Absinth
Last Updated: Sep 30 2017 11:20, Started by
Grave Land
, Aug 15 2005 21:00
·
0
#181
Posted 06 September 2014 - 15:00
De doi ani de zile nu mai bea nimeni absint?
Am luat pe la inceputul anului o sticla din asta din kaufland: [ http://despreambalaje.files.wordpress.com/2012/04/absinthe_naturelle.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Citind topicul asta si afland cum se bea de fapt absintul mi-am amintit de niste persoane care au mers in China pe o plantatie de ceai. Toti de acolo beau, evident, ceai, insa in ciuda diferitelor tehnici de prepararea a ceaiului (cantitate/temperatura/durata) ei luau cu pumnul, aruncau in ceainic si turnau apa calda pe el, ignorand toata arta ceaiului la care se raporteaza snobii europeni. Eu am baut absintul in shoturi si a fost foarte bun. Nu imi plac tariile de nici un fel, dar absintul asta a fost foarte placut, in ciuda gradelor multe pe care le are. L-am servit si pe tata, care e amator de palinca, si i-a placut si lui Totusi, absintul asta din poza nu stiu cat de original e, tin minte ca pe eticheta erau trecute arome si coloranti. As incerca ceva curat dar nu prea stiu de unde sa-l iau, deoarece magazinele online arata doar eticheta frontala de pe sticla. |
#182
Posted 05 April 2015 - 15:49
Si mie imi place Absintul. Mi-a adus si mie sotia cand a fost in Cehia (am 2 sticle la activ).
Il beau ca atare, in paharele de shot insa in cantitate mica pentru a simti aroma. Nu cred ca e ok sa il bei shot. Pierzi toata distractia. Parca mi-as mai lua o sticla dar nu stiu de unde din RO (sa fie la fel de bun). Ea a dat cam 15 EUR pe o sticla de 60-70 grade (mi-a luat 2 tipuri). Nu m-am imbatat din asa ceva...l-am baut doar in cantitati mici, pentur savoare. Am incercat si flambat (in fine, cu zahar, dupa reteta) insa nu mi-a placut. |
#183
Posted 29 June 2015 - 18:08
Se pare ca sunt singurul amator serios al absinth-ului. Intre timp, am mai primit o sticla...E uau. Este adus din Franta si nu pot sa spun decat ca este BESTIAL.
Contine 35 mg thujon. Attached Files |
#184
Posted 29 June 2015 - 19:29
Nu eşti singurul, dar adevăru-i că n-am mai băut de foarte mult timp.
Mă gândesc să-mi comand o sticlă |
#185
Posted 04 July 2015 - 13:32
Da, dar trebuie sa fii atent de une il iei pentur ca se poate sa iei vreo porcarie....
|
#186
Posted 04 July 2015 - 15:53
Ştiu, de-aia m-am ferit până acum să dau comandă. Cunoşti cumva surse sigure?
|
#187
Posted 04 July 2015 - 16:15
Absintul poate da orbire.
Daca nu scrieti poezii ca Beaudelaire, nu e cazul sa va intoxicati cu asa ceva! |
#188
Posted 04 July 2015 - 16:22
Asta-i ca şi cum ai spune unui fumător că fumatul poate cauza cancer şi că nu-i cazul să-şi cumpere trabuc.
Atâta timp cât e vorba de consum legal şi fiecare îşi asumă riscurile, ce-ar fi dacă n-ai decide tu ce şi când să consume alţii? Edited by Abbiex, 04 July 2015 - 16:23. |
#189
Posted 04 July 2015 - 16:27
#190
Posted 04 July 2015 - 16:37
Absintul produs in ziua de azi nu da nici orbire, nici nu ajungi la nebuni dupa el, nu exista sa ajunga produs alimentar pe raft cu asemenea riscuri.
Mai am o jumatate de sticla din productie proprie IMG_1374.JPG 301.9K 12 downloads |
|
#191
Posted 04 July 2015 - 16:44
Unii se uită prea mult la filme.
Dark, puteai să ne sugerezi asta într-un mod mai...elegant. Din formularea ta reiese că, consumul de absinth s-ar justifica doar în cazul poeţilor sau artiştilor neînţeleşi. |
#192
Posted 04 July 2015 - 19:52
Abbiex, on 04 iulie 2015 - 16:44, said:
Din formularea ta reiese că, consumul de absinth s-ar justifica doar în cazul poeţilor sau artiştilor neînţeleşi. Eu as fi de parere ca da. O bautura atat de alcoolizata, 65 0 , nu se justifica sub nicio forma. Este foarte periculoasa pentru sanatate. Incearca sa bei un paharel de vodka la 40 0 si o sa vezi ca te arde pe gat. Nici nu vei putea inghiti. Mizu, on 04 iulie 2015 - 16:37, said: Cum l-ai procesat? din pelin, sau cum? |
#193
Posted 04 July 2015 - 21:22
In mod normal se bea diluat dar nici daca bei la shot nu mori, are sub alcoolemia spirtului si multi beau si din ala frecvent
Am macerat in alcool plantele (inclusiv pelin) si pe urma l-am distilat. Are o culoare ceva mai inchisa deoarece am pus ulterior niste piper mixt in el... ca asa vazusem si la altii. Ca sa iasa verde ca in filme trebuie colorat ulerior deoarece clorofila din pelin nu trece prin distilare. Eu nu l-am mai colorat ca nu ma incalzeste cu nimic ce culoare are. Palinca pe-aici are in jur de 50 de grade, unii o lasa si mai tare pe 60, deci nu-i mare diferenta pana la 60-70 cat are absintul. Exista multi alcoolisti cronici pe la sate ce beau tarii din astea de-o viata, noi ca bem ocazional n-o sa patim nimic. |
#194
Posted 05 July 2015 - 08:47
Deci practic absintul nu se obtine prin fermentatie ci prin adaosuri in alcool a unor extracte. Practic bei alcool aromat.
|
#195
Posted 05 July 2015 - 09:16
Nu stiu cum se produce absintul direct din plante verzi deoarece n-am unde sa gasesc pelin pe camp.
Insa rezultatul cred ca e similar cel putin ca structura chimica, ca la gust difera cu siguranta. |
|
#196
Posted 12 July 2015 - 16:16
dark, on 04 iulie 2015 - 19:52, said: O bautura atat de alcoolizata, 65 0 , nu se justifica sub nicio forma. Este foarte periculoasa pentru sanatate. Incearca sa bei un paharel de vodka la 40 0 si o sa vezi ca te arde pe gat. Nici nu vei putea inghiti. ei asi... ia da`mi sa ncerc. ca sa incerc de cateva ori ca`s balbait |
#197
Posted 14 July 2015 - 16:53
Mizu, on 04 iulie 2015 - 21:22, said:
In mod normal se bea diluat dar nici daca bei la shot nu mori, are sub alcoolemia spirtului si multi beau si din ala frecvent Am macerat in alcool plantele (inclusiv pelin) si pe urma l-am distilat. Are o culoare ceva mai inchisa deoarece am pus ulterior niste piper mixt in el... ca asa vazusem si la altii. Ca sa iasa verde ca in filme trebuie colorat ulerior deoarece clorofila din pelin nu trece prin distilare. Eu nu l-am mai colorat ca nu ma incalzeste cu nimic ce culoare are. Palinca pe-aici are in jur de 50 de grade, unii o lasa si mai tare pe 60, deci nu-i mare diferenta pana la 60-70 cat are absintul. Exista multi alcoolisti cronici pe la sate ce beau tarii din astea de-o viata, noi ca bem ocazional n-o sa patim nimic. |
#198
Posted 19 July 2015 - 19:35
Sunt la o tura noua de absint si l-as face negru, am vazut pe net sortimentul asta si imi place cum arata. Dar n-am gasit si ce anume ii da culoarea aia, in afara de coloranti artificiali
Aveti vreo idee de planta care sa-l faca negru? |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users