Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Afumatoare si afumare.

- - - - -
  • Please log in to reply
137 replies to this topic

#127
marxsovignon

marxsovignon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 11.03.2016

Asa am facut, cu un burlan lung de 3 m

Attached Files


Edited by marxsovignon, 26 December 2020 - 23:51.


#128
sov

sov

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,346
  • Înscris: 26.02.2006
Stie vreun coleg, merge facuta o afumatoare din bca? Tot mai citesc ca bca-ul ar fi dăunător ca material de constructie, si ma gandesc ca la afumatoare ar conta si mai mult asta.

#129
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,581
  • Înscris: 21.02.2006
Nu ai citit bine.

#130
paznicmare

paznicmare

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,446
  • Înscris: 01.02.2010
Ceva incropit pe baza de repede

Attached Files



#131
sov

sov

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,346
  • Înscris: 26.02.2006

View Postpufarin, on 14 decembrie 2021 - 11:41, said:

Nu ai citit bine.
Nu e vorba de radioactivitate, ci de un ingredient folosit la fabricarea bca - ului  si anume o pasta de aluminiu.

#132
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

View Postsov, on 14 decembrie 2021 - 11:15, said:

Stie vreun coleg, merge facuta o afumatoare din bca? Tot mai citesc ca bca-ul ar fi dăunător ca material de constructie, si ma gandesc ca la afumatoare ar conta si mai mult asta.
câtă vreme nu are contact direct cu carnea nu văd ce ar putea dăuna BCA-ul.

Edited by DaculScoril0, 15 December 2021 - 12:35.


#133
Rav_885

Rav_885

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,805
  • Înscris: 17.09.2021

View Postscaiba, on 12 decembrie 2014 - 20:50, said:


Întreabă-ți doctorul cât timp crede că te mai poate lăsa să mănânci afumături.
Hotărăști modelul după răspunsul lui

Daca ai ajuns sa întrebi doctorul câtă slănină și rachiu poți să consumi, ești pe jumătate mort.

Edited by Rav_885, 15 December 2021 - 12:37.


#134
sov

sov

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,346
  • Înscris: 26.02.2006
Din ce as putea face o sita la afumătoare, acolo unde întra burlanul de fum în ea, pt a opri tot felul de particule care vin în butoi odată cu fumul.

#135
MarinsiGeorgiana

MarinsiGeorgiana

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 20.04.2018
Buna seara,
Am o problema cu o afumătoare cu fum rece.
Focarul este la 4m fata de afumàtoare.
Afumàtoare este destul de etansà si are o gura
de aerisire in tavan.
Am afumat continuu timp de aprox 36 ore. A fost
folosit rumegus de fag uscat, de la o fabrica de cherestea.
Problema este ca carnea este incà cruda, are o culoare inchisà de negru, si un gust amar.
De asemenea si peretii afumàtorii au pelicula de
fum / umezeala care la fel are un gust amar.
Care este motivul gustului amar?
Cum putem remedia problema? Sa scoatem
gustul amar? Cum putem finaliza de afumat carnea?
Va mulțumesc

#136
savantu

savantu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,616
  • Înscris: 26.10.2003

View PostMarinsiGeorgiana, on 22 decembrie 2022 - 22:33, said:

Buna seara,
Am o problema cu o afumătoare cu fum rece.
Focarul este la 4m fata de afumàtoare.
Afumàtoare este destul de etansà si are o gura
de aerisire in tavan.
Am afumat continuu timp de aprox 36 ore. A fost
folosit rumegus de fag uscat, de la o fabrica de cherestea.
Problema este ca carnea este incà cruda, are o culoare inchisà de negru, si un gust amar.
De asemenea si peretii afumàtorii au pelicula de
fum / umezeala care la fel are un gust amar.
Care este motivul gustului amar?
Cum putem remedia problema? Sa scoatem
gustul amar? Cum putem finaliza de afumat carnea?
Va mulțumesc

S-a format o pelicula de fum si grasime de la afumarea excesiva numita creozot care e toxica/cancerigena. Solutia e sa speli carnea cu apa si otet pt a elimina creozotul.
Nu se afuma continuu 36h. Faci 3-4 fumuri de 3-5h in 5-8 zile. Fum, zvantare/aerisire, repetare. Afumatoarea nu trebuie sa fie etansa, ci trebuie sa permita circulatia aerului, altfel faci condens si transformi procesul in pseudo-cald, nici rece ( max 20C ), dar nici cald ( 60C ) cum trebuie pt a pregati carnea. Inainte a incepe afumarea, carnea trebuie sa fie uscata, lasata cateva zile intr-o zona la curenti puternici de aer.

#137
MarinsiGeorgiana

MarinsiGeorgiana

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 20.04.2018

View Postsavantu, on 03 ianuarie 2023 - 11:31, said:


S-a format o pelicula de fum si grasime de la afumarea excesiva numita creozot care e toxica/cancerigena. Solutia e sa speli carnea cu apa si otet pt a elimina creozotul.
Nu se afuma continuu 36h. Faci 3-4 fumuri de 3-5h in 5-8 zile. Fum, zvantare/aerisire, repetare. Afumatoarea nu trebuie sa fie etansa, ci trebuie sa permita circulatia aerului, altfel faci condens si transformi procesul in pseudo-cald, nici rece ( max 20C ), dar nici cald ( 60C ) cum trebuie pt a pregati carnea. Inainte a incepe afumarea, carnea trebuie sa fie uscata, lasata cateva zile intr-o zona la curenti puternici de aer.
Multumesc de mesaj.

Asa am si facut, am spalat toata carnea in apa rece prin schimbarea apei la 1 ora + stergerea ei cu o laveta. Am repetat procesul, aprox 3 ture, pana toata negreala a disparut de pe produse (daca sterg acuma cu un servetel de bucatarie ramne curat).

Legat de afumat, asa o sa fie pe viitor cum a-ti descris.

View PostMarinsiGeorgiana, on 03 ianuarie 2023 - 13:57, said:

Multumesc de mesaj.

Asa am si facut, am spalat toata carnea in apa rece prin schimbarea apei la 1 ora + stergerea ei cu o laveta. Am repetat procesul, aprox 3 ture, pana toata negreala a disparut de pe produse (daca sterg acuma cu un servetel de bucatarie ramne curat).

Legat de afumat, asa o sa fie pe viitor cum a-ti descris.
Produsele sunt comestibile si foarte gustoase. Gustul amar a disparut in proportie de 95%.

#138
ProdanV

ProdanV

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 09.07.2018
O solutie buna, ieftina si fum Rece

Attached Files



Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate