Afumatoare si afumare.
Last Updated: Jul 15 2023 18:21, Started by
pufarin
, Dec 12 2014 15:50
·
6
#37
Posted 16 December 2014 - 07:28
Asa se facea si la mine la tara, acum s-a trecut la sobe de rumegus care sant folosite si la incalzitul solariilor. De la soba vine un burlan care intra sub un butoi fara fund ridicat la ~1,5 m de la pamant.
|
#38
Posted 16 December 2014 - 15:22
pufarin, on 16 decembrie 2014 - 00:26, said:
Eu zic ca este o evolutie faptul ca poti controla cantitatea de fum introdusa in afumatoare dintr-un singur buton. Iar in ce priveste tehnica bunicului tau, te invit sa faci un sant in pamantul saturat de apa, poate tie iti place noroiul, mie nu, plus vremea care nu tine cu noi, la meteo s-au anuntat iar ploi. - cum stabilesti cantitatea de fum necesara si cum o dozezi ? - la mine in curte cred ca se poate sapa si astazi, te anunt saptamana viitoare daca imi reuseste treaba cu afumatoarea |
#39
Posted 16 December 2014 - 18:06
Eu prefer o afumare usoara, pentru gust nu pentru conservare asa ca dau fumul mai usurel pentru mai mult timp, asa fumul are timp sa patrunda mai bine. Dar inante de toate sun un prieten care a lucrat in carmangerie ii spun ce vreau sa fac si el imi explica pas cu pas.
|
#40
Posted 16 December 2014 - 20:24
In carmangerie nu se afuma ca in gospodarie. Acolo se afuma industral si se folosesc substante.Afumarea este una rapida.
|
#41
Posted 16 December 2014 - 21:42
La el se afumau clasic, el prefara afumarea calda, eu prefer fumul rece.
|
#42
Posted 17 December 2014 - 21:57
"La el se afumau clasic, el prefara afumarea calda, eu prefer fumul rece"
Nu inteleg la care EL. De acord cu tine privind fumul rece , da la o pulpa de porc nu poti folosi fumul rece. |
#43
Posted 17 December 2014 - 23:08
#44
Posted 17 December 2014 - 23:57
Eu stiam ca in industrie nu mai afuma nimeni, ci se foloseste o substanta care este injectata si ii da un gust de afumatura.
|
#46
Posted 18 December 2014 - 06:46
|
#47
Posted 18 December 2014 - 17:33
De acord cu tine, dar eu am specificat ca se pregatea la crud si de aceea se folosea temperatura ridicata.
|
#48
Posted 18 December 2014 - 19:44
#49
Posted 19 December 2014 - 10:15
O afumatoare mai mare cu schema de montare si bonus reteta de rumegus.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/xmEYImMJ7BM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#50
Posted 19 December 2014 - 16:43
O treaba gospodareasca care merita pusa in practica.
|
#51
Posted 23 December 2014 - 22:01
Deci:
gaura in pamant, foc din ciocanele si lemne de fag, apoi urluiala din porumb, floare si grau. Deasupra stiuleti din porumb musai FAO 300. Attached Files |
|
#52
Posted 24 December 2014 - 08:30
Romanul si cind nu are se orienteaza.Important este ca a iesit treaba buna.
Interesant amestecul ce cereale.Stiam de malai nu si de floare si griu. |
#53
Posted 26 December 2014 - 10:33
Afumatoarea mea
La baza este un gratar landmann piccolino la care am adaugat un cilindru din tabla. focul din lemn pe urma carbuni si fumul asigurat de aschii de hickory tinute in apa si invelite in staniol. temperatura reglata cu o tavita de apa deasupra carbunilor. eu unul sunt multumit...doar capacitatea este mica dar la bloc... Attached FilesEdited by belogerer, 26 December 2014 - 10:34. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users