Coniac - o bautura deosebita
Last Updated: Nov 10 2021 14:45, Started by
mdaniel2x
, Jan 20 2011 11:14
·
0
#19
Posted 27 January 2011 - 15:37
#20
Posted 27 January 2011 - 16:12
Pour les connaisseurs:
Ce inseamna VSOP , XO si alte chinezarii( ori mai degraba englezisme, frantuzisme sau ce or fi ) din denumirea unor feluri de cogniac? |
#21
Posted 27 January 2011 - 16:14
Ar mai fi de spus ca cognacul ca si sampania pot fi numite doar bauturile care vin din regiunea Cognac/Champagne si care in plus au fost produse respectand niste proceduri respectate cu strictete.
Orice altceva este produs prin metoda 'cognac' si nu garanteaza nici un fel de asemanare cu ce vine de mai sus... Pana acum mi-au placut urmatoarele: Courvoisier, Hennessy, Martell, Renault, Otard. Nu ma omor dupa remy martin si in general imi plac variantele VS, rarori beau un VSOP si nu ma omor de loc dupa X.O. L.E. in mare: VS insemana vechi de minim 2 ani VSOP isneamna vechi de minim 4 ani X.O. vechi de minim 6-7 ani Edited by cucur, 27 January 2011 - 16:16. |
#22
Posted 27 January 2011 - 16:19
crstn, on 27th January 2011, 16:12, said: Pour les connaisseurs: Ce inseamna VSOP , XO si alte chinezarii( ori mai degraba englezisme, frantuzisme sau ce or fi ) din denumirea unor feluri de cogniac? VSOP-Very Special(Superior) Old Pale-invechit minim 4 ani in butoaie de lemn XO-ExtraOld-invechit minim 6 ani in butoaie de lemn |
#23
Posted 27 January 2011 - 16:19
crstn, on 27th January 2011, 16:12, said: Pour les connaisseurs: Ce inseamna VSOP , XO si alte chinezarii( ori mai degraba englezisme, frantuzisme sau ce or fi ) din denumirea unor feluri de cogniac? Ce inseamna practic, ti-a spus bine @cucur. De la ce vin abrevierile...: VS = Very Special VSOP: Very Special Old Pale XO = eXtra Old. Edited by richelieu, 27 January 2011 - 16:20. |
#25
Posted 27 January 2011 - 16:38
Experienta mea,pana acum:Curvoisier,Hennessy,Martell,Remy Martin-toate,versiuni VS;Metaxa 5* si 7*-singurele cu care nu prea m-am impacat-mi s-au parut prea aromate;romanesti-Brancoveanu,Zaraza 3*,5* si 7*-cel de 3* nu mi-a placut,are o aroma ciudata,Jidvei-cel mai bun din cele romanesti.
Am mai baut si armagnac,care una peste alta,tot un cognac e(din ce stiu eu,difera doar procedeul de distilare). |
#26
Posted 28 January 2011 - 13:37
am baut un cognac bun in republica moldova la calarasi, superb
|
#27
Posted 28 January 2011 - 16:24
#28
Posted 29 January 2011 - 18:44
Vin si eu cu o informatie. :rolleyes:
Rémy Martin este deosebit pentru ca este singurul cognac distilat din sampanie. ;) Restul sunt distilate din vin asa cum stim. Edited by mihai!, 29 January 2011 - 18:44. |
|
#30
Posted 29 January 2011 - 20:50
Mosotti, on 20th January 2011, 12:56, said: nu-s pornit deloc, doar ca mi se pare extrem de scirbos. adica daca beau 2 guri imi vine sa... nu stiu cit costau coniacurile pe care am incercat sa le beau, da printre ele a fost si metaxa lu peste Si eu am avut aceasi stare de voma dupa ce am baut 50ml de curvoazier (asa se scrie?) Coniacul este adevarat ca este o bautura deosebita...dar la altii nu la noi, in Romania. Apreciez o tuica fiarta cu piper si zahar in ibric cu capac dar si o palinca de 60 grade pe care poti sa o bei fara lamaie. Coniacul nu este o bautura deosebita...este doar o alta bautura deosebita de tuica. |
#31
Posted 29 January 2011 - 21:04
mihai!, on 29th January 2011, 18:44, said: Rémy Martin este deosebit pentru ca este singurul cognac distilat din sampanie. ;) Restul sunt distilate din vin asa cum stim. Se produce din struguri recoltati in regiunea Champagne(Grand Champagne si Petit Champagne),dar asta e altceva. gabicen, on 29th January 2011, 20:50, said: Coniacul este adevarat ca este o bautura deosebita...dar la altii nu la noi, in Romania. gabicen, on 29th January 2011, 20:50, said: Apreciez o tuica fiarta cu piper si zahar in ibric cu capac dar si o palinca de 60 grade pe care poti sa o bei fara lamaie. Edited by zuv, 29 January 2011 - 21:04. |
#32
Posted 30 January 2011 - 01:09
#33
Posted 30 January 2011 - 09:38
Datorită climatului mai pretențios, nu mai beau tărie decât extrem de rar.
seraph.jpg 29.22K 244 downloads Am luat sticlă de 375ml, că mă știam băutor mare...Mai am incă jumate de sticla din chestia asta, luată de muuuultă vreme. Mi se pare fin, poate prea fin pentru papilele mele insuficient antrenate. Gen stricat orzul pe gâște... Edited by buntzi, 30 January 2011 - 09:40. |
|
#34
Posted 30 January 2011 - 09:50
Nu va cearta arabitoii daca va prind cu gura pe alcool? :P
|
#35
Posted 31 January 2011 - 10:13
#36
Posted 31 January 2011 - 10:19
Am incercat in weekend, DIVIN Calarasi de 5 ani, hmmm cam spirtos, nu m-a incantat.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users