Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ariston "Genus One+" 24kw...

unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare
 Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT
 Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...
 [unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier

Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ
 

Afumatoare si afumare.

- - - - -
  • Please log in to reply
137 replies to this topic

#37
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,597
  • Înscris: 21.02.2006
Asa se facea si la mine la tara, acum s-a trecut la sobe de rumegus care sant folosite si la incalzitul solariilor. De la soba vine un burlan care intra sub un butoi fara fund ridicat la ~1,5 m de la pamant.

#38
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007

View Postpufarin, on 16 decembrie 2014 - 00:26, said:

Eu zic ca este o evolutie faptul ca poti controla cantitatea de fum introdusa in afumatoare dintr-un singur buton. Iar in ce priveste tehnica bunicului tau, te invit sa faci un sant in pamantul saturat de apa, poate tie iti place noroiul, mie nu, plus vremea care nu tine cu noi, la meteo s-au anuntat iar ploi.
-nu era cazut sa te simti atacat, se dorea a fi mai mulu o constatare a faptului ca unele lucruri le complicam inutil
- cum stabilesti cantitatea de fum necesara si cum o dozezi ?
- la mine in curte cred ca se poate sapa si astazi, te anunt saptamana viitoare daca imi reuseste treaba cu afumatoarea :)

#39
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,597
  • Înscris: 21.02.2006
Eu prefer o afumare usoara, pentru gust nu pentru conservare asa ca dau fumul mai usurel pentru mai mult timp, asa fumul are timp sa patrunda mai bine. Dar inante de toate sun un prieten care a lucrat in carmangerie ii spun ce vreau sa fac si el imi explica pas cu pas.

#40
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013
In carmangerie nu se afuma ca in gospodarie. Acolo se afuma industral si se folosesc substante.Afumarea este una rapida.

#41
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,597
  • Înscris: 21.02.2006
La el se afumau clasic, el prefara afumarea calda, eu prefer fumul rece.

#42
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013
"La el se afumau clasic, el prefara afumarea calda, eu prefer fumul rece"

Nu inteleg la care EL.
De acord cu tine privind fumul rece , da la o pulpa de porc nu poti folosi fumul rece.

#43
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,597
  • Înscris: 21.02.2006

View Postpufarin, on 16 decembrie 2014 - 18:06, said:

.... Dar inante de toate sun un prieten care a lucrat in carmangerie ii spun ce vreau sa fac si el imi explica pas cu pas.


#44
draculescu

draculescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,876
  • Înscris: 06.04.2013
Eu stiam ca in industrie nu mai afuma nimeni, ci se foloseste o substanta care este injectata si ii da un gust de afumatura.

#45
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Se folosesc ambele.

#46
katlin

katlin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,970
  • Înscris: 09.11.2008

View Postm_maru, on 17 decembrie 2014 - 21:57, said:

la o pulpa de porc nu poti folosi fumul rece.

Fiarta in mirodenii apoi poti sa-i dai un rece.

#47
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013
De acord cu tine, dar eu am specificat ca se pregatea la crud si de aceea se folosea temperatura ridicata.

#48
OmulLLORT

OmulLLORT

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,756
  • Înscris: 06.09.2014

View Postdraculescu, on 17 decembrie 2014 - 23:57, said:

Eu stiam ca in industrie nu mai afuma nimeni, ci se foloseste o substanta care este injectata si ii da un gust de afumatura.
si textura cum o rezolvi ?

#49
meganedoi

meganedoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,433
  • Înscris: 03.08.2006
O afumatoare mai mare cu schema de montare si bonus reteta de rumegus.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/xmEYImMJ7BM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#50
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013
O treaba gospodareasca care merita pusa in practica.

#51
katlin

katlin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,970
  • Înscris: 09.11.2008
Deci:

gaura in pamant,  foc din ciocanele si lemne de fag, apoi urluiala din porumb, floare si grau. Deasupra stiuleti din porumb musai FAO 300.

Attached Files



#52
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013
Romanul si cind nu are se orienteaza.Important este ca a iesit treaba buna.
Interesant amestecul ce cereale.Stiam de malai nu si de floare si griu.

#53
belogerer

belogerer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,560
  • Înscris: 14.03.2008
Afumatoarea mea

La baza este un gratar landmann piccolino la care am adaugat un cilindru din tabla. focul din lemn pe urma carbuni si fumul asigurat de aschii de hickory tinute in apa si invelite in staniol. temperatura reglata cu o tavita de apa deasupra carbunilor.

eu unul sunt multumit...doar capacitatea este mica dar la bloc...

Attached Files


Edited by belogerer, 26 December 2014 - 10:34.


#54
belogerer

belogerer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,560
  • Înscris: 14.03.2008
si produsul aproape finit...

Attached Files



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate