Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
alimentatia umana, incotro ?
#19
Posted 26 April 2018 - 12:26
Cireasa de pe torta ar fi ca omul este diferit de un omnivor:
"Este omul un omnivor? Deși toată lumea cunoaște importanța alimentației corespunzătoare speciei pentru toate ființele vii, atât suporterii nutriției ”ortodoxe”, cât și teoreticienii nutriționiști mai moderni neagă rolul său important în viața omului. Ei toți îi atribuie omului abilitatea de a putea, fără să-și prejudicieze în nici un fel sănătatea, să consume atât alimente animale, cât și vegetale. Și pe ce argumente se bazează presupunerile lor? Chipurile omul s-ar situa, pe baza structurii tractului său digestiv, undeva între ierbivore și animalele de pradă. Într-adevăr, în organismul nostru, lungimea tractului digestiv stomac/intestine este mai mică decât la ierbivore, dar mai mare decât la animalele de pradă. În tractul gastro-intestinal omenesc nu există porțiuni, precum la animalele consumatoare de ierburi, în care hrana să sufere o prelucrare primară prin bacterii și alte micro-organisme. Și în același timp, stomacul omului nu are forma rotundă, pe care o are cel al animalelor de pradă. Sunt multe alte exemple de multiple diferențieri. Sunt aduse și alte argumente, pentru faptul că omul poate consuma, pe lângă alimente vegetale, și animale. S-a presupus că omul a învățat această abilitate în decursul evoluției sale. Se pare că cei care consideră omul ”omnivor” caută explicații logice de partea lor. Desigur, anatomic și fiziologic omul se deosebește atât de animalele ierbivore, cât și de cele carnivore. Dar asta nu înseamnă că el se găsește între cele două categorii. După oamenii de știință, mai există o a treia categorie de animale: mâncătoarele de fructe. Și acestei grupe îi aparțin oamenii. Alimentele potrivite speciei sale sunt fructele, bobițele, grânele, nucile, semințele, tuberculii, cu alte cuvinte părți din plante, în care concentrația de nutrienți este mult mai mare decât în părțile verzi. Astfel este lămurită diferența de construcție și de funcționare fiziologică a tractului gastro-intestinal la oameni și la ierbivore, acestea din urmă consumând cu preponderență părțile verzi ale plantelor." Sursa |
#20
Posted 26 April 2018 - 12:26
Geth, on 26 aprilie 2018 - 12:24, said:
Ca sa traim mai bine si mai mult. Si chiar se intampla, traim mai bine si ma mult! "nu spune "hop" inainte de a sari" ! ... proverb romanesc ! Edited by realduc, 26 April 2018 - 12:28. |
#21
Posted 26 April 2018 - 12:28
#23
Posted 26 April 2018 - 12:32
#24
Posted 26 April 2018 - 12:35
realduc, on 26 aprilie 2018 - 11:58, said:
as vrea sa va intreb de ce credeti ca am aruncat la gunoi mostenirea stramosilor nostri in materie de viata si alimentatie ? Suntem prea multi, consumam prea mult si poluam prea mult. Planeta asta are limitele ei. Urmatoarele razboaie vor fi pentru hrana si apa potabila, nu pentru petrol. Imperathor, on 26 aprilie 2018 - 12:32, said:
Media de viata de 78 de ani nu inseamna ca toti vor trai 78 de ani. Hai sa fie 80, viitoarea varsta de pensionare, ca sa fie sistemul de pensii public sustenabil Edited by marius.bunu, 26 April 2018 - 12:39. |
#25
Posted 26 April 2018 - 12:35
poadol, on 26 aprilie 2018 - 12:17, said:
dus la o poluare interioară a organismului. Prepararea termica reduce din valoarea nutritiva a unor alimente(in special unele vitamine), dar depinde de temperatura, timp de preparare si substante afectate. Povestile cu digestia sunt tampenii sever, nu toate fiintele au acelasi proces digestiv/metabolic, noi de mii de ani consumam alimente preparate termic, iar animalele hranite(dar neobisnuite) cu hrana preparata termic, se descurca si ele bine mersi. Oamenii, din contra, mai user digera produsele preparate termic. In a first-of-its-kind study, Harvard researchers have shown that cooked meat provides more energy than raw meat, a finding that challenges the current food labeling system and suggests humans are evolutionarily adapted to take advantage of the benefits of cooking. https://news.harvard...cooking-counts/ |
#26
Posted 26 April 2018 - 12:39
Ce dor mi-e de vremurile de acuma 150 de ani cand mancai ceapa si porumb tot anu, mureai la 40, dar macar nu faceai cancer(ca nu apucai nu de alta). Atunci era viata viata
|
#27
Posted 26 April 2018 - 12:41
Damascus77, on 26 aprilie 2018 - 12:02, said:
Si totusi speranta de viata creste in mod constant la nivel global. Edited by PoeOvidiu, 26 April 2018 - 12:42. |
#28
Posted 26 April 2018 - 12:41
Damascus77, on 26 aprilie 2018 - 12:02, said:
Si totusi speranta de viata creste in mod constant la nivel global. Creste doar din punct de vedere statistic, in cifre. Calitatea vietii, dupa 50 de ani scade dramatic chiar si pentru oamenii bogati si vedete, neexistand motive obiective pentru a putea afirma ca o viata de calitate redusa merita traita pana la 90 de ani (cum crede lumea)... Deci nu durata vietii e importanta ci calitatea ei - pot fi oameni care sa traiasca pana la 50 de ani dar sa traisca ok precum pot fi si oameni care sa traiasca pana la 90 de ani din care 20 prin spitale. Trebuie regandita durata de viata si raportata imediat la calitatea vietii. |
|
#30
Posted 26 April 2018 - 12:50
realduc, on 26 aprilie 2018 - 11:58, said:
astazi cca 65 % din populatia mondiala traieste departe de mediul rural, cand alimentele provin de la producatori industriali as vrea sa va intreb de ce credeti ca am aruncat la gunoi mostenirea stramosilor nostri in materie de viata si alimentatie ? Vina nu e doar a producatorilor ci si a consumatorilor, carora nu le-a mai pasat si-au bagat in ei fara sa se mai uite ce li se ofera. Si s-a ajuns la amestecul actual de 60% apa chioara si sare sau gelatina, 10% arome, E-uri, aditivi plm, si 20% resturi si 10% substanta reala si intacta din produsul ala. Edited by grrrrr, 26 April 2018 - 12:51. |
#31
Posted 26 April 2018 - 12:51
Damascus77, on 26 aprilie 2018 - 12:02, said:
Si totusi speranta de viata creste in mod constant la nivel global. Nu sunt asa legate.. Nu cred ca traiesti mai mult mancand rosii crescute in "sol artifical" si date cu 3 tone de ingrasamant Karhu, on 26 aprilie 2018 - 12:13, said:
Fugiiiiiiiiti, salvati-vaaaa, ascundeti-va in pesteri si mancati radacini din padureeee...... Nu-i chiar ok sa pui acel grafic, cel mai probabil include mortalitatea infantila. |
#32
Posted 26 April 2018 - 12:59
vlad1102, on 26 aprilie 2018 - 12:51, said:
Nu-i chiar ok sa pui acel grafic, cel mai probabil include mortalitatea infantila. [ https://d33wubrfki0l68.cloudfront.net/f768c8334fa820f25d27d571c9df895ce4bcee8a/f7f53/wp-content/uploads/2013/05/life-expectancy-by-age-in-the-uk-1700-to-2013-768x538.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Deci oricum ai lua-o, acum se traieste mai mult si mai bine decat in orice perioada din istorie. Asa ca, enjoy it. Daca faci cancer la 50 de ani, asta e, asa ti-a fost norocul, daca erai mai ghinionist de atat te nasteai acum un secol si nici nu apucai 50. |
#33
Posted 26 April 2018 - 13:08
grrrrr, on 26 aprilie 2018 - 12:50, said:
Si s-a ajuns la amestecul actual de 60% apa chioara si sare sau gelatina, 10% arome, E-uri, aditivi plm, si 20% resturi si 10% substanta reala si intacta din produsul ala. vlad1102, on 26 aprilie 2018 - 12:51, said:
Nu-i chiar ok sa pui acel grafic, cel mai probabil include mortalitatea infantila. Dar ai vazut cimitire vechi, cu monumente funerare din sec XVIII-XIX? Eu am vazut, in diferite tari (am o oarecare curiozitate morbida cu cimitirele ) si sa stii ca dintre adulti majoritatea cam dadeau coltul pe la 50-60 ani barbatii, cativa ani in plus femeile (exceptie cele care mureau nascand, mult mai tinere). |
|
#34
Posted 26 April 2018 - 13:12
#35
Posted 26 April 2018 - 13:16
#36
Posted 26 April 2018 - 13:17
Geth, on 26 aprilie 2018 - 13:12, said:
De ce crezi ceea ce crezi sau ce nu crezi? Ai verificat tu riguros informatiile, sau te bazezi doar pe instincte si "bun simt"? Asa, aleatoriu https://www.theguard...to-cause-cancer Karhu, on 26 aprilie 2018 - 13:08, said:
Asa e, include... Dar ai vazut cimitire vechi, cu monumente funerare din sec XVIII-XIX? Eu am vazut, in diferite tari (am o oarecare curiozitate morbida cu cimitirele ) si sa stii ca dintre adulti majoritatea cam dadeau coltul pe la 50-60 ani barbatii, cativa ani in plus femeile (exceptie cele care mureau nascand, mult mai tinere). Sunt convins, dar sunt destul de sigur ca (majoritatea) n-au murit de foame. Edited by vlad1102, 26 April 2018 - 13:24. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users