Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ariston "Genus One+" 24kw...

unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare
 Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT
 Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...
 [unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier

Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ
 

Criza semiconductorilor

* * * * * 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
194 replies to this topic

#163
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 djl, on 25 ianuarie 2022 - 13:01, said:

Telefoanele pot fi făcute să ţină şi 5 ani. Computerele (dacă nu faci grafică) chiar şi 8. În fine, nu e vorba strict de I.T., ci şi de alte electronice. Poate un televizor din 2022 are o imagine mai bună decât unul din 2012, da' cu ce e mai bună o maşină de spălat din 2022 decât una din 2002 sau un frigider tot de atunci.
Iar la maşină aş conduce ceva şi mai tare decât "Dacia" 1310: o Englezoaică din anii '30-'50, cu cutie preslectoare. Pus acceleraţie la volan dacă nu are, inversat pedealale să fie cum vreau eu şi  (pentru distanţe lungi există trenul) Posted Image Sau un "Cadillac" pătrăţos din '78-'84, dar da, ăsta are ceva electronică. Aer condiţionat pe maşini există încă de dinainte să existe electronică (afară de radio) pe maşini. Iar maşini cu a.c., airbag, A.B.S. pentru locurile din faţă au fost produse şi în anii '90. Prea multă electronică dăunează... un senzor pentru ceva neesenţial poate da peste cap maşina.

Ai viziuni deformate, deoarece contin niste greseli de abordare. Iar tu nu-ti dai seama de lucrurile astea, deoarece n-ai nicio treaba cu tehnica. "Consumerismul" presupune in acelasi timp asigurarea locurilor de munca pentru miliiardele de oameni ai planetei. Cum ti-ai inchipui tu sa participi asa pentru scurt timp la proiectarea unui obiect, dupa care sa fii pus pe liber cu mentiunea ca poate va mai fi nevoie de tine peste vreo vreo 8 ani, pentru ca oricum nimeni nu are nevoie de nimic nou pina atunci??? Iti spun io, ca om, care n-are nimic altceva de oferit exceptind forta de munca, ai fi halit. Pentru ca, evident, n-ar fi necesar sa fii platit in perioadele astea de pauza.
In al doilea rind, obiectele astea nu se schimba deoarece s-ar strica, ci pentru ca cele noi ofera posibilitati in plus. O masina de spalat de acum 10 ani, ca tot ai adus vorba, consuma mai mult curent si mai multa apa si nici rezultatele spalarii pentru situatiile critice nu sint comparabile.
Masinile au tot felul de aplicatii de confort si sint si mult mai mari ca dimensiuni la consumuri mai mici. Si cu astea noi faci milionul de km, dar pe parcurs apar alte si alte optiuni. Nimeni nu te obliga sa faci schimbari si pe cale de consecinta nici tu nu ai dreptul sa stabilesti pentru altii, ce anume si pina unde sa-si permita schimbarile respective. Io as propune sa va iasa din cap ideea de a impune celorlalti felul in care definiti voi nevoile.
De faptul, ca exista in permanenta cercetare, depinde nu doar standardul de viata, ci si progresul tehnic al omenirii. Ca de obicei, trebuie sa privesti lucrurile in ansamblu, nu doar in directia, care dupa viziunile tale pare sa te deranjeze. Tocmai faptul, ca in permanenta a existat concurenta in plan tehnologic, a condus la saltul important de la televizoarele CRT mici, grele si scumpe la televizoarele cu ecrane enorme

Edited by vata_pa_batz, 25 January 2022 - 15:48.


#164
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

 djl, on 25 ianuarie 2022 - 13:01, said:

Telefoanele pot fi fćcute sć žinć ŗi 5 ani. Computerele (dacć nu faci graficć) chiar ŗi 8. În fine, nu e vorba strict de I.T., ci ŗi de alte electronice. Poate un televizor din 2022 are o imagine mai bunć decât unul din 2012, da' cu ce e mai bunć o maŗinć de spćlat din 2022 decât una din 2002 sau un frigider tot de atunci.
Iar la maŗinć aŗ conduce ceva ŗi mai tare decât "Dacia" 1310: o Englezoaicć din anii '30-'50, cu cutie preslectoare. Pus acceleražie la volan dacć nu are, inversat pedealale sć fie cum vreau eu ŗi  (pentru distanže lungi existć trenul) Posted Image Sau un "Cadillac" pćtrćžos din '78-'84, dar da, ćsta are ceva electronicć. Aer condižionat pe maŗini existć încć de dinainte sć existe electronicć (afarć de radio) pe maŗini. Iar maŗini cu a.c., airbag, A.B.S. pentru locurile din fažć au fost produse ŗi în anii '90. Prea multć electronicć dćuneazć... un senzor pentru ceva neesenžial poate da peste cap maŗina.


Telefoanele si computerele tin 5-8 ani in anumite conditii. Uite, eu am un SamsungGalaxy S8 care are 4 ani, nu vreau sa il schimb daca nu e nevoie pt ca n-as face nimic in plus cu un telefon nou. La fel si cu Laptopurile, nu ma joc pe ele ca sa le schimb des iar pt office, netflix(rar) si email merge si unul din 2016.
Dar sunt altii care fac alte chestii pe telefon, tableta sau laptop asa ca nu pot generaliza.

Electrocasnicele sunt mai eficiente daca-s mai noi, dar asta nu inseamna ca iti schimbi masina de spalat doar asa de fitze....

Legat de masini, confortul unei masini noi e incomparabil cu cel al uneia din anii 90, consumul si poluarea de asemenea. Si mie imi place sa vad Fiat-uri sau Porsche din anii 50-70, mi-as lua asa ceva daca as avea timp sa ma ocup de ele, dar niciodata nu as putea sa le folosesc pt a merge la cumparaturi sau sa merg la munca cu ele.

#165
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
unii zic ca industria are nevoie de consumerism ca sa traiasca. Nu cred ca e chiar asa. Mai demult lucrurile se faceau mai durabile dar mai scumpe. Pana la urma tot acolo iesim ca bani dar aruncam o groaza de resurse multe nerecuperabile.

#166
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 chilly willy, on 25 ianuarie 2022 - 18:44, said:

unii zic ca industria are nevoie de consumerism ca sa traiasca. Nu cred ca e chiar asa. Mai demult lucrurile se faceau mai durabile dar mai scumpe. Pana la urma tot acolo iesim ca bani dar aruncam o groaza de resurse multe nerecuperabile.

Se crede la biserica Posted Image

#167
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
la biserica se crede dar eu am zis ca nu cred deci ar trebui sa indici un loc unde nu se crede

#168
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 chilly willy, on 25 ianuarie 2022 - 22:10, said:

la biserica se crede dar eu am zis ca nu cred deci ar trebui sa indici un loc unde nu se crede

Io zic sa vezi cum e cu dividendele la actiuni si de ce este necesar sa creasca tot timpul profitul. Bine, exceptind cazurile cind din dividendele alea se fac investitii in loc sa fie varsate catre actionari. Dupa asta iti indic si locul unde nu se crede

#169
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
Consumerismul ne va distruge in final. Ne va ingropa in boli automune si cancere care sunt de fapt dereglajul propriului organism sau revolta lui contra propriului corp si a mediului primit.

Viata acum e mai proasta decat acum multe secole, singurul avantaj e acum ca nu vin invadatorii oricand neanuntati.
De asemenea protejam handicapatii si bolnavii incurbaili uneori prelungindu-le suferinta.

O sa ajungem sa ne nastem in eprubeta si sa stam toata viata surogat in vreun bidon cu tub de oxigen feriti de razele soarelui dar bronzati la bec uv, ca nu vom mai fi capabili sa avem contact cu natura care nu ne mai vrea. Contact real, nu ca umblii de nebun pe munti sau la mare sau in vreo padure artificiala. Contact real in a putea manca direct muste viermi si fructe nepreparati ca orice fiinta omnivora cum a fost omul milioane de ani.

Edited by pisoiu_22, 25 January 2022 - 23:05.


#170
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,612
  • Înscris: 13.06.2004
Oh, vai, dacă scade consumul se duce societatea. Ia, cum ar fi să o ducă la nivelul de Germania de Vest (R.F.G.) din 1990 (sau măcar 1980) cei din România, Bulgaria, măcar încă 10.000.000 în Africa şi vreo 20.000.000 prin Asia. Să vezi cum nu ar fi probleme cu produsele de lungă durată. Da' nici un interes să o ducă unii mai bine. În cazul României e şi vina noastră, în cazul alte ţări nu e tocmai aşa. Un produs nou poate fi achiziţionat după ce ai dat unul la s.h. cuiva care nu are bani, deci progres poate exista şi când faci lucruri mai durabile.
Economia actuală are o mare problemă: nu îi mai este foame lumii, gata, pac, se blochează totul. Că e ca un om care mâncă doar de dragul de a mânca. Şi la un moment dat nu poate.
Repet asta de n ori, dar nu înţelegeţi.
Iar un produs poate fi îmbunătăţit, deci partea de proiectare nu stă degeaba.

Maşinile de spălat folosesc mai puţină apă la clătire. Prea puţină. Aşa că trebuie să torn apă în ea. Deci voi face ce am zis în trecut că nu fac: să iau o maşină de spălat la second-hand. Schimb caucicăraia. Dacă aş cunoşate vreun colecţionar în Germania aş lua una care face ce nu face vreuna modernă: să spele la 100 ° Celsus.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/isL9JbVzXhI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by djl, 25 January 2022 - 23:06.


#171
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 djl, on 25 ianuarie 2022 - 23:02, said:

Oh, vai, dacă scade consumul se duce societatea. Ia, cum ar fi să o ducă la nivelul de Germania de Vest (R.F.G.) din 1990 (sau măcar 1980) cei din România, Bulgaria, măcar încă 10.000.000 în Africa şi vreo 20.000.000 prin Asia. Să vezi cum nu ar fi probleme cu produsele de lungă durată. Da' nici un interes să o ducă unii mai bine. În cazul României e şi vina noastră, în cazul alte ţări nu e tocmai aşa. Un produs nou poate fi achiziţionat după ce ai dat unul la s.h. cuiva care nu are bani, deci progres poate exista şi când faci lucruri mai durabile.
Economia actuală are o mare problemă: nu îi mai este foame lumii, gata, pac, se blochează totul. Că e ca un om care mâncă doar de dragul de a mânca. Şi la un moment dat nu poate.
Repet asta de n ori, dar nu înţelegeţi.
Iar un produs poate fi îmbunătăţit, deci partea de proiectare nu stă degeaba.


Maşinile de spălat folosesc mai puţină apă la clătire. Prea puţină. Aşa că trebuie să torn apă în ea. Deci voi face ce am zis în trecut că nu fac: să iau o maşină de spălat la second-hand. Schimb caucicăraia. Dacă aş cunoşate vreun colecţionar în Germania aş lua una care face ce nu face vreuna modernă: să spele la 100 ° Celsus.

Lasa ideile despre economie, uite am taiat totul ca oricum e gresit. Zi mai bine de ce ar trebui sa speli la 100°C. A mea merge la bumbac pina la 90°, dar nici pentru cele mai jegoase lucruri nu cred ca folosim temperatura asta. Chiar asa, la ce-ti trebuie?

#172
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,612
  • Înscris: 13.06.2004
Prosopele şi feţele de pernă au nevoie o curăţare mai temenică din când în când   Posted Image
Şi curăţenia aia nu se face cu... televizorul.

Edited by djl, 25 January 2022 - 23:33.


#173
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 djl, on 25 ianuarie 2022 - 23:33, said:

Prosopele şi feţele de pernă au nevoie o curăţare mai temenică din când în când   Posted Image
Şi curăţenia aia nu se face cu... televizorul.

Da breh, dar 70°C ajung de fapt. Uite, o sa intreb experta cum face

LE: hai sa te lamuresc de o chestie tehnica, pe care nu multi pe forumul asta o stiu. Banuiesc ca si Miele, aka masina masinilor din acest univers, procedeaza la fel, dar BSH, aia care inainte faceau si Bosch si Siemens, avea in Berlin asa numita sectie tehnologica. Aia nu faceau altceva cit era ziua de lunga, decit sa spele asa numitele rufe normate, ca sa observe, cum trebuie procedat cu temperaturile si invirtelile, asa incit la tot felul de grade de "mizerie" de toate felurile sa iasa curate aceste rufe. Analize la microscop, chestii...rufele alea erau un fel de prosoape destul de grele, ca urmau sa le si invirta la stoarcecere. Se analiza cu precizie fiecare faza de spalare. Gradul de umezeala, graficul de "mizerie" raportat la suprafata...absolut toate elementele, din care rezulta ca ragalia trebui sa se invirta de doo ori dreapta, o data stinga, pauza, la-la-la.
eh, daca astia au decis ca asa arata configuratia finala, atunci aia e.
Despre asteptarile tale...nu stiu. Poate ai cine stie ce chinezarie cu multe leduri. Sa stii ca io merg in foarte multe obiecte pe topul topurilor. Ca stiu aia de ce ;)

Edited by vata_pa_batz, 25 January 2022 - 23:55.


#174
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
Auzi, exista masini de spalat cu motor brushless? de ce nu face asa ceva in catitati mai mari?

#175
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,298
  • Înscris: 05.08.2015

 pisoiu_22, on 25 ianuarie 2022 - 23:01, said:

Consumerismul ne va distruge in final. Ne va ingropa in boli automune si cancere care sunt de fapt dereglajul propriului organism sau revolta lui contra propriului corp si a mediului primit.

Merita sa dezvolti teoria revoltei organismului impotriva propriului corp.

Inca nu s-a acordat premiul Nobel pe medicina pe anul asta.

Cine o sa-ti puna tie diagnosticul, il ia garantat.

Edited by Mount_Yerrmom, 26 January 2022 - 00:02.


#176
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 pisoiu_22, on 25 ianuarie 2022 - 23:56, said:

Auzi, exista masini de spalat cu motor brushless? de ce nu face asa ceva in catitati mai mari?

Evident. Prima solutie in directia asta a fost motorul asincron, adica tot un motor care avea nevoie de sistem trifazic, ceea ce se realizeaza cu o punte B6, aka un convertor de frecventa. O vreme la inceput s-a discutat comparativ diferenta dintre BLDC si asincron pe partea de costuri. N-a fost chiar foarte concludenta comparatia la inceput, deoarece difera totusi dimensiunile pachetelor, magnetii (neodim) erau si ei cam scumpi...La ora actuala nici nu se mai pune problema de comparatie. BLDC, adica brushless dc e clar in fata. Mai sint si niste variatii, gen PMSM, dar astea apar cu precadere in industria automobilistica pentru volume de achizitii mari in componente, care si asa au costuri martiale, cum ar fi un sistem de actionare a directiei, spre exemplu

#177
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
mda unii cred ca au raspuns la toate totusi consumerismul e nesustenabil pentru ca dreneaza tot mai multa energie si materii prime.

#178
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 chilly willy, on 26 ianuarie 2022 - 01:42, said:

mda unii cred ca au raspuns la toate totusi consumerismul e nesustenabil pentru ca dreneaza tot mai multa energie si materii prime.

La toate poate nu chiar, dar la majoritatea Posted Image
Consumerismul iti da de lucru, probabil si tie. Habar n-am cu ce te ocupi tu, dar banuiesc ca intri in aceeasi categorie de indispensabili, care exista datorita consumerismului. De la din astea ar trebui sa incepeti atunci cind formulati aiureli pe ton ritos

#179
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
aia crezi tu dar sa stii ca nu ai descoperit tu mersul pe jos si nici nu esti asa istet cum te crezi

#180
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 chilly willy, on 26 ianuarie 2022 - 01:58, said:

aia crezi tu dar sa stii ca nu ai descoperit tu mersul pe jos si nici nu esti asa istet cum te crezi

Eh, daca zici tu, poate ar fi cazu sa reconsider Posted Image
Glumeam, evident,  nu e nimic de reconsiderat. Io sint ala, care sint. Faci fata la discutie, raspunzi, nu faci fata....mai iei un voleu

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate