Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3
 Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...
 Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...
 Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!
 

cei mai buni mici

- - - - -
  • Please log in to reply
459 replies to this topic

#145
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,673
  • Înscris: 03.12.2014

View Postargentum, on 24 martie 2018 - 14:46, said:

Reteta de mai sus e la captul a catorva zeci de kile de carne.
Pastreaz'o simpla si ai sa obtii gustul micului pe care'l sti din comert..

dacă ăsta-i etalonul nu prea are rost să mai comentez.

#146
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
pai nu comenta atunci. a, am uitat, tu ai mancat mici cu pastorel si cauti gustul ala de demult pe care nici nu'l cunosti

#147
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,673
  • Înscris: 03.12.2014

View Postargentum, on 28 martie 2018 - 17:53, said:

pai nu comenta atunci. a, am uitat, tu ai mancat mici cu pastorel si cauti gustul ala de demult pe care nici nu'l cunosti

dacă vreau gust de mici din comerț îi cumpăr din comerț. Nu văd de ce m-aș strădui să-i fac eu.
Dar mie mi se par în marea majoritate a cazurilor fazi. Carne pe grătar fără nici un chichirez, fără aromă.

Și da, am încercat rețeta lui Constantin Bacalbașa (ajustată un pic) și mie mi se pare cu mult mai bună.

#148
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Ei cumpara din comert si sa nu plangi de zgarciuri si adaosuri misterioase.
Asta e toata ideea, sa iti oferi un mic asa cum il stii, la o calitate buna.
De iti place reteta "traditionala", aia de toti o stiu din carti dar nimeni nu o face, f bine. Impartaseste experienta ta, vorbeste etc.
Eu am spus, aduce mai mult a carnati decat micii ce ii stiu de zeci de ani. Eu micii astia asa a la comert ii vreau.
Si te asigur ca nu sunt fazi si nici fara aromo. In nici'un caz dupa 2 zile de frigider. Pute tot in jur a... oaie. Si musafirii mei mereu au spart la mici si au spus ca asa buni mai rar. Nu spun cati ma sunau cand mestecau in lighean si spuneau: ok, acum pun piperul. Cat sa pun?



Dar sa nu ii puneti in tigaie. Ca fierb in grasime. Trebuie neaparat gratar. De ii faci si pe cvarbune, ii arati destu lu cocosatu si spui ca pe acolo nu mai calci.

Edited by argentum, 29 March 2018 - 02:26.


#149
nestorr

nestorr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,549
  • Înscris: 02.03.2016

View PostBibulus, on 28 martie 2018 - 17:25, said:

Carnea separata mecanic nu se baga la mici, cel putin nu la cei cumparati din surse sigure, unde se respecta anumite standarde, ex supermarket. Ce se intampla prin micile macelarii n-am de unde sa stiu, eu ocolesc pe cat pot astfel de locuri. Carnea separata mecanic intra de obicei la crenwursti, parizer, pate, sunca, samd -- adica produse realizate dintr-un amestec atat de fin incat nu se mai stie din ce-a fost produs.

Nu stiu despre ce standarde de supermarket sau surse sigure vorbesti, MDM-ul nu este ilegal si se gaseste pe eticheta multor produse vandute in acelasi supermarket. Teoretic orice produs care contine MDM trebuie sa aiba asta specificat pe eticheta, chestia e ca eu desi nu am vazut niciodata asta pe o eticheta de mici, tot gasesc constant bucati de oase prin mici. Prefer sa imi iau aportul de calciu prin alte mijloace, o data, si doi, carnea tocata din comert, mecanic sau nu, nu prea are nici un gust.  Un burger de exemplu se face din carne tocata, sare si piper - aici nu poti sa mai pacalesti cu tot felul de condimente puternice care sa acopere sau mai degraba sa dea gust.

Alta chestie curioasa, carnea de lucru cuburi este mai scumpa decat carnea tocata pre-ambalata si de multe ori decat micii, ori presupunand ca a doua se face din prima plus ceva procesare ulterioara, ar trebui sa fie invers, nu?
Oricum ar fi, o masina de tocat carne costa 100-200 de lei si iti toaca cateva kg de carne in doua trei minute, cineva care ia in serios gatitul nu are nici o scuza sa nu o foloseasca.

Iar gustul "adevarat" de mici din comert: https://www.bugetul....ai-multa-carne/

Edited by nestorr, 29 March 2018 - 07:54.


#150
Bibulus

Bibulus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 05.08.2014

View Postnestorr, on 29 martie 2018 - 07:46, said:

Nu stiu despre ce standarde de supermarket sau surse sigure vorbesti, MDM-ul nu este ilegal si se gaseste pe eticheta multor produse vandute in acelasi supermarket. Teoretic orice produs care contine MDM trebuie sa aiba asta specificat pe eticheta, chestia e ca eu desi nu am vazut niciodata asta pe o eticheta de mici, tot gasesc constant bucati de oase prin mici.
Nu inteleg unde ai vazut tu ca as fi zis ca MDM este ilegal.
De unde cumperi mici, de gasesti constant oase in ei? si de ce nu renunti la marca/magazinul ala?

Eu in ultima vreme iau mici numai din Penny (comoditate), din cei porc+vita. Sunt decenti, iti faci pofta cu ei.

Daca depistez o macelarie curata, sa nu puta ca dracu cand intri (de multe ori mi s-a intamplat sa intru intr-un magazin si sa ies imediat gonit din cauza putorii de clor amestecata cu duhoare de mortaciune) -- poate incerc o reteta cu carne aleasa de mine,  pe care sa mi-o toace in fata mea.

Edited by Bibulus, 29 March 2018 - 09:31.


#151
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Mai nu stiu, cititi ingredientele, selectati sursa etc.
La pravalia de unde cumpar eu carne, aia tocata macra, cu putina grasime e la acelasi pret cu carnea de lucru, gulas.

In mici nu prea are ce cauta mdm. Nu prea are de unde sa ajunga. Inteleg, daca se folosete carne f proasta si toate deseurile, sa prinzi zgarciuri (nu ca ar fi un lucuru bun). Dar de prinzi oase, fugi. Nu au voie.
Se dezoseaza si de la vita, dar fenomenul se gaseste cel mai adesea la carcasele de pui.
Carnea mdm e improprie si pt xonservele de pisici. Nu are ce cauta acolo, e o pacoste.

#152
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Chiar asa nație de artagosi suntem ca in oricare topic de pe acest forum ne răspundem frustrat si agresiv încât avem deja doua pagini de informații care nu ajuta pe nimeni pur si simplu ne certam. Discuția vechi vs nou o sa fie mereu de actualitate si o sa aibă adepți de ambele parți deci nu realizam nimic. Eu sunt adeptul noului, si-mi place gustul cărnii fripte pe grătar, prefer micii curați fără toate buruienile lumii prin ei ca sa le dea gust. Micii nu sunt "fazi" sunt doar cu gust de  carne si usturoi. Nu-mi plac condimentele in general prefer carnea naturala cu putina sare. In bucătărie combinarea mai multor arome duce de multe ori la o porcărie, mai mult de trei condimente deja nu mai simți nimic in preparatul respectiv. Poti sa faci mici cu gust pregnant de usturoi si cimbru, dar dacă mai pui si enibahar, sau nucsoara sau mai știu eu ce trăznăi nu o sa mai ști ce mănânci. Gustul micilor din comerț este dat si de grătar si experiența cantaragiului. Poți sa faci o pasta excelenta de mici dacă o dai lui coana Leana si-i arde te pi... pe ei de mici.

#153
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Imi place tonul in care incepi postarea si arati asa cu destu' ba sa va fie rusine ca sunteti badarani si sfarsesti in a te pisa pe mancarea altora. Ce sa zic, curat murdar, join the club, uite, ti'am pastrat un loc acolo in colt langa fereastra.

Ca iti place gustul carnii fripte cat mai simplu, nimic rau. Totusi, sa luam sa spunem un kg de carne:
Sare si piper si scoti burger. E drept, unii vor comenta la asta
Pune ceapa si scoti chiftele
Pui usturoi si'i bagi in mat si ai carnati
Daca le pastram simple si fara adaosuri si combinatii de condimente, ma gandesc ca trebe sa aruncam la gunoi cartile de retete.
Ce nevoie ai mai multa dicolo de a fierbe apa? Ma gandesc ca e suficient, orice alta alterare si adaos nu face decat sa paleasca experienta bucatarului, nu?

Eu am pornit de la reteta aia originala, de toti se grabesc sa o puna cand vine vorba de mici. Si am experimentat mult cu ea. Pentru ca dupa ani, sa ajung la ce am postat. Si da, in opinia mea ienibaharul face o mare diferenta. Nu m'am sfiit sa scot din reteta de la chestii exotice cum e anasonul si nici din cele banala cum e supa de oase. Dar am simtit o diferenta majora cand am facut cu sau fara ienibahar.

Apoi, nu lauda exclusiv oala, adica gratarul sau experienta gratargiului. Se stiu destule exemple cand multi prefera sa cumpere dintr'un anumit loc, selgros spre exemplu si doar ca exemplu si recunosc ca acolo sunt mai buni decat in alte parti. Eu spun ca in acest caz e singurul numitor comun si arata destul de clar ca reteta e destul de importanta in a desemna calitatea unor mici. As spune ca degeaba ai gratar si gratargiu bun daca nu ai materie prima de caliatate. Nu poti pacali la nesfarsit oamenii doar cu arsura si miros de fum.

#154
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018

View Postargentum, on 24 martie 2018 - 03:36, said:

Ienibahar o lingurita

Cum se zice la ienibahar pe "straineste", ca sa-l caut in supermarketul local?

#155
Stef_Stef

Stef_Stef

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,008
  • Înscris: 17.08.2016
ienibahar = allspice

Edited by Stef_Stef, 12 April 2018 - 15:40.


#156
Passenger001

Passenger001

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,362
  • Înscris: 07.08.2015
Depinde de "straineza"...
ienibahar = allspice = piment/pimenta

#157
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Sau piper de jamaica. Nu stiu sigur cum se traduce jamaica(n) pepper?

Macinat, fireste. Amu, daca il mirosi, e destul de exotic. Ceva intre sau combinatie de nucsoara, cuisoare si scortisoara. Totusi, gatit, nu se "manifesta" deloc pe latura asta dulce inmiresmata, ci se imperecheaza cat se poate de bine cu grasimea arsa pe gratar, e o aroma de lemn ars, picant. Aduce micului acel ceva ce lipseste doar daca pui usturoi si piper simplu (vezi acuzele de mici fazi si unii se apuca sa puna cate si mai cate sa aibe micii gust, sa nu fie chiftele).
Eu unul, daca am ramas fara provizii, nu ma apuc de mici. De vreti, puteti incerca si fara, normal, dar e ca fasolea fara afumatura (apropos, e mai mare belea sa faci micii nesarati spre exemplu, sa nu pui suficienta sare).


#158
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018

View Postargentum, on 12 aprilie 2018 - 15:57, said:

Sau piper de jamaica. Nu stiu sigur cum se traduce jamaica(n) pepper?

https://en.wikipedia.org/wiki/Allspice

#159
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Chiar nu mi'a trecut prin minte de unde si pana unde all spice. Eu am descris intuitiv ca fiind o combinatie de nucsoara, scortisoara, cuisoare si vad ca pe linkul de mai sus tot asa scrie.

#160
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,480
  • Înscris: 04.05.2006
Eu îl folosesc, cu foarte mare succes, alături de cimbru la caltaboși, sau la varza călită.
Mici nu fac :lol:

#161
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014

View Postrichelieu, on 12 aprilie 2018 - 19:13, said:

Eu ĂŽl folosesc, cu foarte mare succes, alături de cimbru la caltaboși, sau la varza călită.
Mici nu fac :lol:
da, si noi, la carnati. ce chestie :)

mie imi place, sunt obisnuita cu gustul de mica (carnatii,printre altele). Il pun (cand gatesc numai pt mine) si la mancaruri cu care, probabil, nu prea are de a face (ex: supa crema de rosii coapte)

Edited by irina2014, 12 April 2018 - 21:13.


#162
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Eu nu am pus in carnati pt simplul motiv ca am facut doar de vreo 2 ori carnati in vita. Dar stiu ca apare in mai toate retele de carnati.
Totusi, supa crema de rosii coapte suna interesant si chiar vad acolo rostul ienibaharului.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate