Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Ce ati facut azi, in solar sau gradina?
Last Updated: Apr 22 2024 09:05, Started by
1orgu
, Oct 13 2013 20:00
·
13
#3367
Posted 09 September 2017 - 20:47
Comunicarea, socializarea, darea de informatii pertinente si amanuntite, este ceva normal.
Sau mai bine zis a fost pana acum vreo 12-24 luni! In acele vremuri imemoriale, ne dadeam informatii la secunda, mm, mg. ... Ne ajuta la totii si apreciam pe cel care le faceau. Lumea a evoluat si trebuie sa intuim noi ce si cum este cu acea operatie de stoarcere a tomatelor. Nu-I bai, luam un ,,slow juicer'' il bagam in priza, culegem si spalam bine tomatele si ca oameni ceva mai in varsta informam potentialii doritori, ce si cum este cu acesta. Care te bagi sa-l achizitionezi primul? De unde, cu ce pret, poate, poate, este milos biburadu si ne spune si noua. Toate multumirile noastre vor pleca spre el! |
#3368
Posted 09 September 2017 - 22:48
Eu fix pe storcatorul de fructe din poza il am, de mai bine de 10 ani. Nu trece urma de samanta prin el si umpli 2 ceaune de cate 25l in 20min. Rosiile curatate de bube si taiate pe din doua si merge mai repede decat poti baga in el.
Attached Files |
#3370
Posted 10 September 2017 - 02:46
Confirm ce zice Rid-ul. Storcătorul ala e mai al dracu' decât orice dracovenie dedicata de stors roșii. Și da, nu trece neam de samanta prin el. Numa ca eu sint zgârcit si după ce trag prima mana mai dau o data resturile. Ca în mintea mea bolnava mai e multa pulpă acolo.
Daca e roșie pana in 250g încape întreaga fără prea multe rugăminți. Restul tăiat la jumate sau la sfert. Edited by Hapygarden, 10 September 2017 - 02:47. |
#3371
Posted 10 September 2017 - 07:32
Asa...s-o luam cu inceputul...n-am avut niciodata un storcator de fructe electric,asa ca m-am gandit ca n-ar strica sa avem si noi,cu atat mai mult cu cat,de cativa ani,ne producem in gospodarie legumele si mare parte din fructe.Dar de care?de unde?cat costa?de unde sa ma informez?Si asa am ajuns la...https://forum.softpe...ator-de-fructe/.Am aflat ca,pe langa storcatoarele clasice,exista cele cu ax melcat(asa trebuia sa scriu din prima,dar cu asaltul englezismelor ...a devenit slow juicer),care cica ar scoate o zeama mai sanatoasa,etc.Dupa ce am citit topicul respectiv de la prima pagina pana la o suta si-un pic,am ales acest model:https://www.emag.ro/...b/pd/DSCDZ3BBM/.Si cam atat,sunt colegi care, probabil,folosesc de ani buni aparate din acestea si pot emite o parere avizata.Eu mi-aduc aminte ca am recomandat cuiva,aici pe forum,affirm in loc de actara,pentru combaterea musculitei albe(musculita pe care nici astazi nu pot s-o controlez cum s-ar cuveni).In ceea ce priveste pretul,179 de lei,resigilat.Mi se pare mai apropiat de realitate.
Si dupa cum am spus in primul post,pentru anul acesta am terminat cu bulionul...m-am chinuit cu un rahat din acesta:https://www.okazii.r...5563-a186665764.Nu va doresc. |
#3373
Posted 10 September 2017 - 09:21
Ieri am eliminat de la suprafata solului 3 benzi cultivate cu mure Thornfre. Vreau sa le inlocuiesc in octombrie cu mure Waldo. Diversific in acest fel soiul.
Au mai ramas 4 benzi cu Thornfre. Am eliminat si cei vreo 20m. de zmeura Heritaje. Este foarte invaziva, are fructe micute si cam fara gust. Le inlocuiesc plantand zmera Polana. Acestea sunt foarte prductive si au un gust si aroma placuta. Toata vara am cules la ele. Acum cand s-a mai racorit au inceput sa fructifice si maturizeze, mult mai intens ca asta vara. Mai am si vreo 10-12 tufe de zmeura Polka. Acestea se iau acum la intrecere cu surorile lor Polana. Capsunile odata ce au trecut zilele caniculare au pornit deasenenea sa infloresca si sa maturizeze fructe multe si dulci. In iulie si august se stafideau de la temperaturile inalte. Pomi fructiferi neculesi total. mai am vreo 2 meri si acel par care maturizeaza foarte tarziu. Rodul acestuia il voi pune in niste ladite unde vor continua coacerea. Inainte le aruncam la gramada de compost, dar la sfatul colegilor, procedez asa cum am fost sfatuit. Saptamana viitoare intru si in eliminarea tulpiniilor de tomate dupa ce culeg cele cateva fructe coapte si gogonelele care mai sunt acolo. Vinetele, ardeii grasi, kapia si gogosarii mai sunt in diferite stadii de maturizare. Telina este sanatoasa si are capatani maricele. Am cules si eliminat si perdeaua dubla de porumb care era de jur imprejurul plantelor legumicole. A protejat perfect culturile respective. Primele 6 foto sunt din 07 iulie 2017. Asa aratau atunci. Restul sunt din 09 sept. 2017. Per total sunt in grafic pentru acesta perioada.Acelasi lucru vi-l doresc si voua. Cateva foto pentru comfirmare. Attached Files |
#3374
Posted 10 September 2017 - 09:41
#3375
Posted 10 September 2017 - 09:46
in ultimii ani am testat diferite moduri de a procesa rosiile
noi avem de cativa ani un Power Juicer Jack Lalenne si l-am folosit pt a stoarce rosiile; pulpa eliminata impreuna cu semintele si coaja o dateam apoi, manual, printr-o sita de cateva ori am facut bulion doar dand rosiile printr-o masina de tocat electrica (storcandu-le putin in mana inainte pt a elimina o parte din seminte) anul asta am cumparat de la Lidl masina de tocat electrica ce are si separator de rosii, dar procesul e destul de incet in comparatie cu variantele anterioare, asa ca am gasit combinatia castigatoare: dam rosiile prima data prin power juicer (unde e suficient sa taiem rosiile in jumatate, iar noi alegem sa eliminam si partea de la cotor), apoi pulpa eliminata impreuna cu semintele si coaja o dam prin separatorul electric dar, daca nu vrei neaparat bulion fara seminte, cred e suficient sa investesti intr-o masina de tocat electrica (noi avem Zelmer, pe care o folosim sa facem si carnatii), asa o folosesti si la altceva; noi vom continua sa facem o serie de bulion cu rosiile date doar prin masina de tocat electrica, fara sa folosim separatorul |
#3376
Posted 10 September 2017 - 12:17
Am uitat sa mentionez ca am bagat la marcotat vreo 7-800 de ramuri laterale.
Este perioada optima pentru aceasta operatie. La sfarsit de iarna, inceput de primavara, vor avea radacini foarte ferme si vor fii viitoare plante roditoare. |
|
#3377
Posted 10 September 2017 - 13:29
Ia uite ce-si dau drumul... dupa ce m-am chinuit ceva ani cu...cu...cu aia!
|
#3379
Posted 10 September 2017 - 20:49
Aia nici nu prea conteaza...eu vreau sa ajung la solutia finala.
|
#3381
Posted 10 September 2017 - 20:59
corsica, on 04 septembrie 2017 - 20:50, said:
Este de fapt un hibrid, Red Knight, la anul vreau sa incerc si altceva, Yecla F1. |
|
#3382
Posted 10 September 2017 - 22:24
Nene Iorgule, am vazut niste gladiole pe la tine prin batatura...le scoti toamna?
Sau le lasi in voia soartei? |
#3383
Posted 11 September 2017 - 00:39
Cu facutul si dresul, cules mere, pere, prune...momo si tomate, am sarit peste vinete, ardei, bame, fasole, castraveti...data viitoare...dar am plantat varzoase chinezesti pentru toamna.
|
#3384
Posted 11 September 2017 - 20:28
subway_guru, on 10 septembrie 2017 - 22:24, said:
Nene Iorgule, am vazut niste gladiole pe la tine prin batatura...le scoti toamna? Sau le lasi in voia soartei? Deja le-a scos sotia impreuna cu Alexa. Ele sunt raspunzatoare in privinta florilor. Le-au pus intr-o ladita in loc uscat si adapostit. Maine sper sa fac un foto cu ladita respectiva. Azi eu am terminat de distilat tuica de mere. Nu am fortat cantitatea. Urmaresc doar calitate. Am avut de facut vreo 5 cazane. Totul a fost ok. La fel ca cea de caise si de prune. Am avut nitel discomfort dupa ora 14.00. In jur de 33-34*. Pentru septembrie este nitel prea mare temperatura. Am bagat prima sarja la ora 6,20. Aproape pe semi-ziua. A durat cam 2ore si vreo 20 de minute un cazan. Am terminat pe ziua de lumina. Festina lente. Lucru bun la 9 luni. Graba strica treaba. Odata pe an facem, in mai multe etape tuiculita. Nu va grabiti la distlare. Nu va grabiti nici la consum. M-am bagat sub cais unde era umbra. Am avut lemnele pregatite. Asa procedaz de obicei. Am iesit in canicula cu palarie pe cap, doar atunci cand am golit boasca si am incarcat cazanul. Am reusit performanta ca in 10 minute sa descarc boasca, sa curat cazanul, sa-l incarc, sa etansez marginile de imbinare, sa schimb apa din racitor, sa pun in peturi ,,marfa'' obtinuta. Poate nu credeti, dar eu tot ce fac pe aici, sunt permanent cu ochii pe ceas. Vreau sa pacalesc si sa stapanesc timpul. Pana acum cred ca este bine. dar vine si vremea cand ma va pacalii el pe mine. Dar am eu o presimtire, premonitie, predestinare, ca mai sunt minim 20 de ani pana atunci. Iorgu nu se inseala niciodata. Va doresc sa aveti acelasi tempo si dorinta de viata. Pana atunci eu sunt ,,number one''. Va doresc sa fiti si voi la fel. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users