilalţi. Pe ea o iubeşte un demon care nu face rău nimănui, decât numai celor ce se apropie de ea.

16 Şi i-a zis îngerul: «Oare ai uitat cuvintele pe care ţi le-a spus tatăl tău, ca să-ţi iei femeie din neamul tău? Ascultă-mă deci pe mine, frate. Ea trebuie să fie femeia ta, iar de demon nu te nelinişti! Chiar în noaptea aceasta au să ţi-o dea de femeie.

6:17 Deci, când vei intra în camera de nuntă, să iei căţuia, să pui în ea inima şi ficatul peştelui şi să afumi; şi demonul va simţi mirosul şi se va depărta şi nu se va mai întoarce niciodată,

8:3 Şi simţind demonul mirosul acesta, a fugit în părţile de sus ale Egiptului, şi îngerul l-a legat.

Edited by logic1, 19 January 2019 - 21:53.


#247
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

View Postpacopaco1967, on 13 ianuarie 2019 - 21:06, said:


Cam asa se spune la demoni, " ptiu boala, iesi afara" . Posted Image
Si zici ca parasea boala psihica la comanda ?
Da. Eu am vazut un fel de manifestare a unei afectiuni psihice care a disparut brusc. Cineva cu autoritate si credincios i-a spus persoanei respective sa termine cu victimizarea continua si a intrebat-o daca isi da seama ca se complace in boala si ii chinuie pe cei din jur ? Si i-a zis sa creada ca se va vindeca, daca vrea cu adevarat, fiindca este posibil.
Si s-a terminat. Pa pa boala.

Edited by Cr1spy, 19 January 2019 - 23:20.


#248
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,697
  • Înscris: 16.03.2004

View Postlogic1, on 19 ianuarie 2019 - 21:47, said:

Tobit, VBOR

cap 6
4 Şi i-a zis îngerul: «Spintecă peştele şi i-ai inima, ficatul şi fierea, şi păstrează-le!»
7 Şi a zis tânărul către înger: «Frate Azaria, pentru ce sunt bune ficatul, inima şi fierea acestui peşte?»
8 Şi acela i-a răspuns: «De-l chinuie pe cineva un demon sau un duh rău, se afumă bărbatul sau femeia aceea cu inima şi ficatul şi nu-l va mai munci.

14 Atunci tânărul a zis către înger: «Frate Azaria, eu am auzit că această fată a fost măritată cu şapte bărbaţi şi că toţi au pierit în camera de nuntă. Eu însă sunt singur la tata şi mă tem ca nu cumva intrând la ea să mor ca şi ceilalţi. Pe ea o iubeşte un demon care nu face rău nimănui, decât numai celor ce se apropie de ea.

16 Şi i-a zis îngerul: «Oare ai uitat cuvintele pe care ţi le-a spus tatăl tău, ca să-ţi iei femeie din neamul tău? Ascultă-mă deci pe mine, frate. Ea trebuie să fie femeia ta, iar de demon nu te nelinişti! Chiar în noaptea aceasta au să ţi-o dea de femeie.

6:17 Deci, când vei intra în camera de nuntă, să iei căţuia, să pui în ea inima şi ficatul peştelui şi să afumi; şi demonul va simţi mirosul şi se va depărta şi nu se va mai întoarce niciodată,

8:3 Şi simţind demonul mirosul acesta, a fugit în părţile de sus ale Egiptului, şi îngerul l-a legat.

Apocrifă, prezintă mitul incubus.

#249
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View Postdark, on 20 ianuarie 2019 - 09:26, said:

Apocrifă, prezintă mitul incubus.

Ce mit, păi nu ziceai tu că incubus și succubus sunt demoni reali, de principiu masculin și feminin?!

Sunt cazuri reale consemnate de-a lungul timpului!

Edited by heart_of_ice, 20 January 2019 - 14:01.


#250
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,697
  • Înscris: 16.03.2004

View Postheart_of_ice, on 20 ianuarie 2019 - 13:59, said:

Sunt cazuri reale consemnate de-a lungul timpului!
Da, eu cred în ele, și așa și este, dar legenda este despre incubus, nu despre demoni. Mitul este povestea despre incub, înțelegi? Noi știm că incubii sunt demoni. Legenda are în centru un incub, respectiv sburătorul la români. Acestea sunt mituri. Dar demonii sunt ființe reale.

#251
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View Postdark, on 20 ianuarie 2019 - 15:28, said:

Da, eu cred Ă®n ele, și așa și este, dar legenda este despre incubus, nu despre demoni. Mitul este povestea despre incub, Ă®nțelegi? Noi știm că incubii sunt demoni. Legenda are Ă®n centru un incub, respectiv sburătorul la români. Acestea sunt mituri. Dar demonii sunt ființe reale.

Ahha, OK, am înțeles! :)

#252
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

View Postheart_of_ice, on 13 decembrie 2018 - 23:36, said:


În al treilea rând, am impresia că încerci din răsputeri să-l maschezi pe Satan/Lucifer... faci cumva parte din echipa lui?! :D

Există oameni care au făcut parte din satanism/demonologie, pe ei nu ai cum să-i convingi că Lucifer nu există! :)
Nu prea am inteles emoticonul. Tie ti se pare hilara ideea ca un interlocutor sa fie stapanit de un duh demonic si sa faca lucrarea lui Satan ?
Cum crezi ca arata in realitate ? Ca prin filme ? Imagini suprarealiste ?
Ca la spitalul 9 ?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate