Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...

Motorul se intrerupe la gropi si ...

Plafoniera 132W, 9100lm, consum r...
 Stabilire granita intre proprietati

Impamantare boiler Tesy

Cat costa o omologare la RAR N1-&...

Sunt apele termale daunatoare?
 Ati face o reconversie profesiona...

Nokia XR21

Vibratie tevi boiler cand foloses...

Cat stați acasa in medie?
 Parere stare drum Sculeni - Chisi...

Necesit ajutor in gasirea a doua ...

Monitor 4k 27-28' PD USB C

Vacanta Italia
 

Sicilia

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
861 replies to this topic

#91
flc

flc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 18.03.2008

View Postlforro, on 3rd August 2010, 15:07, said:

Traiesc in Sicilia din 2007 si sunt indragostita de aceasta insula. In Italia sunt din 1999 si am vazut foarte multe locuri fumoase. Mi-ar face placere sa-i ajut cu sfaturi pe cei care doresc sa descopere aceasta parte a Italiei in special.
Astept intrebarile voastre!

spune-mi te rog daca vremea la inceput de noiembrie este favorabila unei vizite scurte (3-4 zile), nu ma intereseaza plajele.
ms

#92
[mz]

[mz]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 352
  • Înscris: 21.11.2006

View Postbabyblu, on 30th July 2010, 13:14, said:

Buna, tocmai m-am intors din Sicilia dupa 7 zile si jumatate absolute minunate.
Am zburat cu Alitalia (Otopeni – Roma- Catania),  biletele le-am luat cu 10 zile in avans si au fost 197 euro/ pers.  Din aeroportul Fontanarossa am inchiriat o masina de la Europcar (Lancia Musa) pentru intreaga perioada si am platit 350 euro + motorina 130 euro (1700 km).

Cumparasem de acasa un GPS special pentru Sicilia si ne-am descurcat bine, insa traficul …  este ca la nebuni. Ca in toata Italia se umbla foarte mult cu scuterele iar acestea apar din toate directiile, taie fata masinilor si par fara teama. “Masinile” nu tin cont de regulile de circulatie, se trece pe rosu la greu, semnele Cedeaza si Stop parca nu exista. Masinile marea majoritate sunt mici, pline de zgarieturi si lovituri insa nu pare a conta.  Viteza de 130 km pe autostrada este mai mult simbolica, tasnesc masinutele de nu iti vine sa crezi.

In orase este mai dificil sa gasesti  locuri de parcare, te invarti dupa ele de iti vine acru, dar odata ce ai parcat te eliberezi de aceasta grija si incepe “descoperirea” orasului.
Ei au un sistem foarte destept de identificare a locurilor de parcare, in sensul ca marcajele de pe jos au culori diferite. Cele galbene sunt destinate rezidentilor, cele albastre sunt cu plata si pot fi ocupate de oricine iar cele albe sunt gratuite si la fel pot fi ocupate de oricine. Tichetele de parcare se pot cumpara de la Tabacherii, magazine sau chiar de la oamenii  din parcare (acolo unde sunt) si costa 0.75 euro/ora. Recomand cumpararea acestor tichete deoarece am vazut politia lasand in parbriz procese-verbale de amenda.

Hotelul la care am stat se numea Ognina si am dat 58 euro / noapte cu mic dejun inclus. Camera a fost curata, prosoapele au fost schimbate zilnic – deci Ok, micul dejun a fost din belsug si destul de variat. Un minus major a fost cabina de dus care era absolut minuscula, avea  70x70 cm si te loveai de fiecare data cand te sapuneai  (de spalat pe cap nu mai spun- era cumplit).  Ma rog, trecand peste asta totul a fost foarte bine  iar personalul hotelului extraordinar de amabil si serviabil.

Oamenii in general sunt foarte draguti, amabili si relaxati, gata oricand sa te ajute si serveasca, nu ma asteptam la asta pentru ca auzisem tot felul de povesti- nimic adevarat. Mergand pe strada mai consultam harta din cand in cand sa vedem unde suntem iar un localnic ne-a oprit sa ne intrebe daca totul este in ordine si daca poate sa ne ajute.  

Mancarea este formata din pizza, paste, peste, fructe de mare si foarte, foarta putine feluri care sa contina o friptura de carne.
Pizza este buna cam peste tot unde o mananci, la fel si preparatele pe baza de peste si fructe de mare. Eeei, povestea se schimba cand vine vorba despre carne de porc sau vita, in sensul ca sunt atat de uscate, atoase si tari de iti vine sa plangi. Pastele sunt bune insa si ele majoriatea sunt cu fructe de mare si putine cele fara.
Ma asteptam sa beau numai suc din portocale proaspat stoarse insa am ramas cu pofta. In general storc o portocala si sucul il amesteca fie cu apa fie cu suc de la cutie. Singurul loc in care am baut un suc adevarat a fost in Siracusa langa muzeul arheologic unde storceau portocalele in fata ta iar gustul  era minunat.

Acum mai jos am facut un mic jurnal de calatorie pe zile pentru o impresie generala:

In prima zi ne-am plimbat prin Catania, am vazut Domul, Piata Domului cu fantana elefant, Biserica Sf. Agata, Poarta Uzeda, Teatrul Roman, Piata Universitatii, Piata Stesicoro, Amfiteatrul Roman, Biserica Agata al Carcere, Odeon, Teatrul Bellini.
Orasul este foarte dragut, culorile dominante sunt alb si negru, ca o reamintire a catastrofelor petrecute in secolul al 17-lea. In 1669 o eruptie catastrofica a Etnei a avut loc, rauri de lava scurgandu-se in oras, iar in 1693 un cutremur devastator a ras orasul din temelii (Wikipedia info).  

A doua zi am urcat pe Etna, am fost cu masina pana la refugiul Sapienza (1923 m) iar de acolo am luat bilete pana la 2900 m. Biletul combinat costa 52 euro . Mai intai se urca cu telecabina , apoi cu un mic autobuz 4x4 iar in varf te asteapta un ghid sa iti prezinte situatia.
Este foarte interesanta experienta si sentimentul ce te incearca cand te gandesti ca sub tine este o camera plina cu lava care ar putea erupe oricand. Se vad cratere, unele moarte dar care inca fumega si refugii acoperite de lava. Tarana vulcanica in urma eruptiei din 2002 este inca fierbinte, ghidul te invita sa iei un pumn si sa simti caldura.
Neaparat sa aveti o haina mai groasa, deoarece la 2900 m sunt in jur de 10 grade, pe care le simti din plin cand te dai jos din autobuzul 4x4 iar vantul bate  destul de tare sa te ciufulesca.
Totul este foarte bine pus la punct, in varf gasesti un mic complex cu: un restaurant, toalete, un magazine de suveniruri si  o cabina de unde poti inchiria bocanci si geci.
Dupa ce am coborat de pe Etna am mers pana la Taormina si ne-am plimbat prin centrul vechi. Am vazut Teatrul Grec (8 euro), Oden-ul, Domul si Piata Domului, Porta Messina, Biserica Catherine a Alexandriei, Palazzo Corvaja, Piata IX Aprilie si Turnul cu Ceas.

A treia zi am fost la Agrigento unde am prins o caldura infioratoare si am vazut Valea Templelor (inclusa in patrimoniul Unesco). Am stat aici cam 2-3 ore, drumul de la primul templu pana la ultimul este destul de lung iar daca mai pui si caldura care te moleseste ingrozitor si trebuie sa faci o mica pauza sub un maslin sau un cais atunci timpul iese la minut.
Aici, in afara de Templul Concordiei, Templul lui Hera si cateva coloane din templul lui Castor si Pollux  nu ai mare lucru de vazut – restul sunt doar niste pietre fara forma. Biletul de intrare costa 10 euro.
In a doua parte a zilei am fost la Enna, un orasel cocotat pe un mic muntisor paralel cu un alt oras Calascibetta. Peisajul in jur este foarte frumos iar orasul are un aspect medieval, stradutele sunt mici si umbroase, cladirile sunt galbui ca puful de gaina si sunt scaldate in soare de dimineata pana seara.

A patra zi am fost la Siracusa si am vizitat Parcul Arheologic  cu Teatrul Grec, Altarul lui Hieron II, Amfiteatrul Roman si Urechea lui Dionysus. Biletul de intrare costa 9 euro.
Pe insula Ortygia am vazut Templul lui Apollo, Piata lui Archimede,  Fantana Arethusa, Domul si Piata Domului. Seara am facut o plimbare cu barca pana la grote care a costat 10 euro/ pers.  

A cincea zi am fost la Noto, si aici am prins o caldura infioratoare de peste 40 de grade. Aici am vazut Catedrala S. Nicolo, Palatul Ducezio, Biserica Immacolata, Teatrul V. Emanuele, Biserica Dominicana, Porta Nazionale.
In a doua parte a zilei am plecat spre Marzamemi, un orasel cu o plaja de iti taie rasuflarea. Apa era calduta si avea o “culoare “ ce pornea de la turcoaz deschis,  turcoaz inchis si pana la bleumarin iar nisipul era fin de parca era dat prin sita. Absolut minunat.

A sasea zi era duminica si am plecat spre Palermo unde am gasit un oras murdar si gol. Numai turistii ce mai colindau strazile cu rucsacele in spate si cei cu trasurile trase de cai ce te imbiau sa iti faca un tur de oras. Mai vedeai  cate o masina de carabinieri ce patrula pe strazi in sus si jos, in rest parca era parasit orasul. In afara de obiectivele principale care erau intradevar frumoase orasul este gri si neingrijit cu gunoaie pe strazi, case parasite, magazine in paragina ….
Nu mi-a placut desi nu sunt pretentioasa si nu caut sa gasesc partea proasta a lucrurilor.
Ei,  in schimb peisajul pana in Palermo este absolute minunat, pe stanga ai munti si pe dreapta ai mare in nuante de  verde si albastru. La plecarea din Palermo ne-am oprit la Termini Imerese pentru o baie, insa apa era atat de agitata si cu valuri atat de mari incat nu aveai nici o sansa. Am  facut un mic tur al falezei si am plecat inspre Catania.

A saptea zi am plecat chititi spre Taormina dimineata pentru niste shoppind si dupa masa pentru plaja. Dimineata a fost frumoasa si fructuoasa iar dupa ora 14 am coborat cu telecabina pe plaja pentru o baie de soare. Apucam noi sa platim sezlongurile 10 euro/ pers.  si la nici 10 minute incepe o rupere de nori de am incremenit. Am stat cred ca vreo 20 min sub umbrelute in speranta ca o sa treaca si apare soarele dar nici chip de asa ceva. Dupa vreo ora  ploaia s-a oprit insa soarele nu s-a aratat la fata, asa ca ne-am indreptat spre masina si am plecat spre Catania.

Ei cam asta a fost saptamana  in Sicila, minunata si cu multe lucruri si locuri frumoase de vazut.

Cateva poze din fiecare oras.

Pozele 1-6 Agrigento

Pozele 7-11 Catania

Poza 12 Enna Castelul Lombardia

Pozele 13-19 Etna

Poza 20 harta Valea Templelor (agrigento)

Poza 21 Marzamemi

Pozele 22-26 Noto

Pozele 27-37 Palermo

Pozele 38-45 Siracusa

Pozele 46-59 Taormina

Pozele 60-64 Termini Imerese

Salutare.
Aveam o nelamurire privitoare la itinerariul pe care l-ai facut in Sicilia. Cazarile le-ai avut in cadrul localitatilor prezentate sau doar in Catania, unde te intorceai la sfarsitul fiecare zile?

Multumesc anticipat

#93
luzdeluna

luzdeluna

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 25.08.2010
In Stromboli a fost cineva?

#94
babyblu

babyblu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 11.01.2006

View Post[mz], on 29th September 2010, 13:02, said:

Salutare.
Aveam o nelamurire privitoare la itinerariul pe care l-ai facut in Sicilia. Cazarile le-ai avut in cadrul localitatilor prezentate sau doar in Catania, unde te intorceai la sfarsitul fiecare zile?

Multumesc anticipat

Am stat doar in Catania la hotel Ognina.

Edited by babyblu, 18 October 2010 - 11:49.


#95
flc

flc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 18.03.2008
prin Noto si Ragusa a trecut careva?

#96
slymaster

slymaster

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 22.08.2010
pana la ce altitudine se poate urca pe Etna la sfarsitul lui noiembrie?
Poti sa mi recomanzi restaurante ok ca mancare/pret in catania? Dar in Siracusa?
Multumesc frumos

#97
Basti

Basti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 26.06.2008
Eu pentru Etna recomand excursiile organizate de la Etna Experience http://www.etnaexperience.com/
Turul de 1/2 zi costa 40euro si isi merita toti banii: te iau de la hotel, te plimba pe Etna si te aduce inapoi la hotel. In caz ca nu aveti haine groase la voi (bate un vant acolo sus de te doboara) va ofera ei geci sau ce aveti nevoie. Evident in pretul asta este inclus si ghidul care va asigur ca o sa va spuna lucruri interesante.

In ceea ce priveste restaurantele, noi am mancat foarte bine la Federico II langa castelul Ursino. Tot in piateta din fata castelului se gasesc o gramada de restaurante-deci ai de unde alege. Incearca specialitatea casei Pasta alla Norma iar ca desert Cannoli cu crema de ricotta si pistachio deasupra..e o nebunie si ma apuca foamea numai cand ma gandesc la ele.
Restaurante cu specific pescaresc gasesti in Pescheria, piata de peste a orasului- pastele cu fructe de mare sunt delicioase. Numele nu mi-l mai amintesc insa intreaba la hotel/hostel si o sa te indrume ei.

In Ortigia (Siracusa) am mancat intr-un restaurant micut, pe o straduta din imediata apropiere a Domului. L-am ales la intamplare si am mancat foarte bine. Eu zic ca in Sicilia nu ai cum sa te pacalesti cu mancarea: peste tot e bun :))


Daca nu ati luat cazare: http://www.globetrottercatania.com/en/ --sunt niste oameni extraordinari cei care se ocupa de acest loc. Mergeti cu incredere

Edited by Basti, 18 November 2010 - 21:33.


#98
flc

flc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 18.03.2008

View PostBasti, on 18th November 2010, 22:29, said:

Daca nu ati luat cazare: http://www.globetrottercatania.com/en/ --sunt niste oameni extraordinari cei care se ocupa de acest loc. Mergeti cu incredere
si in siracusa este un hotel globetrotter, cu preturi foarte bune.
postez un album cu poze din cateva orase din sud-estul siciliei: ragusa, modica, noto si siracusa. nu ratati nici unul daca aveti cu ce va deplasa !

#99
Basti

Basti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 26.06.2008

View Postflc, on 29th November 2010, 19:22, said:

si in siracusa este un hotel globetrotter, cu preturi foarte bune.
postez un album cu poze din cateva orase din sud-estul siciliei: ragusa, modica, noto si siracusa. nu ratati nici unul daca aveti cu ce va deplasa !

Dap, e acelasi proprietar :)
Foarte misto pozele flc. In sud-estul insulei nu am ajuns din pacate. Nici in nord la Palermo sau Cefalu! Data viitoare insa n-o sa le ratez! :)

#100
cinel24

cinel24

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 12.12.2010
cat fac din catania pana in taormina cu autobuzul?

#101
Basti

Basti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 26.06.2008

View Postcinel24, on 27th December 2010, 13:39, said:

cat fac din catania pana in taormina cu autobuzul?

in jur de 1 ora.

#102
michael_dumas

michael_dumas

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 04.03.2010
Intrebare pt Romanitza: Ai scris la inceput forum ca ai vizitat Sicilia dar si Malta. Din Sicilia ai ajuns in Malta cu ferriboat-ul? As dori niste detalii daca stie cineva: este posibila o vizita combinata Sicilia plus Malta? Multumesc

#103
popescub

popescub

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 24.09.2007
Salutare,

La sfarsitul lui Februarie voi merge si eu 3 zile in Catania. Vrem sa serbam ziua sotiei (deci nu e un concediu propriu zis) de aceea am ales doar 3 zile in acea perioda. Sunt convins ca Sicilia merita mai mult de atat, insa deocamdata ma rezum la Catania.
In una din zile vrem totusi sa facem o incursiune si in Taormina. Am inteles ca sunt bus-uri care fac aprox 1h pana in Taormina.
Stie cineva ceva despre varianta cu trenul? Diferente mari de pret dar mai ales de timp? Eu intotdeauna prefer trenul si l-as alege si acum daca conditiile ar fi similare.
Insa m-am uitat pe G. Earth si am vazut gara din Taormina e destul de departe de punctele de interes, e undeva la nivelul marii iar frumusetea Taorminei pare sa fie undeva sus, la o oarecare altitudine fata de mare care pare cam greu de strabatut pe jos. Statia de bus este mai bine pozitionata?
Si tot pe acest subiect, avand in vedere ca stau doar cateva ore in Taormina (de dimineata pana seara) si avand in vedere ca pare un oresel destul de mare si greu de strabatut la pas (multe urcusuri si coborasuri) imi puteti spune va rog care sunt locurile pe care ar trebuie sa le vanez in Taormina (la care sa ma duc direct?). Ma intereseaza in mod special privelistile spectaculoase.
Cautand pe G.Earth am gasit eu ceva, dar as vrea si confirmarea unora care au fost pe acolo. Eu am gasit ca fiind interesant de vazut: Public Gardens (Villa Comunale), Corso Umberto I (se pare ca e un platou cu priveliste la intersectia cu Via Roma, e si o biserica pe acolo), Via Roma in sine pare sa fie un traseu cu priveliste frumoasa. De asemeni am observat ca exista si un amfiteatru si un satuc aflat deasupra (Castelmola). Banuiesc ca toate astea merita vazute. Mai e ceva "must see" care mi-a scapat?

Multumesc anticipat!

#104
iced_earth

iced_earth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 21.07.2009

View Postpopescub, on 19th January 2011, 11:16, said:

Salutare,

La sfarsitul lui Februarie voi merge si eu 3 zile in Catania. Vrem sa serbam ziua sotiei (deci nu e un concediu propriu zis) de aceea am ales doar 3 zile in acea perioda. Sunt convins ca Sicilia merita mai mult de atat, insa deocamdata ma rezum la Catania.
In una din zile vrem totusi sa facem o incursiune si in Taormina. Am inteles ca sunt bus-uri care fac aprox 1h pana in Taormina.
Stie cineva ceva despre varianta cu trenul? Diferente mari de pret dar mai ales de timp? Eu intotdeauna prefer trenul si l-as alege si acum daca conditiile ar fi similare.
Insa m-am uitat pe G. Earth si am vazut gara din Taormina e destul de departe de punctele de interes, e undeva la nivelul marii iar frumusetea Taorminei pare sa fie undeva sus, la o oarecare altitudine fata de mare care pare cam greu de strabatut pe jos. Statia de bus este mai bine pozitionata?
Si tot pe acest subiect, avand in vedere ca stau doar cateva ore in Taormina (de dimineata pana seara) si avand in vedere ca pare un oresel destul de mare si greu de strabatut la pas (multe urcusuri si coborasuri) imi puteti spune va rog care sunt locurile pe care ar trebuie sa le vanez in Taormina (la care sa ma duc direct?). Ma intereseaza in mod special privelistile spectaculoase.
Cautand pe G.Earth am gasit eu ceva, dar as vrea si confirmarea unora care au fost pe acolo. Eu am gasit ca fiind interesant de vazut: Public Gardens (Villa Comunale), Corso Umberto I (se pare ca e un platou cu priveliste la intersectia cu Via Roma, e si o biserica pe acolo), Via Roma in sine pare sa fie un traseu cu priveliste frumoasa. De asemeni am observat ca exista si un amfiteatru si un satuc aflat deasupra (Castelmola). Banuiesc ca toate astea merita vazute. Mai e ceva "must see" care mi-a scapat?

Multumesc anticipat!

Eu m-as caza in Taormina sau si mai bine in Giardini Naxos (mai ieftin) la 10 min cu autobuzul de Taormina si as face o excursie de o zi in Catania. Catania e un oras ok dar nu are un farmec aparte. O zi full iti ajunge pentru Catania. Taormina este alta mancare de peste.
parerea mea :peacefingers:

#105
Basti

Basti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 26.06.2008

View Postpopescub, on 19th January 2011, 11:16, said:

Salutare,

La sfarsitul lui Februarie voi merge si eu 3 zile in Catania. Vrem sa serbam ziua sotiei (deci nu e un concediu propriu zis) de aceea am ales doar 3 zile in acea perioda. Sunt convins ca Sicilia merita mai mult de atat, insa deocamdata ma rezum la Catania.
In una din zile vrem totusi sa facem o incursiune si in Taormina. Am inteles ca sunt bus-uri care fac aprox 1h pana in Taormina.
Stie cineva ceva despre varianta cu trenul? Diferente mari de pret dar mai ales de timp? Eu intotdeauna prefer trenul si l-as alege si acum daca conditiile ar fi similare.
Insa m-am uitat pe G. Earth si am vazut gara din Taormina e destul de departe de punctele de interes, e undeva la nivelul marii iar frumusetea Taorminei pare sa fie undeva sus, la o oarecare altitudine fata de mare care pare cam greu de strabatut pe jos. Statia de bus este mai bine pozitionata?
Si tot pe acest subiect, avand in vedere ca stau doar cateva ore in Taormina (de dimineata pana seara) si avand in vedere ca pare un oresel destul de mare si greu de strabatut la pas (multe urcusuri si coborasuri) imi puteti spune va rog care sunt locurile pe care ar trebuie sa le vanez in Taormina (la care sa ma duc direct?). Ma intereseaza in mod special privelistile spectaculoase.
Cautand pe G.Earth am gasit eu ceva, dar as vrea si confirmarea unora care au fost pe acolo. Eu am gasit ca fiind interesant de vazut: Public Gardens (Villa Comunale), Corso Umberto I (se pare ca e un platou cu priveliste la intersectia cu Via Roma, e si o biserica pe acolo), Via Roma in sine pare sa fie un traseu cu priveliste frumoasa. De asemeni am observat ca exista si un amfiteatru si un satuc aflat deasupra (Castelmola). Banuiesc ca toate astea merita vazute. Mai e ceva "must see" care mi-a scapat?

Multumesc anticipat!

Salut popescub,

excelenta idee de a sarbatori ziua sotiei tale in Sicilia. Pacat ca stati atat de putin. Sunt atatea de vazut...

In ceea ce priveste intrebarea ta: cu autocarul este oarecum mai comod. Si eu sunt innebunit dupa trenuri, asa ca le-am combinat: am plecat din Catania cu autocarul si m-am intors cu trenul :)
Autocarul l-am luat din autogara din fata garii din Catania si ne-a lasat chiar la intrare in Taormina, sus pe deal.
La plecarea din Taormina am coborat cu telecabina, care te lasa "la sosea" si de acolo am pornit pe jos, de-alungul marii pana la gara din Giardini Naxos, vizitand si cateva plaje printre care si Isola Bella. Nu recomand neaparat traseul asta, noi aveam chef de umblat mai ales ca am prins un apus de soare extraordinar. M-am indragostit de insula :)

Trenul, a fost unul regional care circula destul de des, a avut intarziere insa a fost cu 1-2 euro mai ieftin decat autocarul si cu 10min mai rapid! Pretul a fost pe la 3-4euro..nu-mi mai amintesc exact.
In Taormina recomand vizitarea amfiteatrului grec, care ofera si o priveliste minunata asupra intregii coaste. In rest plimbati-va mult, mancati paste cu fructe de mare si bucurati-va de atmosfera prietenoasa.

In Catania nu ratati pietele agroalimentare si de peste din weekend. O nebunie de culori, legume, fructe, peste, branzeturi, cereale..extraordinar!

Vacanta placuta!

Edited by Basti, 21 January 2011 - 15:10.


#106
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,859
  • Înscris: 04.07.2010
Salutare !

La sfârșitul lui mai - începutul lui iunie vom merge și noi în Sicilia (eu și soția). Cazarea e asigurată (la niște prieteni, în Giarre, lângă Catania).

Încă nu ne-am hotărât cât timp să stăm. Mergem acolo cu treabă (care va avea loc în special după-amiezile). Așa că pe lângă cele câteva zile ce le vom afecta integral pt. turism, mai putem profita și de unele dimineți.

Vreau să aloc câte o zi întreagă pt. 5 excursii:
1. Messina (Museo Regionale și Duomo) + Taormina (isola Bella - foto, Teatro Greco, Giardino Comunale și corso Umberto - cu Duomo și punctele de belvedere) + Castelmola (și cu castelul de deasupra Taorminei);
2. Siracusa (Ortigia - cu Palazzo Bellomo, Duomo și plimbare, Parco archeologico Neapolis și neapărat Biserica Santa Lucia - sunt mort după Caravaggio); dacă e timp, poate și biserica și catacombele San Giovanni, Muzeul papirusului și Muzeul arheologic (dar astea cred că într-o dimineață separată);
3. Etna + Gola d'Alcantara (cu acea firmă de care zicea Basti); aici există și varianta cu 2 dimineți (una pt. Etna, cealaltă pt. Parcul Gola d'Alcantara cu vizită și la Motta Camastra);
4. Enna (Duomo și Castello di Lombardia) + Calascibetta + lacul Pergusa + Piazza Armerina (cu muzeul și situl de la Vila Imperiale del Casale);
5. Noto + Cavagrande di Cascibile (cu coborât/urcat la lacurile și cascadele de pe cursul râului); eventual și Ragusa dacă ajunge timpul.

Catania aș vizita-o din bucăți, diminețile.
Din păcate, Etnaland-ul e închis (anul ăsta e deschis între 1 iulie și 5 septembrie) și au închis și parcul zoologic (vor să lărgească parcul de distracții).
Deci cam de 10 zile pline am avea nevoie (5 după-amiezi pt. muncă). Și dacă sparg în două excursia 3, pot merge o zi întreagă la Agrigento (sunt și acolo de văzut Duomo, Museo Diocesano, Museo Civico și, evident, valle dei Templi). Din experiențele mele anterioare știu că e posibil să reușesc să văd tot ce mi-am propus, dar sunt și cu soția și n-aș vrea s-o forțez la efort prea mare. Credeți că ar fi necesare mai multe zile ?

Există cursă directă (avion) București - Catania, iar din aeroport vreau să închiriez mașină, pentru libertate (nu pot fără mașină, în București nici la piață nu merg decât la volan). Am citit tot topicul, așa că am văzut că s-au mai închiriat mașini, dar ați luat direct din aeroport ? În ce condiții ?
Având mașina cu noi, evident va trebui să și parcăm. Știu deja cum e cu culorile (galben-albastru-alb), iar despre telecabina de la Taormina (văd că a confirmat și Basti) știam de pe harta de hârtie (am găsit-o și pe google-maps, e poziționată greșit pe site-ul oficial). Basti, parcarea aia mare (stația de jos a telecabinei) e cu alb sau cu albastru ?
Ar mai fi interesante niște locuri de parcare în Catania, Messina și Siracusa (orașe mari). Știu că prietenii de acolo ne vor copleși cu tot felul de sfaturi, dar ei sunt italieni, ar fi binevenite și părerile unor romăni ce au fost acolo cu mașina.

Sănătate și mulțumiri anticipate !

Edited by OvidiuNS, 24 January 2011 - 04:27.


#107
Basti

Basti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 26.06.2008

View PostOvidiuNS, on 24th January 2011, 04:23, said:

Salutare !

La sfârșitul lui mai - începutul lui iunie vom merge și noi în Sicilia (eu și soția).

OvidiuNS foarte misto programul dar si cam incarcat!

Eu nu as combina Messina cu Taormina intr-o zi!Messina, din cate am inteles chiar nu are nimic de oferit, Taormina in schimb e superba. Si daca vreti sa vedeti pe langa Taormina cu obiectivele ei si isola Bella(pauza de masa sau de baut ceva-poate chiar si o baie) si sa urcati si pana la castel (care ofera o priveliste de vis, mai ales seara) nu va ajunge nici Taormina pentru 1 zi. Aloca-i Taorminei mai mult timp, nu veti regreta! In ceea ce priveste parcarea de la telecabina, chiar nu te pot ajuta pentru ca nu am fost atent (n-am inchiriat masina). Stiu insa ca parcarea din Taormina, unde ne-a lasat autocarul era cu plata. De asemenea ma asteptam ca traficul din Catania sa fie asemanator cu cel din Napoli ( :death: ) dar nu a fost asa. Mie chiar mi-a placut Catania! :peacefingers:

Ortigia e superba! Poate si acolo ar trebui sa stati mai mult de 1 zi. La restul nu te mai pot ajuta pentru ca nu le-am mai vazut. Tipa de la hostel mi-a recomandat sa merg la Piazza Armerina, vad ca o ai in plan asa ca go for it! :)

#108
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,859
  • Înscris: 04.07.2010

View PostBasti, on 24th January 2011, 12:46, said:

... Eu nu as combina Messina cu Taormina intr-o zi!Messina, din cate am inteles chiar nu are nimic de oferit, Taormina in schimb e superba. Si daca vreti sa vedeti pe langa Taormina cu obiectivele ei si isola Bella(pauza de masa sau de baut ceva-poate chiar si o baie) si sa urcati si pana la castel (care ofera o priveliste de vis, mai ales seara) nu va ajunge nici Taormina pentru 1 zi ...

... Ortigia e superba! Poate si acolo ar trebui sa stati mai mult de 1 zi ...

Salutare !

Ai dreptate în ce privește Taormina. O zi întreagă va fi doar Taormina; dar fără baie, doar poze de pe șosea; baie poate într-o altă dimineață.
Messina e must see pt. mine (au 2 picturi de Caravaggio), dar e suficientă o dimineață, eventual merge cuplată cu baia la isola Bella (la întoarcere).

Despre Ortigia am zis și-n primul post, probabil că merită cuplată cu parcul arheologic Neapolis (parcul se vizitează în 2h - 2h jumate', cel puțin așa zice ghidul Mic---lin) și cu partea de est a Siracusei (biserica Santa Lucia și riviera Dionisio il Grande)
Restul Siracusei (adică zona San Giovanni) într-o altă dimineață; poate chiar o zi întreagă (cuplat cu plimbarea pe Dionisio il Grande). Nu știu cînd e deschisă Santa Lucia, o să mai caut.

Sănătate și tcb !

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate