Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

Automobil versus autocar versus tren versus avion

* - - - - 4 votes
  • Please log in to reply
135 replies to this topic

Poll: Preferinte (48 member(s) have cast votes)

Ce mijloc de transport extraurban preferati ?

  1. Autoturismul (26 votes [54.17%] - View)

    Percentage of vote: 54.17%

  2. Autocarul (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  3. Trenul (10 votes [20.83%] - View)

    Percentage of vote: 20.83%

  4. Avionul (12 votes [25.00%] - View)

    Percentage of vote: 25.00%

Vote Guests cannot vote

#55
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,944
  • Înscris: 20.10.2015

View PostTruculMagic, on 21 ianuarie 2018 - 10:05, said:


Cam multi km doar pentru o vizionare Posted Image Posted Image Posted Image

"Abaterea" afost de max 200km, hai hai

View PostKokoshmare, on 21 ianuarie 2018 - 13:26, said:

Bucuresti Brasov si retur
Optiuni
1. Masina- pe waze am 174 km de unde sunt acum cu timp de parcurs 2.37 h. Imi arata multa garcea si obstacole pe DN 1 dar sunt in micul meu univers mobil si imi place sa conduc. Plus ca merg din poarta in poarta si la cine ma duc are loc de parcare. Desigur plec si vin cand vrea muschiu meu
2. Autobuz. Memento Bus imi da 4 ore de mers cu opririle de rigoare incluse. Pret 42.07 lei plecare la 09:30. Desigur tre sa ma misc pana la statie cu bagajul aferent.
3. Tren. Sunt 16 plecari pe CFR bilete online. Cel mai ok pentru mine e la 37.50 lei, durata 2.42h. Regiotrans are trei plecari cam peste mana dar am mers odata cu ei si mi-au placut conditiile. Au un traseu mai lung cu o ora la vreo 32 de lei. Avantajul ar fi ca as mai face una alta pe laptop pentru job.

Imho. Masina castiga de departe competitia

masina si motocicleta imi dau libertate maxima. Bagaj cat vreau, plec cand imi planific, ajung cand vreu, ma opresc unde vreau, urmaresc populatia de la sol nu de la 10km altitudine.
O mai scot de pe autostrada mai merg p[rin satuce, iau pulsul, beau o cafea...
Nu se compara.

Celor care le e frica de avion ii consider fugiti d-acasa.
Asa ceva n-ar trebui sa existe. Ar gtrebui sa va fie frica si sa iesiti din scara blocului

#56
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
Treaba e simpla.
Cui i-e frica de masina (sau nu poate conduce), de avion, de maxi-taxi(am intalnit), le prefera pe celelalte dar de nevoie.
Preferinta inseamna alegere, nu constrangere.

Dpmdv alegerea e doar intre masina si avion, fc de distanta. Restul sunt constrangeri pt un om matur, in putere si sunt adresate mai mult oamenilor pt care timpul nu costa mai nimic (pensionari, studenti, elevi) si prin timp nu ma refer doar la cel petrecut pe drum ci si la cel pierdut cu faptul ca pleaca cand vrea el, nu cand vrei tu.

Edited by underb, 22 January 2018 - 00:34.


#57
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,870
  • Înscris: 14.10.2008
Preferintele fiecaruia, eu am avut in septembrie 2017 o nunta la Bucuresti a unui vecin din Spineni, decat sa ma cazez acolo am preferat sa conduc dus-intors, am plecat din Slatina la ora 16 si am reajuns pe la 5-6 dimineata, nu m-am grabit sa plec de la nunta, muzica cea mai misto o baga dupa 1 noaptea tocmai ca sa nu adoarma lumea.

Dar ideea de a-mi petrece 1 zi intreaga la volan nu-mi surade. Cei care pot conduce fara sa oboseasca pot fi de exemplu soferi de TIR, dar acel job aduce alte constrangeri pe langa asta.

#58
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,528
  • Înscris: 02.09.2006

View Postdjl, on 20 ianuarie 2018 - 21:55, said:

.......tot ai un gol de 3 ore între trenuri în jurul prânzului (pe vremuri era mai mic golul, parcă 2 ore) şi nici nu poţi ajunge la miezul nopţii în vreo staţiune dacă îţi doreşti. Recunosc că nu-mi plac vagoanele la care nu poţi deschide fereastra. Vrei aer curat, vrei să filmezi sau să pozezi... cam nasol.
....
nu numai la miezul noptii, dar nici la 2 si 10 minute sau la 4 si un sfert dimineata nu poti ajunge in vre-o statiune daca iti doresti ceea ce este, nu-i asa deosebit de grav. Inainte de 89 de ce puteai ajunge la orice ora doreai cu trenul in statiune, aaaa?

#59
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Nici n-ajungi cand vrei / ai nevoie, nici nu poti pleca atunci cand iti termini treaba.  Valabil si pt avion / autocar.
La ultimul drum cu trenul, prin '96, ca nu mai aveam ce face prin Cluj vreo 4 ore, pana la tren, am fost de nevoie, ca sa-mi umplu timpul, (si) la ultimul film (pt mine) la cinematograf... o porcarie, da' nu prea am avut de ales.  Si tot mi-au mai ramas vreo doua ore de pierdut aiurea prin gara, "numarand muste" (am stat, adunat, vreo doi ani prin Cluj, il stiam destul de bine, nu mai aveam ce sa vizitez, si nici prieteni cu timp liber la ora aia, sa stau cu ei la vreo sueta).


View PostMikeSpike, on 22 ianuarie 2018 - 01:26, said:

Bun,berea  nu am baut-o da tare imi vine sa deschid top : Povestea vietii mele. Cu bune si cu rele. Ps. defalcati un an la ce am scris:91-92.
Nu are relevanta pt topicul asta... se sterge.   :)

#60
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,944
  • Înscris: 20.10.2015

View PostNeaceasca85, on 22 ianuarie 2018 - 01:59, said:

Preferintele fiecaruia, eu am avut in septembrie 2017 o nunta la Bucuresti a unui vecin din Spineni, decat sa ma cazez acolo am preferat sa conduc dus-intors, am plecat din Slatina la ora 16 si am reajuns pe la 5-6 dimineata, nu m-am grabit sa plec de la nunta, muzica cea mai misto o baga dupa 1 noaptea tocmai ca sa nu adoarma lumea.

Dar ideea de a-mi petrece 1 zi intreaga la volan nu-mi surade. Cei care pot conduce fara sa oboseasca pot fi de exemplu soferi de TIR, dar acel job aduce alte constrangeri pe langa asta.

Acu pe bune, dacat sa merg toata noaptea, sa nu beau la nunta si sa fiu chiaun de condus noaptea precedenta, toata ziua, as fi luat un hotel

De obosit oboseste oricine.
Cand mergeam spre vest, dupa "nebunia" din Romania la 135 pe autostrada din Ungaria, imposibil sa nu ti se inchida ochii.

Parcare sau benzinarie, o juma de ora maxim de somn adanc, apoi o cafea si sunt bun inca 4 ore

#61
adryanos

adryanos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,595
  • Înscris: 10.06.2008
@barboso acum vreun an când am fost prin Cluj și aveam trenul la 9 seara (sau ceva de genul), eu terminând treaba la 12 și având bagaje după mine am ajuns într-un final să alerg după el :)). Mers la Gară, lăsat bagajele acolo ca să nu le car după mine, apoi mers în Samsara unde au trecut vreo 4 ore imediat. Cât am mai stat undeva să mănânc se făcuse târziu. Am ajuns în gară cu maxim 20 de minute înainte de plecare. Bine, eu abia m-am născut în 96 :)).

Legat de ce prefer eu, depinde foarte mult cu cine sunt, unde merg și cât timp am. Pentru distanțe lungi prefer avionul clar, mult mai okay. Mi se pare foarte aiurea să mergi mii de km cu mașina dacă nu cumva faci vreun tur al Europei, dar asta e altceva (și e chiar tare). Aici nu prea contează cu cine sunt, avionul e mult prea rapid să aibă concurent (btw, e și cel mai sigur mijloc de transport în comun :P).

Prin România (sau pe distanțele din România mai bine zis) prefer tren dacă sunt cu mai mulți prieteni, dar chiar și singur. Nu-mi place lipsa flexibilității la trenurile noastre fiins de multe ori prea puține. Dar dacă ești puțin atent îți faci un program fain după ele (spre exemplu mergi noaptea când poți dormi). Poți lucra din tren și dacă ești cu niște prieteni faini nu te plictisești. Cea mai nașpa parte la trenurile noastre sunt condițiile. Oricum o fi, după maxim 10 ore începi să le înjuri dacă mergi la vagon de clasă (pentru că scaunele sunt extrem de incomode), iar spațiul e cam strâmt dacă e aglomerat.

Mașina e faină pe distanțe mai scurte, dar și pe distanțe lungi când vrei libertate de mișcare. Prin oraș sincer să fiu e cam inutilă de multe ori.

Microbuzele le urăsc din pricina șoferilor retardați de la noi care merg de parcă ar fi singuri în ele.

Autocarele sunt bune pentru excursii organizate și de preferat nu pe distanțe prea mari (poate doar dacă sunt foarte comode, dar nici așa). Am mers de 2 ori până în Grecia cu autocar, o dată cu unul mult mai bun decât celălalt (spațiu la picioare, scaune mult mai bune, suspensie genială), dar tot e aiurea dacă opresc des. La un moment dat vrei să dormi și pam vine oprirea... Mă rog, cealaltă dată am avut autocar mai nasol. Oricum o fi, dacă se merge pe autostradă cu el e altceva decât dacă mergi pe drumurile noastre pline de sate, mașini care merg încet și mai știu eu ce prostii care fac șoferul să frâneze des și să-ți strice starea.


Ce am uitat să menționez, la transportul terestru, mai ales când mergi în zone noi, ai avantajul că vezi mult mai multe chestii.

#62
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

View Postadryanos, on 22 ianuarie 2018 - 04:56, said:

Prin România (sau pe distanțele din România mai bine zis) prefer tren dacă sunt cu mai mulți prieteni, dar chiar și singur. Nu-mi place lipsa flexibilității la trenurile noastre fiins de multe ori prea puține. Dar dacă ești puțin atent îți faci un program fain după ele (spre exemplu mergi noaptea când poți dormi). .
Si cand te trezesti, constati ca bagajul ti-a coborat deja de doua statii.  Asta daca n-o face cand te duci la toaleta.
Nu, mersi.

#63
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,944
  • Înscris: 20.10.2015

View Postadryanos, on 22 ianuarie 2018 - 04:56, said:

(spre exemplu mergi noaptea când poți dormi).

Prefer sa dorm la hotel, sa merg cu masina sau cu avionul decat cu trenul noaptea

#64
adryanos

adryanos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,595
  • Înscris: 10.06.2008

View PostBarboso, on 22 ianuarie 2018 - 05:02, said:

Si cand te trezesti, constati ca bagajul ti-a coborat deja de doua statii.  Asta daca n-o face cand te duci la toaleta.
Nu, mersi.
Merg de ceva vreme cu trenul și merg destul de mult. Mi-am lăsat laptopul pe scaun când mergeam la toaletă de fiecare dată când aveam nevoie și l-am găsit tot acolo. Iar ca idee, prețul acestuia în magazinele noastre sare de 2k euro...

Bă chiar uneori mai uitam și telefonul lângă el. Nu s-a mișcat de acolo.

#65
adryanos

adryanos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,595
  • Înscris: 10.06.2008

View PostTsunnnami, on 22 ianuarie 2018 - 05:15, said:


Prefer sa dorm la hotel, sa merg cu masina sau cu avionul decat cu trenul noaptea
E o alternativă când spre exemplu vrei să profiți la maxim de timpul tău liber. Dacă vreau să merg în weekend prin Cluj cu plecare din București mai bine plec vineri seara din București și dorm pe tren, la destinație ajungând odihnit( în plus nici nu mai dau aiurea banii pe cazare) decât să plec sâmbătă dimineața și să ajung obosit acolo (în plus mai pierd și din ziua de sâmbătă). Ai să spui că poți pleca cu mașina vineri seara, iar eu îți zic că ești prea obosit pentru a conduce x ore pe drumurile noastre.

Mă rog, sunt cazuri și cazuri. Nu există cel mai bun mijloc de transport, ci există cel mai bun mijloc de transport într-o anumită situație (analizând obiectiv).

#66
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,090
  • Înscris: 20.12.2007
La 106 lei cat vad ca e zborul la sfarsitul lui martie spre Clouje, cand am eu treaba pe acolo, pana si masina iese din calcul.

Edited by Kokoshmare, 22 January 2018 - 10:23.


#67
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,870
  • Înscris: 14.10.2008

View PostTsunnnami, on 22 ianuarie 2018 - 04:07, said:


Acu pe bune, dacat sa merg toata noaptea, sa nu beau la nunta si sa fiu chiaun de condus noaptea precedenta, toata ziua, as fi luat un hotel

De obosit oboseste oricine.
Cand mergeam spre vest, dupa "nebunia" din Romania la 135 pe autostrada din Ungaria, imposibil sa nu ti se inchida ochii.

Parcare sau benzinarie, o juma de ora maxim de somn adanc, apoi o cafea si sunt bun inca 4 ore
Eu oricum dorm pana la 12-13 daca nu am de munca, deci chiaun nu am fost, eram daca ma bagam la hotel si trebuia sa plec mai de dimineata, iar ziua de duminica era astfel cam pierduta, insuportabil cand luni e de munca. Nu-mi pare rau cand nu beau, beau putin oricum.

#68
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,944
  • Înscris: 20.10.2015

View Postadryanos, on 22 ianuarie 2018 - 08:23, said:

Merg de ceva vreme cu trenul și merg destul de mult. Mi-am lăsat laptopul pe scaun când mergeam la toaletă de fiecare dată când aveam nevoie

Ia fa chestia asta si noaptea?
Si stai mai mult la WC
Si lasa si portofelul peste laptop

View Postadryanos, on 22 ianuarie 2018 - 09:16, said:

Ai să spui că poți pleca cu mașina vineri seara, iar eu îți zic că ești prea obosit pentru a conduce x ore pe drumurile noastre.
Daca-s presat de timp, iau avionu

Daca nu ma pot bucura de excursia cu masina, iau avionu, e clar

#69
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

View Postadryanos, on 22 ianuarie 2018 - 08:23, said:

Merg de ceva vreme cu trenul și merg destul de mult. Mi-am lăsat laptopul pe scaun când mergeam la toaletă de fiecare dată când aveam nevoie și l-am găsit tot acolo.
Ce sa zic, tu esti un norocos.


View Postadryanos, on 22 ianuarie 2018 - 09:16, said:

Dacă vreau să merg în weekend prin Cluj cu plecare din București mai bine plec vineri seara din București și dorm pe tren, la destinație ajungând odihnit( în plus nici nu mai dau aiurea banii pe cazare) decât să plec sâmbătă dimineața și să ajung obosit acolo (în plus mai pierd și din ziua de sâmbătă). Ai să spui că poți pleca cu mașina vineri seara, iar eu îți zic că ești prea obosit pentru a conduce x ore pe drumurile noastre.
Am aflat la ora 17 ca dimineata tre' sa fiu in Timisoara, eu fiind inca prin oras (Bucuresti), cu treaba.
Am ajuns acasa abia pe la 20, am mancat doua sandvisuri, mi-am facut bagajele si-un duş, la 22:30 ma urcam in masina, la 4:40 parcam la hotel, in TM.  M-am trezit la 9 (chiar eram fresh), am coborat la micul dejun si-am constatat ca pt seara respectiva se pregateau de un botez, asa c-am renuntat la camera (intentionam sa stau acolo tot sejurul).  Cand le-am zis la receptie sa-mi faca nota, au zis ca nu-mi pot lua bani pt camera, pe patru ore, si sa platesc doar micul dejun (teoretic inclus in pretul camerei), vreo 20 de lei.  Posted Image


View PostKokoshmare, on 22 ianuarie 2018 - 10:23, said:

La 106 lei cat vad ca e zborul la sfarsitul lui martie spre Clouje, cand am eu treaba pe acolo, pana si masina iese din calcul.
As zice ca asta-i pretul pe sens, nu dus - intors, nu ?
Mai adauga vreo 200 de lei taxiurile (doar cele doua drumuri spre / dinspre aeroporturi), plus o suta sau doua ce mai umbli prin Cluj, si ajungi aproape la pret de masina.
Iar cu timpul cam tot pe-acolo iesi  -  vreo ora pana la aeroport, doua ore pierdute pe-acolo pana la decolare, o ora zborul, inca o ora de la aterizare pana ajungi in oras... in 5 - 6 ore ajungi si cu masina.

Edited by Barboso, 22 January 2018 - 13:35.


#70
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,612
  • Înscris: 13.06.2004
Eu am lăsat şi juma' de oră bagajele şi m-am dus la alt vagon  Posted Image   Bine, nu erau chestii de sute de Lei în ele   :rolleyes:

View Posttytysor, on 22 ianuarie 2018 - 02:07, said:

nu numai la miezul noptii, dar nici la 2 si 10 minute sau la 4 si un sfert dimineata nu poti ajunge in vre-o statiune daca iti doresti ceea ce este, nu-i asa deosebit de grav. Inainte de 89 de ce puteai ajunge la orice ora doreai cu trenul in statiune, aaaa?

În 1997 ultimul tren care te ducea în unele dintre staţiunile de pe Valea Prahovei pleca la 23.26 (şi ajungea după miezul nopţii... cu . Cel de Baia Mare, care opera în toate staţiunile pleca la 21:25 (azi pleacă la 21:10). Mai era şi unul care pleca la 22:10 şi de la Braşov o lua spre Sibiu (nici ăsta nu oprea în toate staşiunile).

Edited by djl, 22 January 2018 - 14:03.


#71
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,090
  • Înscris: 20.12.2007
La wizz e 39 de lei zborul pana acolo. Bine ca m-am uitat

Attached Files

  • Attached File  WIZZ.jpg   145.63K   12 downloads


#72
CoBr4

CoBr4

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 1,380
  • Înscris: 07.06.2005
La zborurile interne nu trebuie sa fi cu 2 ore inainte, drumu spre aeroport mai mult de 50 lei nu e si mai mult de o ora nu faci. Iar la Cluj nu ajungi cu masina in 5-6 ore decat daca zbori.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate