cei mai buni mici
Ultima postare: mai 17 2024 14:57, Inițiat de
grouch
, mai 03 2013 21:06
·
3
#111
Publicat: 07 februarie 2016 - 18:11
Eu nu suport idile comuniste, riguarea regulilor comuniste etc. Frate daca 90% din oameni spun ca norma este greșita, nu trebuie sa te gândești ca aia sunt prosti ci sa schimbi norma. Sincer mi se rupe cum făceau aia mici la 1800, eu mananc ce-mi place si nu-mi place cimbrul cu vita si mai ales urasc enibaharul, care se foloseste foarte des in preparatele tocate din Bulgaria si Turcia si sunt groaznice.
Din pacate desi deviez puti discutia, asta este si o disputa care o am cu tatal meu, care cand face carnati se complica cu ciorbe de oase si alti draci, iar noi toata familia in afara de el cumparam carnati uscati fiindca nu ne plac aia "zemosi" cu supa de draci si nici cu un milion de ierburi care au gusturi diferite. Sincer mi-emi plac preparatele usuoare cu maximum doua condimente unde unul se considera usturoiul, si unde poti intelege exact ce mananci, nu carnati de culoare verde ca au cimbru, si mai stiu eu ce buruieni prin ei. La fel si la mici, daca este sa manac la carciuma, dupa parerea mea cei mai buni sunt la carciuma aia mica de pe sina de la Obor, in spate peste drum de targul de vechituri, iar daca este sa cumpar mici facuti sunt cei din porc/vita de la Mantuleasa. Si nu eu nu suport micii care sunt pasta, carnea tocata o prefer tocata mai mare si nu pasta. De exemplu tot la macelaria de mai sus gasesc carnat tocat cu barda unde ai bucatele de carne cam de 5 mm - max 1 cm, sunt spectacol. Inca ceva,vad ca si condimentele sunt diferite, cimbrul cultivat de bunica mea la tara si uscat de ea, pus pe carnea de porc de ignat la taiatul porcului, are un gust foarte bun, cel cumparat la plic este doar o buruiana uscata, are un gust total diferit si foarte fad. Nu am nimic cu cei mai batrani insa normele trebuiesc revizuite periodic in functie de confortul omului si de gusturile lor care se schimba constant. Si sunt de acord cu unele compromisuri in favoarea rapiditatii, daca scutesc 2 zile de munca, prefer sa mananc mici facuti de macelar fara cimbru.) Consider ca nu se manca mai sanatos acum un secol, oamenii in general erau supraponderali iar asteptarile de supravietuire erau mult mai mici. Prefer bucataria moderna, cu mai putine grasimi bazata pe vegetale cat mai putin pregatite termic si proteine animale excluzand grasimile si colesterolul. Sanatate va doresc |
#112
Publicat: 07 februarie 2016 - 18:29
mie imi plac condimentele si ierburile in mancaruri, dar folosite cu cap. problema ce o vad eu, e ca majoritatea pun la gramada. iarasi, inspiratia de moment nu e rea in bucatarie, dar trebuie sa existe o chibzuinta. sa ma explic mai bine. da'i romanului o bucatarie si spune'i sa faca mici. va pune vita si porc, fara o explicatie anume. ies mai buni cu porc spune el. eu spun ca porcul nu da o armoma mai buna pe gratar la mici. aroma ceamai buna este data de carnea de vita. daca o ai suficient de grasa si de buna calitate, ajunge sa aduca la gust cu cea de oaie (mi s'a intamplat sa fiu intrebat, da oaie, oaie cat ai pus? jumatate?). grasimea de vita e un punct principal. porcul o strica. apoi sa mergem mai departe. pe principiul pne acolo ca e bun, romanul va pune: usturoi, bicarbonat (niciodata suficient), supa de oase (se complica inutil), piper, sare, va sari ienibaharul ca nu stie ce e ala, va pune in schimb cimbru, boia (dulce sau iute, ce are in casa), delikat. si apoi ii va arunca in tigaie si va lauda micii de la selgross pentru ca ai lui .... ai lui domle le lipseste ceva. normal, ca le lipseste. ceapa si pesmet si ai chiftele.
eu repet, la mici pastrati reteta simpla si amestecati compozitia cu 2 zile inainte. apoi vorbim daca micii astia sunt sau nu buni. dar puneti'i pe gratar, nu in tigaie. cu titlul de experimet, luati 200 gr de carne ( aici va recomand porc, vita daca nu e de calitate va fi prea tare). taiati'o cuburi. puneti peste ea praf de usturoi, bicarbonat si eventual cateva linguri de bere/vin. lasati'o la rece intr'un castron cateva ore. trageti'o rapid in tigaie, la foc tare, fara sa o uscati. gustul o sa fie asemanator celor de mici. chestie derivata din shashlik. la fel, craveti proaspeti (din aia rosii, pre-fierti). doi catei de usturoi zdrobiti, tigaie. creveti cu gust de mici. desi usturoiul e ingredientul comun, nu va face totusi mici din orice puneti in tigaie. Editat de argentum, 07 februarie 2016 - 18:30. |
#114
Publicat: 07 februarie 2016 - 19:50
arschery, pe 07 februarie 2016 - 18:11, a scris:
Inca ceva,vad ca si condimentele sunt diferite, cimbrul cultivat de bunica mea la tara si uscat de ea, pus pe carnea de porc de ignat la taiatul porcului, are un gust foarte bun, cel cumparat la plic este doar o buruiana uscata, are un gust total diferit si foarte fad. sunt mai multe variatii de cimbru decat ai crede. vorbind de ierburi uscate cumparate, am repetat de cateva ori, pe mine m'au apucat pandaliile cand am cumparat leustean fabricat in germania. asta a fost de mare fel pentru mine. nici macar leustean nu mai putem produce... eu cultiv cimbru din cand in cand, cat sa'mi ajunga pe cativa ani. stiu ca e bine sa'l ai proaspat in fiecare an, dar cimbrul crescut de mine, bate la fund si dupa 2 ani pe cel uscat de magazin. |
#115
Publicat: 08 februarie 2016 - 06:14
arschery, pe 07 februarie 2016 - 18:11, a scris:
Eu nu suport idile comuniste, riguarea regulilor comuniste etc. Frate daca 90% din oameni spun ca norma este greșita, nu trebuie sa te gĂąndești ca aia sunt prosti ci sa schimbi norma. Sincer mi se rupe cum făceau aia mici la 1800, eu mananc ce-mi place si nu-mi place cimbrul cu vita si mai ales urasc enibaharul, care se foloseste foarte des in preparatele tocate din Bulgaria si Turcia si sunt groaznice. Din pacate desi deviez puti discutia, asta este si o disputa care o am cu tatal meu, care cand face carnati se complica cu ciorbe de oase si alti draci, iar noi toata familia in afara de el cumparam carnati uscati fiindca nu ne plac aia "zemosi" cu supa de draci si nici cu un milion de ierburi care au gusturi diferite. Sincer mi-emi plac preparatele usuoare cu maximum doua condimente unde unul se considera usturoiul, si unde poti intelege exact ce mananci, nu carnati de culoare verde ca au cimbru, si mai stiu eu ce buruieni prin ei. La fel si la mici, daca este sa manac la carciuma, dupa parerea mea cei mai buni sunt la carciuma aia mica de pe sina de la Obor, in spate peste drum de targul de vechituri, iar daca este sa cumpar mici facuti sunt cei din porc/vita de la Mantuleasa. Si nu eu nu suport micii care sunt pasta, carnea tocata o prefer tocata mai mare si nu pasta. De exemplu tot la macelaria de mai sus gasesc carnat tocat cu barda unde ai bucatele de carne cam de 5 mm - max 1 cm, sunt spectacol. Inca ceva,vad ca si condimentele sunt diferite, cimbrul cultivat de bunica mea la tara si uscat de ea, pus pe carnea de porc de ignat la taiatul porcului, are un gust foarte bun, cel cumparat la plic este doar o buruiana uscata, are un gust total diferit si foarte fad. Nu am nimic cu cei mai batrani insa normele trebuiesc revizuite periodic in functie de confortul omului si de gusturile lor care se schimba constant. Si sunt de acord cu unele compromisuri in favoarea rapiditatii, daca scutesc 2 zile de munca, prefer sa mananc mici facuti de macelar fara cimbru.) Consider ca nu se manca mai sanatos acum un secol, oamenii in general erau supraponderali iar asteptarile de supravietuire erau mult mai mici. Prefer bucataria moderna, cu mai putine grasimi bazata pe vegetale cat mai putin pregatite termic si proteine animale excluzand grasimile si colesterolul. Sanatate va doresc |
#116
Publicat: 13 februarie 2016 - 09:20
calinjack, pe 08 februarie 2016 - 06:14, a scris:
Te inseli prietene.cimbrul din micii pe care-i manci tu poate e din acela fara gust de care ai pomenit si din cauza asta nu il simti in compozitie.ceea ce numesti tu mici tocati grosier nu sunt mici.la fel ca ciorba de burta facuta din cuburi de vita.nu e ciorba de burta ci cu burta.in ziua de azi toata lumea face mici dar nu le iese la toti.unii nici nu stiu ce-s aia.ii confunda cu chiftelele. Editat de arschery, 13 februarie 2016 - 09:22. |
#117
Publicat: 22 februarie 2016 - 19:57
Fiindcă am auzit numai de bine, weekendul trecut am încercat si eu faimoșii mici de Selgros, sortimentul fără oaie. Gustul a fost mediocru, textura nu a fost OK si m-am oripilat când am citit rețeta de pe eticheta, sunt plini de E-uri.
Eu așa ceva nu mai cumpăr. |
#121
Publicat: 03 martie 2016 - 19:26
arschery, pe 03 martie 2016 - 19:05, a scris: Poti da mai multe informatii ce gasim pe strada aia? ma gĂąndesc sa dau maine o fuga... Inițial vei avea un șoc, eu am avut, este o chestie mai mult improvizata, nu te aștepta la vreun restaurant. In schimb produsele sunt proaspete, ieftine si foarte gustoase! In timpul săptămânii, pe la prânz, ai sa vezi mașini de la toate bancile/societățile din zona. |
#122
Publicat: 03 martie 2016 - 19:33
Dau, pe 03 martie 2016 - 19:26, a scris: In primul rand ai să-ți dai seama rapid unde se afla dupa numărul de masini parcate si pe o parte si pe alta a strazii si un furnal de unde iese mult fum. Inițial vei avea un șoc, eu am avut, este o chestie mai mult improvizata, nu te aștepta la vreun restaurant. In schimb produsele sunt proaspete, ieftine si foarte gustoase! In timpul săptămânii, pe la prânz, ai sa vezi mașini de la toate bancile/societățile din zona. Pai ii vinde cruzi sau stai acolo sa-i halesti? |
#126
Publicat: 23 martie 2018 - 12:38
Vi se pare buna reteta asta?
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/-QoSxlU-UQY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi