Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...
 Cat de riscant e sa rezerv un hot...

Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...
 Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...

Cu autorulota prin jud. Buzau

Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...
 Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag

Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto pt fotogr...
 

Hai să citim biblia cu toții

* * - - - 5 votes
  • This topic is locked This topic is locked
1871 replies to this topic

#1333
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View Postlogic1, on 23 aprilie 2019 - 12:33, said:

Într-adevăr, avem aici definiția a ce înseamnă ”dumnezeu” și ce trebuie să devină omul: ”ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul”.

Omul - adica Dumnezeu reprezentat in materie - (re)devine Dumnezeu prin procesul de murire, trecand prin aceasta lume, care e Duala - sus-jos, intuneric-lumina, moarte-viata, inceput-sfarsit. De aceea spiritul se intoarce la Dumnezeu, iar nu face cunostinta pt prima oara. - Ioan 1:1
Adica, a muri, a trece prin aceasta lume, a trece prin Dualitate, e "Cunoasterea Binelui si Raului".

Deci a te naste in aceasta lume = a muri.
A muri in aceasta lume = a te naste dintre morti, a te naste "pe lumea cealalta". Unde Dumnezeu este. A fi inseamna Eternitate. - https://en.wiktionar.../aeternus#Latin

in latina/greaca, gnosco/ginosko = a cunoaste - https://en.wiktionar.../cognosco#Latin
iar gnasco/gennao = a naste - https://biblehub.com/greek/1080.htm

How can a man be born when he is old?” - Ioan 3:4
nasterea in aceasta lume = cunoasterea acestei lumi
nasterea in Dumnezeu, Isus, etc. = parasirea acestei lumi, "inaltarea la ceruri", adica intelegi chestii care nu se vad. Intelegi ca tu nu esti carnea sfasiata de pe oase.


View Postlogic1, on 23 aprilie 2019 - 12:33, said:

Dumnezeu sau dumnezei (Elohim, posibil plural numeric aici) este cine cunoaște binele și răul și trăiește în veci, conform 3:22:

Nu. Dumnezeu cunoaste binele si raul. A cunoaste binele si raul nu inseamna a fi Dumnezeu. Dumnezeu e EU SUNT. E absolut, nu depinde de bine si rau.
Binele si Raul sunt subordonate, continute in, relative la, emana din, Dumnezeu.
De aceea Isaiah 45:7 - Eu fac binele si eu fac raul.

Edited by criztu, 23 April 2019 - 13:53.


#1334
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,108
  • Înscris: 10.09.2008
Nu este vorba despre simpla cunoaștere a binelui și răului, teoretic sau prin experiență. Semnificația pomului cunoștinței binelui și răului poate fi înțeleasă observând ce s-a schimbat în legătură cu Adam și Eva când au luat din fructul pomului.


- anterior Dumnezeu, care are cunoștința binelui și răului și nu este supus nimănui, a stabilit ce este bine și rău pentru ei (le-a dat o lege de care să asculte spre a le fi bine).
- acum au stabilit singuri ce este bine și rău pentru ei, au ascultat de propria ”lege” sau voie, așa cum face Dumnezeu care nu este supus legilor altora.


Urmările rele pentru ei nu stau în faptul că au luat din pom, ci că au făcut-o prematur, fără consimțământul lui Dumnezeu. Așa cum un copil ar deveni ”adult” fugind de sub tutela părinților și începând să decidă singur ce este moral sau bine în viața lui. Experiența lacunară l-ar putea face să sufere sau să piardă mult în primă fază. Dar nu se poate spune că nu se comportă ”ca” un adult, că nu cunoaște în felul lui binele și răul și că nu va deveni într-o zi adult cu experiență.

View Postlogic1, on 21 aprilie 2019 - 14:54, said:

Evrei 5:14
Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a căror judecată s-a deprins, prin întrebuinţare, să deosebească binele şi răul.

Isaia 7:16
Dar înainte ca să ştie copilul să lepede răul şi să aleagă binele, ţara, de ai cărei doi împăraţi te temi tu, va fi pustiită.


Luând din rodul pomului, Adam (și implicit omenirea) a găsit calea să dobândească cunoștința binelui și răului, să învețe prin experiență să aleagă binele și să lepede răul. E ca în pilda fiului risipitor, în care acesta a vrut să ajungă la moștenire imediat. A ajuns ”ca” tatăl lui, adult independent, dar situația nu l-a ajutat pentru că a risipit moștenirea. Și când după un timp de experimentare a răului ”și-a venit în fire”, a ales binele, s-a întors, a fost iertat și a fost primit cu toate drepturile de fiu (inclusiv cel de moștenitor). Vezi statutul de fiu în Romani 8:17-22.
Este o dramă cu care se confruntă la nivel individual fiecare adolescent, dacă să asculte mai departe de părinți sau să zică gata la o vârstă timpurie și să devină independent moral. În prezent omenirea tocmai mestecă fructele pomului cunoștinței cu un ochi pe pomul vieții.

Edited by logic1, 23 April 2019 - 14:24.


#1335
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View Postlogic1, on 23 aprilie 2019 - 14:14, said:

Urmările rele pentru ei nu stau în faptul că au luat din pom, ci că au făcut-o prematur.

Esti prizonier in Dualitate. Cunoasterea Raului si Binelui e Lumea Aceasta.
Cine nu intelege Dualitatea, trage concluzia ca Dumnezeu e nesimtzit, ca a facut Lumea Aceasta, unde te doare, unde e rau, unde e suferinta. Deci e rau.
Deci la mintea profanului, Dumnezeu e bulangiu, ca l-a dat afara pa Adam din Cazinou.

Numai un profan nu intelege ca Adam e Dumnezeu reprezentat in materie. Deci Dumnezeu intra in aceasta lume, Dumnezeu sufera in aceasta lume, Dumnezeu moare.
Dupa care Dumnezeu se trezeste din aceasta lume, si mai vede el ce mai face. Mister.

Toate lamentatiile colegului cirus6, sunt parte din procesul de Cunoastere. Asa e lumea asta, sa te indoiesti, sa te zvarcolesti, sa te lupti cu gandul ca nu esti.
Mie mi-au luat ani de zile sa-mi pice fisa ca A fi = Eternitate.
EU SUNT e indestructibil. Asa.. profan vorbind, putem zice ca e chiar interesant, pt ceva indestructibil, sa aiba experienta distrugerii. Plictiseala mare sa stii ca nimic nu te poate distruge. E ca si cand ai juca un joc in God mode, si trag toti cu gloante in tine, si nu patesti nik. nu mai are sare si nici piper un asemenea joc.. Cum mai esti eroic, daca nu risti cu adevarat nimika? Deci apare ca o necesitate ca Dumnezeu sa nu stie ca e indestructibil, ca sa poata sa aiba experienta eroului. Ce erou e ala care se duce la balaur, ii baga un deget in cur, prin flacari, prin sabii, prin orice, ca pe el oricum nu-l poate distruge nimik. eh? Balaurul scuipa flacari inspre tine, si tu nu te feresti, nu faci strategii, nu nimika, doar te duci in linie dreapta la balaur si-i tai gatul. Mai e distractiv asa un joc? Nu mai e distractiv, iti garantez, ca sunt espert.

Edited by criztu, 23 April 2019 - 14:31.


#1336
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,108
  • Înscris: 10.09.2008

View Postcriztu, on 23 aprilie 2019 - 14:28, said:

Esti prizonier in Dualitate. Cunoasterea Raului si Binelui e Lumea Aceasta.
Cine nu intelege Dualitatea, trage concluzia ca Dumnezeu e nesimtzit, ca a facut Lumea Aceasta, unde te doare, unde e rau, unde e suferinta. Deci e rau.
Deci la mintea profanului, Dumnezeu e bulangiu, ca l-a dat afara pa Adam din Cazinou.

Propoziția respectivă despre consecințe trebuie să o înțelegi în contextul ei. Dar tu ignori tot restul din cauza ei.
Eu afirm în mod special că nu există rău cu adevărat și că experiența răului este un curs prevăzut în proiectul creației.
Așa cum experiența fiului risipitor nu a fost nimic rău până la urmă, ci calea spre maturizarea lui.

#1337
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postcirus6, on 23 aprilie 2019 - 11:52, said:

Paco face observații de bun simț, în schimb nu vede imaginea în ansamblu.

Fără supărare dar io nu fac altceva decât să expun ce scrie în biblie.

Conform lui Isus da, yhwh e satana. Din pdvul lui yhwh, Isus e satana
Satana înseamnă adversar.

Dacă e să luăm textul simbolic, atunci Isus e șarpele sau mesagerul șarpelui. El e cel condamnat, cu el e în dușmănie sămânța femeii. Sămânţa femeii a înregistrat o primă victorie în momentul în care Isus a fost rastignit, dar arbitrul încă n-a fluierat finalul meciului.

Mai bine ai asculta ce zice Ortodoxia. Anume ca ingerii cazuti vor fi inlocuiti cu oameni. Caz in care Hristos este doar Cel care va lua locul lui Lucifer, in ierarhia ingereasca, nicidecum nu este Lucifer.

View Postlogic1, on 23 aprilie 2019 - 12:33, said:

Într-adevăr, avem aici definiția a ce înseamnă ”dumnezeu” și ce trebuie să devină omul: ”ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul”.
Dumnezeu sau dumnezei (Elohim, posibil plural numeric aici) este cine cunoaște binele și răul și trăiește în veci, conform 3:22:

Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm, dar, acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el şi să trăiască în veci.”


Este astfel evident că ordinea în care trebuia luat din pomi era întâi din pomul cunoștinței și apoi din pomul vieții. De aceea erau acolo cei doi pomi. Nu avea valoare luarea direct din pomul vieții. Nu se specifică în text de unde au știut cei doi de această ordine, pe care au respectat-o, dar se poate presupune că din conversații cu Dumnezeu sau din amplasarea lor, pomul vieții fiind probabil ultimul pe calea de acces sau cumva mai sus sau în centru.

De fapt era un singur pom, dar facea doua feluri de rod, pentru ca erau doar doua luni. In zilele din urma, cand oamenii vor avea din nou acces la pomul vietii, acesta va face douasprezece feluri de rod, in fiecare luna cate unul. Ceea ce inseamna ca ei nu au putut gusta imediat si din pomul vietii, desi era acelasi pom, pentru ca fructele vietii inca nu se copsesera. Sau poate ca era acelasi fruct, care duce la moarte intr-o anumita faza de crestere (sau coacere) si la viata in alta faza.

Apocalipsa 22:2 În mijlocul pieţei cetăţii şi pe cele două maluri ale râului, era pomul vieţii, rodind douăsprezece feluri de rod şi dând rod în fiecare lună; şi frunzele pomului slujesc la vindecarea neamurilor.

View Postcriztu, on 23 aprilie 2019 - 14:28, said:

Esti prizonier in Dualitate. Cunoasterea Raului si Binelui e Lumea Aceasta.
Cine nu intelege Dualitatea, trage concluzia ca Dumnezeu e nesimtzit, ca a facut Lumea Aceasta, unde te doare, unde e rau, unde e suferinta. Deci e rau.
Deci la mintea profanului, Dumnezeu e bulangiu, ca l-a dat afara pa Adam din Cazinou.

Numai un profan nu intelege ca Adam e Dumnezeu reprezentat in materie. Deci Dumnezeu intra in aceasta lume, Dumnezeu sufera in aceasta lume, Dumnezeu moare.
Dupa care Dumnezeu se trezeste din aceasta lume, si mai vede el ce mai face. Mister.

Toate lamentatiile colegului cirus6, sunt parte din procesul de Cunoastere. Asa e lumea asta, sa te indoiesti, sa te zvarcolesti, sa te lupti cu gandul ca nu esti.
Mie mi-au luat ani de zile sa-mi pice fisa ca A fi = Eternitate.
EU SUNT e indestructibil. Asa.. profan vorbind, putem zice ca e chiar interesant, pt ceva indestructibil, sa aiba experienta distrugerii. Plictiseala mare sa stii ca nimic nu te poate distruge. E ca si cand ai juca un joc in God mode, si trag toti cu gloante in tine, si nu patesti nik. nu mai are sare si nici piper un asemenea joc.. Cum mai esti eroic, daca nu risti cu adevarat nimika? Deci apare ca o necesitate ca Dumnezeu sa nu stie ca e indestructibil, ca sa poata sa aiba experienta eroului. Ce erou e ala care se duce la balaur, ii baga un deget in cur, prin flacari, prin sabii, prin orice, ca pe el oricum nu-l poate distruge nimik. eh? Balaurul scuipa flacari inspre tine, si tu nu te feresti, nu faci strategii, nu nimika, doar te duci in linie dreapta la balaur si-i tai gatul. Mai e distractiv asa un joc? Nu mai e distractiv, iti garantez, ca sunt espert.

Dualitatea este primul pas al indepartarii de Biserica. Este a doua cadere din Rai a noului Adam, omul crestin.

#1338
cirus6

cirus6

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,211
  • Înscris: 15.06.2010

View Postlogic1, on 23 aprilie 2019 - 14:14, said:

- anterior Dumnezeu, care are cunoștința binelui și răului și nu este supus nimănui, a stabilit ce este bine și rău pentru ei (le-a dat o lege de care să asculte spre a le fi bine).
- acum au stabilit singuri ce este bine și rău pentru ei, au ascultat de propria Ăą€legeĂą€ sau voie, așa cum face Dumnezeu care nu este supus legilor altora.[/indent]

Urmările rele pentru ei nu stau Ăźn faptul că au luat din pom, ci că au făcut-o prematur, fără consimțămĂąntul lui Dumnezeu. Așa cum un copil ar deveni Ăą€adultĂą€ fugind de sub tutela părinților și ĂźncepĂąnd să decidă singur ce este moral sau bine Ăźn viața lui. Experiența lacunară l-ar putea face să sufere sau să piardă mult Ăźn primă fază. Dar nu se poate spune că nu se comportă Ăą€caĂą€ un adult, că nu cunoaște Ăźn felul lui binele și răul și că nu va deveni Ăźntr-o zi adult cu experiență.
Unde spune că la adam și eva le era bine? De fapt nu le era bine, dar necunoscand binele și răul nu realizau că le e rău.

Isus spune că pĂąnă nu vom ajunge ca niște copii nu vom intra Ăźn Ăźmpărăția cerurilor.

Edited by cirus6, 23 April 2019 - 15:05.


#1339
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View Postlogic1, on 23 aprilie 2019 - 14:45, said:


Propoziția respectivă despre consecințe trebuie să o înțelegi în contextul ei. Dar tu ignori tot restul din cauza ei.
Eu afirm în mod special că nu există rău cu adevărat și că experiența răului este un curs prevăzut în proiectul creației.
Așa cum experiența fiului risipitor nu a fost nimic rău până la urmă, ci calea spre maturizarea lui.
Gresesti intr-o oarecare masura. Daca nu exista rau cu adevarat atunci fiul risipitor nu ar trebui sa fie nemultumit de calea care si-a ales-o.
Si chiar procesul de maturizare ar putea sa insemne doar o parte a felului da a vedea lucrurile. Si la fel, nu exista bine cu adevarat daca raul nu exista. Dar avem in trup si constinta capacitatea de a experimenta raul asa cum ne-a fost implementat sa-l experimentam. Adica, sa fugim de un tip de senzatie. Culmea e ca si constinta noastra da semnale trupului in functie de cum percepe mediul . Nu cred ca avand parte de bine/binecuvatari si viata frumoasa, sa avem senzatia ca primim rau.
Daca torturezi o fiinta umana, sau chiar un animal, parerea mea e ca produci suferinta si implicit rau unei constinte. Bineinteles ca fara constinta nu exista rau. O piatra nu simte cand o faci bucatele  lovind-o, in schimb daca primesti niste rangi peste maini si picioare, eu zic ca suferinta e reala. Aici trebuia sa intervina Creatorul, sa nu suferim fizic peste intelegerea noastra. Sau sa fie supusa o constinta timp de zeci de ani unui stres mental pana e distrusa. Si recuperarea ei sa fie imposibila. Vina ii apartine in totalitate Creatorului findca avea puterea sa intervine la timp .
Oare cum e posibil sa asisti la atrocitati si sa nu iti faci griji pentru sufletul suferindului. Eu zic ca aceasta e hula impotriva duhului sfant. Mi-e scarba de o autoritate care putea sa intervina si nu a facut peentru a salva o constinta. Ca si cum in vesnicie vor fi mereu astfel de experiente din care sa iasa nevatamat.
Am vazut in viata reala o femeie care a avut parte in viata ei de crunta tortura mentala si fizica incepand din copilarie. Eu am fost zdrobit de situatia acelei femei, si ma intrebam "daca exista dumnezeu atunci ce pazeste ? " . E vinovat in totalitate findca isi aroga autoritate superma in univers.

#1340
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postlogic1, on 23 aprilie 2019 - 14:45, said:


Propoziția respectivă despre consecințe trebuie să o înțelegi în contextul ei. Dar tu ignori tot restul din cauza ei.
Eu afirm în mod special că nu există rău cu adevărat și că experiența răului este un curs prevăzut în proiectul creației.
Așa cum experiența fiului risipitor nu a fost nimic rău până la urmă, ci calea spre maturizarea lui.

Parerea mea este ca, afirmand ca nu exista rau, tot spre dualitate te indrepti. Bineinteles ca Raul exista si este diferit de Bine. Dar nu-i nici o problema cu Raul, cata vreme ramane doar la stadiul de a exista si nu la cel de a trai.

View Postpacopaco1967, on 23 aprilie 2019 - 15:05, said:

Gresesti intr-o oarecare masura. Daca nu exista rau cu adevarat atunci fiul risipitor nu ar trebui sa fie nemultumit de calea care si-a ales-o.
Si chiar procesul de maturizare ar putea sa insemne doar o parte a felului da a vedea lucrurile. Si la fel, nu exista bine cu adevarat daca raul nu exista. Dar avem in trup si constinta capacitatea de a experimenta raul asa cum ne-a fost implementat sa-l experimentam. Adica, sa fugim de un tip de senzatie. Culmea e ca si constinta noastra da semnale trupului in functie de cum percepe mediul . Nu cred ca avand parte de bine/binecuvatari si viata frumoasa, sa avem senzatia ca primim rau.
Daca torturezi o fiinta umana, sau chiar un animal, parerea mea e ca produci suferinta si implicit rau unei constinte. Bineinteles ca fara constinta nu exista rau. O piatra nu simte cand o faci bucatele  lovind-o, in schimb daca primesti niste rangi peste maini si picioare, eu zic ca suferinta e reala. Aici trebuia sa intervina Creatorul, sa nu suferim fizic peste intelegerea noastra. Sau sa fie supusa o constinta timp de zeci de ani unui stres mental pana e distrusa. Si recuperarea ei sa fie imposibila. Vina ii apartine in totalitate Creatorului findca avea puterea sa intervine la timp .
Oare cum e posibil sa asisti la atrocitati si sa nu iti faci griji pentru sufletul suferindului. Eu zic ca aceasta e hula impotriva duhului sfant. Mi-e scarba de o autoritate care putea sa intervina si nu a facut peentru a salva o constinta. Ca si cum in vesnicie vor fi mereu astfel de experiente din care sa iasa nevatamat.
Am vazut in viata reala o femeie care a avut parte in viata ei de crunta tortura mentala si fizica incepand din copilarie. Eu am fost zdrobit de situatia acelei femei, si ma intrebam "daca exista dumnezeu atunci ce pazeste ? " . E vinovat in totalitate findca isi aroga autoritate superma in univers.

Adu-ti aminte de saracul Lazar, cel care a suferit atat de mult, dar a ajuns in sanul lui Avraam, fara alt merit decat cel ca ”a cunoscut pe cele rele”. Botezul cu ”rau” este botezul cu ”foc”. Oricine primeste acest botez, este demn de a ajunge direct in Rai.

#1341
idaho333

idaho333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 08.02.2007
Cine a creat raul?

#1342
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View Postpenticostalul, on 23 aprilie 2019 - 08:50, said:

Ok, deci am tratat (intr-un mod superficial, desigur, altfel nici nu se putea) Geneza 1-4.

A sosit ceasul sa trecem la Geneza 5.
Prima parte, pentru inceput:

1 CĂąnd au Ăźnceput oamenii să se Ăźnmulțească pe fața pămĂąntului și li s-au născut fete, 2 fiii lui Dumnezeu au văzut că fetele oamenilor erau frumoase și din toate și-au luat de neveste pe acelea pe care și le-au ales. 3 Atunci, Domnul a zis: „Duhul Meu nu va rămĂąne pururea Ăźn om, căci omul nu este decĂąt carne păcătoasă; totuși, zilele lui vor fi de o sută douăzeci de ani.” 4 Uriașii erau pe pămĂąnt Ăźn vremurile acelea și chiar și după ce s-au Ăźmpreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor și le-au născut ele copii; aceștia erau vitejii care au fost Ăźn vechime, oameni cu nume. 5 Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pămĂąnt și că toate Ăźntocmirile gĂąndurilor din inima lui erau Ăźndreptate Ăźn fiecare zi numai spre rău. 6 I-a părut rău Domnului că a făcut pe om pe pămĂąnt și S-a mĂąhnit Ăźn inima Lui. 7 Și Domnul a zis: „Am să șterg de pe fața pămĂąntului pe omul pe care l-am făcut, de la om pĂąnă la vite, pĂąnă la tĂąrĂątoare și pĂąnă la păsările cerului, căci Îmi pare rău că i-am făcut.”


Uriasii. Au existat cu adevarat?
Daca da, cine au fost ei?

Primii oameni erau uriași! Cei de dinainte de Marele Potop, Adam, Eva, Cain etc!

#1343
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postcirus6, on 23 aprilie 2019 - 15:05, said:

Unde spune că la adam și eva le era bine? De fapt nu le era bine, dar necunoscand binele și răul nu realizau că le e rău.

Isus spune că până nu vom ajunge ca niște copii nu vom intra ĂŽn ĂŽmpărăția cerurilor.

Aici scrie ca tuturor le era bine, nu doar lui Adam si Evei:

Geneza 1:31 Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse şi iată că erau foarte bune. Astfel, a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a şasea.

Ba chiar si ”intunericul”, izolat de ”lumina” era un lucru ”foarte bun”.

#1344
cirus6

cirus6

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,211
  • Înscris: 15.06.2010

View Postcriztu, on 23 aprilie 2019 - 14:28, said:

Mister.

Toate lamentatiile colegului cirus6, sunt parte din procesul de Cunoastere. Asa e lumea asta, sa te indoiesti, sa te zvarcolesti, sa te lupti cu gandul ca nu esti.
Mie mi-au luat ani de zile sa-mi pice fisa ca A fi = Eternitate.
EU SUNT e indestructibil. Asa.. profan vorbind, putem zice ca e chiar interesant, pt ceva indestructibil, sa aiba experienta distrugerii. Plictiseala mare sa stii ca nimic nu te poate distruge. E ca si cand ai juca un joc in God mode, si trag toti cu gloante in tine, si nu patesti nik. nu mai are sare si nici piper un asemenea joc.. Cum mai esti eroic, daca nu risti cu adevarat nimika? Deci apare ca o necesitate ca Dumnezeu sa nu stie ca e indestructibil, ca sa poata sa aiba experienta eroului. Ce erou e ala care se duce la balaur, ii baga un deget in cur, prin flacari, prin sabii, prin orice, ca pe el oricum nu-l poate distruge nimik. eh? Balaurul scuipa flacari inspre tine, si tu nu te feresti, nu faci strategii, nu nimika, doar te duci in linie dreapta la balaur si-i tai gatul. Mai e distractiv asa un joc? Nu mai e distractiv, iti garantez, ca sunt espert.
Dacă ajungi să înțelegi biblia, nu mai e nici un mister.

Colegul cirus6 încearcă să deschidă ochii orbilor, dar ei nu și nu, nu vor să vadă lumina.
Nu oricine îmi zice doamne doamne va intra în împărăția cerurilor ci cel ce face voia TATĂLUI.
Tu poți fi indestructibil, dar la fel te poți distruge. Tu ești, dar poți renunța la a fi.
Cunoștința e calea către viață, în locuința mortilor nu e cunoștință. Fiecare cu destinul lui, cunoștință sau locuința morților.

View Postidaho333, on 23 aprilie 2019 - 15:10, said:

Cine a creat raul?
Poi nu-i clar? YHWH e sursa răului!

#1345
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postidaho333, on 23 aprilie 2019 - 15:10, said:

Cine a creat raul?

Nu a creat nimeni, raul, potrivit Scripturii, ci el era dintotdeauna. Pentru ca Dumnezeu a zis ”sa fie lumina si a fost lumina”. Evident ca, au fost lumina doar cei care aveau lumina in ei. Tot ce nu avea lumina a ramas intuneric si a format ”raul”. Care nu este ”rau” decat in momentul cand amesteci intunericul cu lumina. Raul este doar lipsa binelui. Raul exista dar, daca-l lasi in lumea lui, acolo unde l-a pus Dumnezeu, toata lumea este fericita, inclusiv ”raul”.

View Postcirus6, on 23 aprilie 2019 - 15:16, said:

Dacă ajungi să înțelegi biblia, nu mai e nici un mister.

Colegul cirus6 încearcă să deschidă ochii orbilor, dar ei nu și nu, nu vor să vadă lumina.
Nu oricine îmi zice doamne doamne va intra în împărăția cerurilor ci cel ce face voia TATĂLUI.
Tu poți fi indestructibil, dar la fel te poți distruge. Tu ești, dar poți renunța la a fi.
Cunoștința e calea către viață, în locuința mortilor nu e cunoștință. Fiecare cu destinul lui, cunoștință sau locuința morților.


Exista un test foarte simplu dupa care ”colegul cirus” sa-si dea seama daca are intr-adevar lumina in el sau este in intuneric...

#1346
JJackFLASH

JJackFLASH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,049
  • Înscris: 18.06.2010

View PostDorel666, on 23 aprilie 2019 - 15:17, said:

Nu a creat nimeni, raul, potrivit Scripturii, ci el era dintotdeauna. Pentru ca Dumnezeu a zis ”sa fie lumina si a fost lumina”

Baţi câmpii. Lumina a numit-o zi iar întunericul noapte.
Despere care antagonie între bine şi rău este vorba aici ?

Edited by JJackFLASH, 23 April 2019 - 15:21.


#1347
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View PostJJackFLASH, on 23 aprilie 2019 - 15:19, said:

Baţi câmpii. Lumina a numit-o zi iar întunericul noapte.
Despere care anagonie între bine şi rău este vorba aici ?


Geneza 1:4 Dumnezeu a văzut că lumina era bună şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric.

#1348
JJackFLASH

JJackFLASH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,049
  • Înscris: 18.06.2010

View PostDorel666, on 23 aprilie 2019 - 15:21, said:

Geneza 1:4 Dumnezeu a văzut că lumina era bună şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric.

Iar în versetul următor numeşte lumina zi şi întinericul noapte!

Edited by JJackFLASH, 23 April 2019 - 15:25.


#1349
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View Postcirus6, on 23 aprilie 2019 - 15:16, said:

Poi nu-i clar? YHWH e sursa răului!
Singura modalitate de a convinge omul  sa nu-si distruga trupul si constinta era sa faca in asa fel creatia incat sa se autoprotejeze si sa nu produca rau. Deci doar cei care inteleg pe deplin efectele nocive a raului si se vor abtine pe vesnicie sa comita rau, acestia vor fi acceptati pentru viata vesnica. De aceea si spune "alege binele ca sa fii fericit".

Edited by pacopaco1967, 23 April 2019 - 15:26.


#1350
idaho333

idaho333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 08.02.2007

View PostDorel666, on 23 aprilie 2019 - 15:18, said:



Nu a creat nimeni, raul, potrivit Scripturii, ci el era dintotdeauna. Pentru ca Dumnezeu a zis ”sa fie lumina si a fost lumina”. Evident ca, au fost lumina doar cei care aveau lumina in ei. Tot ce nu avea lumina a ramas intuneric si a format ”raul”. Care nu este ”rau” decat in momentul cand amesteci intunericul cu lumina. Raul este doar lipsa binelui. Raul exista dar, daca-l lasi in lumea lui, acolo unde l-a pus Dumnezeu, toata lumea este fericita, inclusiv ”raul”.

Dumnezeu e creatorul a tot ce exista. Exista ceva ce nu a fost creat de el?
Sau ceva care sa se intampla sau apare fara voia lui?

Edited by idaho333, 23 April 2019 - 15:29.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate