Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS
 Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 

Coniac - o bautura deosebita

- - - - -
  • Please log in to reply
236 replies to this topic

#1
mdaniel2x

mdaniel2x

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 27.02.2006
Salut,

Deschid acest topic cu speranta ca nu sunt singurul care aprecieaza un coniac fin, savurat in compania unui trabuc sau unei cafele.

Deci sa incepem:

Umila mea experienta se rezuma la :


Remy Martin VSOP
pret: 190 RON
Este un coniac deosbit de savuros cu arome diverse de fructe, miere, vanilie, lemn...
Culoare: rosu inchis, brun

Senzatia pe care o lasa este una foarte placuta, nu este intepatoare.
Te face sa bei pana la ultima picatura.

Hennessy VS
-un coniac bun insa mai putin aromat si un pic intepator. De preferat sa fie consumat inainte de masa.
-culoare auriu
-prima senzatie este de o bautura un pic tare apoi incep sa "curga" aromele: lemn, vanilie


As dori sa stiu daca a consumat cineva Miorita XO, pareri?

Deasemenea orice parere, review personal despre cognac este foarte apreciata!

#2
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Taur de Balaur

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,173
  • Înscris: 28.06.2005

View Postmdaniel2x, on 20th January 2011, 11:14, said:

De preferat sa fie consumat inainte de masa.

Eu știam că tăriile se beau după ce-ai mâncat.

#3
mdaniel2x

mdaniel2x

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 27.02.2006

View Postsfantu.dracu, on 20th January 2011, 11:32, said:

Eu știam că tăriile se beau după ce-ai mâncat.


Am zis de preferat nu obligatoriu :-) Eu unul prefer sa consum o bautura tare inainte de masa, asta nu inseamna o sticla, evident, 50, 100 ml max.

Daca vrei totusi  sa consumi cantitati de tarie , da, e cel mai bine sa ai stomacul plin...

#4
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,474
  • Înscris: 04.05.2006
Depinde de tarii....

Cognacul intra in categoria "digestive" si se bea in general dupa masa, nu inainte.
"Apetiser-ele" se beau inainte...si in categoria asta, intra multe, de amintit cele mai cunoscute: Tuica, Votca, Palinca, Whisky.....



Ontopic:
Cel mai bun baut pana acum : Polignac VSOP.  E vreo 330 lei.
Din cele romanesti, Miorita mi s-a parut prea dulce, Zaraza prea aromat, Brancoveanu XO mi s-a parut cel mai OK, dar totusi prea aspru.

Polignac-ul ala mi s-a parut ideal.  Probabil asa va ramane....pana cand imi voi pune in practica experienta pe care vreau s-o am cu unul scump....3000-4000 lei. Sunt curios ce poate avea ala in plus. Si sunt convins ca are.

#5
mdaniel2x

mdaniel2x

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 27.02.2006
Acel Hennessy VS, despre care am zis ca este tare aduce o idee spre wisky, de accea am zis ca este de preferat inainte de masa...

@richelieu  - ceva detalii despre VSOP-ul  Polignac ? arome, tarie, culoare? cu ce l-ai asociat?

#6
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
cred ca dupa lesia in care au stat la muiat izmene folosite de soldati pe front, coniacul e cea mai scirboasa bautura

#7
mdaniel2x

mdaniel2x

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 27.02.2006

View PostMosotti, on 20th January 2011, 12:01, said:

cred ca dupa lesia in care au stat la muiat izmene folosite de soldati pe front, coniacul e cea mai scirboasa bautura


@Mosotti - ai sa fii surprins insa, ca si tine, aveam si eu o parere nu prea buna despre coniac (cognac) , dar daca vei incerca unul care trece de 100 RON sau chiar 200 RON o sa vezi altfel lucrurile.

btw ce ai incercat de esti asa de pornit fata de aceasta licoare?

#8
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,965
  • Înscris: 25.04.2007
ahaha
si eu care credeam ca-s singurul cognac freack de pe ici  :thumbup:

prima data, cred ca se impun cateva consideratiuni teoretice, cum ar fi:
- cognacul se bea neaparat din pahar de cognac, cu geometria lui specifica

[ http://www.3dnucleus.com/images/T/Cognac_Glass_1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

- NICIODATA nu se bea cu gheata, se bea la temperatura ambianta - spre temperatura corpului
- NU SE DILUEAZA sau amesteca cu bauturi gen cola etc
- se acompaniaza doar de bauturi calde - in principiu cafea, in caz ca nu se poate cafea merge chiar capuccino
- in general se bea pe stomacul plin, nu se acompaniaza de mancare
- merge si cu trabuc, insa m-am lasat de fumat de vreun an!

Astea de mai sus sunt consideratiile  bautului de cognoac old school, daca purcedeti pe siteurile de specialitate veti vedea ca sunt 'incurajate' diverse combinatii. Personal agreez modalitatea traditionala.

Acu, din diversele cognace sau brandy-uri baute de mine, merita mentionate doar trei. Acu, considerentele de gust si arome si buchete sunt extrem de subiective (tineti cont ca spre exemplu degustatorii nu fumeaza - io fusei fumator asadar simtul olfactiv si chiar gustul e clar ca mi-au fost si sunt inca alterate dupa 13 ani de fumat)

- Hennessy - un cognac bun, destul de tare, cu arome discrete
- Curvoisier - un cognac bun si tare, personal mi s-a parut cel mai 'sec' dintre cognace
- Menard - asta e un cognac fain, destul de tare, insa aromat (mie mi s-a parut un iz de migdale) - merge bine de beut cu vreo madam! :naughty:

Toate astea trei de care va zic le-am procurat/le-am primit de-a lungul timpului din afara tarii.

Mai sunt si altele insa pe masura ce imi voi aminti de ele voi posta pe ici.

De asemeni, o sa rog pe cei care nu agreeaza aceasta bautura sa nu polueze acest topic. Gusturile nu se discuta si rog sa nu faca flame pe ici degeaba.

#9
d-ardeleanu

d-ardeleanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,576
  • Înscris: 12.02.2008

View PostBatranelul, on 20th January 2011, 12:14, said:

ahaha
si eu care credeam ca-s singurul cognac freack de pe ici  :thumbup:

prima data, cred ca se impun cateva consideratiuni teoretice, cum ar fi:
- cognacul se bea neaparat din pahar de cognac, cu geometria lui specifica

[ http://www.3dnucleus.com/images/T/Cognac_Glass_1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

- NICIODATA nu se bea cu gheata, se bea la temperatura ambianta - spre temperatura corpului
- NU SE DILUEAZA sau amesteca cu bauturi gen cola etc
- se acompaniaza doar de bauturi calde - in principiu cafea, in caz ca nu se poate cafea merge chiar capuccino
- in general se bea pe stomacul plin, nu se acompaniaza de mancare
- merge si cu trabuc, insa m-am lasat de fumat de vreun an!

Astea de mai sus sunt consideratiile  bautului de cognoac old school, daca purcedeti pe siteurile de specialitate veti vedea ca sunt 'incurajate' diverse combinatii. Personal agreez modalitatea traditionala.

Acu, din diversele cognace sau brandy-uri baute de mine, merita mentionate doar trei. Acu, considerentele de gust si arome si buchete sunt extrem de subiective (tineti cont ca spre exemplu degustatorii nu fumeaza - io fusei fumator asadar simtul olfactiv si chiar gustul e clar ca mi-au fost si sunt inca alterate dupa 13 ani de fumat)

- Hennessy - un cognac bun, destul de tare, cu arome discrete
- Curvoisier - un cognac bun si tare, personal mi s-a parut cel mai 'sec' dintre cognace
- Menard - asta e un cognac fain, destul de tare, insa aromat (mie mi s-a parut un iz de migdale) - merge bine de beut cu vreo madam! :naughty:

Toate astea trei de care va zic le-am procurat/le-am primit de-a lungul timpului din afara tarii.

Mai sunt si altele insa pe masura ce imi voi aminti de ele voi posta pe ici.

De asemeni, o sa rog pe cei care nu agreeaza aceasta bautura sa nu polueze acest topic. Gusturile nu se discuta si rog sa nu faca flame pe ici degeaba.
Am baut Martell si era foarte bun, iar din cele romanesti sa amintim Jidvei, Zaraza...Segarcea; cred ca la noi se cheama vinars sau au alte denumiri...

Edited by d-ardeleanu, 20 January 2011 - 12:36.


#10
mdaniel2x

mdaniel2x

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 27.02.2006
@Batranelul - bine punctat

-sa stii ce de ex. Remy Martin vine cu niste idei de genul: coniac cu gheata, coniac in freezer de -18 grade, se pare ca intensifica aromele.
-am presupus ca toata lumea stie ca se bea coniacul din pahar "de coniac" : balon, balon modern,  lalea....

, restul numai de bine.

Attached Files



#11
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,756
  • Înscris: 23.05.2013
Si mie-mi place insa nu am baut atat de multe tipuri incat sa stiu si care e mai bun.
Oricum, cele amintite in primele posturi, fratuzesti, ok, dar restul nu sunt cognac ci sunt vinars/brandy. Cam acelasi lucru, da. Denumirile trebuie folosite corect totusi.
Iar la noi prea putina lume il bea cum spuneti, din pacate. Bine, multi beau ca sa fie baut, nu pentru a fi savurat.
Mie mi-a placut si Metaxa 7 stele, e ultimul care l-am baut.

Edited by d4m4g3, 20 January 2011 - 12:36.


#12
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View Postmdaniel2x, on 20th January 2011, 12:11, said:

@Mosotti - ai sa fii surprins insa, ca si tine, aveam si eu o parere nu prea buna despre coniac (cognac) , dar daca vei incerca unul care trece de 100 RON sau chiar 200 RON o sa vezi altfel lucrurile.

btw ce ai incercat de esti asa de pornit fata de aceasta licoare?
nu-s pornit deloc, doar ca mi se pare extrem de scirbos. adica daca beau 2 guri imi vine sa... nu stiu cit costau coniacurile pe care am incercat sa le beau, da printre ele a fost si metaxa lu peste

#13
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,965
  • Înscris: 25.04.2007
Pentru anul asta am rabdare si speranta ca o sa ma desfat cu niste coniacuri din r. moldova. Sper in niste revelatii in ceea ce priveste 'jinarsu' moldovenesc'  :naughty:

#14
Chisinauianu

Chisinauianu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 280
  • Înscris: 03.08.2010

View PostBatranelul, on 21st January 2011, 11:23, said:

Pentru anul asta am rabdare si speranta ca o sa ma desfat cu niste coniacuri din r. moldova. Sper in niste revelatii in ceea ce priveste 'jinarsu' moldovenesc'  :naughty:
La noi cognacul se numeste "divin".   :yes:

Edited by Chisinauianu, 22 January 2011 - 13:26.


#15
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007
Remy Martin XO ii tata lor. Pe langa cele insirate pana acum am mai baut coniac de la micii producatori din zona Cognac, de genu' sticla ciudata si eticheta naspa. Foarte bun.

#16
mdaniel2x

mdaniel2x

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 27.02.2006

View PostChisinauianu, on 22nd January 2011, 13:24, said:

La noi cognacul se numeste "divin".   :yes:

Si ce ne recomanzi?

#17
Chisinauianu

Chisinauianu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 280
  • Înscris: 03.08.2010

View Postmdaniel2x, on 26th January 2011, 14:14, said:

Si ce ne recomanzi?
Din pacate foarte rar beau asa ceva.
Insa stiu ca un divin bun trebuie sa aiba cat mai multe stele si o varsta cat mai mare . Desigur si pretul e pe masura. Cu cat e mai scump, cu atat e mai bun.

#18
ThugMuzik

ThugMuzik

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 06.10.2010
Incercati si coniacul Milcov, un deliciu. :lol:

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate