Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
alimentatia umana, incotro ?
Last Updated: May 03 2018 15:08, Started by
realduc
, Apr 26 2018 11:58
·
0
#1
Posted 26 April 2018 - 11:58
astazi cca 65 % din populatia mondiala traieste departe de mediul rural, cand alimentele provin de la
producatori industriali, cand agricultura se practica in monoculturi, soiuri transgenice, folosind cantitati impresionante de fertilizanti chimici care au reusit sa contamineze apele freatice si solurile, aducand plagi boli care au omorat ecosistemele si biodiversitatea planetei. Cresterea animalelor domestice a devenit o practica intensiva si foarte putin respectuoasa cu mediul inconjurator si cu viata animalelor. Alimentatia umana este una din cauzele deteriorarii planetei, si in acelasi timp cauza multor boli grave ale populatiei. Niciodata nu au fost mai de actualitate vorbele lu' Hipocrate: "fa ca alimentul tau, sa fie medicamentul tau " ! as vrea sa va intreb de ce credeti ca am aruncat la gunoi mostenirea stramosilor nostri in materie de viata si alimentatie ? L.E. nu apar interesele vegetarienilor ! ... manc slanina, oua, branza, carne de toate felurile, etc ! ... Edited by realduc, 26 April 2018 - 12:04. |
#2
Posted 26 April 2018 - 12:02
Si totusi speranta de viata creste in mod constant la nivel global.
|
#3
Posted 26 April 2018 - 12:05
#4
Posted 26 April 2018 - 12:05
Da, cei care nu fac cancer sau infarct, traiesc mai mult, depinde de noroc. Inainte se murea in masa de ciuma si holera, acum unii mai ghinionisti dintre noi de cancer.
|
#5
Posted 26 April 2018 - 12:06
speranta de viata creste in statisticile masluite, asa cum facea si ceausescu 100 de tone de sfecla la hectar.
|
#6
Posted 26 April 2018 - 12:06
Probabil o sa ajungem sa eliminam cu totul nevoia de a manca.
Mancatul o sa fie ca si mersul la cinema... o data pe luna, de dragul experientei. |
#7
Posted 26 April 2018 - 12:07
Pe langa alimentatie, stresul e un factor important, am un unchi ce a depasit 70 de ani deja desi fumeaza si bea non-stop, neavand stres, tatal meu care a fost stresat la greu, degeaba nu a fumat si baut, ca a murit de cancer la 59 de ani.
rich1974, on 26 aprilie 2018 - 12:06, said:
speranta de viata creste in statisticile masluite, asa cum facea si ceausescu 100 de tone de sfecla la hectar. tatarduka, on 26 aprilie 2018 - 12:06, said:
Probabil o sa ajungem sa eliminam cu totul nevoia de a manca. Mancatul o sa fie ca si mersul la cinema... o data pe luna, de dragul experientei. |
#8
Posted 26 April 2018 - 12:10
Alimentatia produsa industrial va fi singura posibilitate de a sustine o populatie de 7.5 miliarde
Fructele sunt deja peste 90% produse de sera in orasele mari occidentale. Pina si mezelurile sint deja facute in parte industrial. |
#9
Posted 26 April 2018 - 12:13
#10
Posted 26 April 2018 - 12:13
Fugiiiiiiiiti, salvati-vaaaa, ascundeti-va in pesteri si mancati radacini din padureeee......
Attached Files |
|
#11
Posted 26 April 2018 - 12:14
Neaceasca85, on 26 aprilie 2018 - 12:05, said:
Da, cei care nu fac cancer sau infarct, traiesc mai mult, depinde de noroc. Inainte se murea in masa de ciuma si holera, acum unii mai ghinionisti dintre noi de cancer. |
#12
Posted 26 April 2018 - 12:15
Deja exista propunerea ca si europenii sa pape gandaci si alte ciudatenii. Se va incepe timid, cu faina de gandaci bagata prin salam, crenvusti, etc. Apoi va urma sa gasesti prin marketuri gandaci congelati, etc.
|
#13
Posted 26 April 2018 - 12:16
Karhu, on 26 aprilie 2018 - 12:13, said:
Fugiiiiiiiiti, salvati-vaaaa, ascundeti-va in pesteri si mancati radacini din padureeee...... nu cunosti pe nimeni sa fi murit inainte de 78 de ani ? eu sunt extrem de ghinionist la cei 60 de ani ! ... in afara de bunicii mei nu am fost la nici o inmormantare unde mortul sa fi avut mai mult de 78 de ani ! 24, 33,43,51,49,37,64,36, etc ! (fratele meu, tatal meu, matusa, verisoara, vecini, prieteni,etc) asadar, nu cred nici macar "un cuvant" din statisticile guvernantilor ! Edited by realduc, 26 April 2018 - 12:22. |
#14
Posted 26 April 2018 - 12:17
realduc, on 26 aprilie 2018 - 11:58, said: astazi cca 65 % din populatia mondiala traieste departe de mediul rural, cand alimentele provin de la producatori industriali, cand agricultura se practica in monoculturi, soiuri transgenice, folosind cantitati impresionante de fertilizanti chimici care au reusit sa contamineze apele freatice si solurile, aducand plagi boli care au omorat ecosistemele si biodiversitatea planetei. Cresterea animalelor domestice a devenit o practica intensiva si foarte putin respectuoasa cu mediul inconjurator si cu viata animalelor. Alimentatia umana este una din cauzele deteriorarii planetei, si in acelasi timp cauza multor boli grave ale populatiei. Niciodata nu au fost mai de actualitate vorbele lu' Hipocrate: "fa ca alimentul tau, sa fie medicamentul tau " ! as vrea sa va intreb de ce credeti ca am aruncat la gunoi mostenirea stramosilor nostri in materie de viata si alimentatie ? L.E. nu apar interesele vegetarienilor ! ... manc slanina, oua, branza, carne de toate felurile, etc ! ... Depinde la care "alimentatie" te referi. 1. a respira; 2. a bea, 3. a manca; 4. a sta la soare. Exista si o a cincea, dar posibil sa fie irelevanta in cadrul discutiei de fata. Lucruri foarte interesante se pare foarte putin cunoscute: "Ce credeți că s-ar întâmpla cu un șarpe boa, dacă în loc de un iepure proaspăt vânat și viu, acesta ar înghiți un iepure preparat sub formă de friptură? Procesul lui de digestie ar fi mult îngreunat. Așa cum a reieșit dintr-unul din experimentele membrului Academiei Ruse de Științe A. M. Ugolev, Natura vie deține mecanismul autolizei (auto-distrucției, auto-digestiei). Acest lucru înseamnă că propriile enzime ale corpului încep să descompună albuminele. În mod corespunzător, doar 50% dintre enzimele folosite pentru digestie se găsesc în sucul digestiv al consumatorului. Restul se găsesc în țesuturile ”victimei”, fie ea o plantă sau un animal. Sucul gastric declanșează mecanismul auto-digestiei. Așa încep în țesuturile ”victimei” procese de descompunere. Ca rezultat, procesele de digestie și asimilare a substanțelor nutritive sunt accelerate și optimizate. Experimentele făcute de A. M. Ugolev au revelat și alte legități, care clarifică de ce folosirea prelucrării termice a alimentelor în bucătărie reduce la minim valoarea lor nutritivă. În cadrul testărilor a fost comparată digestia țesuturilor, care și-au păstrat însușirile naturale, cu țesuturile prelucrate termic. A fost scos în evidență faptul că în cazul primelor țesuturile au fost complet descompuse, în timp ce în al doilea caz, țesuturile și-au mai păstrat parțial structura, ceea ce a îngreunat posibilitatea asimilării lor. Iar acest lucru a dus la o poluare interioară a organismului. Aceste descoperiri au aruncat o lumină nouă asupra disputei existente între cele două școli dietetice. Una dintre școli spune că cerealele și pâinea sunt de nelipsit în dietă, în timp ce a doua școală susține contrariul. Dar nu cerealele sunt problema, ci intensitatea prelucrării acestora: se pare că tractul nostru digestiv are de muncit cu curățenia resturilor incomplet digerate, cu cât prelucrarea cerealelor este mai intensă, prin fierbere, coacere sau prăjire. Același lucru este valabil și pentru pâine, care se coace la temperaturi foarte înalte." mult mai multe pe Care este alimentația potrivită speciei umane? Edited by poadol, 26 April 2018 - 12:21. |
#15
Posted 26 April 2018 - 12:19
|
#16
Posted 26 April 2018 - 12:21
Eu am trecut la fotosinteză.
NU mai consum nimic în afară de apă. Și aia rar de tot. Mă mai dor oasele, dar am deja 304 ani... Să le zic ăstora că au greșit tabelul ? |
#17
Posted 26 April 2018 - 12:24
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users