Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Coniac - o bautura deosebita

- - - - -
  • Please log in to reply
236 replies to this topic

#19
mdaniel2x

mdaniel2x

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 27.02.2006

View PostThugMuzik, on 26th January 2011, 17:22, said:

Incercati si coniacul Milcov, un deliciu. :lol:

De care? O poza ai?

#20
crstn

crstn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 470
  • Înscris: 05.06.2005
Pour les connaisseurs:

Ce inseamna VSOP , XO si alte chinezarii( ori mai degraba englezisme, frantuzisme sau ce or fi ) din denumirea unor feluri de cogniac?

#21
cucur

cucur

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,480
  • Înscris: 15.07.2008
Ar mai fi de spus ca cognacul ca si sampania pot fi numite doar bauturile care vin din regiunea Cognac/Champagne si care in plus au fost produse respectand niste proceduri respectate cu strictete.

Orice altceva este produs prin metoda 'cognac' si nu garanteaza nici un fel de asemanare cu ce vine de mai sus...
Pana acum mi-au placut urmatoarele:

Courvoisier, Hennessy, Martell, Renault, Otard. Nu ma omor dupa remy martin si in general imi plac variantele VS, rarori beau un VSOP si nu ma omor de loc dupa X.O.

L.E. in mare:
VS insemana vechi de minim 2 ani
VSOP isneamna vechi de minim 4 ani
X.O. vechi de minim 6-7 ani

Edited by cucur, 27 January 2011 - 16:16.


#22
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008

View Postcrstn, on 27th January 2011, 16:12, said:

Pour les connaisseurs:

Ce inseamna VSOP , XO si alte chinezarii( ori mai degraba englezisme, frantuzisme sau ce or fi ) din denumirea unor feluri de cogniac?

VSOP-Very Special(Superior) Old Pale-invechit minim 4 ani in butoaie de lemn
XO-ExtraOld-invechit minim 6 ani in butoaie de lemn

#23
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,447
  • Înscris: 04.05.2006

View Postcrstn, on 27th January 2011, 16:12, said:

Pour les connaisseurs:

Ce inseamna VSOP , XO si alte chinezarii( ori mai degraba englezisme, frantuzisme sau ce or fi ) din denumirea unor feluri de cogniac?

Ce inseamna practic, ti-a spus bine @cucur. De la ce vin abrevierile...:

VS = Very Special
VSOP: Very Special Old Pale
XO = eXtra Old.

Edited by richelieu, 27 January 2011 - 16:20.


#24
crstn

crstn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 470
  • Înscris: 05.06.2005
@ richelieu, cucur & zuv

Multumesc pentru iluminare!

#25
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008
Experienta mea,pana acum:Curvoisier,Hennessy,Martell,Remy Martin-toate,versiuni VS;Metaxa 5* si 7*-singurele cu care nu prea m-am impacat-mi s-au parut prea aromate;romanesti-Brancoveanu,Zaraza 3*,5* si 7*-cel de 3* nu mi-a placut,are o aroma ciudata,Jidvei-cel mai bun din cele romanesti.
Am mai baut si armagnac,care una peste alta,tot un cognac e(din ce stiu eu,difera doar procedeul de distilare).

#26
zzangaboy

zzangaboy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,579
  • Înscris: 14.02.2005
am baut un cognac bun in republica moldova la calarasi, superb

#27
mdaniel2x

mdaniel2x

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 27.02.2006

View Postzzangaboy, on 28th January 2011, 13:37, said:

am baut un cognac bun in republica moldova la calarasi, superb
Si se numea..... calarasi sau cum?

#28
mihai!

mihai!

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,800
  • Înscris: 15.04.2006
Vin si eu cu o informatie. :rolleyes:
Rémy Martin este deosebit pentru ca este singurul cognac distilat din sampanie.  ;)
Restul sunt distilate din vin asa cum stim. 

Edited by mihai!, 29 January 2011 - 18:44.


#29
cucur

cucur

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,480
  • Înscris: 15.07.2008
cred ca glumesti?

#30
gabicen

gabicen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,866
  • Înscris: 27.06.2006

View PostMosotti, on 20th January 2011, 12:56, said:

nu-s pornit deloc, doar ca mi se pare extrem de scirbos. adica daca beau 2 guri imi vine sa... nu stiu cit costau coniacurile pe care am incercat sa le beau, da printre ele a fost si metaxa lu peste

Si eu am avut aceasi stare de voma dupa ce am baut 50ml de curvoazier (asa se scrie?)

Coniacul este adevarat ca este o bautura deosebita...dar la altii nu la noi, in Romania.

Apreciez o tuica fiarta cu piper si zahar in ibric cu capac dar si o palinca de 60 grade pe care poti sa o bei fara lamaie.

Coniacul nu este o bautura deosebita...este doar o alta bautura deosebita de tuica.

#31
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008

View Postmihai!, on 29th January 2011, 18:44, said:

Rémy Martin este deosebit pentru ca este singurul cognac distilat din sampanie.  ;)
Restul sunt distilate din vin asa cum stim. 
Gresit.
Se produce din struguri recoltati in regiunea Champagne(Grand Champagne si Petit Champagne),dar asta e altceva.

View Postgabicen, on 29th January 2011, 20:50, said:

Coniacul este adevarat ca este o bautura deosebita...dar la altii nu la noi, in Romania.
Coniacul e o bautura deosebita oriunde in lumea asta.Ca difera gusturile,asta e altceva.

View Postgabicen, on 29th January 2011, 20:50, said:

Apreciez o tuica fiarta cu piper si zahar in ibric cu capac dar si o palinca de 60 grade pe care poti sa o bei fara lamaie.
Asta apreciez si eu,dar nu vad de ce asta ar scadea calitatile unui coniac bun.Una-i una si alta-i alta...

Edited by zuv, 29 January 2011 - 21:04.


#32
mihai!

mihai!

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,800
  • Înscris: 15.04.2006

View Postzuv, on 29th January 2011, 21:04, said:

Gresit.
Se produce din struguri recoltati in regiunea Champagne(Grand Champagne si Petit Champagne),dar asta e altceva.

 N-am gasit nici un emoticon care sa il meriti. Lasa asa. 

#33
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Datorită climatului mai pretențios, nu mai beau tărie decât extrem de rar.
Attached File  seraph.jpg   29.22K   244 downloads
Am luat sticlă de 375ml, că mă știam băutor mare...Mai am incă jumate de sticla din chestia asta, luată de muuuultă vreme. Mi se pare fin, poate prea fin pentru papilele mele insuficient antrenate. Gen stricat orzul pe gâște...

Edited by buntzi, 30 January 2011 - 09:40.


#34
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
Nu va cearta arabitoii daca va prind cu gura pe alcool? :P

#35
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,447
  • Înscris: 04.05.2006

View Postzuv, on 29th January 2011, 21:04, said:

Asta apreciez si eu,dar nu vad de ce asta ar scadea calitatile unui coniac bun.Una-i una si alta-i alta...

Corect!. Fiecare bautura e buna, dar (lasand la o parte gusturile fiecaruia) trebuie sa stii cand, cat si mai ales CE sa alegi din fiecare sortiment. :)

#36
mdaniel2x

mdaniel2x

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 27.02.2006
Am incercat in weekend, DIVIN Calarasi de 5 ani, hmmm cam spirtos, nu m-a incantat.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate