Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Afumatoare si afumare.
Last Updated: Jul 15 2023 18:21, Started by
pufarin
, Dec 12 2014 15:50
·
6
#127
Posted 26 December 2020 - 23:50
Asa am facut, cu un burlan lung de 3 m Attached FilesEdited by marxsovignon, 26 December 2020 - 23:51. |
#128
Posted 14 December 2021 - 11:15
Stie vreun coleg, merge facuta o afumatoare din bca? Tot mai citesc ca bca-ul ar fi dăunător ca material de constructie, si ma gandesc ca la afumatoare ar conta si mai mult asta.
|
#132
Posted 15 December 2021 - 12:35
sov, on 14 decembrie 2021 - 11:15, said:
Stie vreun coleg, merge facuta o afumatoare din bca? Tot mai citesc ca bca-ul ar fi dăunător ca material de constructie, si ma gandesc ca la afumatoare ar conta si mai mult asta. Edited by DaculScoril0, 15 December 2021 - 12:35. |
#133
Posted 15 December 2021 - 12:37
scaiba, on 12 decembrie 2014 - 20:50, said: Întreabă-ți doctorul cât timp crede că te mai poate lăsa să mănânci afumături. Hotărăști modelul după răspunsul lui Daca ai ajuns sa întrebi doctorul câtă slănină și rachiu poți să consumi, ești pe jumătate mort. Edited by Rav_885, 15 December 2021 - 12:37. |
#134
Posted 30 October 2022 - 15:12
Din ce as putea face o sita la afumătoare, acolo unde întra burlanul de fum în ea, pt a opri tot felul de particule care vin în butoi odată cu fumul.
|
#135
Posted 22 December 2022 - 22:33
Buna seara,
Am o problema cu o afumătoare cu fum rece. Focarul este la 4m fata de afumàtoare. Afumàtoare este destul de etansà si are o gura de aerisire in tavan. Am afumat continuu timp de aprox 36 ore. A fost folosit rumegus de fag uscat, de la o fabrica de cherestea. Problema este ca carnea este incà cruda, are o culoare inchisà de negru, si un gust amar. De asemenea si peretii afumàtorii au pelicula de fum / umezeala care la fel are un gust amar. Care este motivul gustului amar? Cum putem remedia problema? Sa scoatem gustul amar? Cum putem finaliza de afumat carnea? Va mulțumesc |
#136
Posted 03 January 2023 - 11:31
MarinsiGeorgiana, on 22 decembrie 2022 - 22:33, said:
Buna seara, Am o problema cu o afumătoare cu fum rece. Focarul este la 4m fata de afumàtoare. Afumàtoare este destul de etansà si are o gura de aerisire in tavan. Am afumat continuu timp de aprox 36 ore. A fost folosit rumegus de fag uscat, de la o fabrica de cherestea. Problema este ca carnea este incà cruda, are o culoare inchisà de negru, si un gust amar. De asemenea si peretii afumàtorii au pelicula de fum / umezeala care la fel are un gust amar. Care este motivul gustului amar? Cum putem remedia problema? Sa scoatem gustul amar? Cum putem finaliza de afumat carnea? Va mulțumesc S-a format o pelicula de fum si grasime de la afumarea excesiva numita creozot care e toxica/cancerigena. Solutia e sa speli carnea cu apa si otet pt a elimina creozotul. Nu se afuma continuu 36h. Faci 3-4 fumuri de 3-5h in 5-8 zile. Fum, zvantare/aerisire, repetare. Afumatoarea nu trebuie sa fie etansa, ci trebuie sa permita circulatia aerului, altfel faci condens si transformi procesul in pseudo-cald, nici rece ( max 20C ), dar nici cald ( 60C ) cum trebuie pt a pregati carnea. Inainte a incepe afumarea, carnea trebuie sa fie uscata, lasata cateva zile intr-o zona la curenti puternici de aer. |
|
#137
Posted 03 January 2023 - 13:59
savantu, on 03 ianuarie 2023 - 11:31, said: S-a format o pelicula de fum si grasime de la afumarea excesiva numita creozot care e toxica/cancerigena. Solutia e sa speli carnea cu apa si otet pt a elimina creozotul. Nu se afuma continuu 36h. Faci 3-4 fumuri de 3-5h in 5-8 zile. Fum, zvantare/aerisire, repetare. Afumatoarea nu trebuie sa fie etansa, ci trebuie sa permita circulatia aerului, altfel faci condens si transformi procesul in pseudo-cald, nici rece ( max 20C ), dar nici cald ( 60C ) cum trebuie pt a pregati carnea. Inainte a incepe afumarea, carnea trebuie sa fie uscata, lasata cateva zile intr-o zona la curenti puternici de aer. Asa am si facut, am spalat toata carnea in apa rece prin schimbarea apei la 1 ora + stergerea ei cu o laveta. Am repetat procesul, aprox 3 ture, pana toata negreala a disparut de pe produse (daca sterg acuma cu un servetel de bucatarie ramne curat). Legat de afumat, asa o sa fie pe viitor cum a-ti descris. MarinsiGeorgiana, on 03 ianuarie 2023 - 13:57, said:
Multumesc de mesaj. Asa am si facut, am spalat toata carnea in apa rece prin schimbarea apei la 1 ora + stergerea ei cu o laveta. Am repetat procesul, aprox 3 ture, pana toata negreala a disparut de pe produse (daca sterg acuma cu un servetel de bucatarie ramne curat). Legat de afumat, asa o sa fie pe viitor cum a-ti descris. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users