Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

Intreaba-ma despre Termopane!- partea a II-a.

* * - - - 7 votes
  • Please log in to reply
1657 replies to this topic

#757
AndCipa86

AndCipa86

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 11.06.2022
Salutare, am nevoie va rog de indrumarea voastra.

Tot cer oferte de pret si ma lovesc de aceeasi problema: Firmele producatoare nu stiu ce doresc
Problema este ca nu stiu nici eu ce sa cer de aceea am nevoie de ajutorul vostru.
Doresc sa cer o fereastra, dubla, cu dubla deschidere batanta pe EXTERIOR dar fara acel Profil T pe mijloc intre ele, sau montant/stulp sau cum se mai numeste. Deci practic deschid o fereastra, o deschid si pe a doua si ramane loc liber, fara montant.
exista vreo denumire anume pentru astfel de ferestre/deschideri sau pentru profilele acestea care se intrepatrund?

Multumesc.

#758
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,072
  • Înscris: 22.06.2004
ce vrei tu se numeste fereastra pe stulp. cat despre deschiderea exterioara... de ce o doresti asa?

#759
Timplarualin

Timplarualin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 598
  • Înscris: 05.03.2020

View PostAndCipa86, on 18 decembrie 2022 - 00:58, said:

Salutare, am nevoie va rog de indrumarea voastra.

Tot cer oferte de pret si ma lovesc de aceeasi problema: Firmele producatoare nu stiu ce doresc
Problema este ca nu stiu nici eu ce sa cer de aceea am nevoie de ajutorul vostru.
Doresc sa cer o fereastra, dubla, cu dubla deschidere batanta pe EXTERIOR dar fara acel Profil T pe mijloc intre ele, sau montant/stulp sau cum se mai numeste. Deci practic deschid o fereastra, o deschid si pe a doua si ramane loc liber, fara montant.
exista vreo denumire anume pentru astfel de ferestre/deschideri sau pentru profilele acestea care se intrepatrund?

Multumesc.
ce dorești tu e o fereastră în stil englezesc,cu deschidere in EXTERIOR, majoritatea producătorilor de la noi nu au așa ceva în portofoliu, respectiv cercevea fereastră T,doar aluplast și ceva profile turcești au așa ceva( au și ceilalți dar la noi nu se aduc),dar poți cere fereastră în două canate cu deschidere oscilobatanta ( deschidere in interior) cu stulp ( sau montant mobil,e aceași treabă),cred că ai să ieși mult mai ieftin

View PostSkipMe, on 17 decembrie 2022 - 10:59, said:


Imi cer scuze ca te contrazic asupra parerii tale insa nu tin nici cu stanga nici cu dreapta dar sa facem cateva comparatii usoare.
Referitor la sticla da, este mai buna sticla Sun fata de 4s ii un upgrade ce permite mai multa lumina sa intre si nu apar reflexile respective de afara, iar la XN e mai clara sticla decat cea Low-e .Duratherm si warmedge nu vreau comentez ( insa diferenta de pret / total al sticlei aici nu ar trebui sa depaseasca 200-300 euro)
Legat de feronerie . Maco MM fata de RotoNX
Avand in vedere ca vb despre un profil greu cu pachet de 52mm sticle grele si cum ziceai ca sunt usile inalte ( cu toate ca probabil is cotele de gol unde se va mai scadea sapa si vor ajunge sub 2200mm ) indiferent de aceasta MacoMM duce o rezistenta a cercevelei pana la 120kg fata de RotoNX care duce 130kg(varianta standard) si se poate configura pana la rezistenta de 150kg .  Ca arata mai bine una ca cealalta nui treaba mea , gusturile nu se discuta. Nu dau din burta informatile acestea se pot gasi usor pe internet in catalogul celor de la Maco si Roto.
Iar legat de armatura de 2mm, cu siguranta ambele oferte au armatura de 2mm ( profil 92) . (Din ce am vazut ,tind sa ca oferta de SmartFenster este prin Madrugada –iar din cate stiu acolo nu este posibil configurarea cu armatura mai mica de 2 la blu92.
Nu vreau sa invoc aici polemici dar nu mi se pare corect cum ai pus problema, ca e mult mai bine configurata doar din cauza sticlei. La fel de bine putea oricine sa zica ca niciuna nu au egalizate sticlele , consultanta nu a fost buna din partea nimanui poate din lipsa de informatii din partea lui Bogdan, lipsesc adaosuri de toc, la una are solbancurile dar la blu92 nu ii neaparat un avantaj etc.

Din diferenta respecitva de bani eu as alege montajul cu benzi int/ext.

Este totusi o diferenta de 1350 euro intre oferte. Si asta era intrebarea ?
merita ? Raman la prima mea parere , cu completarile facute.
nu te contrazic ( prea mult) dar roto nx nu o vad că pe ceva *oau🤐*)au rezolvat probleme ( lipsuri) pe care alte feronerii nu le aveau,+ că pe oferta e varianta standard,pt a ține 130 kg ar trebui sa folosească balamale de falt ( nu vad așa ceva),armatura nu scrie ( deci presupun 1,5),92 e un profil SUBARMAT ca toate profilele mari de pe piata( excepția e geneo ARMAT),dar la ușile ale EU nu recomand feronerie de fereastră ( Sint foarte grele deci probleme in timp),dar clientul alege ce dorește

#760
the_lion_king

the_lion_king

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 10.02.2022
Salut, mai lucrează cineva cu profile wymar? Am o tâmplărie veche și ma bătea gândul la niște geamuri sa schimb sticla. Sa pun niște tripan.

#761
Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,681
  • Înscris: 12.08.2020

SkipMe said:

1671267584[/url]' post='29601975']
consultanta nu a fost buna din partea nimanui poate din lipsa de informatii din partea lui Bogdan

Poate ma insel, dar consultanta cred ca a lipsit cu desavarsire (pe oferta cu pret mai mic lipseste o deschidere). Cel mai probabil colegul nostru a cautat ceva informatii pe internet, crede ca a inteles care este cel mai bun produs pentru el (salamander bluevolution 92, punct) si apoi a cautat tot pe internet cel mai ieftin Salamander Bluevolution 92.

Absolut gresita abordarea, dar tot mai multa lume face asta. Nu se poate consilia tamplaria la telefon, pe e-mail etc..

Cu privire la sticla, da, nu ar trebui sa fie o diferenta mai mare de 2-300 euro. Insa ce stim despre sticla este ca un pachet de geam de calitate nu consta doar in componentele care apar pe oferta. Calitatea pachetului de geam consta de la seriozitatea ofertantului in a respecta ce scrie pe oferta si pana la alegerea unui producator de sticla care sa poata executa un pachet de geam de calitate. In cazul de fata stim ca sticla de pe oferta este realizata de ADF, stim ca este superioara ca si configuratie, dar mai stim ca este executa la standardele cele mai inalte. Despre ofertantul cu pret mai mic nu stim unde isi produce pachetul de geam, la mine in zona asta este o problema, multa tamplarie de calitate buna vine cu pachet de geam ca cel din pozele atasate. Eu as plati 10% in plus pentru a sti sigur ca pe langa tamplaria de calitate am si un pachet de geam extraordinar.

La feronerie din punctul meu de vedere nu ar trebui sa existe diferente de pret, desi consider maco mm (sistemul de la ADF) superioara fata de nx (sistemul de la madrugada).

Si mai este ceva, eu nu stiu nimic despre cei doi ofertanti, diferente de 5-10% intre produse similare pe oferte pot fi si datorita calitatii serviciilor. Nu e tot una sa-ti vina la montaj o echipa de oameni nemultumiti de conditii, salariu, etc., sa te mai intrebe daca nu ai tu un boloboc mai lung, sa te puna sa aduci curent de la vecinul, cu o echipa care sunt multumiti, au o nivela laser la ei si isi pot folosi toate sculele fara a te conditiona de existenta curentului electric. Vorbim despre calitatea montajului, aliniere, punere la nivel, folosirea materialelor adecvate, suruburi, spuma etc. . Stiu ofertanti care folosesc cea mai ieftina spuma, suruburi de mxim 150mm, nu-si pun problema de aliniere si punere la nivel, uneori nici ramele nu sunt tocmai la boloboc. Pentru ca montajul se face de catre oameni nemultumiti de conditii, grabiti sa termine lucrarea in timpul programului de lucru, lipsiti de responsabilitate si chiar nestiutori uneori. Exista printre angajatii de la montaj ideea ca la boloboc bula trebuie sa fie intre linii dar distanta stanga dreapta bulei poate fi inegala, chiar poate sa fie lipita de dunga de delimitare.

Comentarea preturilor ofertantilor consider ca este o greseala a noastra, a celor din domeniu. Mai ales cand eu sunt din Arad si nu stiu nimic despre firme din Iasi, buzau, brasov etc..
Un comentariu potrivit pentru Bogdan mi se pare ca ar trebui sa sune cam asa (din partea noastra a celor din domeniu).

Produsele din oferte sunt similare calitativ cu mici diferente la sticla in favoarea ofertantului cu pret mai mare, cu o deschidere lipsa la oferta cu pret mai mic si cu lipsa solbancuri la oferta cu pret mai mare. Mai sunt doua aspecte neclare, 1. pe oferta Madrugada se vad coltarele termosudabile la usile de balcon iar pe cea cu produs adf nu se vad si 2. Pe oferta Adf nu-mi este clar daca profilul este infoliat pe o singura parte sau pe ambele. Daca este infoliat pe ambele parti atunci o alta diferenta justificata de pret. Dar cu toate acestea diferenta de pret poate fi justificata si de calitatea serviciilor in timpul si dupa achizitionarea produsului, consiliere mai buna, responsabilitate in configurare, montaj mai responsabil, reactie mai buna pe perioada garantiei, etc. .

View Postthe_lion_king, on 18 decembrie 2022 - 11:30, said:

Salut, mai lucrează cineva cu profile wymar? Am o tâmplărie veche și ma bătea gândul la niște geamuri sa schimb sticla. Sa pun niște tripan.

Nu, nu mai lucreaza, dar foarte probabil nu te-ar fi ajutat cu nimic schimbarea sticlelor cu tripan. Si eu am wymar acasa, nici nu mi-as pune problema sa inlocuiesc sticlele cu tripan, garniturile sunt deja prea uzate, profilul la unele este de 60mm, la altele de 70mm. Hai ca la ala pe 70 poate ca as reusi sa schimb cu tripan, dar nu merita pentru mine (din domeniu), pentru cineva care trebuie sa plateasca tot chiar nu merita. Ale mele se vor schimba cu totul, nu stiu daca voi face eu asta.

Attached Files



#762
DeathVasile

DeathVasile

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 13.12.2019
Salutare.

Sunt si eu in situatia de a lua o alegere cu privire la ce termopane sa pun pentru o casa. In momentul de fata am cerut doar o oferta de la Qfort, care pare decenta. Citind pe forum am vazut ca sunt si variante mai bune decat ce au ei la 7 stars. Acum diferentele banuiesc ca sunt relativ mici, mai important fiind constructia si montarea efectiva a ferestrei decat cateva cifre in minus dupa cateva 0.00 :)

Din pacate nu pot trimite pm. probabil numar mic de posturi, Asa ca astept un pm ceva din partea celor mai cu experienta de pe forum @conu71, @Dorel-Jefuitorul, @Digix; Discutia este pt. Bucuresti.

Multumesc,
Lucian

#763
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,072
  • Înscris: 22.06.2004
momentan nu poti trimite sau primi mesaje pana nu faci 21 posturi. pana atunci poti pune aici o adresa de mail si o sterg eu dupa ce o am.

#764
DeathVasile

DeathVasile

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 13.12.2019

View Postconu71, on 19 decembrie 2022 - 07:52, said:

momentan nu poti trimite sau primi mesaje pana nu faci 21 posturi. pana atunci poti pune aici o adresa de mail si o sterg eu dupa ce o am.
super - [email protected]

Edited by conu71, 19 December 2022 - 20:27.
editare adresa mail


#765
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,072
  • Înscris: 22.06.2004
am trimis mail si am editat adresa. daca ceilalti colegi vor sa discute cu DeathVasile pot trimite adresa de mail in pm.

#766
DeathVasile

DeathVasile

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 13.12.2019

View Postconu71, on 19 decembrie 2022 - 20:28, said:

am trimis mail si am editat adresa. daca ceilalti colegi vor sa discute cu DeathVasile pot trimite adresa de mail in pm.
Merci fain!
Am discutat asta seara cu Conu si s-a facut ceva lumina in idei :P Recomand!

#767
AndCipa86

AndCipa86

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 11.06.2022

View Postconu71, on 18 decembrie 2022 - 08:11, said:

ce vrei tu se numeste fereastra pe stulp. cat despre deschiderea exterioara... de ce o doresti asa?

Multumesc pentru raspuns. O doresc asa deoarece o sa fie folosita si pe post de usa catre curte. Un profil de usa este mult mai scump si nu-mi permit aceasta cheltuiala.

Deci asa sa ma sfatuiesti sa le mentionez, “fereastra pe stulp”? Multumesc!

View PostTimplarualin, on 18 decembrie 2022 - 09:27, said:

ce dorești tu e o fereastră în stil englezesc,cu deschidere in EXTERIOR, majoritatea producătorilor de la noi nu au așa ceva în portofoliu, respectiv cercevea fereastră T,doar aluplast și ceva profile turcești au așa ceva( au și ceilalți dar la noi nu se aduc),dar poți cere fereastră în două canate cu deschidere oscilobatanta ( deschidere in interior) cu stulp ( sau montant mobil,e aceași treabă),cred că ai să ieși mult mai ieftin

Da stil englezesc sau francez parca se mai numesc. Cei de la Rehau,pe profil Geneo cred ca au rezonat cu ce le-am cerut si se poate executa insa este exagerat de scump. La aluplast inca n-am incercat, o sa le cer o oferta dupa sarbatori.
Multumesc pentru raspuns.

Edited by Dany_Darke, 25 December 2022 - 10:07.


#768
Ciprian09Iasi

Ciprian09Iasi

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.12.2022
Am nevoie de ajutorul vostru. Sunt interesat pentru Iasi. Cu ce firma as putea colabora pentru schimbarea tâmplăriei la un ap cu 3 camere? Contează calitatea pentru mine. Și ce model sa aleg? (caut ceva mediu spre premium).

Va mulțumesc pentru ajutor!

#769
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,072
  • Înscris: 22.06.2004
din pacate sunt din bucuresti si nu stiu ce sa iti recomand in iasi...

#770
Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,681
  • Înscris: 12.08.2020

View PostCiprian09Iasi, on 26 decembrie 2022 - 05:30, said:

Am nevoie de ajutorul vostru. Sunt interesat pentru Iasi. Cu ce firma as putea colabora pentru schimbarea tâmplăriei la un ap cu 3 camere? Contează calitatea pentru mine. Și ce model sa aleg? (caut ceva mediu spre premium).

Va mulțumesc pentru ajutor!

ADF, Q FORT, BARRIER, cred ca si OPTIMEDIA gasesti la tine in oras. Atat pot recomanda de la 800 de km.

Altfel, colegul Tamplarualin este mai aproape de tine, poate stie mai multe despre ofertantii din Iasi chiar daca este din Suceava. Poate chiar accepta sa faca o lucrare la distanta.

#771
Ciprian09Iasi

Ciprian09Iasi

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.12.2022
Mulțumesc tututor pentru recomandări.

#772
YoCristian

YoCristian

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 28.12.2019
Salutare, stiu ca este in preajma sarbatorilor dar daca ati putea sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi,
vesnica problema cu condensul la geamuri cam 4-7 cm condens, am cumparat si dezumidificator electric Trotec
m umiditate in jur de 50%, aerisesc tot timpul, ferestrele sunt profil Rehau nu stiu de care,
sticla este dubla dar cred ca e cea mai simpla sticla posibila, vara se incinta fooarte tare,
iar iarna sunt bocna de reci mai ales in partea de jos, am citit si am incercat si cu bricheta sa vad daca e a doua flacara de alta culoare si nimic
As vrea sa schimb sticlele, credeti ca s-ar schimba in mai bine?  In Timisoara


#773
Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,681
  • Înscris: 12.08.2020
Vezi topicul asta https://forum.softpe...k-legend-80-mm/

Ia in considerare costuri de tamplarie noua, el nu spune cat a costat dar tu ia in considerare asa.

Pentru schimbare sticle suna la vestherm ( posibil sa se bage unul din baieti la creatie).

#774
SkipMe

SkipMe

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 01.11.2022

 Dorel-Jefuitorul, on 26 decembrie 2022 - 10:45, said:



ADF, Q FORT, BARRIER, cred ca si OPTIMEDIA gasesti la tine in oras. Atat pot recomanda de la 800 de km.

Altfel, colegul Tamplarualin este mai aproape de tine, poate stie mai multe despre ofertantii din Iasi chiar daca este din Suceava. Poate chiar accepta sa faca o lucrare la distanta.
Stii cum a sunat postarea asta a ta?
Jalnica, fără nici un argument. Ai dat cu pietrele in toate firmele producatoare de tamplarie din Iasi, doar pentru ca tu ai cunoștințe despre firmele mari din România.
Nefiind din Iasi puteai sa te rezumi la un comentariu de genul , vezi ca Tamplarualin e din Iasi si poate sa iti ofere mai multe informatii, sau ai putea cauta pe google câteva dintre ele și sa întrebi la un prieten,doi...
Ce ai enumerat tu acolo pot fi francizați, pot fi noi antreprenori care o venit din străinătate cu bani și o cumparat o franciza fără sa aibă habar de ferestre si montarea acestora. Din punctul. Eu de vedere ai scris ceva fără sa gândești. Si ca sa nu fiu bădăran sa imi argumentez ideea iti dau eu un simplu exemplu( ma întorc din Italia cu 50000 acasă sa deschid ce mva sa stau i  tara, îmi iau franciza ADF 20k si plătesc tribut de marketing) iau lucrări câteva iesa bine câteva nu ca nu stiu eu tare multe da am avut bani. Cine pica de prost ? Francizantul? Sau eu ? Acum hai sa va zicem cu cine sa faceti...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users

Marius_MS

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate