Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
cei mai buni mici
Last Updated: Mar 12 2024 18:14, Started by
grouch
, May 03 2013 21:06
·
3
#163
Posted 12 April 2018 - 23:17
Am facut o varza cu carnati in timpu asta. Probabil subconstientu a lucrat dupa ce am citit postul lu richelieu.
Amu, am facut ceea ce am fost acuzat o data pe acest forum, ca am golit frigideru in oala. Adica am avut rest sos de paste, l'am pus in varza. In loc de bulion. Tot nu'mi place sa irosesc mancarea, am avut si un rest de sos de batarchichen. L'am pus si pe ala. S'a dovedit o miscare buna, imi place cum a iesit. Alaltaieri am scos niste chiftele din congi, au ramas prin frigider. Au aterizat si alea in oala. Amu, cand sa pun sare, solnita goala. Nu's unde e pachetu de sare, da stiu ca trebe sa fie pe undeva. Nu l'am gasit. Asa ca aveam uitat intr'un borcan niste sare de himalaya. Din aia veche de 200 de milioane de ani si ce a expirat amu 3 ani. Ce sa zic... foarte fusion. Varza cu carnati si toping cu sare de himalaya. Mai am niste ardei iuti prin frigider.. Aaa, de unde pornisem. Da nu am mai pus ienibahar cum spune richelieu ca pune la varza calita. Chit ca a mea nu e calita, da deja avea prea multe arome de la sosurile de le'am adaugat . Attached Files |
#164
Posted 13 April 2018 - 21:41
bai baiatule, ai gresit topicul....super mici ai gasit...padon gatit.
|
#165
Posted 14 April 2018 - 02:15
Ei ce sa zic si eu amu nene, am facut varza... topicul asta.
Totusi remarca ca am pus in ea chiftele, adicatelea un fel de mici. |
#168
Posted 14 April 2018 - 21:16
Pai puneti si o reteta la varza asta cu carnati. Dau focu la maxim sa se simta pana pe scarile spaniole:))
|
#170
Posted 14 April 2018 - 21:59
#171
Posted 14 April 2018 - 22:36
Pai la aia ma refeream si eu. Glumeam
Uite, ma mut pe reteta si postez acolo |
#172
Posted 03 May 2018 - 11:59
Am cautat si eu niste retete bune pe net si de 1 mai am facut primii mici preparati integral de mine.
Doua sortimente am facut, unul dintr-un kilogram de vita (au iesit 25 bucati) al doilea sortiment a fost mixt, din 700 gr amestec vita+ porc si 400 grame oaie (au iesit 27 bucati). Pt macinat suplimentar m-am folosit de mixerul de mana iar pt framantat m-am folosit de robotul de bucatarie. Pt aromatizare am folosit cimbru, coriandru, rozmarin si anis stelat, astea pe langa sare, piper, bicarbonat, suc de usturoi, putina boia, supa de vita. M-am lucrat pe ei de duminica seara pana marti la pranz;,vorba vine, ca mai mult au stat la frigider, pt maturare. Au fost foarte buni (toti invitatii i-au apreciat la superlativ) iar diferenta de gust dintre cele doua sortimente foarte mica. Data viitoare o sa fac doar din amestec vita+porc, nu merita sa ma complic cu oaie, impactul asupra gustului e minor. Attached Files |
|
#173
Posted 04 May 2018 - 06:31
Fa doar vita, nu baga porc. Incearca reteta mea si ai sa fii multumit.
|
#175
Posted 04 May 2018 - 11:12
#176
Posted 04 May 2018 - 11:31
Nu. Nu ai greșit nimic. Rețeta făcută de tine, conține multe condimente puternice, care estompează gustul natural al cărnii. Este un mod de a face mici și nu ma îndoiesc de faptul ca sunt foarte gustoși. Mie imi place și genul asta de mici, însă pe primul loc in top sunt cei cu putine condimente și gust final dat de cărnurile folosite.
|
#177
Posted 04 May 2018 - 11:38
karhule, aia nu sunt mici, sau, in fine, sunt, dar nu mici "romanesti", cu toate condimentele alea in ei.
Tocmai din cauza condimentelor nu ai sesizat nicio diferenta intre ei, s-a simtit practic doar amestecul de condimente si cam atat. Si arata ca niste chiftele pentru ca s-au prajit in tavile alea, grasimea nu a avut unde sa se scurga. |
|
#178
Posted 05 May 2018 - 16:48
Va bat la cap iarasi.
Nu condimentele de mai sus mentionate si nici oaia nu fac micii. Esential e usturoiul si bicarbonatul. Eu v'am tot spus de ienibahar, pt ca asta aduce o aroma placuta, de gratar etc. Dar usturoiul si fermentarea carnii cu bicarbonat duce la gustul de mici. Vreti sa verificati? Luato niste creveti si aruncatii in tigaie. Puneti peste un catel de usturoi pisat sau praf de usturoi. Si vedeti cum ai creveti cu gust de mici. Gustul carnii de oaie in mici este dat de grasimea de vita. 99.99% din oameni au ideea ca micii trebe sa contina oaie ca asta au simtit ei in mici. Total gresit. Doar carne grasa de vita. Asta face micul fraged, zemos si gustos. Pune carne macra si ai chiftele uscate Cred ca am sa bag si eu niste mici weekendu urmator. |
#179
Posted 05 May 2018 - 19:56
Am tot luat mici din comert si erau de nemancat. Mai mereu au ajuns la caine , ca eu nu pot sa manc ce pun astia in caserole. Micii cu porc +oaie sunt cei mai naspa. Oricat i-as praji , in miez parca e ceva faramicios, textura e dezgustatoare. Am prins odata porc + vita , aia erau ok.
Ma gandesc sa merg la macelarie si sa cer acolo carne macra si sa o macine pe loc si in rest ma descurc. Ce carne se pune? Ceafa? Pulpa? Cotlet? Slanina? In ce proportii? Nici de bicarbonat n-am nevoie. |
#180
Posted 05 May 2018 - 19:58
Ai aici topic dedicat, cu retete: https://forum.softpe...i/page__st__162
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users