Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PPC Energy

Chefi de la Antena 1 s-au intors ...

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u

Recomandare rulouri exterioare us...
 Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...
 sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 

Afumatoare si afumare.

- - - - -
  • Please log in to reply
137 replies to this topic

#37
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,596
  • Înscris: 21.02.2006
Asa se facea si la mine la tara, acum s-a trecut la sobe de rumegus care sant folosite si la incalzitul solariilor. De la soba vine un burlan care intra sub un butoi fara fund ridicat la ~1,5 m de la pamant.

#38
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007

View Postpufarin, on 16 decembrie 2014 - 00:26, said:

Eu zic ca este o evolutie faptul ca poti controla cantitatea de fum introdusa in afumatoare dintr-un singur buton. Iar in ce priveste tehnica bunicului tau, te invit sa faci un sant in pamantul saturat de apa, poate tie iti place noroiul, mie nu, plus vremea care nu tine cu noi, la meteo s-au anuntat iar ploi.
-nu era cazut sa te simti atacat, se dorea a fi mai mulu o constatare a faptului ca unele lucruri le complicam inutil
- cum stabilesti cantitatea de fum necesara si cum o dozezi ?
- la mine in curte cred ca se poate sapa si astazi, te anunt saptamana viitoare daca imi reuseste treaba cu afumatoarea :)

#39
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,596
  • Înscris: 21.02.2006
Eu prefer o afumare usoara, pentru gust nu pentru conservare asa ca dau fumul mai usurel pentru mai mult timp, asa fumul are timp sa patrunda mai bine. Dar inante de toate sun un prieten care a lucrat in carmangerie ii spun ce vreau sa fac si el imi explica pas cu pas.

#40
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013
In carmangerie nu se afuma ca in gospodarie. Acolo se afuma industral si se folosesc substante.Afumarea este una rapida.

#41
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,596
  • Înscris: 21.02.2006
La el se afumau clasic, el prefara afumarea calda, eu prefer fumul rece.

#42
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013
"La el se afumau clasic, el prefara afumarea calda, eu prefer fumul rece"

Nu inteleg la care EL.
De acord cu tine privind fumul rece , da la o pulpa de porc nu poti folosi fumul rece.

#43
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,596
  • Înscris: 21.02.2006

View Postpufarin, on 16 decembrie 2014 - 18:06, said:

.... Dar inante de toate sun un prieten care a lucrat in carmangerie ii spun ce vreau sa fac si el imi explica pas cu pas.


#44
draculescu

draculescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,876
  • Înscris: 06.04.2013
Eu stiam ca in industrie nu mai afuma nimeni, ci se foloseste o substanta care este injectata si ii da un gust de afumatura.

#45
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Se folosesc ambele.

#46
katlin

katlin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,970
  • Înscris: 09.11.2008

View Postm_maru, on 17 decembrie 2014 - 21:57, said:

la o pulpa de porc nu poti folosi fumul rece.

Fiarta in mirodenii apoi poti sa-i dai un rece.

#47
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013
De acord cu tine, dar eu am specificat ca se pregatea la crud si de aceea se folosea temperatura ridicata.

#48
OmulLLORT

OmulLLORT

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,756
  • Înscris: 06.09.2014

View Postdraculescu, on 17 decembrie 2014 - 23:57, said:

Eu stiam ca in industrie nu mai afuma nimeni, ci se foloseste o substanta care este injectata si ii da un gust de afumatura.
si textura cum o rezolvi ?

#49
meganedoi

meganedoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,433
  • Înscris: 03.08.2006
O afumatoare mai mare cu schema de montare si bonus reteta de rumegus.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/xmEYImMJ7BM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#50
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013
O treaba gospodareasca care merita pusa in practica.

#51
katlin

katlin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,970
  • Înscris: 09.11.2008
Deci:

gaura in pamant,  foc din ciocanele si lemne de fag, apoi urluiala din porumb, floare si grau. Deasupra stiuleti din porumb musai FAO 300.

Attached Files



#52
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013
Romanul si cind nu are se orienteaza.Important este ca a iesit treaba buna.
Interesant amestecul ce cereale.Stiam de malai nu si de floare si griu.

#53
belogerer

belogerer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,560
  • Înscris: 14.03.2008
Afumatoarea mea

La baza este un gratar landmann piccolino la care am adaugat un cilindru din tabla. focul din lemn pe urma carbuni si fumul asigurat de aschii de hickory tinute in apa si invelite in staniol. temperatura reglata cu o tavita de apa deasupra carbunilor.

eu unul sunt multumit...doar capacitatea este mica dar la bloc...

Attached Files


Edited by belogerer, 26 December 2014 - 10:34.


#54
belogerer

belogerer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,560
  • Înscris: 14.03.2008
si produsul aproape finit...

Attached Files



Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate