Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

Hotia complicitatea necinstea si imoralitatea la romani

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
111 replies to this topic

#19
pink_flamingo

pink_flamingo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,712
  • Înscris: 27.05.2016
Eu pot sa zic atat. Cand am avut probleme cu tata, pentru a ajunge la Fundeni la un chirurg a trebuit sa ma programez la un cabinet particular  - 600 de lei pentru maxim 30 de cuvinte: veniti maine la etajul 4 la Fundeni.

La Fundeni distractia a continuat: 1400 de lei doctorului odata si inca 3000 de lei aceluiasi doctor a doua oara.

Total de plata pentru 3 saptamani de internare, doar doctorului, 5000 de lei.
Nu i-as plange prea mult.

Am fost complice? da, dar nu ai de ales.

#20
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,868
  • Înscris: 06.10.2003
Nu degeaba e proverbul "cine fura azi un ou, maine fura un bou".

Daca atunci cand faci parte din pu_ime te servesti din lemnele/gradina vecinului ca oricum nu sta aici, uiti sa-i returnezi lucrurile/banii imprumutati, dai bani ca sa intri in fata sau sa-ti rezolvi o pb. pe la primarie/finante/alte institutii (si ti se pare normal si ok) .... daca ai ajunge consilier/primar/parlamentar - cam cum te-ai comporta? Pai ... la fel, doar ca sumele ar fi mai mari...

#21
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,565
  • Înscris: 30.01.2008
Cind tu ca om, normal care te duci la munca ca sa iei un salariu vezi unul de asta in ziar ...cum sa ti se ceara tie sa respecti legile.

Record absolut: un funcţionar este plătit de 12 firme. Toate de stat
http://jurnalul.ro/s...tat-719672.html
Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu este director în Ministerul Economiei şi posesorul unui record naţional absolut: încasează nu mai puţin de 12 salarii de la stat. De altfel, întreaga familie este bugetară, în condiţiile în care şi soţia lui este şef de serviciu în Ministerul Justiţiei. Stănescu a fost partener în societatea de avocatură a Alinei Gorghiu, cei doi fiind suspectaţi de plagiat în cazul unei cărţi pe care au publicat-o în 2013.
Societatea de stat constănţeană Oil Terminal are de câteva zile un administrator provizoriu, Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu, ce urmează să fie validat pe funcţie în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de pe 11.08.2016. Stănescu bifează cu această ocazie un record incredibil, fiind funcţionarul public cu cele mai multe surse de venit de la stat: 12.
Trai pe vătrai
Astfel, pe lângă indemnizaţia lunară de 3.419 lei pe care o va încasa de la Oil Terminal, Bogdan Stănescu mai este, după cum urmează:
consilier al viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, cu salariu la secret;
administrator special la Arcadia 2000 SA Bucureşti, din partea Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, plătit cu 36.396 lei pe an;
administrator special la Romplumb SA Baia Mare şi Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, din partea Ministerului Economiei- Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, al cărui director general este, funcţii care-i aduc 105.197 lei pe an;
membru al Curţii de Arbitraj Bucureşti, cu venituri anuale de 29.078 lei; administrator special la Hidroelectrica SA, din partea Ministerului Economiei şi a Fondului Proprietatea, care-l plătesc cu 11.940 lei, 4.809 lei pe an;
membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Nuclearelectrica SA, care-i asigură încă 38.735 lei pe an;
membru CA la Rompetrol Rafinare SA, din partea statului român, cu un venit anual de 59.571 lei;
reprezentant al statului în AGA Complexului Energetic Hunedoara, cu 12.860 lei pe an;
membru AGA la Complexul Energetic Oltenia, cu 47.760 lei anual;
membru în AGA de la Nuclearelectrica SA, cu 36.000 lei pe an.
Celor 12 venituri pe care companiile cu capital majoritar de stat le asigură lui Bogdan Stănescu, se mai adaugă şi cea anuală de 136.672 lei a soţiei sale, Cătălina Stănescu, care este şefa Serviciului de Comunicare şi Relaţii Publice din Ministerul Justiţiei.
Acuzaţii de autoplagiat
În 2010, Bogdan Stănescu a fost angajatul Alinei Gorghiu, la SCPA Gorghiu, Pop şi Asociaţii, firma de avocatură deţinută de actuala co-preşedintă PNL. Relaţia dintre cei doi a continuat şi după această experienţă avocăţească. În 2011, Bogdan Stănescu este co-autorul lucrării „Medierea. Oxigen pentru afaceri”, sub coordonarea Alinei Ghorgiu, iar în 2013 apar în aceeaşi calitate pe coperta cărţii „Medierea. Oxigen pentru o societate modernă”. Interesant este faptul că, pe site-ul de specialitatea plagiate.ro, cartea din 2013 scrisă de Bogdan Stănescu şi coordonată de Alina Gorghiu este suspectată a fi autoplagiat după lucrarea din 2011 a celor doi.
423.374 lei câştigă Bogdan Stănescu din salariu şi indemnizaţii la stat, la care se adaugă indemnizaţia de la BNR, ţinută la secret
O parte din veniturile funcţionarului Bogdan Stănescu nu va mai apărea în viitoarea declaraţie de avere, după ce vicepremierul Cotin Borc a anunţat că reprezentanţii statului în AGA nu vor mai fi plătiţi. Cei din CA-uri vor fi remuneraţi în continuare, salariile acestora depinzând de la o companie la alta. În 2009, fostul premier Emil Boc plafona salariile din CA la 1% din salariul directorului, repectiv 47 lei. Stănescu deţine recordul de funcţii plătite la stat, dar nu e, nici pe departe, singurul „polivalent”. Şi fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, apărea în zece consilii de administraţie, el fiind urmat de Ioan Roşca, fostul director general al Electrica, care încasa bani din opt consilii de administraţie şi comisii.
La doar 41 de ani, Bogdan Stănescu este exemplul perfect al superfuncţionarului de succes. Fost şef la Vama Galaţi, apoi în FPS şi AVAS, cariera lui Stănescu s-a intersectat de mai multe ori, cu folos, cu cea a Alinei Gorghiu. În plus, Bogdan Stănescu este de profesie şi diplomat- ambasador, fără portofoliu în acest moment.



Problema in Rmania ,dupa cum am zis de 1000 de ori e Justitia. Nu oamenii . Daca justitia ar da pedepse direct proportionale cu frauda/fapta atunci totul ar fi intre niste limite suportabile.
Oamenii peste tot sunt la fel .Si in Germania ar fura daca nu ar fi pedepsele, In Anglia se lucreaza la negru de se rupe ,etc

#22
cris_ncs

cris_ncs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,807
  • Înscris: 12.01.2007

View Posttomaso, on 25 iulie 2016 - 10:35, said:



Sunt mai rău de atĂąt.
Se folosesc de serviciul la stat pentru a-și recurta clientela pentru cabinetul privat deschis lĂąngă spital.
Reprezintă echivalentul firmelor căpușă care au distrus industria prin anii 90.

Cunosc o mulțime de medici care practică sportul acesta.    Și care cĂąștigă 2000 lei de la spital și   40.000 lei din consultațiile de la cabinetul privat.
Nu am o problemă cu cĂąt cĂąștigă.  Am o problemă cu faptul că țin locul ocupat la spital, că sunt doar un fel de dispeceri pentru afacerea lor și că medicii tineri nu pot intra Ăźn spitale din cauza acestor patriarhi.      Motivația unui medic angajat la un spital este zero Ăźn materie de salariu.  Dacă Ăźi dublezi, ori triplezi salariul, efectul este nul pentru pacient.
Nu se va schimba nimic.

Acum vreo 10 ani am avut o problema de sanatate. Am fos la spital si dupa un control sumar medicul mi-a dat cartea lui de vizita cu recomandarea sa vin la un control mai amanuntit la o clinica privata. Bineinteles, el era medic acolo...

#23
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View Postcris_ncs, on 25 iulie 2016 - 12:06, said:

Acum vreo 10 ani am avut o problema de sanatate. Am fos la spital si dupa un control sumar medicul mi-a dat cartea lui de vizita cu recomandarea sa vin la un control mai amanuntit la o clinica privata. Bineinteles, el era medic acolo...

Sistemul este prost conceput.
Un medic bun, cu rezultate, are tot dreptul să ceară bani fără număr, dacă el consideră așa.   Dacă vrea să ceară un miliard de euro unui pacient și acela e dispus să plătească, eu sunt de acord și nu am ce comenta.

Ceea ce este în neregulă, în opinia mea, este conceptul de asistență medicală gratuită.  De aici se împute treaba, de fapt, pentru că, în realitate, nu există asistență medicală gratuită, ci doar o ipocrizie generalizată care încurcă toată lumea.

Sistemul trebuie schimbat și împărțit astfel încât asiguratul să primească servicii în raport cu dimensiunea asigurării (ce acoperă acea asigurare), iar cazurile sociale să fie cazuri sociale, cu spitale sociale.    Nu este admisibil ca un sărăntoc mizer, boschetar și alcolist să stea în același spital cu oameni care muncesc și plătesc. Nu zic să-i eutanasiem pe săraci,  dar măcar să separăm sistemele.    Să avem un sistem de sănătate pentru oamenii care plătesc asigurări și unul pentru cei care nu plătesc.     Să nu se mai amestece unii cu alții.

Iar medicii să fie ca un fel de firme care prestează contra cost pentru spitale, cabinete și policlinici.

#24
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,646
  • Înscris: 10.08.2009

View PostAirbag, on 25 iulie 2016 - 06:23, said:

.In Austria un chirurg bun castiga de la 15.000 de euro lunar.Cat castiga unul bun in Romanica?

Unul bun-foarte bun cel putin dublu.
Plus spagile impartite cu managerul de spital.
Ia fa tu salariul doctorilor de top 3000 de euro (fara posibilitatea de a lua spaga) si o sa-i vezi in strada protestand.

#25
Fayre

Fayre

    dama-de-trefla

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,990
  • Înscris: 03.04.2016

View PostDANANDREI2001, on 25 iulie 2016 - 15:50, said:


Unul bun-foarte bun cel putin dublu.
Plus spagile impartite cu managerul de spital.
Ia fa tu salariul doctorilor de top 3000 de euro (fara posibilitatea de a lua spaga) si o sa-i vezi in strada protestand.

serios?
tu de unde stii asemenea subtilitati?

#26
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,646
  • Înscris: 10.08.2009

View PostFayre, on 25 iulie 2016 - 15:53, said:


serios?
tu de unde stii asemenea subtilitati?

Le stie toata lumea.
Uita-te  in parcarile doctorilor de la Elias,Urgenta sau Obrejia si o sa vezi un salon auto daca ai scapat  SAB anul asta.
Ai o parere cat a castigat Bradisteanu de cand e "mare" chirurg?
15.000 pe luna ?Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image
Pai asta a furat 4 mil intr-o clipa (care ne-au costat 12 de fapt).

#27
miromulus

miromulus

    c'mon inner peace...!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,613
  • Înscris: 25.01.2006

View Postcris_ncs, on 25 iulie 2016 - 08:08, said:

O scuza penibila! E retard, ii dicteaza altii ce sa faca!!!
Nu imi vine sa cred, ca voi considerati un lucru pozitiv declaratia mafiotului asta.

O dar e un lucru pozitiv. E un pas in directia corecta. Am ajuns la nivelul la care isi recunosc prostia si macar se prefac ca le pare rau. Nu uita insa ca venim din zona in care eram declarati tampiti si incapabili sa citim o lucrare de gen.

#28
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,898
  • Înscris: 27.01.2016
Eu zic ca in fenomenul de coruptie nu-I vorba numai de medici. Daca treaba s-ar limita la ei ar fi raiul pe Pamant.

#29
MrReason

MrReason

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,266
  • Înscris: 08.10.2010

View PostTestosteron, on 25 iulie 2016 - 09:59, said:

Cat castiga un muncitor in Romania? Cat castiga o vanzatoare? De ce vrei tu sa te distingi ca medic sau ca orice profesie? Si cum te simti tu ca medic sa huzuresti prin Hawai sau Bora Bora cand 90% din tara asta abia are ce pune pe masa la copii?
Gizaz fuck.. tu glumesti? :roflmao:

Tu ai idee cat trebuie sa studieze+sa faca practica un viitor medic ca sa ajunga medic? :)

Cumpari asta cu gigel ce da cu matura sau vanzatoarea de la magazin? :)

#30
pink_flamingo

pink_flamingo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,712
  • Înscris: 27.05.2016

View PostFayre, on 25 iulie 2016 - 15:53, said:


serios?
tu de unde stii asemenea subtilitati?
Tu intelegi ca eu in 3 saptamani i-am dat unui doctor 1.2 mii de euro?
Un singur pacient. Avea o sectie cu cel putin 20 de saloane a cate 2 paturi in spital.

#31
neafloricadinobor

neafloricadinobor

    Senior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,194
  • Înscris: 12.03.2016

View PostTestosteron, on 24 iulie 2016 - 14:18, said:

Cand esti corupt iti faci un rau tie insuti. E cam greu de inteles treaba asta si din acest motiv toti suntem mai mult sau mai putin corupti.
Saracu Bombonel! Ce rau si-a facut lui insusi! A luat spaga vreo 700.000 de euroi plus tablouri de valoare. Cine il apara pe acest om?
Are mare importanta gradul de coruptie, adica practic ce am facut. Nu pui pe acelasi plan un doctor spagar cu sorin oprescu, Cocos, Bomponel.

#32
MrReason

MrReason

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,266
  • Înscris: 08.10.2010

View Posttomaso, on 25 iulie 2016 - 15:13, said:

Nu este admisibil ca un sărăntoc mizer, boschetar și alcolist să stea în același spital cu oameni care muncesc și plătesc.
Tu in calitate de ce anume faci afirmatiile astea? Esti cumva doctor si ai ingrijit boschetari? Sau poate esti cumva coleg cu boschetarii si cunosti cazuri personale? Nu de alta, dar eu stiam ca primesti un sut in dos daca nai asigurare(minus cazurile de urgenta care-s gratuite peste tot in lume).

Ca o paranteza, as zice ca toti betivii ar trebui sa primeasca ingrijire medicala gratuita chiar si numai prin prisma faptul ca bauturile sunt accizate nesimtit, iar accizele astea s-ar putea sa se adune mult mai mult decat asigurarea medicala.

#33
neafloricadinobor

neafloricadinobor

    Senior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,194
  • Înscris: 12.03.2016

View Postpink_flamingo, on 25 iulie 2016 - 16:56, said:

Tu intelegi ca eu in 3 saptamani i-am dat unui doctor 1.2 mii de euro?
Un singur pacient. Avea o sectie cu cel putin 20 de saloane a cate 2 paturi in spital.
Doctorul acela merita vreo 5 ani de condamnare și banii confiscati sau din avere.
Cum dracu au facut nemtii dupa razboi cind era cumplit in Germania? Doctorii nu luau spaga nici atunci.Acum daca te duci cu vreo spaga la doctor in Germania, ala nici nu pricepe ce vrei. Te crede nebun sau pus de cineva.

View PostMrReason, on 25 iulie 2016 - 16:52, said:

Gizaz fuck.. tu glumesti? Posted Image

Tu ai idee cat trebuie sa studieze+sa faca practica un viitor medic ca sa ajunga medic? Posted Image

Cumpari asta cu gigel ce da cu matura sau vanzatoarea de la magazin? Posted Image
Eu zic ca are dreptate Testosteron. In Occident medicii nu au luat  spaga nici in timpuri grele cind a fost foamete. Aia din Occident cum au facut? Trebuie vazut ce au facut ei.Nu mai stam sa cautam. Ei au experienta. Trebuie imitati.

#34
MrReason

MrReason

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,266
  • Înscris: 08.10.2010

View Postneafloricadinobor, on 25 iulie 2016 - 17:03, said:

Eu zic ca are dreptate Testosteron. In Occident medicii nu au luat  spaga nici in timpuri grele cind a fost foamete. Aia din Occident cum au facut? Trebuie vazut ce au facut ei.Nu mai stam sa cautam. Ei au experienta. Trebuie imitati.
N-ai tu de unde sa stii ce au facut medicii din occident "in timpuri grele cind a fost foamete"

Tu du-te si studiaza timp de 10 ani si dupa aia ciocu' mic cand primesti acelasi salariu ca unu cu 8 clase. Mai intai fa asta, dupa aia comenteaza, da-le altora lectii de moralitate.

#35
neafloricadinobor

neafloricadinobor

    Senior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,194
  • Înscris: 12.03.2016

View Posttomaso, on 25 iulie 2016 - 15:13, said:

Sistemul este prost conceput.
Un medic bun, cu rezultate, are tot dreptul să ceară bani fără număr, dacă el consideră așa.   Dacă vrea să ceară un miliard de euro unui pacient și acela e dispus să plătească, eu sunt de acord și nu am ce comenta.

Ceea ce este în neregulă, în opinia mea, este conceptul de asistență medicală gratuită.  De aici se împute treaba, de fapt, pentru că, în realitate, nu există asistență medicală gratuită, ci doar o ipocrizie generalizată care încurcă toată lumea.

Sistemul trebuie schimbat și împărțit astfel încât asiguratul să primească servicii în raport cu dimensiunea asigurării (ce acoperă acea asigurare), iar cazurile sociale să fie cazuri sociale, cu spitale sociale. Nu este admisibil ca un sărăntoc mizer, boschetar și alcolist să stea în același spital cu oameni care muncesc și plătesc. Nu zic să-i eutanasiem pe săraci,  dar măcar să separăm sistemele. Să avem un sistem de sănătate pentru oamenii care plătesc asigurări și unul pentru cei care nu plătesc. Să nu se mai amestece unii cu alții.

Iar medicii să fie ca un fel de firme care prestează contra cost pentru spitale, cabinete și policlinici.
Mi se pare o idee foarte buna, dar asta nu merge in democratie. Pt asta trebuie o dictatura militara. Eu am fost mereu contra dictaturii dar in ultima vreme mi-am revizuit drastic opiniile.

View PostMrReason, on 25 iulie 2016 - 17:06, said:

N-ai tu de unde sa stii ce au facut medicii din occident "in timpuri grele cind a fost foamete"

Tu du-te si studiaza timp de 10 ani si dupa aia ciocu' mic cand primesti acelasi salariu ca unu cu 8 clase. Mai intai fa asta, dupa aia comenteaza, da-le altora lectii de moralitate.
Ce stii tu despre mine? Cum de crezi ca...nu am de unde sa stiu? Eu locuiesc in germania din 1991 1 ianuarie ilegal si din 1Mai 1993 legal. Sotia mea este nemtoaica. matusa ei a fost sora medicala. Am cunoscut oameni care au avut dde a face cu doctorii in anii razboiului si dupa. Stiu ce vorbesc.

#36
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,898
  • Înscris: 27.01.2016

View PostMrReason, on 25 iulie 2016 - 16:52, said:

Gizaz fuck.. tu glumesti? Posted Image

Tu ai idee cat trebuie sa studieze+sa faca practica un viitor medic ca sa ajunga medic? Posted Image

Cumpari asta cu gigel ce da cu matura sau vanzatoarea de la magazin? Posted Image
Am habar chiar sunt dintr-un domeniu apropiat. Studiaza cat studiaza dar nu se omoara nimeni. Uita-te care este diferenta dintre salariul unei femei de serviciu in Franta si Germania sau Suedia si salariul unui medic de acolo si pe urma uita-te in Romania. Si in tarile amintite nu exista notiunea de spaga la medic. Asa ca lasa-ma cu studiile lor ca nu fac doua parale Numai impresii.
In plus eu n-am zis ca medicii si femeile de serviciu ar trebui sa aiba aceleasi venituri, dar cand exista diferenta, trebuie sa existe si o limita a decentei.

Edited by Testosteron, 25 July 2016 - 17:42.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate