Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Coniac - o bautura deosebita
Last Updated: Nov 10 2021 14:45, Started by
mdaniel2x
, Jan 20 2011 11:14
·
0
#217
Posted 06 June 2021 - 09:06
Kvint e o idee mai aspru decât Călărași. Eu am luat băuturi de la moldoveni de când se vindeau la standuri prin centrele comerciale, la câțiva ani le-am văzut și în Carrefour și apoi în Lidl în săptămâna moldovenească. Pentru gustul meu se potrivește Călărași (seamănă cumva cu Miorița), Kvint duce spre Brâncoveanu dar fără a se simți alcoolul ca la acesta.
Cred că la mine papilele gustative sunt distruse: Hennessy, Remy Martin, Martell și altele încercate mi s-au părut în aceeași categorie cu Jidvei... Dar eu nu sunt degustător ci doar consumator ocazional. Destule sticle au fost luate din Duty Free dar cred că sunt la fel și cele din magazinele noastre, nu am simțit diferențe, doar la țigări dar ăsta e alt subiect. |
#218
Posted 06 June 2021 - 19:52
nniki, on 06 iunie 2021 - 00:03, said: Pe repede inainte m-am uitat si eu pe cateva site-uri romanesti si moldovenesti. Acum am avazut ca sunt cel putin 4 producatori si mai multe sortimente. Ma gandesc sa incerc pe cele care si-au facut un nume pe la noi. Calarasi am mai baut, e ok. Am luat Barza alba si ma uit dupa Kvint Bardar si Bardar Divin. Aveti experiente cu aceste ultime doua sortimente? In general cand las whisky-ul pe coniac(adica de 3-4 ori/an) beau Remy Maritn Vsop sau din cele romanesti Jidvei si Brancoveanu. M-a impins curiozitatea catre cele moldovenesti. Nu exista Kvint Bardar si Bardar Divin. Exista Kvint sau Bardar ca firme. Moldovenii sunt mult peste noi la Brandy. Jidvei si Brancoveanu joaca la pitici pe langa Moldoveni. Un Bardar Silver de 5 ani la vreo 30 si ceva de lei e mult peste Jidvei sau Brancoveanu dublu la pret. |
#219
Posted 06 June 2021 - 23:40
Elenistic, on 06 iunie 2021 - 19:52, said:
Nu exista Kvint Bardar si Bardar Divin. Exista Kvint sau Bardar ca firme. Moldovenii sunt mult peste noi la Brandy. Jidvei si Brancoveanu joaca la pitici pe langa Moldoveni. Un Bardar Silver de 5 ani la vreo 30 si ceva de lei e mult peste Jidvei sau Brancoveanu dublu la pret. Pai sa-i dau drumul la treaba daca luam calitate superioara la pret mai mic. Revin cu o prima parere despre Barza Alba Speranta XO dupa ce ii dau cep. |
#220
Posted 07 June 2021 - 00:08
Bogdansv1, on 06 iunie 2021 - 09:06, said:
Hennessy, Remy Martin, Martell și altele încercate mi s-au părut în aceeași categorie cu Jidvei... Dar eu nu sunt degustător ci doar consumator ocazional. Am mai gustat Camus si Hine si mi-au placut. Martell Vsop am prins la un all-inclusive in Turcia si imi pare cam dur, mai degraba merge Hennessy Vs. Mai spre pensie cred ca o sa ma aplec semnificativ spre cognac, dupa ce ma "concentrez" pe whisky-urile pe care le am in vedere. Plus o pipa ca alternativa la actualul tutun rulat. |
#221
Posted 07 June 2021 - 08:12
Am luat un Calarasi Aurum XO de la Lidl, 50 de lei aseara. Vedem in curand ce poate.
|
#222
Posted 07 June 2021 - 10:53
Din punctul meu de vedere Calarasi e sub Kvint, Kvint sub Bardar si Barza Alba.
|
#223
Posted 13 June 2021 - 08:38
Am luat pana la urma de la Finestore un Janneau XO Grand Armagnac 0.7L (236 lei) si un Wild Turkey Kentucky Spirit Single Barrel 1L (163 lei). Ce sa zic, super bune....fiind incepator, inca le descopar, dar sunt foarte multumit de ele.
Whisky-ul merge mai bine cu putina apa, asa gol e prea tare (50.5%). Cu aprox 10% apa, devine bestial. Are miros foarte puternic de bourbon... ceva gen vanilie, lemn, cacao etc. Miroase paharul foarte frumos si dupa o ora, daca nu il spal. Armagnacul are miros mai subtil, dar parca mai complex, mai multe note (atata cat imi pot da eu seama). Parca si el merge bine cu putina apa, pentru ca eu nu prea sunt invatat cu tarie. Nici nu e nevoie sa ma prea invat, avand in vedere cate vieti si familii distruge alcoolul. Parca sunt mai incantat de whisky, dar si Armagnacul imi place foarte bine. Sunt curios, la aceeiasi bani (200-250 lei), cum se compara un Cognac gen Martell VSOP, Remy Martin VSOP, Davidoff VSOP, Henessy VS, Camus VSOP, cu un Armagnac XO (Janneau sau altul). Stiti careva? Edited by vladut50, 13 June 2021 - 08:39. |
#224
Posted 14 June 2021 - 01:28
vladut50, on 13 iunie 2021 - 08:38, said:
Armagnacul are miros mai subtil, dar parca mai complex, mai multe note (atata cat imi pot da eu seama). Parca si el merge bine cu putina apa, pentru ca eu nu prea sunt invatat cu tarie. Nici nu e nevoie sa ma prea invat, avand in vedere cate vieti si familii distruge alcoolul. Ti-as recomanda sa le bei in pahare clasice de coniac sau pahare lalea. Pentru eliberarea aromei de armagnac, tine paharul mai mult in mana ca sa transferi caldura necesara. |
#225
Posted 14 June 2021 - 11:01
vladut50, on 13 iunie 2021 - 08:38, said: Whisky-ul merge mai bine cu putina apa, asa gol e prea tare (50.5%). Cu aprox 10% apa, devine bestial. Are miros foarte puternic de bourbon... ceva gen vanilie, lemn, cacao etc. Miroase paharul foarte frumos si dupa o ora, daca nu il spal. Sunt curios, la aceeiasi bani (200-250 lei), cum se compara un Cognac gen Martell VSOP, Remy Martin VSOP, Davidoff VSOP, Henessy VS, Camus VSOP, cu un Armagnac XO (Janneau sau altul). Stiti careva? Daca ai la indemana sifon, incearca in loc de apa - un fâs de sifon. S-ar putea experienta asta sa fie revelatoare. Dealtfel combinatia 'whiskey /scotch and soda' cred ca iti suna cunoascut de prin filmele americane. In legatura cu intrebarea finala, un raspuns vei avea numai dupa ce le probezi tu pe toate. Aprecierea unei bauturi este atat de subiectiva. |
#226
Posted 16 June 2021 - 22:44
nniki, on 14 iunie 2021 - 01:28, said: Daca la whisky in functie de tarie/gust se poate recomanda jumatate de lingurita de apa la un pahar de 30-50 ml, as spune ca regula nu e valabila pt coniac sau armagnac. Ti-as recomanda sa le bei in pahare clasice de coniac sau pahare lalea. Pentru eliberarea aromei de armagnac, tine paharul mai mult in mana ca sa transferi caldura necesara. Batranelul, on 14 iunie 2021 - 11:01, said: In legatura cu intrebarea finala, un raspuns vei avea numai dupa ce le probezi tu pe toate. Aprecierea unei bauturi este atat de subiectiva. O sa incerc cândva si un Cognac sa vad diferența. |
|
#227
Posted 07 July 2021 - 08:27
Dupa ce am consumat cam un sfert de sticla de Janneau XO Grand Armagnac (in decurs de 2 saptamani), am fost la o nunta unde se servea Jidvei. In trecut, Jidvei mi se parea o super bautura, dar acum, prin comparatie cu Armagnac, Jidvei mi s-a parut extrem de simpla ca si combinatie de arome, o bautura foarte banala.
|
#229
Posted 21 July 2021 - 17:52
#231
Posted 17 September 2021 - 21:08
Incercat un Calarasi Aurum luat de la Lidl in saptamana moldoveneasca.
Prima impresie...foarte placut. Parca bei un borbon intens aromat, cu tente masive de vanilie di lemn. Am mai baut 2-3 pahare in zile diferite...apoi am desfacut si o sticla de Courvoisier VSOP pe care o aveam, doar asa pentru a vedea diferente. Bai nenicule...nu stiu ce sa zic. Ori cel frantuzesc este la grupa de copii ori cel moldovenesc este un pic pe steroizi. Asadar...cei care ati baut Calarasi Aurum XO, credeti ca este posibil ca un brandy (ok, divin moldovenesc) de 7 ani sa aibe notele astea ataaat de intense? Sau este un pic umblat la el si este ceva adaugat ulterior pe acolo? |
|
#232
Posted 18 September 2021 - 08:55
Courvoisier nu e mare lucru...Nu ma surprinde ce zici.
|
#233
Posted 18 September 2021 - 09:50
the_lion, on 17 septembrie 2021 - 21:08, said:
Incercat un Calarasi Aurum luat de la Lidl in saptamana moldoveneasca. Prima impresie...foarte placut. Parca bei un borbon intens aromat, cu tente masive de vanilie di lemn. Am mai baut 2-3 pahare in zile diferite...apoi am desfacut si o sticla de Courvoisier VSOP pe care o aveam, doar asa pentru a vedea diferente. Bai nenicule...nu stiu ce sa zic. Ori cel frantuzesc este la grupa de copii ori cel moldovenesc este un pic pe steroizi. Asadar...cei care ati baut Calarasi Aurum XO, credeti ca este posibil ca un brandy (ok, divin moldovenesc) de 7 ani sa aibe notele astea ataaat de intense? Sau este un pic umblat la el si este ceva adaugat ulterior pe acolo? |
#234
Posted 19 September 2021 - 00:03
AlexD2, on 18 septembrie 2021 - 09:50, said:
Singurul gust pe care un coniac la 7 ani il poate trage din lemn este cel de lemn, de tanin. Partea cu vanilia este de la steroizi. Trebuie zeci de ani (ma imulte zeci de ani) pt a se obtine aroma de vanilie din lemnul butoiului si la astfel de bauturi nu ajungem noi sau in orice caz nu din Lidl. Insa nu as pune in balanta un coniac cu un brandy, mai ales ca discutam de un brandy moldovenesc, nu de Armagnac, Calvados sau vreun brandy american recunoscut. Zvonurile sunt ca brandy-urile produse in Moldova au risc maricel de contrafacere. Revenind, coniacul are un proces bine definit, de la terroir si tipul de struguri recoltati pana la dubla distilare si imbatranire. Chiar exista control strict in procesul de fabricare a cognacului. La brandy lucrurile sunt mult mai lejere. Asta nu inseamna ca un fabricant istet nu ne poate "ameti" papila cu diverse arome, majoritatea adaugate la faza de indulcire a brandy-ului. Courvoisier Vsop nu poate avea termen de comparatie cu Calarasi. E parerea mea, insa gusturile nu se discuta. Edited by nniki, 19 September 2021 - 00:06. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users