Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

Postul cu apă

* * - - - 9 votes
  • Please log in to reply
149 replies to this topic

#37
Ale-Helen-19

Ale-Helen-19

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 25.06.2023

View Postmarianvasile, on 25 iunie 2023 - 16:50, said:

Bine că ai o pisică, vrei-nu vrei, trebuie să îi dai papa, apă, să-i cureți litiera. Asta e bine, ajută. Mergi pe jos 30-40 de minute măcar, zilnic, și încearcă să mergi din nou la sală măcar o zi pe săptămână. Rutinele astea motivează și cresc tonusul. Aș merge pe post intermitent și numărarea caloriilor, cealaltă variantă pe care ai menționat-o este cam nesănătoasă.

La asta ma gandeam si eu, o masa pe zi sau doua într-un interval bun de ore. Ideea e ca nu sunt exagerat de sedentara, dar nici suficient de  activa cat sa ajute pe cat imi doresc.

#38
Ale-Helen-19

Ale-Helen-19

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 25.06.2023

View PostRavenscar17, on 25 iunie 2023 - 16:54, said:

astea sunt scuze sincer,pur si simplu mananci mult de asta te ingrasi,poti manca si 1-2-3-4-5 mese pe zi nu prea conteaza asa mult ce conteaza sunt caloriile pe care le mananci in total pe zi,nu te apuca sa tii dieta cu apa,este destul de grea.

este greu sa slabesti esti constienta ca o sa iti fie foame daca tu esti invatata cu 2000kcal si acum mananci 1400 o sa iti fie foame,asta e nu ai ce sa faci fa un sacrificiu.
Sportul e bun dar nu este necesar degeaba mergi la sala si arzi 200kcal daca dupa vii si bagi 500,totul este din bucatarie.


Eu cred ca nu ai înțeles pe deplin postarea mea. Am spus cumva " Salutare! Nu mananc nimic de luni intregi si nu inteleg de ce, va rog sa ma ajutati!? ". Nu, am specificat ca de cateva luni am într-adevăr o alimentatie dezechilibrata si de acolo kilogramele in plus. Am inteles unde gresesc ca sumt sincera cu mine in primul rand, problema este de unde provine lipsa ambitiei si cum as putea sa ii mai tai din efecte. Despre ce scuze vorbim aici?


#39
Ale-Helen-19

Ale-Helen-19

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 25.06.2023

View PostNoua_pe_site, on 25 iunie 2023 - 16:50, said:

Tu zici mini post cu apa de o saptamana iar eu inteleg ca vrei sa nu mananci nimic timp de o saptamana de zile.
Personal nu am nimic impotriva unei saptamani de water fasting pentru ca e chiar indicat o data pe an dar asta DUPA ce ti-ai obisnuit organsimul cu postul cu apa.
Sa te arunci direct in water fasting pentru o saptamana e reteta perfecta pentru esec

Incepe cu intermittent fasting,  o fereastra de 16 ar fi minimum dar poti incepe usor cu 12-12 dupa care maresti fereastra in functie de cat poti.

Am avut aceleasi probleme ca si tine si IF-ul e singura metoda care a functionat la mine
In functie de ce mananc , pot sta bine merci 3 zile doar cu apa. Am incercat 7 zile dar am renuntat la 5 datorita cetii de pe creier. Brain fog a aparut la mine la 5 zile si datorita jobului am stopat fastingul.  

Daca iti antrenezi creierul si stomacul poti face 7 zile fara probleme dar sfatul meu e sa nu te arunci din prima ca risti sa fii dezamagita daca nu reusesti si te lasi de tot.

Si eu am avut probleme cu nutritiositii care imi bagau 3 mese si snacks pe gat desi spuneam ca nu pot manca atat.
IF-ul meu mine e fun acum , nu consider ca sunt la dieta ci ca mananc atunci cand imi e foame si suficient cat sa dau corpului combustibilul necesar sa functioneze la capacitati normale.

Eu mananc o data pe zi acum si daca am chef de o pizza sau inghetata, mananc fara sa ma simt vinovata a doua zi

Avocado, oua si carne sunt cele mai satioase alimente. O omleta din 3 oua cu cateva bucatele de carne si Avocado plus alte legume gen castraveti sau rosii , ma tine 25-27 ore satula.
Alte combinatii is mai putin satioase dar eu inca ma joc cu combinatiile.

Targetul tau e sa te obisnuiesti cu mai putina mancare si sa nu te simti vinovata ca ai mancat ceva ce nu consideri ca ar fi de dieta. ♥️
Sa te simti vinovata ca ai mancat un Mar e de domeniul psihiatric, scuza-mi franchetea dar in ritmul asta ajungi bulimica sau la balamuc daca combini vinovatia mancatului unui mar cu depresia si anxietatea.  


Daca doresti , putem continua discutia dar daca ai munca de birou si tre sa-ti folosesti creierul ,water fasting pentru 7 zile nu e indicat!  

Multumesc pentru sfaturi. Am specificat in postare ca momentan sunt pe tratament medicamentos pentru depresie si ca fac si terapie. Doar ca nimeni nu ia in seama problemele de alimentatie pe care eu una le consider importante.
Ca idee, acum pot sta si 3-4 zile nemancata, nu am probleme. Ideal ar fi ca atunci cand mananc sa nu mai mananc mancaruri grele, hipercalorice. Poftele in mare parte sunt problema, nu foamea...

View Postloock, on 26 iunie 2023 - 04:20, said:

Trebuie avut grija - cand bagi fructe sa NU bagi grasimi, macar atat, si desigur sa nu mai bagi si carbo la greu din cereale, paine, cartofi, orez, paste, pizza, etc.
La keto am facut si mai fac blat de pizza din aluat de faina de migdale ( plus oua si branza tare care sare din recomandare si nu e de capra dar e neceaara ca liant..., si am facut blat de pizza si din conopida dar e mai complicat.

Am citit tot ce ai scris mai sus, orice sfat e binevenit atata vreme cat il pot adapta stilului de viata.
Ma gandeam sa ma tin totuși de postul intermitent cu o masa pe zi satioasa (nu sa mananc peste masura), sau doua mese pe zi usoare
Adica, într-o zi sa mananc o friptura la cuptor cu legume si atat. (seara, cand ma intorc de la birou, pot sta nemancata toata ziua, nu e problema), in urmatoarea zi sa mananc o supa de legume si un fruct ceva... Nu ma sperie uleiul, dar si cand gateam foarte des, foloseam putin. Prefer sa pun o lingurita de ulei de masline într-o salata sau sa o pun peste carnea de la grătar decat sa mamanc o felie de tort de ciocolata. Nu ca nu-mi place totul, dar zaharul da dependenta iar in ultima vreme chiar am mancat foarte putin zahar, spre deloc. Cu cat mananc mai putin zahar, cu atat st din ce in ce mai putin nevoia de dulciuri. Carbohidratii din alimente si combinatiile au fost problema la mine. Mor dupa cartofi in general. Nu neaparat prăjiți, ci copți sau fierti... Dar daca mananc cartofi ar cam trebui sa mananc doar cartofi cat sa imi fac pofta iar daca mananc friptură sa o combin cu o salata.


View PostBursul, on 26 iunie 2023 - 09:05, said:


Nu mananci si bei apa.

Ce este autofagia?
În 2016, savantul japonez Yoshinori Ohsumi A primit Premiul Nobel pentru cercetarea funcționării autofagiei. Acest proces este un mecanism natural de regenerare la nivel celular, care de asemenea reduce posibilitatea de a suferi de anumite boli și prelungește speranța de viață.

A fost pentru prima dată când a fost identificată autofagia, dar a trecut cu adevărat neobservată până în anii 90. Numele ei derivă din greacă și se referă la funcția de „mâncare în sine”; adică procesul în care celulele corpului sunt reciclate cu propriile lor componente.

https://lifestyle.fi...ile-autofagiei/

Daca a primit premiul Nobel, inseamna ca au fost alti cercetatori si doctori care i-au analizat munca si i-au apreciat-o. Se pot citi articole de pe site-uri de incredere (in engleza), nu ce am pus eu aici.

Postul indelungat e benefic, o sa incerc si eu, nu stiu daca ma tine :D

M-am tot documentat in ultimii ani si am ajuns la 5 zile maxim, apoi m-au oprit ceilalti de frica...
Eu stau foarte bine cu foamea, nu ma doboara ea, ci poftele. In primele zile ai vrea sa mamanci orice prinzi, simți mirosuri de oriunde si cedezi la un moment dat. Daca reușești sa treci de 5 zile, va fi uaor dupa. Eu nu am reușit...


#40
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,804
  • Înscris: 09.01.2007
Daca te ajuta cu ceva, sa stii ca poftele vor scadea in intensitate in timp, daca reusesti sa le tii in frau. Scade si nevoia de zahar si cea de grasimi, nu la zero, evident, dar scade. Pe cat trece mai mult timp pe atat mai usor.

Vad ca s-a vorbit mult despre keto, stiu mai multi oameni care au folosit keto, cu succes, dar care au revenit dupa la greutatea initiala. Fix la asta ma refeream eu, nu ca n-ar functiona, dar ca e greu sa intretii greutatea cand revii la alimente "normale" dupa dieta. Nu imposibil, dar greu. Pentru mine a fost mai usor de mentinut o dieta "lejera" unde incercam pur si simplu sa mananc echilibrat. Da, dureaza 1 an pana slabesti 15 kg, nu 3 luni, dar apoi trebuie doar sa pastrezi echilibrul, nu mai schimbi nimic...

#41
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,457
  • Înscris: 24.02.2017

View PostAle-Helen-19, on 25 iunie 2023 - 16:52, said:

Imi place să gatesc, o faceam cu drag inainte, gateam o data la 2 zile maxim, mancare relativ sănătoasă (adica fara prajeli si adaosuri de prafuri de tot felul). Lucrurile s-au schimbat cand m-am mutat singura si nu am mai gasit motivatia.

Off-topic: daca te-ai mutat singura si iti place sa gatesti, fa-o in continuare si vin si eu la tine  :)

On-topic: bautul apei in loc de mancare este relativ ok. Presupun ca nu ai fost la un nutritionist si faci cumva "dupa ureche" lucrurile. Dar tot e un inceput. Si eu mai fac asa. Spre exemplu la birou beau apa plata in prostie iar din cauza caldurii... nici nu prea pot sa mananc. Culmea e ca nu reusesc sa slabesc , nu vizibil cel putin. Am o greutate putin peste normala raportat la inaltime. Dar ideal ar fi sa am mai putin.

#42
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,562
  • Înscris: 30.10.2003

View PostAle-Helen-19, on 26 iunie 2023 - 10:39, said:

M-am tot documentat in ultimii ani si am ajuns la 5 zile maxim, apoi m-au oprit ceilalti de frica...
Eu stau foarte bine cu foamea, nu ma doboara ea, ci poftele. In primele zile ai vrea sa mamanci orice prinzi, simți mirosuri de oriunde si cedezi la un moment dat. Daca reușești sa treci de 5 zile, va fi uaor dupa. Eu nu am reușit...
Eu zic ca 5 zile e indeajuns. Care e logica sa faci mai mult de 5 zile? Te grabesti cu slabitul? Daca vrei sa te mentii, umbli la mancare.

Daca nu ai vreo boala ca diabet sau eu stiu ce cancer, nu are rost sa tii post zile in sir.

#43
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,666
  • Înscris: 29.03.2006

View PostNoua_pe_site, on 26 iunie 2023 - 05:58, said:

Stai asa ca m-ai ametit
Tu tii keto 1-2 zile pe saptamana si low carb Omad sau ce tii acum?

Keto intermitent e o chestie posibila doar pt. avansati care au tinut keto serios mult timp si a devenit parte din natura lor, e obsinuit organismul si metabolismul cu asta, poate sa faca switch relativ rapid si respectivul intelege foarte bine holistic si simte foarte bine ce se intampla.
Nu ai cum sa treci in kitoza cu 5 kile de glicogen in sange dupa ce ai bagat in tine zile intregi carbo la greu.
Glicemia trebuie sa fie foarte jos ca sa poti intra in kitoza si nu e suficient OMAD in timpul alimentatiei low carb.
Daca vrei sa cobori glicemia trebuie sa fii dispus si capabil lejer sa dai o tura de niste km pe jos la pas semirapid sau chiar alergat daca esti plin de glicogen.
Invers, cand esti pe keto nu alergi ca-ti pica glicemia si lesini.

Edited by loock, 26 June 2023 - 10:48.


#44
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,457
  • Înscris: 24.02.2017

View PostAle-Helen-19, on 26 iunie 2023 - 10:39, said:

Am specificat in postare ca momentan sunt pe tratament medicamentos pentru depresie si ca fac si terapie


Facem impreuna  Posted Image

Terapia e asa si asa. Insa ar trebui sa ii spui terapeutului despre celelalte probleme (sau pe care tu le consideri probleme.)

Edited by Bogotta, 26 June 2023 - 10:50.


#45
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,090
  • Înscris: 02.12.2007
Depresia poate avea multe cauze dar des se intampla si din cauza florei intestinale afectata de junk food.

#46
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,457
  • Înscris: 24.02.2017
Apropos de asta, sper sa nu divaghez asa tare si sa fiu dat afara de tot :) , ultimele studii arata ca boala Alzheimer ar putea fi declansata de perturbari ale florei intestinale si incriminate ar fi .... chiar laxativele. cine foloseste des acest tip de medicamente ... e bine sa fie atent.

#47
echoshoworacle

echoshoworacle

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,016
  • Înscris: 21.02.2022
Cu riscul să fiu mitocan aici se ignoră elefantul din cameră și anume că pisica își numără singură colăceii în loc să rezerve această plăcere unui motan....

#48
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,457
  • Înscris: 24.02.2017
Persoana este "blocata". Acesta e termenul psihologic pentru starea in care se afla. Cu in pic de ajutor si de vointa (binenteles) se va debloca. Va aparea apoi motanul.

#49
echoshoworacle

echoshoworacle

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,016
  • Înscris: 21.02.2022
Pisica, peste niște ani, o să regrete vremea pierdută cu preocupările astea, în mare parte puerile de acum.

#50
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,457
  • Înscris: 24.02.2017
E alegerea ei (momentan).... Tot asa, ea decide cat de repede iese din respectiva stare. Eu zic sa ne potolim pentur ca suntem grav off-topic si nu e frumos. :)  Decizia oricui trebuie respectata. Si mie acum imi pare rau ca nu am un copil insa .... ma gandesc ca deja e prea tarziu.

#51
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,090
  • Înscris: 02.12.2007

View PostBogotta, on 26 iunie 2023 - 13:03, said:

Apropos de asta, sper sa nu divaghez asa tare si sa fiu dat afara de tot Posted Image , ultimele studii arata ca boala Alzheimer ar putea fi declansata de perturbari ale florei intestinale si incriminate ar fi .... chiar laxativele. cine foloseste des acest tip de medicamente ... e bine sa fie atent.
Nu laxativele ci zaharul.

#52
echoshoworacle

echoshoworacle

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,016
  • Înscris: 21.02.2022

View PostBogotta, on 26 iunie 2023 - 14:47, said:

E alegerea ei (momentan).... Tot asa, ea decide cat de repede iese din respectiva stare. Eu zic sa ne potolim pentur ca suntem grav off-topic si nu e frumos. :)  Decizia oricui trebuie respectata. Si mie acum imi pare rau ca nu am un copil insa .... ma gandesc ca deja e prea tarziu.
Nu e offtopic deloc. Astea sunt vremuri de mare relaxare în care trebuie să nu-ți mai faci complexe de ce zice unul sau altul, din ce in ce mai puțini. Și da, inclusiv să rămâi singur toată viața este o opțiune suverană și validă dacă asta vrea cu adevărat. / Și tu cu copil, fără copil, e alegerea ta și numai a ta, ar trebui să ai zero presiune în privința asta. Eu dacă aș fi femeie și m-ar întreba tata sau mama de așa ceva i-aș certa zdravăn!

#53
Bob493

Bob493

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,313
  • Înscris: 12.07.2010

View PostTipiric, on 25 iunie 2023 - 18:48, said:

Am facut acum cateva zile al 5-lea sau al 6-lea post terapeutic cu apa. Te simti foarte ok. Prima data l-am facut acum 1 sau 2 ani. Aveam o ceata mentala cum nu mai avusesem niciodata si m-am hotarat sa il fac caci auzisem de el si vazusem si la altii pe net. Vezi videourile lui Cezar Elisei.
In prima zi mi-a fost foame, pe o scara de la 1 la 10 as zice foame de 6. A doua zi mi-a fost foame de 2, apoi din a 3-a zi deloc. La urmatoarele cure nu mi-a mai fost foame deloc nici in prima zi, organismul stia ce avea de facut. Foamea o pacalesti cu apa, bei multa apa. Oricum trebuie sa bei minim 3 litri de apa pe zi. Ideal apa de izvor, daca nu ai, atunci apa plata. In niciun caz apa de robinet. Poti sa bei o cana de apa cu o lingurita de sare pe zi pentru aport de minerale si electroliti, dar nu e obligatoriu.
Din a 3-a zi au inceput mirosurile urate pentru ca se elimina toxine si alea put. Pielea elimina miros naspa, gura (acetona), urina (era foarte inchisa la culoare, aproape coca cola), de scaun nu mai zic. Si a 4-a zi miroseam, in a 5-a s-au redus mult mirosurile.
Starea naspa de moleseala si ceata mentala (era si o depresie pe acolo) au disparut complet din a2-a zi. Din a 5-a zi ma simteam asa bine cum nu ma mai simtisem de prin liceu, eu avand 36-37 de ani.
Foarte important e sa iti asiguri un tranzit intestinal ca sa dai toxinele afara si sa faci miscare, mers minim 1 ora pe zi, preferabil dimineata.
Cum nu mananci nimic n-ai ce sa elimini si atunci toxinele raman in intestin si iti dau o stare de rau. Ori faci 1-2 clisme pe zi, ori iei un laxativ dizolvat in apa, ori faci ca mine: bei zeama de varza. O jumatate de litru de zeama si inca o jumatate de litru de apa si dupa 1.5-2 ore elimini.
Masa musculara nu scade daca faci exercitii usoare, exercitii care nu iti duc inima la peste 120 bpm. Altfel obosesti foarte repede. Daca se intampla asta te odihnesti si in cateva minute iti revine energia.
S-ar putea sa iti fie mai frig ca deobicei si sa dormi mai putin. Asta se intampla pentru ca ti se accelereaza metabolismul. E normal.
O sa te simti plina de energie.
Acum cateva luni am tinut 16 zile si as mai fi tinut lejer dar s-a intamplat ceva si a trebuit sa mananc. Prima data mi-am propus 10 zile dar am tinut 7 si nu de foame am renuntat ci de pofta, niste mere de prin casa imi tot faceau cu ochiul.
Cand incepi sa mananci, mananca mancaruri usoare: un fruct, putina supa. Abia a doua zi mananaci carne. Inainte de a incepe postul terapeutic, macar o zi mananca mancare de post. Daca incepi postul direct de la ceafa de porc, mici, etc. nu o sa il poti tine.
Vezi clipurile lui Cezar Elisei pe youtube.
Ah, si inca de la prima cura am scapat de alergia la polenul de tei pe care o aveam inca din adolescenta.
Bafta! Totul e sa rezisti la pofte. La inceput e mai greu apoi te "calesti". Medicii spun ca orice om rezista fara probleme fara mancare minim 40 de zile.

L.E.: De slabit o sa slabesti 3-4 kg pe saptamana.

Jizas, cu cata usurinta si convingere debiteaza unii niste tampenii de se increteste pielea pe tine cand le citesti. Ia-te, Heleno, dupa de-astia, da-i dracu de specialisti ca aia nu se pricep, au facut si ei acolo cativa ani de scoala ca sa nu se plictiseasca. Baga acolo post cu apa si scapi de kg in plus, de toxine, de depresie, iese argintul viu si prinzi si vreo 5 numere la loto.

#54
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,918
  • Înscris: 26.01.2010

View PostAle-Helen-19, on 26 iunie 2023 - 10:39, said:

Multumesc pentru sfaturi. Am specificat in postare ca momentan sunt pe tratament medicamentos pentru depresie si ca fac si terapie. Doar ca nimeni nu ia in seama problemele de alimentatie pe care eu una le consider importante.
Ca idee, acum pot sta si 3-4 zile nemancata, nu am probleme. Ideal ar fi ca atunci cand mananc sa nu mai mananc mancaruri grele, hipercalorice. Poftele in mare parte sunt problema, nu foamea...

am inteles , tocmai de aia consider ca IF-ul este potrivit
Poftele le poti tine in frau cu cheat days , odata pe saptamana iti dai voie sa ai ce poftesti atata timp cat este in intervalul ferestrei de mancare.
Degeaba stai nemancata 3-4 zile daca urmatoarele 1-2 zile iti faci toate poftele.

View Postechoshoworacle, on 26 iunie 2023 - 14:26, said:

Cu riscul să fiu mitocan aici se ignoră elefantul din cameră și anume că pisica își numără singură colăceii în loc să rezerve această plăcere unui motan....

Esti mitocan si stii asta deja
A mentionat ca lucrurile s-au schimbat de cand s-a mutat singura , ca sufera de depresie si pe tine te fute grija de motan.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate