Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...

cu autorulota prin BZ
 Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...

Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag

Uzucapiune teren intravilan
 Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

Saci moloz - unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...
 Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat
 

Casa de Vacanta si nu numai in Moieciu

- - - - -
  • Please log in to reply
240 replies to this topic

#55
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,267
  • Înscris: 17.03.2009

 fleur, on 25th July 2011, 00:32, said:

In acest moment sunt bulversat total cu privire la Electrica ATR/deviz. Atasez cele 2 pagini ale ATR-ului: sunt 10kw trifazati, plus montare stalp situat la 10-15 metri fata de cel la care se face racordarea. Am inteles de la Anaki ca atat cablurile cat si cutia E1 sunt supradimensionate pt o casa si 10kw, totusi cat ar fi pretul corect pentru situatia mea? Ce elemente ar trebui folosite si cum sa motivez eu cererea catre Electrica?
1)Discutia trebuie sa o ai cu proiectantul lor.
Sa-ti argumenteze de ce ai acel cablu aerian torsadat la acele dimensiuni,nu este justificat nici de puterea ceruta si nici de distanta intre punctul de racordare si  cladire.Acelasi lucru este valabil si pentru cel subteran.
Acea cutie este o tampenie daca este folosita numai pt tine,de aceea trebuie sa-ti monteze un BMPT,la limita de proprietate.
Obligatoriu pentru solutia aeriana,va ramane acel tip de stalp.
In concluzie ,lucrarea ta va scadea cu un ~2000 roni,la mai mult sa nu te astepti.Parerea mea.

#56
fleur

fleur

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 31.05.2007
Multumesc mult Anaki pentru toate informatiile primite.
Dacis2, cred ca este mai bine trifazat decat mono (mai cade vreo faza/poate vreodata voi avea vreun echipament care sa ceara trifazat), in plus nu stiu sa fie o diferenta foarte mare de pret intre cele 2.
Super simpatica taxa de 40% de bucurestean. Daca este asa si la prima oferta a fost inclusa aceasta taxa, la cea de-a doua oferta am primit discount: taxa a fost doar de 30% :)

Incerc sa vorbesc cu proiectantul.

Postez poate intereseaza pe cineva care sunt costurile din deviz pentru acest bransament pe categorii (asa cum le-ma alocat eu)

RON

Cabluri                 1,247 15%
Contor                    510 6%
Cutie de separatie    575 7%
Cutie E1                 2,071 25%
Impamantare 1,101 13%
Stalp                 2,682 33%

TOTAL                 8,187

#57
dacis2

dacis2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,497
  • Înscris: 03.01.2007
Acum, de cablu nu stiu ce sa zic (nu imi prea dau seama de cat de mult ai nevoie), dar:
- la contor adaosul comercial este de macar 100%, in masura in care iei oricand unul ca end-user cu 250-300 de lei
- impamantarea (daca este doar a retelei si nu a casei) este imens de scumpa; am vazut in devizul meu ceva de genul 280 ori 380 de lei
- stalpul este sigur poleit cu aur; nu stiu ce fel de stalp ai tu, dar eu pentru un SE4 platesc mi se pare intre 400 si 500 de lei, plus montajul...

#58
fleur

fleur

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 31.05.2007
Astazi, la 4 zile dupa turnarea placii s-a inceput zidirea caramizilor.
Placa are 2 fisuri, una foarte subtire (3 metri lungime) , cealalta doar subtire (2 metri lungime) - constructorul spune ca ambele sunt superficiale. Sper ca asa este.

Vom folosi caramida de 30cm de la Siceram iar constructorul spune ca foloseste mortar doar pe partea orizontala a caramizilor fara sa puna nimic pe verticala. Asta in conditiile in care pe site-ul producatorului sunt referiri la mortar si orizontal si vertical (lasandu-se 1/3 liber pe partea interioara). Vom avea expandat de 10cm pe exterior iar interiorul va fi tencuit. Constructorul spune ca acel mortar vertical nu are nici un rol de rezistenta iar intreg spatiul vertical ramas intre postiren si tencuiala va functiona ca un strat de aer izolator. Ce parere aveti?

Intre placa si caramizi hidroizolatia s-a facut cu un strat de carton bituminos peste care s-a aplicat un mortar impermeabilizat cu o solutie de la Sika (M100+Apastop).

Cand se monta armatura fundatiei, intr-un moment maxim de "inteligenta", am cerut mutarea unui stalp cu 40cm mai spre interiorul zidului ca sa fac deschiderea catre living mai mare fara sa ma gandesc ca acel stalp era baza de sustinere pentru o grinda ce traversa perpendicular livingul. Astfel, astazi, dupa o discutie cu proiectantul si structuristul mi s-a comunicat ca cea mai buna solutie este montarea unui alt stalp la locul lui original cu ancore chimice si eventual legarea acestuia de cel care a fost mutat. Ce presupune acest procedeu? Se da o gaura de 20cm in placa si se foloseste o anumita solutie speciala?

Attached Files



#59
fleur

fleur

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 31.05.2007
Am avansat cu caramida - mai sunt doar 2 pereti care inca nu au ajuns la nivelul plafonului plus partea din spate unde se va combina boltari cu beton (partea ingropata in pamant) plus caramida.
In lipsa de alte feedback-uri l-am rugat pe constructor sa puna mortar si la rosturile verticale.

Am observat urmatoarele:
- rosturile verticale nu au iesit toate umplute cu mortar astfel ca voi ruga completarea cu mortar a "gaurilor" din pereti
- agrafele nu sunt confectionate conform proiectului (nici nu iau in brate stalpul nici nu au urechi la capetele care stau in mortarul orizontal al caramizilor) - am tras de cateva spre stalp si unele ies cu usurinta.

Attached Files



#60
titro

titro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 12.04.2011
E bine ca ai pus mortar si vertical, daca nu pt altceva, macar la izolarea fonica ajuta sigur
Cu agrafele nu stiu ce sa te sfatuiesc, dar din intuitia mea nu cred ca e OK daca nu sunt prinse conform cu standardul, mai ales ca le-ai si testat si ies usor...in cazul asta nu cred ca vor mai indeplinii nici un rol

#61
fleur

fleur

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 31.05.2007
Da, asa ma gandeam si eu dar speram ca poate nu e dracul asa de negru.

As avea nevoie de niste sugestii cu privire la 2 lucruri: (am atasat un desen marcat cu rosu)

1. Trebuie sa zidesc un (mini)perete intre 2 usi de sticla, perete ce are latimea de doar 40 de cm si inaltimea de 320 cm. Am nevoie de zidirea acelei zone pentru ca in proiect balconul de deasupra ce are o "adancime" de 2.35 metri se sprijina cu o contrafisa exact pe acel perete. Eu m-am gandit la 3 variante: caramida - 25cm plus fractie, doar caramida de 38cm una peste alta sau sa montez un stalp de beton. Care vi se pare mai buna din toate punctele de vedere?

2. Sunt suficiente contrafisele din desen pentru a sustine un balcon (din lemn) cu dimensiunile 635cmx235cm? Intreb pentru ca in proiectul meu s-a strecurat o greseala si in anumite planse, aceste balcoane imi apar de lemn iar in altele din beton.

Attached Files



#62
fleur

fleur

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 31.05.2007
S-a finalizat zidaria, s-au turnat stalpii si unii buiandrugi iar acum se lucreaza la cofrarea planseului.
Stalpii par OK, zidaria in locurile unde a fost taiata caramida arata ca dupa razboi - nu as recomanda caramida Siceram folosita de mine imbinata cu tehnica de lucru folosita de constructorul meu.
Atasez poze de ieri

Attached Files


Edited by fleur, 02 September 2011 - 11:42.


#63
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,267
  • Înscris: 17.03.2009

 fleur, on 26th July 2011, 14:14, said:

Multumesc mult Anaki pentru toate informatiile primite.
Cum ai rezolvat cu bransamentul?

#64
fleur

fleur

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 31.05.2007
A ramas cam la fel din punct de vedere al cotatiei. Mi s-a spus ca o contestatie oficiala a acestui ATR ar insemna din partea mea studii de solutie, analiza a punctelor cu caderi de tensiune, mai multe lucruri care ar ajunge sa coste adunate la acelasi nivel cu solutia actuala din ATR.
Nu am din pacate timp suficient si nici nervi sa demarez o astfel de actiune: dupa cum am mai spus folosesc curentul unui vecin foarte nemultumit si speriat de faptul ca aparatele folosite la constructie sunt consumatori de putere mai mare iar instalatia casei lui veche si proasta.

Acum 2 saptamani am reusit sa transmit autorizatia de constructie pentru stalp (dupa ce am obtinut in prealabil avizele de la drumuri, romtelecom si orange) firmei ce se va ocupa de bransament si mi s-a spus ca o astfel de actiune din momentul in care ei au toate actele dureaza un pic peste o luna. Deci inca 3 saptamani de asteptat de acum incolo daca nu si mai mult.

La momentul acesta analizez planul existent de electrice pt interior ca sa introducem in placa de peste etaj canalele pentru iluminatul din tavan (nu voi folosi rigips)

#65
fleur

fleur

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 31.05.2007
Poze cu placa peste parter cofrata si cu fierl finalizat in proportie de 80%.
Maine se toarna placa.

Attached Files



#66
vimp

vimp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 03.12.2004
Bafta la turnare... si grija cu vremea, sper sa nu fie cazul. Urca pompa si betoniera pana acolo sau faci "loco" betonul?

#67
fleur

fleur

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 31.05.2007
Sa fie!
Urca in urmatoarele conditii: 1. sa fie uscat pe jos, 2. sa insiste un pic soferul (se rezolva cu o bancnota), 3. pompa trebuie musai sa fie mai mica (stationara) pentru ca cea lunga are unghiul de degajare mai mic decat rampa (a ramas suspendat cu spatele pe sosea cand a incercat sa intre)

Vremea pare OK acum, se toarna in urmatoarele 2 ore si apoi se uda incepand de maine vreo 2-3 zile.

#68
fleur

fleur

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 31.05.2007
S-a turnat abia azi (problema cu pompa care nu a mai putut ajunge ieri) dar operatiunea s-a incheiat cu succes.
Atasez poze la sfarsitul saptamanii cand ma intalnesc la fata locului cu cei care vor produce si monta mansarda si acoperisul (structura de lemn sandwich).

M-a lasat balta prima firma cu care ajunsesem pana la momentul de a semna contractul pentru partea de lemn si astfel am cautat pe altii (o firma din Suceava). Dezavantajul este ca in cel mai bun caz, 3 saptamani canta cucu pe santier (exceptand cateva lucrari minore care ar putea fi facute la parterul plin de popi)

#69
fleur

fleur

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 31.05.2007
Poze cu placa. Are o groaza de crapaturi (cred ca are o crapatura pe metru patrat), constructorul spune ca sunt superficiale si ca este normal sa apara crapaturi la o placa cu beton b16/20 (parca) chiar daca a fost udata Crapaturile au lungimea de sub 50cm si deocamdata nu-mi dau seama cat de adanci sunt.

Partea de lemn merge bine, am batut palma cu firma din Suceava, s-au apucat de detaliile tehnice pe baza proiectului, planul este ca saptamana viitoare sa intre in productie panourile iar peste inca o saptamana sa inceapa montajul.......daca este si vremea prietenoasa.

Attached Files


Edited by fleur, 21 September 2011 - 16:04.


#70
klupoloistu

klupoloistu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 713
  • Înscris: 25.05.2010
crapatura din poza 6 numai superficiala nu e :( , ia pune mana pe un ciocan si sparge un pic acolo vezi
pana unde se duce ( eu cred ca se duce pe toata latimea placii de beton ) si dupa aia apuca-l de urechi
pe constructor  :ciocan:

Edited by klupoloistu, 22 September 2011 - 08:02.


#71
vycxs2

vycxs2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,564
  • Înscris: 06.06.2006

 fleur, on 21st September 2011, 17:01, said:

constructorul spune ca sunt superficiale si ca este normal sa apara crapaturi la o placa cu beton b16/20 (parca) chiar daca a fost udata

Bullshit!
Eu nu am avut absolut nici o crapatura.

#72
fleur

fleur

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 31.05.2007
@klupoloistu
Mai investigam dupa ce scoatem cofrajul sa vedem cat de "superficiale" sunt sau nu crapaturile. Poza 6 stiu ca pare o crapatura de pe Marte - in realitate are vreo 2 mm grosime, este scurta si este cea mai groasa crapatura existenta.

@vycxs2
Merci de confirmare, ma gandeam eu.....

Lasand trecutul in urma si mergand mai departe spre electrice si termice, vreun sfat de care sa tin cont (nr de circuite, dispunerea lor, materiale folosite)? Voi folosi PEX pentru termice (plus calorifere murale standard) in timp ce pentru electrice se va folosi teava standard ("de cornete") la parter si metal la mansarda (care este doar din lemn)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate