Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...

cu autorulota prin BZ

Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...
 Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag

Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto
 Ariston "Genus One+" 24kw...

Saci moloz - unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare
 Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT
 

Intreaba-ma despre Termopane!- partea a II-a.

* * - - - 7 votes
  • Please log in to reply
1666 replies to this topic

#775
GPal

GPal

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 03.02.2016

View PostSkipMe, on 03 ianuarie 2023 - 02:36, said:

Stii cum a sunat postarea asta a ta?
Jalnica, fără nici un argument. Ai dat cu pietrele in toate firmele producatoare de tamplarie din Iasi, doar pentru ca tu ai cunoștințe despre firmele mari din România.
Nefiind din Iasi puteai sa te rezumi la un comentariu de genul , vezi ca Tamplarualin e din Iasi si poate sa iti ofere mai multe informatii, sau ai putea cauta pe google câteva dintre ele și sa întrebi la un prieten,doi...
Ce ai enumerat tu acolo pot fi francizați, pot fi noi antreprenori care o venit din străinătate cu bani și o cumparat o franciza fără sa aibă habar de ferestre si montarea acestora. Din punctul. Eu de vedere ai scris ceva fără sa gândești. Si ca sa nu fiu bădăran sa imi argumentez ideea iti dau eu un simplu exemplu( ma întorc din Italia cu 50000 acasă sa deschid ce mva sa stau i  tara, îmi iau franciza ADF 20k si plătesc tribut de marketing) iau lucrări câteva iesa bine câteva nu ca nu stiu eu tare multe da am avut bani. Cine pica de prost ? Francizantul? Sau eu ? Acum hai sa va zicem cu cine sa faceti...

Te-ai stricat la burta de la masa de sarbatori?ai citit printre randuri postarea lui?

#776
Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,681
  • Înscris: 12.08.2020
Scuze, am uitat de Madrugada, asta pentru ca pe moldova ultima data cand am fost eu acolo Madrugada nu prea era bine reprezentata, acum probabil este.

#777
Florin_E

Florin_E

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 03.01.2023
Salutare si La multi ani!

Intrucat sunt in faza de proiectare si bugetare casa pe care vrem sa o construim pentru familia noastra, vin cu o intrebare/ cerere de sfat vis-a-vis de ce solutii constructive sa aleg, a.i. raportul eficienta termica vs. cost sa fie unul sustenabil si realizabil.

Si anume: pentru ca locatia casei ne ofera o priveliste frumoasa, proiectul contine fereastre cu imbinare pe colt, si de aici intrebarea: dpdv cost/ eficienta, care solutie este mai viabila - imbinare colt cu profil sau "fara"- acea imbinare foarte discreta intre sticlele ferestrelor ? Dpdv estetic, evident arata foarte bine cu o imbinare cat mai discreta, dar nu va fi definitoriu in alegerea solutiei.
Ce parere aveti de solutiile de montaj cu profil triotherm?

Attached Files


Edited by Dany_Darke, 04 January 2023 - 15:58.


#778
Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,681
  • Înscris: 12.08.2020
Daca prin “imbinare discreta” te referi la imbinarea din poza atasata atunci este ok din toate punctele de vedere, mai putin ca bani. Adica aceasta imbinare nu face nimic in afara de faptul ca este estetic impresionanta, o remarca toata lumea, practic te lauzi cu ea si atat, dar pe banii tai.
La tine suprafetele vitrate par generoase asa fara dimensiuni, daca exista priveliste ea se vede oricum, ori cu o imbinare mai mica ori cu una de 3-4 ori mai mare. Beneficiarul tamplariei din poza atasata are vedere la un drum judetean, dar daca a vrut sa se dea mare a platit, cu altceva nu-l ajuta imbinarea aia.

Precadrele triotherm sunt ok, nu degeaba exista si nu degeaba se vand (mai ales afara), dar ce componenta are zidaria si termoizolatia ta? Casa ta este proiectata ca si o casa pasiva, adica la final vei putea obtine un certificat de casa pasiva? Daca este doar o casa “aproape pasiva” atunci nu vad rostul precadrelor triotherm.

Attached Files



#779
Florin_E

Florin_E

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 03.01.2023
Da, exact la aceasta imbinare ma refer. Iti multumesc pentru detaliile mai mult decat lamuritoare, tocmai m-ai ajutat sa iau o decizie Posted Image .

Zidaria va fi din caramida, bugetez o izolatie cu vata de 15 cm, deci in concluzie, "aproape" pasiva Posted Image , nu tind catre certificare, cel putin aceasta este abordarea mea in acest moment.

#780
raku90

raku90

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 04.11.2007
Salutare tuturor!
Pe aceasta cale vreau sa-i multumesc d-nului conu71 pentru consultanta oferita. Omul chiar se pricepe la ce inseamna "termopane" si m-a ajutat cu date tehnice, sfaturi pentru schimbarea tamplariei actuale din lemn de meranti cu sticla de 24mm care nu mai izoleaza absolut deloc, cu varful de gama ce exista la ora actuala pe piata. Eram in dubii ce sa aleg, Salamander Bluevolution 92 sau Kommerling 88 premium, ambele cu sticla de 52mm, plus detalii de montaj.

I-am lasat nr de tel in pm, dupa care mai bine de 30 min am discutat la telefon absolut tot ce ma interesa. Jos palaria si multumesc pt informatiile primite!  Posted Image Posted Image

#781
dragos275

dragos275

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.12.2022
Salutare!
As avea nevoie de ajutor de specialitate.
Am mai citit in trecut pe topicurile legate de termopane, insa mi-am facut cont de curand, fiind in situatia de a avea nevoie de ceva sfaturi din partea celor care stiu despre ce e vorba. Stiu ca sunt multe firme in domeniu, insa nivelul meu de incredere nu este foarte mare.
Pe scurt, m-am mutat intr-un apartament construit prin 2008 in Galati, 100 mp, cu doua dormitoare si un open space. Blocul are cate doua apartamente pe nivel, 3 etaje, in apartament avem un singur perete interior, catre casa scarii. Apartamentul este la etajul doi, la etajul inferior momentan nu locuieste nimeni, in lunile de iarna de anul trecut ajungeam si la 250-300mc gaz cu centrala la 20 grade.
Livingul are 4 geamuri, doua pe est, doua pe vest (geam si usa spre balcon deschis). Unul dintre cele catre est este din sticla Nevada, 140x159, celalalt de pe est 138x135. Cele doua de pe vest sunt 170x140 si 256x237.
Unul dintre dormitoare (nord) are geam 136x120 si usa termopan (model cu prag subtire) 80x208 catre balconul inchis cu termopan. Celalalt dormitor are un geam cu usa 240x240 catre balconul inchis, usa culisanta. Holul intre dormitoare are usa termopan tot catre balconul inchis, 90x235 - (model cu prag subtire).
Am montat rulouri exterioare la toate geamurile descrise mai sus.
Problema ar fi frigul de iarna, care imi imaginez ca are legatura si cu faptul ca nu locuieste nimeni sub mine. Vara nu se face foarte cald. Si mai e si problema fonica, blocul fiind intre case.
Am primit o oferta din zona Vrancea, pe care nu o pot atasa. Am cerut si o oferta doar pentru geamuri. Am rugat un evaluator energetic sa ne ajute cu o camera cu termoviziune. Legat de cele actuale, rama are cam 64 mm si e trecut RomAlumil. Pe geamuri scrie Den Braven.
Nu sunt convins daca schimbarea doar a sticlei ar ajunge sau ar trebui schimbate cu totul. Nu stiu cum au fost montate profilele acum 15 ani, rupere termica, bariera termica, etc.
As avea nevoie de ajutor. Sunt dispus sa platesc consultanta Domnului Conu, desi stiu ca sunt si altii pe forum de la care am invatat multe lucruri legate de subiect.

Edited by Dany_Darke, 05 January 2023 - 22:19.


#782
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,075
  • Înscris: 22.06.2004

View Postdragos275, on 05 ianuarie 2023 - 20:23, said:

..... Sunt dispus sa platesc consultanta Domnului Conu, desi stiu ca sunt si altii pe forum de la care am invatat multe lucruri legate de subiect.


nu trebuie sa platesti absolut nimic. lasa aici o adresa de mail si o sterg dupa ce iti trimit mesaj. o sa am nevoie de un nr de telefon.

#783
dragos275

dragos275

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.12.2022
d r a g........ la yahoo punct com. Multumesc!

Edited by conu71, 06 January 2023 - 12:51.


#784
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,075
  • Înscris: 22.06.2004

View Postdragos275, on 06 ianuarie 2023 - 12:23, said:

d r a g........ la yahoo punct com. Multumesc!


am trimis mail

#785
dragos275

dragos275

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.12.2022
Multumesc pentru raspunsul rapid si pentru informatii! Am lasat numarul de telefon si m-a sunat domnul Conu. Sticla Nevada e problema mare si faptul ca nu locuieste nimeni un etaj mai jos.

#786
alan2761

alan2761

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 05.07.2022
salutare! Va solicit ajutorul cu privire la 2 oferte apropiate. Una este de la dealer madrugada si sticla agoterm, cealalta este de la barrier.

Ambii imi pot monta cu spuma celule inchise, folii anti condens si ancore, asadar imi e foarte greu sa aleg. Cu dealul madrugada am mai lucrat (am pus aceeasi tamplarie, sticla, feronerie), dar am zis sa mai inspectez piata si poate sa gasesc ceva mai bun.

Lucrarea este pentru un apartament.

Astept parerile voastre. Multumesc.

Attached Files



#787
wwx35

wwx35

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 312
  • Înscris: 05.01.2007
Buna ziua! As dori niste sfaturi de la cunoscatori in ale termopanelor.

Vreau sa schimb tamplaria la o casa aflata in Bucuresti si nu am nicio idee despre preturile actuale si caracteristicile tamplariei existente pe piata.
Tamplaria existenta este din lemn vopsit, cu geamuri termopan executata prin anii '90. Ca sa va faceti o idee, are structura geamurilor 4-8-4 mm, deci izolatia pe zona vitrata este slaba. Cu toate astea nu am avut probleme cu aburirea geamurilor pe interior sau intre foile de geam.  A fost bine executata pentru vremea ei.

Intrebarile ar fi urmatoarele:
1. Ce sistem ar fi mai bun din punct de vedere al calitatii/izolatiei/pretului?
2. Cum ar trebui sa masor tamplaria existenta pentru a cere o oferta? Daca masor golul intre glafuri in interior este ok?

Multumesc anticipat celor care vor avea bunavointa sa raspunda!

#788
SkipMe

SkipMe

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 01.11.2022

View Postwwx35, on 10 ianuarie 2023 - 12:59, said:

Buna ziua! As dori niste sfaturi de la cunoscatori in ale termopanelor.

Vreau sa schimb tamplaria la o casa aflata in Bucuresti si nu am nicio idee despre preturile actuale si caracteristicile tamplariei existente pe piata.
Tamplaria existenta este din lemn vopsit, cu geamuri termopan executata prin anii '90. Ca sa va faceti o idee, are structura geamurilor 4-8-4 mm, deci izolatia pe zona vitrata este slaba. Cu toate astea nu am avut probleme cu aburirea geamurilor pe interior sau intre foile de geam.  A fost bine executata pentru vremea ei.

Intrebarile ar fi urmatoarele:
1. Ce sistem ar fi mai bun din punct de vedere al calitatii/izolatiei/pretului?
2. Cum ar trebui sa masor tamplaria existenta pentru a cere o oferta? Daca masor golul intre glafuri in interior este ok?

Multumesc anticipat celor care vor avea bunavointa sa raspunda!
Sunt multe recomandari la genul acesta de intrebare si in postarile anterioare.
Pe scurt am sa iti expun parerea mea personala fiind vorba despre schimbarea tamplariei la casa de locuit. In functie de bugetul pe care il ai,iti prezint minimul ce trebuie sa iei in calcul :
Pachetul tripan “ It’s a must” sa nu fie mai mic de 40mm.. de la 40mm in sus (configuratia lor sticle/bagheta warmEdge e alta poveste - vezi in forum)
Profilul fie clasa A cu atat mai bine, sau clasa B  te orientezi la profile din clasa de mijloc in sus( si aici in functie de buget- iti enumar cateva care imi trec prin minte gealan,trocal,rehau,veka,salamander,kommerling,deceuniq,aluplast etc…) ca idee de la profile cu grosime de 70mm < sus, zic 70mm pt ca aici este veka clasa A.Pretul variaza foarte mult, asa ca te sfatuiesc sa iti iei mai multe oferte de pret de la mai multi ofertanti.
In continuare iei in calcul feroneria,(winkhaus , maco , roto , siegenia – mai bine cauti prin forum despre mai multe detalii) si sa incerci sa verifici firmele inainte – google search (rapid si simplu)
Ca sa iti raspund la intrebarea “Ce sistem ar fi mai bun din punct de vedere al calitatii/izolatiei/pretului?”
Nu cred ca exista un ansamblu perfect pe care as putea sa-ti recomand, fiecare element incepand cu ofertarea/configurarea/productie/montaj/etc. pana in momentul receptiei este important. Pe scurt daca revii cu mai multe oferte, te putem ajuta mai usor prin eliminare in functie configurare/calitate/pret  etc.
Iar pentru ofertare poti masura linistit golurile exterioare sau interioare, oricum e bine deoarece pentru masuratoriile de executie va veni o persoana din cadrul firmei cu care alegi sa faci lucrarea, iar pretul se schimba foarte putin in + sau -.

#789
andreimro

andreimro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 29.10.2006
Salutare tuturor,

In primul rând vreau sa ii mulțumesc lui Conu71 pt consilierea prin telefon de acum cateva zile bune, a fost un punct de plecare f bun si recomand cu incredere; pornind de aici am mai studiat si eu cat am putut una alta ca sa stiu ce întreb si ce cer si primit cateva oferte si m-am decis la o firma, am discutat si telefonic cred cu ei adunat peste 1.5h punând tot felul de întrebări, si încă mai am o serie! :))

Dar am zis cel mai bine sa va cer si vouă ajutorul sa imi dați o părere mai avizata, pun aici oferta si niște poze cu apartamentul cumpărat, e ceva bătrânesc cf. 3, într-un bloc vechi înainte de 77, dar cu cărămida mare, in camere cu tâmplărie de lemn (exceptând living unde e termopan vechi) si fără calorifere acum si tot e relativ bine (estimez undeva la 18-19 grade, dar când aveam caloriferele de fonta vechi era si mai cald), sunt pe spate deci mare zgomot nu e si nici soare.

Așa ca m-am gândit sa merg pe un GreenEvolution 76 MD (3 garnituri, cu sticla Tripan, bagheta warm-edge, config: lowe-float-lowe) peste tot, ca BluEvolution 92 cred ca e prea mult pt ce am eu nevoie, voi ce părere aveți? sau ce alte variante as avea, ori sa rămân la G.Evo76MD? Se va monta astfel:

- dormitor 2 geamuri ambele mobile, 1 oscilobatant;
- baie, aici in loc de tripan au configurat cu 2 foi, e ok?  bagheta sa fie de aluminiu? ma intereseaza si pragul sa fie măricel ei zic 7cm ca are sper sa fie ok (au mai fost probleme cu refulări la parter). mie mi se pare cam scumpicica pt o usa de baie, dar am zis sa fie același alb laudat salamander, initial ma gândeam sa pun ceva cât mai ieftin…
- living, aici e mai complexa treaba, am 1 usa care da in exterior (in grădina blocului) si 1 geam langa (care va fi mobil, oscilobatant si voi pune ceva mai mic cu 10 cm decât scrie in oferta atașata căci m-am hotărât sa închid cumva bucătăria cu uși de sticla glisante si nu ar fi venit la drept cu peretele de la baie); mie mi-au cam configurat in oferta initial usa se pare mai de balcon, dar eu am nevoie cu mâner inclusiv si pe exterior, cu broasca pt cheie, sa se închidă bine, nu neaparat oscilobatanta cum mi-au pus ei (oricum cu configurația pe care mi-o doresc eu la mâner inteleg ca nu se poate), si nu stiu dacă acolo e cercevea de fereastra sau usa, nu văd sa fie peste 100cm sau cât am citit ca se recomanda, 112 parca, o sa ii întreb… plus ca i-am zis de 3 balamale dar dansa a zis ca are prinderi in 2 si ca mai ajuta oricum si sistemul oscilobatant (dar asta va fi scos din oferta), sa insist inchiderea sa fie in 3 balamale fiind usa care da in exterior? si feronerie e ok pt aici Roto NX? merita geamul sa cer sa fie din acela tratat antiefracție, laminat parca?
- bucatarie, 1 geam micuț 41x41;

Se va monta si plase tip rulou (living, dormitor), iar la usa de exterior tip plisse, ca sa nu imi ia din lumina si iarna sa stea strânsă.

O sa țin cont sa izolez si cu banda de etanșare pe interior si exterior, ei nu stiu dacă se ocupa cu așa ceva si depinde si de zugravul care imi face apartamentul cum termina între timp.

In configurația primită mi-au pus sticla de 44, dar am citit ca se recomanda de 48 si e la același pret, acum doamna de la firma respectiva mi-a dat următorul răspuns:

“Referitor la sticla de 48-in acest caz, baghetele interioare trebuiesc drepte .In aceasta varianta imbinarile de 45 grade nu sunt la ca baghetele rotunde-asa de bune. Probabil ca cei care recomanda nu pun pret pe acest detaliu. Chiar daca pachetul de sticla este mmai amere, neimbinarea perfecta a baghetelor duce la pierderi ale coeficientului termic. Aceasta explicatie mi s-a dat acum cativa ani de l oameni de productie si am luat o ca atare. eu toate ofertele vazute pana acum de la clienti-primite de la diverse firme au fost tto pe pachete de 44mm. Deci inteorie e una, in practica, cu totul altceva.”

Ce ziceti? Sa merg pe varianta de 44 sau sa cer liniștit 48?

Sa mai cer ceva in mod expres pt oferta finala?

Cam atât imi vine acum in minte, dacă mai am întrebări revin, atașez si oferta.

Si sorry de mesajul lung, mulțumesc in avans celor care își vor rupe din timpul lor sa imi răspundă!

Cu stima!

Attached Files


Edited by andreimro, 12 January 2023 - 18:54.


#790
wwx35

wwx35

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 312
  • Înscris: 05.01.2007

View PostSkipMe, on 12 ianuarie 2023 - 15:24, said:

Sunt multe recomandari ...
Multumesc pentru sfaturi @SkipMe. Citesc de ceva vreme sectiunea aceasta despre termopane si inca mai am de aprofundat. Nu voi deveni specialist dar macar sa inteleg notiunile de baza ca sa stiu ce sa cer. Ma voi orienta si dupa preferintele celor care sunt in situatia mea, cum ar fi @andreirmo mai sus, dar el este specialist deja ca stie cu ce se mananca Salamander BluEvolution 92 sau GreenEvo76MD Posted Image. Eu nici nu stiu care sunt clasa A sau B...

Voi face masuratorile si voi trimite la 2-3 firme pentru ofertare, apoi voi posta aici sau pe topicul cu oferte, pentru sfaturi. As putea cere un sfat apropo de firme dispuse sa-mi faca o oferta sau e prea mult? Posted Image

#791
crstnn1967

crstnn1967

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.07.2014
Buna ziua,

Se poate sa primesc un feedback pe oferta atasata.
Apartamentul este in `Bucuresti la etajul 3/4 ,orientat pe nord,recent anvelopat.


multumesc anticipat,

Cu respect.

Attached Files



#792
SkipMe

SkipMe

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 01.11.2022

View Postwwx35, on 12 ianuarie 2023 - 19:28, said:

As putea cere un sfat apropo de firme dispuse sa-mi faca o oferta sau e prea mult? Posted Image
Cele mai bune sfaturi privind recomandarile le poti cere de la cei care au parcurs etapa asta si sunt din capitala. Eu am scris in celalalte postari ca firmele trebuie verificate, insa pe langa partea de google(listafirme,recenzi,recomandari online) tu ai acces si la persoane(cunostinte) care sunt din Bucuresti(asa poti verifica finalul). Nu ii usor ca cineva sa isi asume acest lucru mai ales daca nu a avut de lucru cu firmele respective si chiar si asa este foarte greu sa recomanzi pentru ca fiecare lucrare e unica.
Eu nefiind din Bucuresti si doar urmarind acest forum pot sa iti recomand sa vorbesti cu, Conu (el fiind din zona).Avand o experienta foarte mare in domeniu si lovindu-se de multe firme acolo, e posibil sa te poata ajuta.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate