Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intarzieri mari la deschiderea me...

Lenny Kravitz - TK421

Recomandare router repeater

Unde se poate face o radiografie,...
 bug microsoft store (viteza down...

Memorii RAM cu defect

Recomandare tastatura TKL (Buget:...

De unde pot descarca ROG Armoury ...
 Aur ieftin?

Boloboc digital

Intarziere turnare sapa peste ipat

Intrebare toyota prius
 Recomandare Placa Video

Mai exista in tara canale de tip ...

Huawei Freebuds 5i vs OPPO Enco A...

De ce pestele si fructele de mare...
 

Proiect de lege: înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta importate din afara Uniunii Europene va fi interzisă.

* * * - - 3 votes
  • Please log in to reply
88 replies to this topic

#73
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,423
  • Înscris: 23.02.2017

View Postfotbal5, on 27 iulie 2018 - 15:10, said:

Parerea mea este ca cei care nu agreaza legea sunt fie samsari fie cei are detin o asemnea masina.
sau oameni normali la cap care nu vor sa interzica tot ce nu cunosc si ca atare ii sperie.

cei care detin o asemenea masina nu vor fi afectati de legea asta.

dar legea asta va face ilegale camionele cu volan pe centru care le scoate acum Tesla de exemplu.
ridicol

#74
Adrexx

Adrexx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,228
  • Înscris: 22.12.2015
Masini pe care nu trebuie sa le conduci in Romania!
02 апреля 2016 Поделиться
98

Logan cu doua tobe. In caz ca te afli la volanul unui asemenea bolid de WRC, te anuntam ca trebuie sa scapi de el imediat! Sau sa renunti la toba dubla cat ai zice peste si sa revii la o finala originala. Pentru ca, in caz ca ti-a scapat, Loganul nu este nici de curse, nici de raliuri. Si faptul ca-i pui tu doua tobe ca sa trezesti vecinii pe motorul de 1.4 litri cu aproape 10 cp, tradeaza mai degraba o doza (mica) de prostie.


Masina cu BOS sau GOD la numar. Ei bine, nu conteaza ca ai BMW, Opel sau Fiat. Atata timp cat ai numar cu BOS sau GOD, obtinut la cererea ta de numar preferential, esti cocalar pur-sange. Cum adica BOS? Chiar daca asta e singurul cuvant pe care il stii in engleza, te anuntam ca se scrie cu doi de S. Cat despre GOD... pe asta nu am inteles-o niciodata. Numai Patriarhul ar putea sa aiba asa ceva pe limuzina lui.

Passat cu numere de Spania, Italia sau Franta. Eu nu am vazut sa circule in Romania vreun Passat cu numere straine fara sa fie plin de specimene bronzate "din fabrica". Daca detii asa ceva, fa bine si scapa de masina sau ia-i numere romanesti, sau macar de Bulgaria, pentru ca altfel toata lumea va crede ca esti in concediu de la ciordeala prin tari straine. Vorba lui Salam, ca "ai rupt in doua Spania si Anglia".

Orice masina care are capace cu spinnere. That's a NO-NO! Ai vazut tu in vreun clip de-al lui 50 Cent niste masini smechere care mergeau pe burta cu roti care se invarteau desi masina statea pe loc, nu? Dupa care ai fost in targ si ai vazut cu 30 de lei niste capace ca cele din poza. Si le-ai luat, ca ai vrut si tu sa fii rapper valoros. Asta nu e tocmai bine...

BMW Seria 7 cu volan pe dreapta. Limuzina bavareza a fost si inca este o masina de lux, premium, confortabila si foarte cool. Dar sa nu fie cu volan pe dreapta. Pentru ca asta spune un singur lucru despre sofer: ca e un sarman care a ciordit, scuzati, trudit prin Londra, nu a avut bani de o masina ca lumea si a luat o saracie din asta ieftina cu 2000 de Lire. Adica e chintesenta ipocriziei.

Dacia 1310 cu "ptiuning". In caz ca mai detii vreo Dacie batraneasca, sa nu cumva sa o tunaresti precum sateanul din poza de mai sus. Chiar daca ai vazut prea multe filme cu masini tunate si curse ilegale, asta nu inseamna ca trebuie sa-ti transformi bolidul de Mioveni intr-o prastie-sorcova plina de abtibilde. Apropo, astea nu dau cai!

BMW Seria 5 cu numere de Anglia. Cam la fel ca in cazul cu BMW-ul Seria 7. In caz ca nu stiai, te anuntam noi: o astfel de masina costa in Anglia intre 400 si 1000 de Lire. Pentru ca cu cat masina e mai veche, cu atat e mai scumpa asigurarea. Si englezii le dau pe o nimica-toata. Si ghici care este groapa de gunoi a englezilor? Da, este Romania! Tot ce poti face cu aceste masini este sa le dezmembrezi. Dar de condus, sub nicio forma!

Alfa Romeo 156 cu numere de Bulgaria. Din pacate, Alfele 156 nu sunt cele mai celebre pentru fiabilitate. Tot din pacate, in Romania au ajuns ca cele cu numere de BG sa fie mai numeroase ca cele inscrise in RO. Si circuitul acestor masini e simplu: luate pe bani de o inghetata din tari straine, de obicei Italia, hartanite si jughinite de toti banii, inscrise la bulgari ca e ieftin si schimbate de vreo 50 de maini. Cu alte cuvinte, cand vad o Alfa bulgareasca ma gandesc automat la fum, stricaciuni, rugina, scaune rupte si "Boss, merge aerul, dar nu are freon!".

Pisicuta sau E46 cabrio cu numere de Italia in Teleorman, Dolj si Ialomita. Da, nu trebuie sa fii vazut la volanul unor pisici decapotabile cu numere de Italia. Cel mai probabil sunt furate. Si nu, nu trebuie sa fii vazut conducandu-le in judete precum Teleorman, Dolj sau Ialomita. Pentru ca, fara indoiala, vei fi considerat un cocalarel care "lucreaza" prin strainatate prin metrou si in zonele frecventate de turisti.

Masina cu numar care are litere despartite. Crezi ca esti smecher daca ai numar preferential sau fals cu litere despartite? Nu chiar. Crezi ca mai e la moda sa ai literele despartite, eventual unele cu WTS, BOS, GOD, YGP sau SEF? Deloc nu esti smecher. Mai ales daca in zilele noastre te mai duce capul atat de "mult" incat sa apelezi la o relatie de la DRPCIV ca sa obtii litere despartite. Ei bine, te anuntam ca de acum, cine are astfel de litere, este considerat semi-cocalar. Daca are si sticker luat din targ cu "Asociatia Politistilor" ca sa se dea gabor-fals, esti cel mai adevarat cocalar!
98

Attached Files



#75
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,123
  • Înscris: 09.08.2005
Io le-aș lăsa numerele cu BOS. Cine vrea să afle motivul îl găsește aici.

#76
zenzzo

zenzzo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 177
  • Înscris: 23.11.2012
Tot citind pe aici am observat ca majoritatea sunt pentru proiectul asta , si eu sunt , dar am o intrebare : as cumpara o pick-up gen L200 , Navara sa il folosesc la tara unde locuiesc pentru a-mi muta stupii in zone inacesibile cu o camioneta normala si cel mult pentru a merge pana la supermarket ... daca o i-au pana la sfarsitul anului ,risc sa nu o pot inscrie?

Edited by zenzzo, 01 August 2018 - 17:30.


#77
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 113,024
  • Înscris: 13.06.2004
Nu se fabrică cu volanul pe stânga?
Dar ce observăm în filmarea de mai jos?   :yes:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/aBVxBcLJd0w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#78
dan78rom

dan78rom

    in omnia paratus

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,070
  • Înscris: 28.02.2008

View Postzenzzo, on 01 august 2018 - 17:29, said:

Tot citind pe aici am observat ca majoritatea sunt pentru proiectul asta , si eu sunt , dar am o intrebare : as cumpara o pick-up gen L200 , Navara sa il folosesc la tara unde locuiesc pentru a-mi muta stupii in zone inacesibile cu o camioneta normala si cel mult pentru a merge pana la supermarket ... daca o i-au pana la sfarsitul anului ,risc sa nu o pot inscrie?

Slabe sanse ca ce vrei tu sa fie de provenienta non UE. Asa ca nu risti absolut nimic.

#79
martian_693

martian_693

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,507
  • Înscris: 27.07.2016
pai alea din ue is problema. nu alea din afara.

#80
mihalexmihalex

mihalexmihalex

    Classified

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 29.12.2007
Ministrul Transporturilor a semnat ordinul prin care se interzice omologarea în România a maşinilor cu volan pe partea dreaptă, scrie Profit.ro. Interdicţia va intra în vigoare după ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial. Proiectul de ordin de ministru a fost în dezbatere publică până la finalul lunii iulie.
Noile reglementări precizează că postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului. Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare (curăţenie stradală), precum şi autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE.
Alte prevederi se referă la eliberarea unui duplicat al cărţii de identitate a vehiculului, la efectuarea de inspecţii tehnice în alte state membre UE, la emisiile poluante, la înmatricularea vehiculelor istorice şi la sistemele de încălzire ale vehiculelor.
După intrarea în vigoare a interdicţiei omologării, persoanele care vor să înmatriculeze în România astfel de autovehicule trebuie să modifice maşinile şi să instaleze postul de conducere pe partea stângă.
RAR a înmatriculat doar în ultimii doi ani aproximativ 25.000 de autovehicule cu volanul pe partea dreaptă.
https://www.promotor...omania-17447617
Acum intrebarea care trebuie pusa: ce se intimpla cu alea deja inmatriculate?

#81
Torquemada-666

Torquemada-666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,053
  • Înscris: 15.10.2014
E posibil sa fie obligati sa mute volanul pe stanga.

Deja se lucreaza la proiect.

https://www.google.c...nia-265145.html

"Șoferii care conduc mașini cu volan pe dreapta, pe drumurile din România, ar putea ajunge repede în service-uri. Conform unor surse, autoritățile lucrează deja la un proiect prin care îi vor obliga să modifice bordul autoturismelor și alte elemente."

https://m.jurnalul.a...pta-782632.html

Sustin proiectul sa devina lege.

Edited by Torquemada-666, 22 August 2018 - 19:06.


#82
dan78rom

dan78rom

    in omnia paratus

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,070
  • Înscris: 28.02.2008
Nu se va intimpla. Legile nu produc efecte retroactiv, iar din moment ce legea de mai sus se refera strict la auto din afara UE, practic e o non problema. N-am auzit sa se aduca multe masini din Australia, Japonia, Namibia, Africa de Sud, etc. Se aduc din UK, si momentan astia inca sint in UE.

#83
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View Postmihaicozac, on 24 iulie 2018 - 12:51, said:

Acuma se va goli Anglia de toate cazanele înainte de Brexit.
Bang, și mizeria dispare!
Sau abracadabra?

#84
Torquemada-666

Torquemada-666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,053
  • Înscris: 15.10.2014
Cazanele ce vin de la anglia sunt mai bune fata de cele care vin din germania?
Astea nu sunt cazane, pt.ca anglia sustine electricele, da?
Oricum ale din anglia arata mult mai orobil, decat cele din germania. Ma intreb cum arata oamenii si cum se ingrijesc pe ei, daca masinile lor sh de anglia arata asa murdare si neangrijite?😉

Edited by Torquemada-666, 23 August 2018 - 08:21.


#85
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,669
  • Înscris: 15.12.2009

View PostTorquemada-666, on 23 august 2018 - 08:19, said:

Oricum ale din anglia arata mult mai orobil, decat cele din germania.
Pana si rahatul german pute mai putin decat cel englez, se stie.

#86
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,123
  • Înscris: 09.08.2005

View Postdan78rom, on 22 august 2018 - 20:40, said:

Nu se va intimpla. Legile nu produc efecte retroactiv, iar din moment ce legea de mai sus se refera strict la auto din afara UE, practic e o non problema. N-am auzit sa se aduca multe masini din Australia, Japonia, Namibia, Africa de Sud, etc. Se aduc din UK, si momentan astia inca sint in UE.
Nu-i problemă nici cu ieșirea UK din UE. Le duc în Malta, stau acolo o săptămînă, le aduc aici. Problem solved!

#87
Torquemada-666

Torquemada-666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,053
  • Înscris: 15.10.2014
Da. Dar sa le aduci si din malta, rezulta clar ca esti f.sarac si fudul. Dar alimentam cu 15 lei si rupem covrigul in 3.

#88
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View PostAdrexx, on 31 iulie 2018 - 13:48, said:

Masini pe care nu trebuie sa le conduci in Romania!

BMW Seria 7 cu volan pe dreapta. Limuzina bavareza a fost si inca este o masina de lux, premium, confortabila si foarte cool. Dar sa nu fie cu volan pe dreapta. Pentru ca asta spune un singur lucru despre sofer: ca e un sarman care a ciordit, scuzati, trudit prin Londra, nu a avut bani de o masina ca lumea si a luat o saracie din asta ieftina cu 2000 de Lire. Adica e chintesenta ipocriziei.

BMW Seria 5 cu numere de Anglia. Cam la fel ca in cazul cu BMW-ul Seria 7. In caz ca nu stiai, te anuntam noi: o astfel de masina costa in Anglia intre 400 si 1000 de Lire. Pentru ca cu cat masina e mai veche, cu atat e mai scumpa asigurarea. Si englezii le dau pe o nimica-toata. Si ghici care este groapa de gunoi a englezilor? Da, este Romania! Tot ce poti face cu aceste masini este sa le dezmembrezi. Dar de condus, sub nicio forma!

Eu cred că in astea două cazuri nu ai dat dovadă doar de superficialitate, dar și de un pic de frustrare.
Tu chiar crezi că englezii cumpără 5-er, 7-er cu o grămadă de bani ca să le doneze românilor?
Și dacă românul ăla pe care l-ai vazut la volanul unui BMW e în concediu în țarâ?
Sau posibilitatea asta pur și simplu nu există?

View PostTorquemada-666, on 23 august 2018 - 08:19, said:

Cazanele ce vin de la anglia sunt mai bune fata de cele care vin din germania?
Astea nu sunt cazane, pt.ca anglia sustine electricele, da?
Oricum ale din anglia arata mult mai orobil, decat cele din germania. Ma intreb cum arata oamenii si cum se ingrijesc pe ei, daca masinile lor sh de anglia arata asa murdare si neangrijite?��
Când ai fost ultima dată în Germania de o proslăvești atât?

#89
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015

View PostAdrexx, on 31 iulie 2018 - 13:48, said:

Si ghici care este groapa de gunoi a englezilor? Da, este Romania!

Irlanda? Importa irlandezii cam 100.000 cioarse pe an din UK. Numarul a crescut in ultimii ani de cand a mai scazut lira cu brexit.

Edited by MembruAnonim, 24 August 2018 - 07:12.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate