Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...
 Cat de riscant e sa rezerv un hot...

Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...
 Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...

Cu autorulota prin jud. Buzau

Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...
 Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag

Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto pt fotogr...
 

Lipsa drumului în viață , soluții ?

- - - - -
  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#1
Nightshine

Nightshine

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 05.11.2015
Deși am deja o vârstă ( 21 de ani ), tot nu m-am decis ce vreau să fac cu viitorul meu.

Înainte să mă judecați, vreau să vă scriu că am avut niște evenimente în viață care m-au cam izolat în anii de adolescență. În loc să îmi găsesc pasiuniile, să experimentez lucruri noi, să învăț despre cât mai multe domenii, eu am avut de-a mă confrunta cu niște stări negative care m-au afectat la vremea aceea. După atâta timp, mi-am revenit din aceste stări și mă simt mult mai stabilă din punct de vedere psihic, dar realizez că foarte mult timp a trecut pe lângă mine și am pierdut foarte mult oportunități de a mă dezvolta și de a mă cunoaște.

Toți în jurul meu îmi spun că sunt o persoană inteligentă, ambițioasă, capabilă să realizeze multe, și în sinea mă știu și eu acest lucru ( fără falsă modestie ), dar problema este că niciodată nu s-a concretizat drumul meu. N-am avut curajul să dau la o facultate care să merite să fie făcută, deci facultatea de până acum nu mă reprezintă deloc. Dacă ar fi s-o iau de la capăt, aș alege o facultate serioasă, încă și la momentul actual prietenii și familia îmi spune că nu este târziu să încep o cale nouă, însă nu înțeleg de ce nu mă atrage nici un domeniu în măsura în care să vreau să mă ocup de el.

Mă arde totuși gândul că văd o grămadă de oameni care termină tot felul de facultăți , gen Medicină, Drept, etc., și nu sunt să zic așa, ” peste mediu ” , sunt doar oameni obișnuiți care și-au luat inima în dinți și au ales un drum pe care s-au decis să îl urmeze. Eu, cu toate analizele mele, se pare că am rămas fără un drum care să fie al meu. În fine, nu zic că doar pentru că ceilalți fac o facultate sunt mai împliniți, dar nici eu nu mă simt împlinită fără. Nu mă refer la partea financiară, mă interesează mult mai mult partea intelectuală. Am crezut că îmi va fi de ajuns să îmi iau un job oarecare, fără să îmi pese prea mult, dar acum îmi dau seama că îmi lipsește cu adevărat dezvoltarea intelectuală, să devin o persoană cu cunoștiințe mai bogate, să simt cu adevărat că evoluez. Totuși, nu știu dacă aceste lucruri țin neapărat de facultate sau nu. Văd că multe facultăți în afară de memorare chiar nu îți formează deloc gândirea, nu ieși de acolo mai bine decât ai intrat, și numai pentru o diplomă nu mă interesează să fac una. Știu o grămadă de persoane care nu au făcut facultatea și au niște minți incredibile, cu mult peste cei care au chiar mai multe facultăți. Deci nu sunt flămândă după diplome, ci după dezvoltarea intelectuală și oportunitatea unei cariere care să fie la fel de valoroasă.

Orice părere este binevenită și îi salut încă de pe acum pe miștocari ( voi țineți spiritul Softpedia viu ) ! ;)

#2
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006

 Nightshine, on 13 decembrie 2015 - 16:15, said:

Văd că multe facultăți în afară de memorare chiar nu îți formează deloc gândirea, nu ieși de acolo mai bine decât ai intrat...

Tu, la 21 de ani, cauti sa ti se mai formeze gandirea pe undeva? Prea tarziu. Sincer, imi pare doar ca faci parte din generatia de tineri lenesi care nu s`ar apuca de nimic, gasind nod in trestie la orice.
Solutie: Lasa lenea, autocompatimirea, analizeaza ce ti`ar placea sa faci in viata si urmeaza calea aia fie prin studii superioare (dar vad ca consideri ca sunt degeaba), fie autodidact.

#3
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Cine te opreste sa te dezvolti intelectual ? In ziua de astazi accesul la informatie este liber pentru oricine. Poti invata singura orice, incepand cu programarea si terminand cu arta.
Internetul este plin de informatie, librariile si bibliotecile pline de carti, exista muzee, teatre, etc.

Facultatea o faci pentru diploma, diploma care iti creaza cumva conditii pentru accesul in alt mediu. Frecvetand o facultate, poti sa intri si in alt cerc de oameni care au aceleasi pasiuni ca si tine.
Frecventand o facultate poti sa si inveti o meserie, dar numai daca esti pasionata de domeniul respectiv.

Edited by pasilla, 13 December 2015 - 16:38.


#4
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,955
  • Înscris: 20.10.2015
N-am inteles din postul tau decat ti-ar placea sa termini o facultate serioasa, nimic despre visele tale.
Cred ca cu asta trebuie sa incepi, vise - cariera - plan - facultate

De inteligenta, pana acum asa pari

#5
Nightshine

Nightshine

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 05.11.2015

 rid, on 13 decembrie 2015 - 16:29, said:

Tu, la 21 de ani, cauti sa ti se mai formeze gandirea pe undeva? Prea tarziu. Sincer, imi pare doar ca faci parte din generatia de tineri lenesi care nu s`ar apuca de nimic, gasind nod in trestie la orice.
Solutie: Lasa lenea, autocompatimirea, analizeaza ce ti`ar placea sa faci in viata si urmeaza calea aia fie prin studii superioare (dar vad ca consideri ca sunt degeaba), fie autodidact.

Mersi de sfat.
Nu, nu caut să îmi formeze gândirea facultatea în modul în care crezi tu. Eu consider că o minte se formează până când mori, indiferent cât ești de inteligent, mereu poți învăța mai multe. La asta făceam referire. Și da, sunt facultăți făcute degeaba, gen Management, Sociologie, Litere și ar mai fi destule. Cu astfel de facultăți chiar nu primești nimic în plus.
De altfel, ai dreptate că ar trebui să aleg ceva, indiferent câte probleme vor exista pe parcurs, dar chiar asta este problema mea, nu văd drumul ( poate este sub nasul meu ) , și acum aș merge pe el, oricât de greu ar fi, dar nu știu care ar putea fi acest drum. ” Prea multă analiză duce la paraliză ”

#6
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,673
  • Înscris: 05.02.2012
cauta un hobby si exploateaza-l la maxim ... eu din hobby am ajuns sa castig dublul salarului pe care il castig in momentul de fata in Franta (mai stau aici pana in primavara si dupaia vin in Ro) + oportunitati de a creea viitoare parteneriate :) . Nu am facultate, doar un liceu profesional la profilul economic in domeniul constructiilor.

Edited by Andreysc7, 13 December 2015 - 16:49.


#7
yonut_a

yonut_a

    Trala la la la

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,948
  • Înscris: 03.08.2008
Eu aud mereu ba ca X o duce mai bine cu facultate, ba ca Z a avut pile si de aia a reusit ba ca Y a facut facultatea degeaba, ba ca nu vrei sa inveti doar pentru diploma samd. Din punctul meu de vedere sunt doar scuze penibile ca sa nu o iei pe un drum serios. Viata lui X, Y si Z difera de a ta.
Facultatea asa cu e ea e drumul cel mai indicat si cel mai usor spre dezvoltare , da nu astepta sa te forteze careva sa te dezvolti. Si degeaba postezi pe forumuri, nu o sa ia nimeni decizia pentru tine, tot tu vei fi responsabila de alegere in final

Edited by yonut_a, 13 December 2015 - 16:51.


#8
Arianna-D

Arianna-D

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,477
  • Înscris: 16.09.2014

 Nightshine, on 13 decembrie 2015 - 16:38, said:

Și da, sunt facultăți făcute degeaba, gen Management, Sociologie, Litere și ar mai fi destule. Cu astfel de facultăți chiar nu primești nimic în plus.

Facute degeaba, nedegeaba, unora li se potrivesc respectivele domenii, termina facultatea, isi gasesc un serviciu si evolueaza. Asta comparativ cu cei care inca se intreaba care le este drumul in viata. Nu ca e ceva rau sa te intrebi care ti-e drumul, dar observi ca majoritatea raspunsurilor spun acelasi lucru: hobby, fa ceva din placere, nimeni nu poate sa iti spuna ce iti doresti tu,. Din orice poti evolua.

#9
valdan71

valdan71

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 26.01.2006
Cred c-ar trebui sa te sfatuiasca DOAR fete/femei. PUNCT.
PS Daca esti barbat si pretinzi altceva, e-n-afara expertizei mele.

Edited by valdan71, 13 December 2015 - 17:12.


#10
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,092
  • Înscris: 20.12.2007
Ce mi-ar fi placut si mie sa am genul asta de probleme la 21 de ani. Dar faptul ca munceam de-mi saream capacele ca sa imi intretin familia si ma tineam si de o facultate la zi, mi-a eliminat orice dilema sau trilema despre viata si chestii, cheful de cugetari si introspectii. La aproape 20 de ani de la acele momente imi dau seama ca totusi a fost poate cel mai bun lucru care mi s-a intamplat vreodata.

Edited by Kokoshmare, 13 December 2015 - 17:14.


#11
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007

 Nightshine, on 13 decembrie 2015 - 16:38, said:

Management, Sociologie, Litere și ar mai fi destule. Cu astfel de facultăți chiar nu primești nimic în plus.
Dacă chiar crezi că 4-5 ani petrecuți la școală nu îți oferă nimic în plus (deși mi se pare relevant cum spui „primești”), cred că facultatea nu e de tine. Adică nicio facultate, de niciun fel.
Poate că ești genul autodidact. Câte cărți ai citit, din scoarță în scoarță, în ultimele 30 de zile?

#12
Nightshine

Nightshine

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 05.11.2015

 Tsunnnami, on 13 decembrie 2015 - 16:37, said:

N-am inteles din postul tau decat ti-ar placea sa termini o facultate serioasa, nimic despre visele tale.
Cred ca cu asta trebuie sa incepi, vise - cariera - plan - facultate

De inteligenta, pana acum asa pari

Știu că sună foarte idiot , dar nu îmi mai amintesc visele. Am avut mai demult o chemare către Drept, dar după ce am aflat ce mizerie este acolo, totul s-a spulberat. M-am gândit și la Medicină, atunci au apărut toți medicii ( prieteni de familie mult prea mulți ) care și-au blestemat prea mult meseria aleasă în fața mea. . . a picat destul de repede și Medicina.

În fine, poate asta fost greșeala mea, că i-am ascultat pe cei din domeniu, dar mereu mă gândeam că dacă nu îi ascult pe ei, atunci pe cine ? Să merg după capul meu ( plin de vise la perioada aceea ) și de restul oameniilor care visau la fel ca și mine, și să îi ignor tocmai pe cei care lucrează în domeniu și îmi fac semn să mă uit în altă direcție ? Nu ar fi fost acest lucru nebunia ? Mie așa îmi părea la momentul acela. Problema este că nu am găsit pasiuni noi nici de atunci. Aici este greșeala mea, în mod clar, că mi-am pierdut 3 ani din viață cu o facultate care nu îmi place, și nici nu am mai avut timp sau energie să încerc lucruri noi.

 Andreysc7, on 13 decembrie 2015 - 16:48, said:

cauta un hobby si exploateaza-l la maxim ... eu din hobby am ajuns sa castig dublul salarului pe care il castig in momentul de fata in Franta (mai stau aici pana in primavara si dupaia vin in Ro) + oportunitati de a creea viitoare parteneriate Posted Image . Nu am facultate, doar un liceu profesional la profilul economic in domeniul constructiilor.

Bravo, se pare că ai atins succesul !!! :)

 yonut_a, on 13 decembrie 2015 - 16:50, said:

Eu aud mereu ba ca X o duce mai bine cu facultate, ba ca Z a avut pile si de aia a reusit ba ca Y a facut facultatea degeaba, ba ca nu vrei sa inveti doar pentru diploma samd. Din punctul meu de vedere sunt doar scuze penibile ca sa nu o iei pe un drum serios. Viata lui X, Y si Z difera de a ta.
Facultatea asa cu e ea e drumul cel mai indicat si cel mai usor spre dezvoltare , da nu astepta sa te forteze careva sa te dezvolti. Si degeaba postezi pe forumuri, nu o sa ia nimeni decizia pentru tine, tot tu vei fi responsabila de alegere in final

Știu că eu voi lua decizia, totuși forumul este pentru a posta și pentru a citi și despre opiniile altora, deci dacă îmi permiți, voi continua cu topic-ul meu.

 Arianna-D, on 13 decembrie 2015 - 17:00, said:

Facute degeaba, nedegeaba, unora li se potrivesc respectivele domenii, termina facultatea, isi gasesc un serviciu si evolueaza. Asta comparativ cu cei care inca se intreaba care le este drumul in viata. Nu ca e ceva rau sa te intrebi care ti-e drumul, dar observi ca majoritatea raspunsurilor spun acelasi lucru: hobby, fa ceva din placere, nimeni nu poate sa iti spuna ce iti doresti tu,. Din orice poti evolua.

Nu sunt invidioasă pe cei care au deja diplome și se angajează într-un domeniu. Crede-mă că nu consider a fi un succes faptul că te angajezi ” undeva ” , oriunde ar fi acel loc, și lucrezi ” ceva ” și câștigi ” ceva ” și faci ” ceva și te descurci ” cumva ”. Astea sunt lucruriile care nu mă impresionează, pentru că nu au nicio valoare. Și decât cu diplomă oarecare și cu un loc de muncă la fel de nesatisfăcător, mai bine să fiu în căutarea drumului. ” Doar pentru că cauți, nu înseamnă că ești pierdut, și doar pentru că ai găsit, nu înseamnă că nu ești pierdut. ”

#13
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,673
  • Înscris: 05.02.2012

 Nightshine, on 13 decembrie 2015 - 18:40, said:

Știu că sună foarte idiot , dar nu îmi mai amintesc visele. Am avut mai demult o chemare către Drept, dar după ce am aflat ce mizerie este acolo, totul s-a spulberat. M-am gândit și la Medicină, atunci au apărut toți medicii ( prieteni de familie mult prea mulți ) care și-au blestemat prea mult meseria aleasă în fața mea. . . a picat destul de repede și Medicina.

Pui problema gresit ...acele persoane care isi blesteama meseria sunt acele persoane care au auzit ele ca in domeniul respectiv se fac bani. Ei ce s-au gandit :"intru la facultate, vad eu cum trec si asta e, dupaia vin banii" . Total gresit

Exemplu :
Am o prietena, a carui unchi este avocat si ea a spus ca ii merge foarte bine (unchiului ei) . A zis sa intre si ea la drept + ca au insistat si parintii ei sa faca acelasi lucru. Acuma ce face ? O lalaie toata ziua, iar media cu care si-a luat licenta a fost destul de mica. Are de gand sa dea si la magistratura dar eu sincer, o cunosc bine si nu o vad in stare sa lucreze intr-un asemenea domeniu.

Revin la ce am spus mai devreme :

Cauta un hobby. Nu trebuie sa mergi pe ideea ca daca unora le merge bine si castiga decent intr-un domeniu, acelasi lucru se va intampla si in cazul tau. NU .Cunosc o persoana in varsta dintr-un sat de langa orasul natal. Cu ce se ocupa ? Inveleste scaunele si portierele masinilor in piele. Totul pe comanda. Ii merge asa de bine, ca daca mergi acuma cu masina, te programeaza pe anul viitor, in toamna. E o persoana de vreo 50-60 de ani care nu are facultate. Eu daca nu m-as fi apucat de design 3D (auto-didact, m-am apucat de plictiseala), as fi vrut sa fac un curs de tamplarie, pentru ca imi place sa fac lucruri cu mainile mele, sau m-as fi apucat de bijuterii hand-made. Exemple sunt multe, cunosc persoane care lucreaza ca electricieni, sudori, etc, si castiga bine (de la 2500RON in sus) .
Exista cerere pe piata, dar din moment ce parintii vor ca odraslele lor sa fie toti la cravata si la birou, piata e suprasaturata de astfel de persoane, din care 80% au trecut prin facultate la fel cum trece cutitul prin unt

Edited by Andreysc7, 13 December 2015 - 18:52.


#14
Arianna-D

Arianna-D

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,477
  • Înscris: 16.09.2014

 Nightshine, on 13 decembrie 2015 - 18:44, said:

” Doar pentru că cauți, nu înseamnă că ești pierdut, și doar pentru că ai găsit, nu înseamnă că nu ești pierdut. ”
Tu mai bine iti faci ordine in idei si lasa citatele traduse/adaptate nu foarte reusit.

Edited by Arianna-D, 13 December 2015 - 19:01.


#15
Nightshine

Nightshine

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 05.11.2015

 Andreysc7, on 13 decembrie 2015 - 18:50, said:

Pui problema gresit ...acele persoane care isi blesteama meseria sunt acele persoane care au auzit ele ca in domeniul respectiv se fac bani. Ei ce s-au gandit :"intru la facultate, vad eu cum trec si asta e, dupaia vin banii" . Total gresit

Exemplu :
Am o prietena, a carui unchi este avocat si ea a spus ca ii merge foarte bine (unchiului ei) . A zis sa intre si ea la drept + ca au insistat si parintii ei sa faca acelasi lucru. Acuma ce face ? O lalaie toata ziua, iar media cu care si-a luat licenta a fost destul de mica. Are de gand sa dea si la magistratura dar eu sincer, o cunosc bine si nu o vad in stare sa lucreze intr-un asemenea domeniu.

Revin la ce am spus mai devreme :

Cauta un hobby. Nu trebuie sa mergi pe ideea ca daca unora le merge bine si castiga decent intr-un domeniu, acelasi lucru se va intampla si in cazul tau. NU .Cunosc o persoana in varsta dintr-un sat de langa orasul natal. Cu ce se ocupa ? Inveleste scaunele si portierele masinilor in piele. Totul pe comanda. Ii merge asa de bine, ca daca mergi acuma cu masina, te programeaza pe anul viitor, in toamna. E o persoana de vreo 50-60 de ani care nu are facultate. Eu daca nu m-as fi apucat de design 3D (auto-didact, m-am apucat de plictiseala), as fi vrut sa fac un curs de tamplarie, pentru ca imi place sa fac lucruri cu mainile mele, sau m-as fi apucat de bijuterii hand-made. Exemple sunt multe, cunosc persoane care lucreaza ca electricieni, sudori, etc, si castiga bine (de la 2500RON in sus) .
Exista cerere pe piata, dar din moment ce parintii vor ca odraslele lor sa fie toti la cravata si la birou, piata e suprasaturata de astfel de persoane, din care 80% au trecut prin facultate la fel cum trece cutitul prin unt

Este mult adevăr în ceea ce ai scris, chiar mi-a plăcut foarte mult ce mi-ai prezentat. Și ai dreptate, piața este suprasaturată de persoane cu cravată și de birou ( aici m-ar fi dus și pe mine facultatea aleasă de altfel ), deci până la urmă chiar că descoperirea unor hobby-uri pare să fie o alegere mai înțeleaptă :D

 Arianna-D, on 13 decembrie 2015 - 19:00, said:

Tu mai bine iti faci ordine in idei si lasa citatele traduse/adaptate nu foarte reusit.

Tu lasă-ți aerele de superioritate deoparte, dacă te pot ruga ;)
Nu ți-am dat niciun motiv ca să ai asemenea reacții, nu ne cunoaștem , deci să menținem un nivel neutru ( dacă reușești ).

#16
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007

 Nightshine, on 13 decembrie 2015 - 18:44, said:

nu consider a fi un succes faptul că te angajezi ” undeva ” , oriunde ar fi acel loc, și lucrezi ” ceva ” și câștigi ” ceva ” și faci ” ceva și te descurci ” cumva ”. Astea sunt lucruriile care nu mă impresionează, pentru că nu au nicio valoare. Și decât cu diplomă oarecare și cu un loc de muncă la fel de nesatisfăcător, mai bine să fiu în căutarea drumului.
Spune zecilor de mii de șomeri că un loc de muncă nu are absolut nicio valoare. Cred că gândești așa pentru că îți permiți să nu ai serviciu, de vreme ce mama și tata îți plătesc chiria și cheltuielile traiului zilnic.

Eu ți-aș propune să te angajezi vânzătoare într-un butic sau, dacă ai noroc, chelneriță. În șase luni, o să înveți mai mult decât crezi despre gestionarea timpului, a efortului fizic, despre relația cu clienții, despre șefi și obediență, despre cooperararea cu colegii (sau lipsa ei), despre bărbați și despre femei. Și dacă ai fi nevoită să trăiești din banii tăi, ai învăța și valoarea bacșișului și a efortului depus ca să îl meriți. Altfel spus, valoarea lucrului bine făcut.

Asta dacă nu cumva rămâi hotărâtă să nu încerci să afli, cum bine spune Andreysc, ce pot face mâinile tale. Până nu încerci, n-ai de unde să știi. Fă-ți cont pe lucrudemana.com și o să fii uimită câte lucruri pot ieși din două mâini, cu condiția ca posesorul lor să aibă curiozitatea să afle. Multe persoane care activează acolo au făcut exact ce zice Andreysc, dintr-un hobby despre care nu știau nimic, au ajuns să câștige cu plăcere o pâine albă

 Andreysc7, on 13 decembrie 2015 - 18:50, said:

Exemple sunt multe, cunosc persoane care lucreaza ca electricieni, sudori, etc, si castiga bine (de la 2500RON in sus) .
Cred că subestimezi inițiatoarea. Nu mi se pare că un câștig în jur de 600 de euro ar fi considerat „bun” de către inițiatoare. Dar poate greșesc...

#17
GingisHan2015

GingisHan2015

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,349
  • Înscris: 23.02.2015
Esti manusa  pentru catanie . Intra pe site si cauta  - Academia Fortelor Terestre Sibiu Romania .  Toate relele dispar si  nu mai ai nici un fel de vise si neplaceri de doi lei . O sa implori doar o perna si o patura seara la culcare . O sa ai atat de putin timp de derapaje  onirice !   Facultate mai buna pentru problemele tale nu gasesti oricat ai cauta . Si nimic pe lume pentru o fata nu-i mai frumos decat  respectul unui pluton de barbati caliti condusi de o doamna care stie ce vrea de la viata !  Zic  ! PS , poti alege si alta  arma acolo , intendenta , economic , Institutul Medico  Militar .

Edited by gingisKHAN2015, 13 December 2015 - 19:23.


#18
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007

 Nightshine, on 13 decembrie 2015 - 19:06, said:

Tu lasă-ți aerele de superioritate deoparte, dacă te pot ruga Posted Image
Nu ți-am dat niciun motiv ca să ai asemenea reacții, nu ne cunoaștem , deci să menținem un nivel neutru ( dacă reușești ).
Arianna (alături de toți cei care au comentat la topic) a plecat de la premisa că ai deschis topicul ca să afli și alte perspective, diferite de a ta, și să ceri părerile unor oameni care poate văd lucruri pe care tu nu le vezi.

Ea îți spune să gândești cu capul tău, nu cu al altora, ca să afli ce vrei să faci, ce îți place, ce visezi. Și tu te superi, deși recunoști singură că luându-te după alții n-a fost cea mai bună idee.

 Nightshine, on 13 decembrie 2015 - 18:44, said:

În fine, poate asta fost greșeala mea, că i-am ascultat pe cei din domeniu
Problema este că nu am găsit pasiuni noi nici de atunci. Aici este greșeala mea, în mod clar, că mi-am pierdut 3 ani din viață cu o facultate care nu îmi place, și nici nu am mai avut timp sau energie să încerc lucruri noi.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate