Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...

Extras carte funciara
 Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...

Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...
 AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...
 Cu autorulota prin jud. Buzau

Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...

Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag
 

Cu mașina în Franța

- - - - -
  • Please log in to reply
479 replies to this topic

#415
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 28.06.2007
La Rennes... e ca la Rennes.
In dimineata asta erau 8 (opt) °C, iar acum, la 13:30, este chiar cald. 20°C. Vorbim acasa si suntem ingroziti de temperaturile la care ne vom intoarce.

<Branie>, soferul nostru nu mai are etilotest.

#416
Tonic Water

Tonic Water

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,353
  • Înscris: 09.07.2005
Am venit acum 4 zile din Franta cu masina. Traseul Pau- Toulouse-Grenoble- Torino-Milan-Venezia-Slovenia- Ungaria-ei.
In Franta trafic lejer pt perioadă asta, trafic infernal dinspre Lyon-Marseille. Pe sensul spre Grenoble.... nimeni. Tunelul de la Frejus... gol pe ambele sense de mers. Spre Torino... de asemenea gol...nu am vazut in veci asa ceva. Eram singur pe drum Sâmbătă la ora 15. O mașină la 20-30 secunde. Am pus masina pe 150 si am mers...pana si centura Torino a fost lejera, la fel centura  Milan  cu trafic lejer pt Milan (cine a fost stie ce nebunie e pe acolo). Dupa Milan... lejer iarăși, la plata autostrazii... efectiv intri direct, nu coada, nu  așteptare nimic. Am dormit la un Novotel în Brescia eram noi cu 2 camere si inca doua masini în parcare. Prețul a fost de 65eu/camera la jumate cum este normal...Aproape nimeni pe stradă, sunt panicati rau italienii. Nu restaurant, nu bar nimic în hotel. Tot inchis. Am mâncat la o pizzerie eram singurii clienti.la 8 seara.
Plata la autostrada dai cardul printr-o fanta la nea ala din cușcă care are vreo 2 mm grosime, de-abia trece cardul.Am trecut fugitiv prin Verona nu era nici un turist la 8 dimineata. Ascultam la radio.. la Veneția 75% din capacitatea de cazare neocupate pe centrul Veneziei. Autostrada spre Trieste inchisa se lucreaza, te baga prin sate... se merge totusi lejer, nu-i trafic. Nu am pierdut mare timp. La frontiera cu Slovenia control pasapoarte, polițistul nu avea masca, a aruncat o privire fugara pe un pașaport, thank you, good bye. L-am întrebat de cele 12 ore de tranzit pe care noi romanii trebuie sa le respectăm, el zice dont worry, no problems if you sleep  here. Am continuat.. trafic  solid pe centura Ljublijanei in rest lejer, slovenii alearga pe autostrada cu 150-160, eu dupa ei.  frontiera Ungaria-slovenia nimeni ( ca de obicei nu-mi dau seama cand trec din Slo în Hu. Trafic lejer dar solid pe lângă  Balaton, autostrada cam proasta comparând cu  Slo, mai ales pe centura Budapestei unde se lucreaza, la greu. Spre Nădlac trafic lejer, lejer cu 3 masini din 4 de români. Se aleargă ca la nebuni, la 160 la ora eram cuminte. La Nădlac pe intrare.. 5 masini in coada, poliția de pe partea ungară lipsa la apel. Cea din Ro..Buna ziua, de unde venim, Franta, a dat o privire prin pasapoarte... la revedere.Asta dupa ce pe site-ul lor ziceau controale amănunțite în contextul Covid. 2500 km în 2 zile în care am avut viteza medie 118km/h (în Franța am fost in medie de 140 până la Grenoble).

#417
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,590
  • Înscris: 17.08.2007

View PostBrainie, on 02 aprilie 2020 - 19:22, said:

Dacă tot ați zis ceva de etilotest Ăźn F (și n-avem altceva mai bun de făcut), despre ce e vorba ?
Din primavara 2020 au renunțat francezii la etilotest.

#418
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 28.06.2007
Astazi la ora 14:45 am trecut granita dintre Austria si Ungaria. Nici macar nu am oprit, nici un control. Nimic.
In schimb pe sensul de intrare in Austria era coada ca in vremurile bune. Cateva sute de metri.

La granita Frantei erau lucrari, inchisa trecerea de pe A35 in Germania. Trafic aglomerat pana la Munchen, apoi lejer pana in zona Wels.

Pe unde sa venim in tara?

#419
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,555
  • Înscris: 14.04.2008
Acum, pare ca nu sunt cozi la intrare in tara.
https://www.politiad...ficonline/?dt=1

#420
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,631
  • Înscris: 12.12.2006
Uitati-va pe site-ul politiei de frontier cand va apropiati de Ro. https://www.politiadefrontiera.ro
Daca apare timp mare de asteptare la Nadlac 2 mergeti la Nadlac 1. Atat in Romania cat si in Ungaria este drum intre cele 2, cativa km si e drum bun, nu e rupt.

Edited by mdt, 14 July 2020 - 21:26.


#421
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 28.06.2007
Va multumesc! Ne-am uitat pe trafic online. S-ar putea sa alegem Jimbolia via Subotica.


High Note Skybar, adică suntem în drum spre casă (nu stiu cum sa rotesc foto)

Attached Files


Edited by o_dor, 14 July 2020 - 23:46.


#422
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 28.06.2007
V-am povestit cat de usor am trecut din Romania in Ungaria s.a.m.d. pana in Franta. Luni am plecat din Franta: nimic la vreunul din punctele de trecere a frontierei pana in aceasta dimineata cand am trecut din Ungaria in Serbia.

Spun dimineata pentru ca am plecat din Budapesta la 7 cu gandul sa mancam micul dejun la Subotica si - neaparat! - sa prindem turul Primariei. Coada de o ora - o ora si un sfert la granita. Turci din Austria, Germania, Marea Britanie, Olanda.

Nu as zice ca maghiarii sau sarbii se miscau incet ori ar fi controlat altceva decat actele, dar a fost o pierdere de timp neasteptata. Am aflat de la ghida de la Subotica ca nu demult ea a stat sapte ore, nu doar una.

Daca in Franta ori Ungaria mai dadeai de turisti straini, la Subotica nu am vazut. Practic, turul Primariei a fost unul privat. Si ultimul din aceasta saptamana.

In Franta, la Ploumanac'h si Etretat erau foarte multi turisti, marea majoritate francezi; la Saint Malo si Cancale am vazut si masini din Belgia, Marea Britanie, Germania. Foarte putini "rataciti" prin Dinan si mai putini in Amiens. Adica, anul acesta se pare ca nu numai in Romania se recomanda / se face turism intern.

In aceste vremuri, surpriza la Parlamentul maghiar: 10-15 francezi veniti pentru o saptamana la Budapesta; alte 2-3 din tururile zilei de miercuri complete.






#423
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 28.06.2007
Si ca sa inchei cu informatiile despre calatoria in Franta:
Am intrat in Romania pe la Jimbolia. Cred ca nu avusesera clienti pana la 8:30. Noi am fost singura masina din vama, dar tot am pierdut cateva minute (completarea declaratiei). Au amintit ceva despre o lege ca nu actioneaza inca. Se pare ca am gasit o fereastra buna de timp pentru drumul nostru.

#424
Tonic Water

Tonic Water

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,353
  • Înscris: 09.07.2005
M-am reîntors 8n Franta azi, 3 zile pe drum. La frontiera cu Ungaria, polițistul nostru a verificat  un pașaport din patru. Tanti din Ungaria nu a verificat, a luat doar pașapoartele în mână. La frontiera Ungaria-slovenia traficul era deviat printr-o benzinărie un singur nene sloven care plictisit întreabă 'Frantuzen"? Eu de colo" oui, oui" si gata controlul. La italieni frontiera cu Slovenia erau polițiști la un toll da nu m-au deranjat  si la frantuzen nu era nimeni. Drumurile cam goale, am dormit la Italieni la Genova ka Novotel erau vreo 10 turisti (5 nasini parcate)

#425
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 28.06.2007
Buna seara! Ceva noutati pe drumul spre Franta? Am inteles ca in Ungaria nu se mai poate dormi. Despre Austria ce stiti?
Multumesc!

#426
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 28.06.2007
Eu intreb, eu raspund. Asta nu e bine.

Ieri, 4:20 Nadlac II. Doua siruri de cate 10-12 masini. Am trecut in 10 minute. Controlorul maghiar ne-a intrebat daca suntem in tranzit si unde. Franta. Pe autostrada erau semnalate statiile de alimentare pentru tranzit. Am oprit la Babolna/Acs pentru alimentare si cafea.

La Nickelsdorf opreau unele masini, poate ca le alegeau dupa numar. Ne-a făcut si noua semn sa oprim si ne-a întrebat daca mergem in Austria; nu, tranzit Franta. Si atat. Am mancat de pranz in Germania. La 17:45 am ajuns in Franta. E mult pentru o singura zi, se duce farmecul plimbarii. Ceata in Ungaria, cer acoperit in Austria si soare in Germania.

O vigneta de o luna pentru Ungaria si doua de cate 10 zile pentru Austria.

Planul inițial era cu vreo câteva zile în Germania, dar am anulat toate rezervările pentru că anunțaseră că nu mai tratează România pe zone, ci pe întreg. Și a trebuit să parcurgem Ungaria, Austria și Germania în aceeași zi. Era mai legat, acum ne bucuram ca este.

<dariuscha>, nu mai mergem la Rennes. Ne pare rău de zona Colmar la care am renunțat deodată cu Germania, tare mult ne-am fi dorit sa mai ajungem pe acolo. E o toamna atat de colorata! Vor fi Tours, Orleans, Paris, iar Orleans și neapărat Nancy pentru că s-a redeschis Villa Majorelle. Poate și Musee Lalique.

Astazi am ajuns la Tours. De pe la Sens a inceput o ploaie sacaitoare. Mai multe lucrari la autostrada decat in Germania, parca nu se mai terminau.

Nici o declaratie scrisa la intrarea in Austria.

#427
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,555
  • Înscris: 14.04.2008
Multumim mult pt relatare! Eu una astept cu interes si altele, in continuare.
Sa aveti parte numai de timp bun si... vacanta frumoasa!🙂

#428
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 28.06.2007
Pentru noi fiecare zi este vacanta! Mai ales pe aceste vremuri. Este un program cu figuri impuse.

#429
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 28.06.2007
S-a cam terminat programul cu figuri impuse. Astazi inainte de pranz am ajuns la Paris.

Pentru ca suntem pe "Cu masina in Franta": aproape liber sensul Orleans - Paris pana la Peripherique; celalalt sens parca era in vacanta de vara: patru benzi pline care de-abia se miscau. Sper ca toti isi doreau cateva zile pe Val de Loire si ca saptamana viitoare aglomeratia isi va schimba directia. Pana acum noi am prins Peripherique fluent la 90km/h, nu la 70, dar asta e. Este foarte bine ca suntem aici!

La Paris fara program! Niciodata nu am visat la asa ceva. Orasul pare ciudat cu toata lumea mascata, cu restaurantele care la 19:30 inchid. Ciudata e aparenta de protectie pana la usa restaurantului sau metroului. Metroul este asa cum il tineti minte: plin ochi. Restaurantele, la fel. Dar si noi respectam regulile, atat de mult tinem la cateva zile petrecute in Paris. Erau turisti la Sacre-Coeur.

Despre vreme: cam tot drumul de la Orleans la Paris a fost ceata, a burat usor; in Paris ne-am plimbat fara umbrela. Maine ... oricat de mult va ploua, noi ne vom plimba!

#430
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,631
  • Înscris: 12.12.2006
Azi incepe vacanta de toamna a copiilor, asa se explica aglomeratia. Concediu placut! E o placere sa citesc acum
o relatare live de vacanta!

#431
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 28.06.2007
Pentru astazi s-a anuntat ploaie. Nu a fost chiar atat de rau: a inceput pe la 9:30, a plouat vreo ora, apoi a fost bine pana la 17:30. Asa ca am dedicat ziua muzeelor. Am incercat rezervare unde mai erau locuri, in rest ne-am dus la noroc. E limpede ca se incearca controlarea numarului de vizitatori. La Musee Jacquemart-Andre am ajuns pe la 9:50, fara rezervare si nu eram primii la rand. Am intrat.

La Musee de l'Orangerie am putut face rezervare. La nici unul dintre ele nu mai fusesem.

Pranz la Cafe Madeleine. Efecte ale virusului: nu mai facem soupe a l'oignon gratinee, nu mai cumparam foie gras pentru ca nu le putem vinde, nu mai sunt turisti.

Musee d'Orsay (pentru parter si etajul al V-lea) si Rodin pentru fiica noastra care nu-si mai amintea nimic. Iar pentru ca am trecut pe langa Petit Palais nu ne-am putut abtine sa nu intram, inclusiv la cafenea. Foarte aglomerat la toate trei. La Petit Palais ne-a spus ca ne lasa sa intram, dar e posibil sa fim opriti sus pentru ca sunt pline toate salile. Am intrat; vizitatori mai multi ca intotdeauna.

Cina la Pink Mamma. Si mancare gustoasa si decor frumos. Cu rezervare. La ora 17:50 - 18 erau mai mult de 30 de persoane la usa si ploua. Ei inchideau la opt, poate si un sfert, dar la Bouillon Pigalle ne-au spus de 19:30. Couvre-feu.

Aseara am reusit rezervarea pentru Atelier des Lumieres: marti prima zi cu locuri libere.

Maine se zice ca vom vedea soarele. Renuntam la muzee si o vom lua spre Le Jardin du Luxembourg, Ile de la Cite, Canal Saint-Martin.

Asta-i partea frumoasa a lucrurilor, dar am citit ca dsp-ul ne asteapta.


#432
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 28.06.2007
Si a fost ziua cu soare!
O fi Parisul frumos mereu, dar daca prinzi cateva zile cu soare toamna, parca se schimba totul. Iar 4 nopti la Paris sunt insuficiente chiar si daca ajungeti fara vreun plan, asa ca noi. Plan de plimbare, vizitare. Fara programul de "figuri impuse" poate ca totul ar fi aratat altfel, inclusiv zigzagul Strasbourg - Tours - Orleans - Paris - Orleans - Nancy - Strasbourg. Dar noi ne bucuram ca ne aflam aici!

In primele ore ale diminetii a fost cer senin, apoi au inceput sa se plimbe cativa nori, pe la 16:30 s-a scuturat unul si am vazut curcubeul. A fost o zi minunata!

Am inceput cu Place de la Bastille, Place des Vosges, Hotel de Sully spre Le Flore en l'Ile pentru micul dejun. Acum cativa ani v-as fi spus ce frumos se vede din cafenea Cathedrale Notre Dame de Paris, acum ...

Am intrat la Sainte Chapelle; trebuie neaparat rezervare; am facut-o din fata usii pentru urmatoarea ora, dar ne-au permis sa intram mai devreme. 20-30 de persoane erau inauntru.

Ce frumusete era inainte Marche aux Fleurs pe Ile de la Cite! Acum duc dorul clientilor. Am vazut si cateva bars a huitres, fara ... huitres. Poate ca o luna, doua s-or fi bucurat ca sunt turisti mai putini, dar teama imi e ca au inceput sa le duca dorul.

Am vazut un singur Bateaux Mouches! Si l-am fotografiat pentru stiu ca va plac fotografiile! Era plin cu elevi. Nu mai indraznesc sa postez "din mers" pentru ca ati vazut cum a ajuns asta-vara fotografia de la Budapesta.

Place Dauphine, Gibert Jeune pe Saint Michel, apoi Le Pantheon (fara probleme la intrare) si Le Jardin du Luxembourg. Nici vara nu am vazut atat de multa lume in gradina! Aici am prins ultima ora de soare. La iesire spre Odeon am gasit pavajul cu picuri de ploaie si curcubeul spre est.

Canal Saint-Martin si cina pe Quai de Valmy.

Maine? Iar ploaie si exceptand Atelier des Lumieres la 10 nu avem nimic in program. Salvatorul Musee du Louvre cu a sa Cour Marly este inchis. Am vrea sa vedem si lucruri noi, am vrea sa revedem si unele din locurile pe unde ne-am plimbat.

Edited by o_dor, 26 October 2020 - 22:42.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate