Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

Hotia complicitatea necinstea si imoralitatea la romani

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
111 replies to this topic

#37
pink_flamingo

pink_flamingo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,712
  • Înscris: 27.05.2016
Spunea cineva mai sus un lucru adevarat. Taie-le spaga si da-le 3000 de euro salariu doctorilor si te trezesti cu ei in strada facind greva.

#38
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Treaba cu medicii e complicata. Ai o problema, cineva poate sa ti-o rezolve, cerere si oferta. Nu te obliga nimeni sa platesti, poti sa-l denunti la DNA, sa mearga la inchisoare si tu sa crapi. Macar mori fericit, stiind ca ai fost "incoruptibil". Pe de alta parte, io unu nu vreau sa fiu operat de cineva care tre sa se gindeasca la ziua de miine si la salariul de cacat pe care-l ia de la "stat". Prefer sa se gindeasca la masina din parcare sau dracu stie ce viloi si la faptul ca daca isi mentine standardele si nu-l doare in pubipla, reputatia lui se mentine si o sa poata sa-si ia si mai multe masini, viloaie etc.

Daca toti moralistii s-ar face medici buni, ar fi asa o mare concurenta ca preturile la spagi ar deveni neglijabile. Numai caca in orice domeniu, sa vorbesti de pe margine e infinit mai usor decit sa faci concret ceva. Inainte de a face comparatii imbecile cu Jerrmania, io zic sa asteptam sa aibe si la noi medicii salarii de multe mii de euro de la "stat", adica sa ajunge sa traim intr-o tara normala. Prin urmare, sa asteptam pastele cailor...

#39
Fayre

Fayre

    dama-de-trefla

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,990
  • Înscris: 03.04.2016

 pink_flamingo, on 25 iulie 2016 - 16:56, said:


Tu intelegi ca eu in 3 saptamani i-am dat unui doctor 1.2 mii de euro?
Un singur pacient. Avea o sectie cu cel putin 20 de saloane a cate 2 paturi in spital.

Vezi tu, cin' te-a pus să-i dai?!
Voi condamnați corupția dar cine o întreține?

Astept sa-mi spui că te lasa să mori dacă nu-i dădeau!

În altă ordine de idei, te-ai gândit vreo clipă de de banii aia puteai merge la privat?

#40
LordRaptor

LordRaptor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,767
  • Înscris: 27.05.2011

 Testosteron, on 25 iulie 2016 - 09:59, said:

N-are importanta cat castigi, daca esti corupt , esti corupt. Cat castiga un medic? Dar uita-te cat castiga restul lumii. Cat castiga un muncitor in Romania? Cat castiga o vanzatoare? De ce vrei tu sa te distingi ca medic sau ca orice profesie? Si cum te simti tu ca medic sa huzuresti prin Hawai sau Bora Bora cand 90% din tara asta abia are ce pune pe masa la copii? Probabil ca nu-ti pasa. Dar cui ii pasa? Fiecare pe pielea lui. Vezi de-aia ne merge asa de bine in tara asta. Ca fiecare pe pielea lui. Politicianul pe pielea lui, patronul pe pielea lui, medicul pe pielea lui si restul pe pielea lor. Si fiecare  cum pune mana pe borcanul cu miere o doseste pe toata in camara lui. Ca restul n-au decat sa faca foamea. Doar pielea mea conteaza si basta.

Pai nu asta e idealul spre care tinde Romania?
Capitalismul in esenta asta este: Fiecare pentru pielea lui.

Vrei sa ne invadeze comunistii?

#41
pink_flamingo

pink_flamingo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,712
  • Înscris: 27.05.2016

 Fayre, on 25 iulie 2016 - 17:47, said:

Vezi tu, cin' te-a pus să-i dai?!
Voi condamnați corupția dar cine o întreține?

Astept sa-mi spui că te lasa să mori dacă nu-i dădeau!

În altă ordine de idei, te-ai gândit vreo clipă de de banii aia puteai merge la privat?
cred ca nu prea ai avut treaba cu doctorii. Nu, nu puteam merge la privat. pentru ca pe langa nesimtirea de a cere bani mai au si exclusivitati pe cancere.

Bine, acum totul e rece si bine. Lucrurile s-au aranjat. Ca sfat. NU va uitati ca la Viena va costa de 15 ori mai mult. Mergeti la Viena. Acolo veti trai.

Edited by pink_flamingo, 25 July 2016 - 18:51.


#42
Fayre

Fayre

    dama-de-trefla

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,990
  • Înscris: 03.04.2016

 pink_flamingo, on 25 iulie 2016 - 18:50, said:


cred ca nu prea ai avut treaba cu doctorii. Nu, nu puteam merge la privat. pentru ca pe langa nesimtirea de a cere bani mai au si exclusivitati pe cancere.

Bine, acum totul e rece si bine. Lucrurile s-au aranjat. Ca sfat. NU va uitati ca la Viena va costa de 15 ori mai mult. Mergeti la Viena. Acolo veti trai.

Recunosc că nu prea am colindat spitale decât în cazuri simple care nu au necesitat internarea sau intervenții.
Cert este că nu se moare fiindcă nu dai spaga la Dr.  nu vei putea niciodată cumpără aparatura , timpul și priceperea doctorilor .La noi au rămas doar rebuturile + aia f bătrâni care ori sunt full si te tratează superficial ori sunt învechiti .

#43
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,528
  • Înscris: 02.09.2006

 tomaso, on 25 iulie 2016 - 15:13, said:

Sistemul este prost conceput.
Un medic bun, cu rezultate, are tot dreptul să ceară bani fără număr, dacă el consideră așa.   Dacă vrea să ceară un miliard de euro unui pacient și acela e dispus să plătească, eu sunt de acord și nu am ce comenta.

Ceea ce este în neregulă, în opinia mea, este conceptul de asistență medicală gratuită.  De aici se împute treaba, de fapt, pentru că, în realitate, nu există asistență medicală gratuită, ci doar o ipocrizie generalizată care încurcă toată lumea.

Sistemul trebuie schimbat și împărțit astfel încât asiguratul să primească servicii în raport cu dimensiunea asigurării (ce acoperă acea asigurare), iar cazurile sociale să fie cazuri sociale, cu spitale sociale. Nu este admisibil ca un sărăntoc mizer, boschetar și alcolist să stea în același spital cu oameni care muncesc și plătesc. Nu zic să-i eutanasiem pe săraci,  dar măcar să separăm sistemele. Să avem un sistem de sănătate pentru oamenii care plătesc asigurări și unul pentru cei care nu plătesc. Să nu se mai amestece unii cu alții.

Iar medicii să fie ca un fel de firme care prestează contra cost pentru spitale, cabinete și policlinici.

Medicii pot sa ceara oricit, internetul si telefonia mobila sa fie cit mai bengoase si cit mai ieftine.

Privatizarea in medicina ar fi un dezastru pentru sanatatea populatiei, s-ar deconta facturi imense pentru manopere de doi lei in schimb in saloane vor fi beculete, leduri si Plasme! Cu medicamentele si cu stiinta va fi mai greu! se va aplica principiul de baza in medicina actual "cine are zile traieste" iar toti bani vor ingrosa profitul in detrimentul medicinii. Asa, la stat, chiar si 1000 de euro spaga sint de zece ori mai putin decit aceeasi chesti facuta intr-un sitem totalitar privat!

Daca este vre-un medic din Germania pe aici, poate ne spune cit se deconteaza de asigurari o nastere absolut normala unde nu este nevoie de interventia medicului?

#44
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

 MrReason, on 25 iulie 2016 - 16:58, said:

Tu in calitate de ce anume faci afirmatiile astea? Esti cumva doctor si ai ingrijit boschetari? Sau poate esti cumva coleg cu boschetarii si cunosti cazuri personale?

Să-ți spun în ce calitate fac astfel de afirmații.

Am avut nefericirea să îmi îngrijesc mama bolnavă până când a murit.   Chestia asta s-a lungit pe parcursul a mai multor ani, întrucât starea i s-a deteriorat lent, ca urmare a unei boli degenerative.    Întrucât voința ei fermă a fost să moară acasă la ea, i-am respectat voința. Prin ce am trecut doar eu știu.    În toți acești ani am dobândit o experiență profundă legată de sistemul medical.    Când spun asta nu mă refer la ceea ce vede un om care trece prin spitalele românești ca un meteor.   La mine au fost multe treceri pe care le-am suportat cu stoicism, fără să mă văicăresc și încercând să am o viață în tot acest timp.

Aș putea scrie o carte despre toți acești ani și despre ceea ce am văzut cu ochii mei.   Unele experiențe sunt atât de traumatizante moral încât aș vrea să le uit, ca și când nu ar fi existat vreodată.    Gradul de dezumanizare al celor care se denumesc  ”cadre medicale”  este epic.   Îți trebuie talentul lui Victor Hugo pentru a scrie despre sufletele acestor oameni.
Iar eu nu-l am și nici nu cred că pot scrie despre astfel de lucruri fără să mă enervez.

Plimbându-mi pe holuri de spitale am văzut oameni murind.  Oameni pe care i-am cunoscut.   Am văzut puzderie de oameni care au intrat buni în spitale și au ieșit cu picioarele înainte.   Este o adevărată industrie a morții în spitalele românești, nu  a vieții.   O șerpărie din care ieși cu bine doar dacă ai viață în tine.  

Știi de câte ori a fost jefuită mama în timp ce era în spital?
De mai multe ori.  Atât de multe ori încât le-am pierdut șirul și am încercat să ignore.

Știi în ceea ce a constat ultimul jaf?
I s-a furat verigheta de pe deget cu câteva zile înainte de a muri, în timp ce era inconștientă pe patul de spital.
Femeile din salon au spus că infirmierele fură.  Infirmierele spun că bolnavele fură.  Eu cred că toți au dreptate, în sensul că și bolnavii  fură și infirmierele fură.

Mama avea un telefon la ea, just in case.   Nu prea știa ea cum este cu internaționalele și le dădea colegelor de salon să vorbească.   Una a vorbit la sârbi  vreo 17 ore.   Poate ar mai fi vorbit dacă nu se sesiza firma de telefonie mobilă.   Cam așa arată umanitatea și morala pe meleagurile noastre. Regula este că oamenii sunt imorali, hoți, profitori și total lipsiți de empatie.    Printre ei umblă și excepțiile, asemenea unor păpădii pierdute printre ciulini.  

Sunt multe altele de spus.   Are rost?
Oricum cei tineri nu vor crede.  Vor descoperi atunci când le va veni rândul, însă va fi tardiv.

#45
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,898
  • Înscris: 27.01.2016

 LordRaptor, on 25 iulie 2016 - 18:37, said:


Pai nu asta e idealul spre care tinde Romania?
Capitalismul in esenta asta este: Fiecare pentru pielea lui.

Vrei sa ne invadeze comunistii?
Comunismul era tot capitalism, dar intr-o forma deghizata. Ambele vor merge la cosul de gunoi al istoriei pentru ca ambele nu au facut decat sa dea apa la moara lacomiei , rautatii si coruptiei.

#46
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,565
  • Înscris: 30.01.2008

 Testosteron, on 26 iulie 2016 - 08:51, said:

Comunismul era tot capitalism, dar intr-o forma deghizata. Ambele vor merge la cosul de gunoi al istoriei pentru ca ambele nu au facut decat sa dea apa la moara lacomiei , rautatii si coruptiei.
Adica asa ?

https://www.facebook...?type=2

#47
ramiz

ramiz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,897
  • Înscris: 25.12.2010
tara asta nu-i nici mai buna dar nici mai rea  decat alte tari.chestiile astea ca vai tara asta e corupta e doar propaganda .

Edited by ramiz, 26 July 2016 - 10:46.


#48
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,898
  • Înscris: 27.01.2016

 ramiz, on 26 iulie 2016 - 10:45, said:

tara asta nu-i nici mai buna dar nici mai rea  decat alte tari.chestiile astea ca vai tara asta e corupta e doar propaganda .
Doar autostrazile lipsesc din tara asta si firme solide care s-o sustina economic si un comportament corect al celor cu putere de decizie si ceva mai multa educatie, si ceva mai multa canalizare etc etc..

#49
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 tomaso, on 25 iulie 2016 - 15:13, said:

Sistemul este prost conceput.
[...]
Iar medicii să fie ca un fel de firme care prestează contra cost pentru spitale, cabinete și policlinici.
Asta au cerut-o medicii de mult. Profesia de medic este una liberala, nu se incadreaza in categoria "bugetar". Numai ca sistemul de sanatate din Romania, asa cum e el conceput, nu permite ca medicul sa fie prestator de servicii medicale. Fiindca atunci ar trebui sa-i plateasca in functie de volumul si valoarea prestatiei, si de tarifele negociate.
Iar asta, sistemul de sanatate, care face parte integranta din "sistemul" pe care este construit statul Romania, n-o s-o permita niciodata.

 DANANDREI2001, on 25 iulie 2016 - 15:50, said:

Ia fa tu salariul doctorilor de top 3000 de euro (fara posibilitatea de a lua spaga) si o sa-i vezi in strada protestand.
Doctorii nu ar trebui sa aiba salariu fix, ci onorariu. Si sa-l factureze spitalului / policlinicii / etc. in functie de tarifele contractate si de volumul prestat.

#50
chique

chique

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,839
  • Înscris: 28.07.2013

 tomaso, on 25 iulie 2016 - 23:34, said:


Sunt multe altele de spus.   Are rost?
Oricum cei tineri nu vor crede.  Vor descoperi atunci când le va veni rândul, însă va fi tardiv.

te cred. imi pare rau ca ai trecut prin toate astea.

#51
Hedonist

Hedonist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,490
  • Înscris: 10.03.2014

 Mosotti, on 25 iulie 2016 - 17:40, said:

Treaba cu medicii e complicata. Ai o problema, cineva poate sa ti-o rezolve, cerere si oferta. Nu te obliga nimeni sa platesti, poti sa-l denunti la DNA, sa mearga la inchisoare si tu sa crapi. Macar mori fericit, stiind ca ai fost "incoruptibil".
Defapt problema e mekakomplicata...  Treaba cu spaga e ca asemeni orice rahat, a atras toti flamanzii inspre medicina, care sunt departe chiar si de notiunea de macelar, daremite de medic.
Iar banii... oricat de multi ar fi, te obisnuiesti cu ei si ti se par putini, si oricum ar fi, ei sunt la baza piramidei nevoilor, asigurand necesitatile si siguranta.... sigur, esentiale...

Dar o meserie grea, dificilia precum medicina necesita o foame de auto-recunoastere si validare sociala... iar un medic prost, facut la apelul plicului din halat, nu va atinge niciodata acele trepte pe scara sociala!

#52
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

 Mosotti, on 25 iulie 2016 - 17:40, said:

Treaba cu medicii e complicata. Ai o problema, cineva poate sa ti-o rezolve, cerere si oferta. Nu te obliga nimeni sa platesti, poti sa-l denunti la DNA, sa mearga la inchisoare si tu sa crapi. Macar mori fericit, stiind ca ai fost "incoruptibil". Pe de alta parte, io unu nu vreau sa fiu operat de cineva care tre sa se gindeasca la ziua de miine si la salariul de cacat pe care-l ia de la "stat". Prefer sa se gindeasca la masina din parcare sau dracu stie ce viloi si la faptul ca daca isi mentine standardele si nu-l doare in pubipla, reputatia lui se mentine si o sa poata sa-si ia si mai multe masini, viloaie etc.
Pai stai sa vedem:
-si vreun sofer de camion posibil sa aiba astfel de probleme
-si vreun stomatolog posibil sa aiba astfel de probleme
-si un brutar posibil sa aiba astfel de probleme
-si un macelar
-si un mecanic ce lucreaza la sistemul de franare al masinii tale
-si un electrician ce-ti monteaza prize/lampi/alea alea

Si, si, si.

Esti sigur ca vrei sa platesti doar atunci cand esti strans de oo si [doar] sub forma de spaga? Nu de alta, dar ceva ma face sa cred ca-CAm asa stau lucrurile [in general]. Si nu vad un viitor prea stralucit...

 chique, on 27 iulie 2016 - 01:31, said:

te cred. imi pare rau ca ai trecut prin toate astea.
Cu tot respectul (impropriu spus) pentru ce s-a intamplat, sa-mi arate mie un specialist roman de care nu-si bate joc populatia. Indiferent de domeniu. Si indiferent de tipul de populatie. Sau locatie.
Cu tot respectul, din nou, romanii sunt tratati [si vor fi tratati] cu aceeasi moneda cu care se trateaza [marea partea] intre ei. Si uneori se plang ca este nasol, alteori jubileaza.

Dar per total pierd.

Eh, soarta. Sau doar raspunsul/reactia, cumva natural, la actiunile "populatiei".

Edited by dexterash, 27 July 2016 - 02:26.


#53
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

 tomaso, on 25 iulie 2016 - 15:13, said:



Sistemul este prost conceput.
Un medic bun, cu rezultate, are tot dreptul să ceară bani fără număr, dacă el consideră așa.   Dacă vrea să ceară un miliard de euro unui pacient și acela e dispus să plătească, eu sunt de acord și nu am ce comenta.

Ceea ce este Ă®n neregulă, Ă®n opinia mea, este conceptul de asistență medicală gratuită.  De aici se Ă®mpute treaba, de fapt, pentru că, Ă®n realitate, nu există asistență medicală gratuită, ci doar o ipocrizie generalizată care Ă®ncurcă toată lumea.

Sistemul trebuie schimbat și Ă®mpărțit astfel Ă®ncât asiguratul să primească servicii Ă®n raport cu dimensiunea asigurării (ce acoperă acea asigurare), iar cazurile sociale să fie cazuri sociale, cu spitale sociale.    Nu este admisibil ca un sărăntoc mizer, boschetar și alcolist să stea Ă®n același spital cu oameni care muncesc și plătesc.     Nu zic să-i eutanasiem pe săraci,  dar măcar să separăm sistemele.    Să avem un sistem de sănătate pentru oamenii care plătesc asigurări și unul pentru cei care nu plătesc.     Să nu se mai amestece unii cu alții.

Iar medicii să fie ca un fel de firme care prestează contra cost pentru spitale, cabinete și policlinici.
Unde ai vazut tu boschetar aurolac si alcoolist internat in spital ? Doamne apara si pazeste ! In ce tara ? Ca in Romania unii nu sunt primiti nici in adaposturile alea special construite si finantate pentru ei.
Ai fost tu in spital si nu aveau loc marii contribuabili de boschetarii astia ? Mie imi suna a fantasme erotice nerealizate.

Hedonist, big like. Pare dur, dar incredibil de accurate.

Tomaso, ce povestesti tu pe pagina asta este cu totul altceva si nu are legatura cu aurolacii, ci cu tipul de oameni angajati in mafia spitalelor. Tata, in aceeasi situatie cu mama ta, a trebuit sa-i dam personal de mancare, de 2-3 ori pe zi, cu vizitele si spagile aferente fiindca ii furau infirmierele mancarea. Si desi obosite si extenuate, eram multumite ca n-a mancat bataie...

NeaFloricadinObor, simpatic tare.

#54
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Cum se face ca nu i-ati transferat in afara? Acolo unde curge laptele si mierea, de acolo de unde vin banii si unde totul este mai ieftin ca in Romania?

Si, pe langa ca este si mai ieftin, este si mai bine, salariile mai mari si totul mult mai ok si mai ieftin ca in Romania, tara de consum unde toti sunt hoti si vor sa castige pe poponetu' vostru?

Edited by dexterash, 27 July 2016 - 03:53.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate