Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat
 Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate
 Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier

Sa dus seceta pedologica?
 Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...

Motorul se intrerupe la gropi si ...
 

Revenirea lui HRISTOS !

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
90 replies to this topic

#73
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postblueday, on 28 martie 2013 - 11:40, said:

[/size]

ce spui tu acolo e o prostie.

Isus este prezent ca rege, dintotdeauna,

View Postblueday, on 28 martie 2013 - 12:08, said:

este, de cand a spus:
(cand de abia se nascuse din Maria, nu era inca rege)

blueday, vezi cum o dai la întors când îţi dai seama că ideile tale contrazic Scriptura?

Edited by Eugen3, 28 March 2013 - 17:19.


#74
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010

View PostEugen3, on 28 martie 2013 - 17:17, said:

blueday, vezi cum o dai la întors când îţi dai seama că ideile tale contrazic Scriptura?


tu nu realizezi ce prostii poti emite?

din momentul in care Isus spune: toata puterea mi-a fost data, in Cer si pe Pamant, e clar, da? ce mai vroiai sa primeasca la 1914? alta putere, alta autoritate? nu are cum alta, daca a primit pe toata, atunci !

Citeste apoc. 11 unde se arata ca va porni la executie, cand va nimici pe toti si va rasplati pe cei drepti.

nu exista timp pasiv, cand Isus, desi primeste Imparatia, nu face nimic, dar, chipurile, El este prezent!

asta e o anormalitate si o chestie contra logicii si contra bunului simt, ca sa nu mai zic ca e nebiblic sa afirmi asemenea tampenie !!!! e prezent, daca vine ! clar.

iar semnul arata ca prezenta se apropie.

Edited by blueday, 28 March 2013 - 17:47.


#75
mihao37

mihao37

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,150
  • Înscris: 21.11.2009
e o iluzie asta cu rege si puterea in cer, El este Dumnezeu dincolo de nastere sau moarte pamaintesca-si nu ii da nimeni putere fiindca puterea este insasti substanta Lui.
dar asta nu inseamna ca versetele nu au o semnificatie , au insa una diferita

Noi zicem ca avem o religie monoteista dar gindim politeist ,
Dumnezeii sint UNa dar desi se pot multimplica toti contin Trinitatea in Ei asa cum si noi o continem prin spiritul inimii ,calitatile caracterului si duhul nostru sfint .

Ei pot veni intrupati in mai multe persoane simultan -similar situatiei din Mamvri -dar in functie de puterile si calitatile pe care le iau in acea limitare a unei replicari si in functie de manifestarea acestora confiorm lucrarii se poate spune ca unul este Fiul si altul Tatal sau Duhul sau Cel UNIc vechi de zile.

prezenta lui Iisus nu este tot una cu venirea ca o trimbita ci doar una in anonimitate temporara zigravita de venirea ca steaua dimnetii pe care putini o afla
In aceasta anonimitate temporara Dumnezeu ii spune sa stea deoparte adica sa continue anonimtatea in timp ce Savaot Rege si El intrupat iese din anonimitatea lui si se lupta cu opozitia tuturor popoarelor care pornesc astfel "impotriva Ierusalimului"

Iesirea din anonimat a lui Savaot (Cel vechi de zile simultan Duhul sfint promis cit si Cineva de pe tron  continut in curtea interioara a noului Ierusaklim)) ne este indicata atit in Ezechiel 38 prin aratarea Sa in ochii popoarelor ca sa se faca cunoscut asa incit multe popoare vor sti ca El este Domnul incluisv Israel ,
dar si in Isaia 66 cu referire la faptul ca vine ca sa judece dar si sa adune toate popoarele /
dar si in Zaharia 14 cu referire la "Atunci va veni Domnul Dumnezeul nostru impreuna cu toti sfintii Lui" care este apoi numit Imparatul in fata caruia toate popoarele vor fi obligate sa se inchine prin lipsa ploii.

cind toate popoarele pornesc impotriva Ierusalimului (Zaharia 12) doar cele musulnane pornesc armat iar rstul mediatic prin hule si marturii mincinoase si demonizare crezind ca au de-a face cu cel rau legat de o NWO despre care Daniel 2 si 7 infirma.

razboiul si toate hulele (Nu voi mai lasa sa fie batjocorit numele meu cel sfint"Ez 39  sint inlaturate nu doar cu alte armate din imprejurimi care intervin in orientul mijlociu dar pe intreaga planeta va turna urgia si nu din sesnin ci va fi vazut in direct cum se ridica de pe scaun si ia cuvantul si criticind va striga 14. Tăcut-am multă vreme, stat-am liniştit şi mi-am stăpânit tăcerea; acum, ca o femeie care naşte, voi suspina, voi striga şi voi răsufla! 15. Munţii îi voi pustii, la fel şi dealurile, toată verdea]a lor o voi usca; pâraiele le voi preface în văi uscate şi bălţile fără apă le voi lăsa. 10. Acum Mă voi scula, zice Domnul, acum Mă voi ridica, acum Mă voi înălţa!

"Tot omul sa taca in fata Domnului caci El s-a ridicat din locasul sau cel sfnt "

iar acum la urgie oamenii vazind ca nu e de joaca si ca nu era cel rau  vor sti ca este Domnul insusi- se vor cai multi -daar nu chiar toti .
si acum Domnul le va spune
"Si acum intoarceti-va la Mine din toata inima si din tot cugetul vostru , cu postiri si cu mare tanguire "
caci Domnului ii pare rau penru cele ce va facut.( o treime din glob morti si din animale si toata iarba arsa acid si multe orase la pamant.)

in maleahi 3 scrie:  
"Iată, Eu trimit pe îngerul Meu şi va găti calea înaintea feţei Mele şi va veni îndată în templul Său Domnul pe Care Îl căutaţi şi Îngerul legământului pe Care voi Îl doriţi. Iată, vine!", zice Domnul Savaot.   
2."Şi cine va putea îndura ziua venirii Lui şi cine se va putea ţine bine, când El Se va arăta? Căci El este ca focul topitorului şi ca leşia nălbitorului.   
3. Şi El Se va aşeza să lămurească şi să cureţe argintul; El va curăţa pe fiii lui Levi şi îi va lămuri ca pe aur şi argint, şi vor aduce Domnului jertfă întru dreptate.
4. Şi va plăcea Domnului jertfa lui Iuda şi a Ierusalimului, ca înainte vreme şi ca în anii cei de altădată.

acesta este in principal momentul iesirii lui Iisus din anonimitate prezentat de insusi Dumenzeu prezentat initial ca Duhul care nu ar (fi) trebui hulit.

faptul ca Isus pregateste calea inaintea fetei Donului arta ca El se ocupa de organizare posibil si inainte de iesirea Lor din anonimitate si dupa
IIsus este chemat sa vina sa fie prezentat in fata Celui vechi de zile dupa ce climatul religios cu mici exceptii se potopleste (mireasa pregatita)
mireasa nepregatita este formata din cei 144000 care il vor marturisi pe Domnul Duhul in fata lumii acelpopor care pare ca se naste intro singura zi si care blstema de moarte pe pacatosi si pe dusmani pe cei care se razvratesc ale caror cadavre dupa urgie vor fi vazute laiesirea de la inchinare (Isaia 66)

Duhul si mireaza zic Vino! se refera la ei -o noua religie in frunte cu Domnul Cineva si care constituie curtea interioara a Noului Ierusalim care a stat in anonimitate cele 42 de luni de calcare in picioare (din nestiinta si sporadic necredinta)

la prezentarea pubica a lui Iisus transmisa pe norii cerului in vazduh in direct -El va veni la locul intilnirii cu avionul din alta tara pe norii cerului ca sa i se dea imparatia dar imparatia nu se refera ldoar a ceva haric ci mai degraba politic desi simultan va implini si pe cele harice mai departe realizind injumatatirea celor 2 treimi ramase in viata pe pamant. dar si alte binecuvantari prin care ulterior va aseza legea pe pamaint - imparatia de 1000/mai multe mii de ani -una limitata paminteasca dar care ne va asigura desavarsirea necesara accederii in imparatia cerurilor (starea insasi).
  1. Iată Sluga Mea pe Care o sprijin, Alesul Meu, întru Care binevoieşte sufletul Meu. Pus-am peste El Duhul Meu şi El va propovădui popoarelor legea Mea. 2. Nu va striga, nici nu va grăi tare, şi în pieţe nu se va auzi glasul Lui.   
3.   Trestia frântă nu o va zdrobi şi feştila ce fumegă nu o va stinge. El va propovădui legea Mea cu credincioşie;   
4. El nu va fi nici obosit, nici sleit de puteri, până ce nu va fi aşezat legea pe pământ; căci învăţătura Lui toate ţinuturile o aşteaptă.   

Miheia 1   
2. Ascultaţi, voi neamuri toate, ia aminte pământule şi tot ce se află pe tine! Căci Domnul Dumnezeu va fi vouă mărturie împotriva voastră, Domnul din templul cel sfânt al Său!
3. Căci iată Domnul va ieşi din locaşul Lui, Se va pogorî şi va păşi peste înălţimile pământului;   
4. Munţii se vor topi sub El ca ceara în faţa focului şi văile vor curge, cum se pornesc la vale apele pe povârniş.

Edited by mihao37, 28 March 2013 - 18:56.


#76
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View PostEugen3, on 16 ianuarie 2013 - 12:28, said:

zexe, Isus vorbea despre altceva ... nu mai da interpretări din burtă cuvintelor lui Isus ...

(Matei 24:7–14) . . .Se va ridica naţiune contra naţiune şi regat contra regat, vor fi lipsuri de alimente şi cutremure de pământ dintr-un loc în altul. 8 Toate acestea sunt începutul durerilor. 9 Atunci vă vor da necazului, vă vor omorî şi veţi fi urâţi de toate naţiunile din cauza numelui meu.
Aha, iar voi, ortodocsii, pocaitii va iubiti? Nu este un razboi spiritual, cumva? Nu folositi sabia, care este Cuvantul lui Dumnezeu? E razboi in toata regula. La baioneta.

Efeseni 6
12Căci noi n'avem de luptat împotriva cărnii şi sîngelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpînitorilor întunerecului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii cari sînt în locurile cereşti.
13De aceea, luaţi toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea, şi să rămîneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul.
14Staţi gata dar, avînd mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii,
15avînd picioarele încălţate cu rîvna Evangheliei păcii.
16Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei, cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău.
17Luaţi şi coiful mîntuirii şi sabia Duhului, care este Cuvîntul lui Dumnezeu.

Unde e intelesul duhovnicesc al versului, stimabile. Un razboi fizic trebuie sa insemne ceva duhovanicesc? De ce nici nu pomenesti de asa ceva? Ca nu poti, d-aia.

Edited by zexelica, 28 March 2013 - 18:49.


#77
SOCRATE_MMXII

SOCRATE_MMXII

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,004
  • Înscris: 29.01.2013
Am si eu o intrebare totusi: de unde sa revina? EL ESTE AICI. A fost si va fi intotdeauna.

"Iata Eu stau la usa si bat. Si cine-Mi va deschide, voi cina cu el si El cu mine."

#78
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View PostSOCRATE_MMXII, on 28 martie 2013 - 23:19, said:

Am si eu o intrebare totusi: de unde sa revina? EL ESTE AICI. A fost si va fi intotdeauna.

"Iata Eu stau la usa si bat. Si cine-Mi va deschide, voi cina cu el si El cu mine."

Venirea de la sfarsitul lumii este in vedere.

#79
husand

husand

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,437
  • Înscris: 09.09.2009

View Postzexelica, on 28 martie 2013 - 18:49, said:

Aha, iar voi, ortodocsii, pocaitii va iubiti? Nu este un razboi spiritual, cumva? Nu folositi sabia, care este Cuvantul lui Dumnezeu? E razboi in toata regula. La baioneta.

Efeseni 6
12Căci noi n'avem de luptat împotriva cărnii şi sîngelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpînitorilor întunerecului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii cari sînt în locurile cereşti.
  
17Luaţi şi coiful mîntuirii şi sabia Duhului, care este Cuvîntul lui Dumnezeu.

Unde e intelesul duhovnicesc al versului, stimabile. Un razboi fizic trebuie sa insemne ceva duhovanicesc?


Ai explicatia .


Caci, de acum inainte, din cinci care vor fi intr-o casa, trei vor fi dezbinati impotriva a doi, si doi impotriva a trei. (Luc.12:52)

Casa fiind biserica.

ca cel ce se nascuse in chip firesc prigonea pe cel ce se nascuse prin Duhul, tot asa se intampla si acum. (Gal.4:29)

Edited by husand, 29 March 2013 - 10:09.


#80
mihao37

mihao37

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,150
  • Înscris: 21.11.2009
nu peste tot se aplica intelesul metaforic luat asa dintr-un context si pus in altul.

prezenta la care se face referire este un trupeasca -reintrupat dar inca nedivulgat -taina .
dar nu este vb doar de intruparea Sa ci si de a lui Dumnezeu insusi la fel de tainuita o perioada dar care se va arta lumii inainte de divulgarea lui IIsus
iar aici se aplica pslamul 109 (sau 110)

iar in rest cititi mesajul mau anterior ,
Nu ar fi exclus- repet- ca Domnul Savaot sa se prezinte mai intai nu ca Cel vechi de zile ci ca Duhul Sfint promis insa nici acest lucru nu va impiedica opozitia sa il huleasca si sa ii "batjocoreasca" nunele

iar prezenta nu este indicata de primul verset de dupa intrebare ci de versetul care cuprinde sfiristul veacului  care survine inainte de pustiire , razboi si urgie
exemplificate partial si in Iezechiel 38 si 29

dar chiar si in Zaharia 2 vedem ca Domnul va fi prezent (Savaot) avind in vedere vreema ptcare se face profetie -cea in care Ierusalimul va fi locuit ca un oras deschis adica in zilele noatre
  
8. Şi iţa grăit, zicând: "Aleargă şi spune tânărului acestuia: Ierusalimul va fi locuit ca un oraş deschis, atât de mare va fi mulţimea de oameni şi de dobitoace înăuntrul lui.
9. Şi Eu voi fi pentru el un zid de foc de jur împrejurul lui", zice Domnul, "şi voi fi slava lui în mijlocul lui".
10. "Sculaţi, sculaţi şi fugiţi din ţara de la miazănoapte", zice Domnul, "că v-am împrăştiat în cele patru vânturi ale cerului;
11. Fugi, Sioane, şi te izbăveşte, tu care locuieşti la fiica Babilonului.
12. Căci aşa zice Domnul Savaot: "Pentru slava Sa, El m-a trimis la neamurile care v-au jefuit pe voi; căci cel care se atinge de voi se atinge de lumina ochiului Lui!
13. Căci iată că Eu rotesc mâna Mea peste ei şi ei vor fi pradă pentru cei care au fost robii lor, ca să vă daţi seama că Domnul Savaot m-a trimis.
14. Bucură-te şi te veseleşte, fiica Sionului, căci iată Eu vin să locuiesc în mijlocul tău", zice Domnul.
15. "Şi multe neamuri se vor alipi de Domnul în ziua aceea şi Îmi vor fi Mie popor şi voi locui în mijlocul tău, ca să ştii că Domnul Savaot m-a trimis la tine.
16. Şi va lua Domnul ca moştenire a Sa pe Iuda, în ţara cea sfântă, şi va alege încă o dată Ierusalimul.    17. Să tacă tot trupul înaintea Domnului, căci El S-a ridicat din locaşul Său cel sfânt".

Edited by mihao37, 30 March 2013 - 19:27.


#81
abbulafia

abbulafia

    mafiotul gandacos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,549
  • Înscris: 18.02.2010
Revenirea lui Hristos ??.
Ok
Nu ma impotrivesc
Sa revina, daca face bine la suflet cuiva.
Sa mergem la Ierusalim sau prin Galilea sa vedem ce israelian are datele necesare sa fie un nou Hristos.

Adevarul este ca israelienii au cochetat si ei ca si romanii, cu monarhia...
poate este Vestea cea Mare....!!

Edited by abbulafia, 30 March 2013 - 19:25.


#82
root_mit

root_mit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 491
  • Înscris: 05.04.2012

View PostEugen3, on 05 mai 2011 - 16:35, said:

Este adevărat Husand.  Asta spune Biblia.  

Însă, te-am mai întrebat: Voi pe unde staţi ascunşi?  Că nu vă vede nimeni predicând Evanghelia.

(2 Timotei 4:2) . . .predică cuvântul şi fă lucrul acesta cu sentimentul urgenţei. . .
Aceste doua versete pur si simplu iau aburit cu totul pe martorii wts. Nici nu le mai trebuie nimic sa stie. Sunt foarte agresiv promovate.
La predicare nu te imdruma o societate, un om ci Duhul Sfant. Pe voi va imdruma wts, obligatia fata de autoritatea ei odata ce tot wts va invata ca nu puteti avea Duhul. Mai ales ca au oprit chemarea cereasca in 1935 fara nicio baza in  scriptura.

Poti sa predici daca nu esti nascut din nou?

#83
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View Postmihao37, on 30 martie 2013 - 19:03, said:

dar chiar si in Zaharia 2 vedem ca Domnul va fi prezent (Savaot) avind in vedere vreema ptcare se face profetie -cea in care Ierusalimul va fi locuit ca un oras deschis adica in zilele noatre
Mai stimabile, eu vad ca tu postezi in continuare, ignorand probele biblice expuse. Trebuie sa dai si intelesul DUHOVNICESC. Unde este acesta in ce postezi si concluzionezi?
Chiar daca Ierusalimul a existat fizic, acesta spiritual inseamna BISERICA (Evrei 12:22-23).

#84
husand

husand

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,437
  • Înscris: 09.09.2009
Daca este Biserica , si este ,atunci iei in considerare si in alta parte Scriptura nu numai selectiv, respectabile, ca teorie faci.


11. Domnul a jurat lui David adevarul si nu Se va intoarce de la ce a jurat: "Voi pune pe scaunul tau de domnie un fiu din trupul tau.
12. Daca fiii tai vor pazi legamantul Meu si invataturile Mele pe care li le voi da, vor sedea si fiii lor in veci pe scaunul tau de domnie." -
13. Da, Domnul a ales Sionul, l-a dorit ca locuinta a Lui si a zis:
14. "Acesta este locul Meu de odihna pe vecie; voi locui in el, caci l-am dorit.
15. Ii voi binecuvanta din belsug hrana, voi satura cu paine pe saracii lui.
16. Voi imbraca in mantuire pe preotii lui, si credinciosii lui vor scoate strigate de bucurie.
17. Acolo voi inalta puterea lui David, voi pregati o candela unsului Meu,
18. voi imbraca cu rusine pe vrajmasii lui, si peste el va straluci cununa lui."
Psalmii 132

View Postzexelica, on 28 martie 2013 - 18:49, said:

Aha, iar voi, ortodocsii, pocaitii va iubiti? Nu este un razboi spiritual, cumva? Nu folositi sabia, care este Cuvantul lui Dumnezeu? E razboi in toata regula. La baioneta.


In biserica e diferit


24. Si robul Domnului nu trebuie sa se certe; ci sa fie bland cu toti, in stare sa invete pe toti, plin de ingaduinta rabdatoare,
25. sa indrepte cu blandete pe potrivnici,

Ca o faci tu gen gigi durul e  total altceva.

Edited by husand, 01 April 2013 - 10:31.


#85
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010

View Postroot_mit, on 31 martie 2013 - 15:11, said:

Aceste doua versete pur si simplu iau aburit cu totul pe martorii wts. Nici nu le mai trebuie nimic sa stie. Sunt foarte agresiv promovate.
La predicare nu te imdruma o societate, un om ci Duhul Sfant. Pe voi va imdruma wts, obligatia fata de autoritatea ei odata ce tot wts va invata ca nu puteti avea Duhul. Mai ales ca au oprit chemarea cereasca in 1935 fara nicio baza in  scriptura.

Poti sa predici daca nu esti nascut din nou?


pai martorii uita sau se fac ca nu isi aduc aminte, propovaduirea s-a facut in Biblie doar prin calauzirea de la Duhul Sfant; Isus le-a spus ucenicilor sa astepte, abia dupa ce s-a turnat Promisiunea adica Duhul, a inceput evanghelizarea unei lumi intregi!

martorii lui iehova fac doar propaganda de prost gust (pentru religia lor) si nu evanghelizare (pentru Isus).

#86
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postroot_mit, on 31 martie 2013 - 15:11, said:

La predicare nu te imdruma o societate, un om ci Duhul Sfant.

Tocmai acesta este motivul pentru care Martorii lui Iehova predică iar ceilalţi nu ....
Ai dovada vie.

(Romani 10:13–18) Fiindcă „oricine va chema numele lui Iehova va fi salvat“. 14 Însă cum îl vor chema pe acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în cel despre care n-au auzit? Şi cum vor auzi fără să le predice cineva? 15 Şi cum vor predica dacă n-au fost trimişi? După cum este scris: „Ce frumoase sunt picioarele celor ce anunţă veşti bune despre lucruri bune!“ 16 Însă nu toţi au ascultat de vestea bună. Căci Isaia zice: „Iehova, cine a crezut lucrul auzit de la noi?“ 17 Astfel, credinţa vine prin cele auzite, iar cele auzite vin prin cuvântul despre Cristos. 18 Totuşi, întreb: Oare n-au auzit ei? Dimpotrivă, „sunetul lor a ieşit pe tot pământul şi cuvintele lor, până la marginile pământului locuit“.

Pe martorii lui Iehova nu-i trimite o societate, ci însuşi Isus Cristos.  Ei respectă porunca şi învăţăturile clare ale lui Isus.  vezi Matei 28:19, 20; Matei 24:14.

Explică te rog tu cum respecţi învăţăturile lui Isus?

(Luca 6:46) De ce mă chemaţi: «Doamne! Doamne!», dar nu faceţi ce spun eu?

Edited by Eugen3, 04 April 2013 - 09:33.


#87
tanoit

tanoit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,351
  • Înscris: 28.01.2013

View PostEugen3, on 04 aprilie 2013 - 09:33, said:

Tocmai acesta este motivul pentru care Martorii lui Iehova predică iar ceilalţi nu ....
Ai dovada vie.

(Romani 10:13–18) Fiindcă „oricine va chema numele lui Iehova va fi salvat“. 14 Însă cum îl vor chema pe acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în cel despre care n-au auzit? Şi cum vor auzi fără să le predice cineva? 15 Şi cum vor predica dacă n-au fost trimişi? După cum este scris: „Ce frumoase sunt picioarele celor ce anunţă veşti bune despre lucruri bune!“ 16 Însă nu toţi au ascultat de vestea bună. Căci Isaia zice: „Iehova, cine a crezut lucrul auzit de la noi?“ 17 Astfel, credinţa vine prin cele auzite, iar cele auzite vin prin cuvântul despre Cristos. 18 Totuşi, întreb: Oare n-au auzit ei? Dimpotrivă, „sunetul lor a ieşit pe tot pământul şi cuvintele lor, până la marginile pământului locuit“.

Pe martorii lui Iehova nu-i trimite o societate, ci însuşi Isus Cristos.  Ei respectă porunca şi învăţăturile clare ale lui Isus.  vezi Matei 28:19, 20; Matei 24:14.

Explică te rog tu cum respecţi învăţăturile lui Isus?

(Luca 6:46) De ce mă chemaţi: «Doamne! Doamne!», dar nu faceţi ce spun eu?

Stimabile,nu mai face un ghiveci din versete incercand sa induci lumea in eroare
Daca toti oamenii (crestinii) au in casa o biblie inseamna ca nu mai au nevoie si de "ajutorul vostru".
Dar sunteti liberi sa propavaduiti in lumea araba,Tibet,India,etc.Sunteti prezenti si acolo?Eu cred ca nu ................

#88
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Posttanoit, on 04 aprilie 2013 - 09:43, said:

Daca toti oamenii (crestinii) au in casa o biblie inseamna ca nu mai au nevoie si de "ajutorul vostru".

Isus altceva ne-a învăţat, cu tot respectul ...

(Matei 28:19, 20) Duceţi-vă deci şi faceţi discipoli din oamenii tuturor naţiunilor, botezându-i în numele Tatălui, al Fiului şi al spiritului sfânt, 20 învăţându-i să respecte tot ce v-am poruncit. Şi iată că eu sunt cu voi în toate zilele până la încheierea sistemului“.

(Matei 24:14) Această veste bună despre regat va fi predicată pe tot pământul locuit ca mărturie pentru toate naţiunile. Şi atunci va veni sfârşitul.

Isus ne-a dat un exemplu în acest sens ...

(Matei 9:35) Şi Isus a străbătut toate oraşele şi satele, predând în sinagogile lor, predicând vestea bună despre regat şi vindecând tot felul de boli şi tot felul de infirmităţi.

Discipolii săi au înţeles ce aveau de făcut ...

(Coloseni 1:23) doar dacă, bineînţeles, rămâneţi în credinţă, tari pe temelie şi statornici, fără să vă clintiţi de la speranţa acestei veşti bune pe care aţi auzit-o şi care a fost predicată în toată creaţia de sub cer. Eu, Pavel, am devenit slujitorul acestei veşti bune.

După cum poţi observa, tanoit, se pare că lucrurile stau exact invers decât afirmi tu.

Dacă toţi aşa zişii creştini au în casă o Biblie, cum explici faptul că există atât de multe diferenţe în ce priveşte interpretarea ei?

Înţelegi de ce este nevoie ca adevăraţii discipoli ai lui Isus să meargă şi să-i înveţe pe alţii?  
Niciun om nu poate înţelege Biblia de unul singur, dacă nu este ajutat de unul dintre discipolii trimişi de Isus ....

Edited by Eugen3, 04 April 2013 - 09:50.


#89
tanoit

tanoit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,351
  • Înscris: 28.01.2013

View PostEugen3, on 04 aprilie 2013 - 09:50, said:

Isus altceva ne-a învăţat, cu tot respectul ...

(Matei 28:19, 20) Duceţi-vă deci şi faceţi discipoli din oamenii tuturor naţiunilor, botezându-i în numele Tatălui, al Fiului şi al spiritului sfânt, 20 învăţându-i să respecte tot ce v-am poruncit. Şi iată că eu sunt cu voi în toate zilele până la încheierea sistemului“.

(Matei 24:14) Această veste bună despre regat va fi predicată pe tot pământul locuit ca mărturie pentru toate naţiunile. Şi atunci va veni sfârşitul.

Isus ne-a dat un exemplu în acest sens ...

(Matei 9:35) Şi Isus a străbătut toate oraşele şi satele, predând în sinagogile lor, predicând vestea bună despre regat şi vindecând tot felul de boli şi tot felul de infirmităţi.

Discipolii săi au înţeles ce aveau de făcut ...

(Coloseni 1:23) doar dacă, bineînţeles, rămâneţi în credinţă, tari pe temelie şi statornici, fără să vă clintiţi de la speranţa acestei veşti bune pe care aţi auzit-o şi care a fost predicată în toată creaţia de sub cer. Eu, Pavel, am devenit slujitorul acestei veşti bune.

După cum poţi observa, tanoit, se pare că lucrurile stau exact invers decât afirmi tu.

Dacă toţi aşa zişii creştini au în casă o Biblie, cum explici faptul că există atât de multe diferenţe în ce priveşte interpretarea ei?

Înţelegi de ce este nevoie ca adevăraţii discipoli ai lui Isus să meargă şi să-i înveţe pe alţii?  
Niciun om nu poate înţelege Biblia de unul singur, dacă nu este ajutat de unul dintre discipolii trimişi de Isus ....

Vorba lui Crin Antonescu,inteleg dar nu accept!
Apostolii au vestit invierea, neamurilor (ptr ca toti sa afle despre Isus), dar acum starea de fapt e cu totul alta,exact aceia de care am vorbit mai sus;noi crestinii stim,vestea buna trebuie dusa mai departe pana la capatul lumii,celor in necunostinta!
Faceti voi lucrul acesta?

In ce priveste interpretarea scripturii,este cu totul o alta mancare de peste.
Desi sunt sute de religii(crestine) toate au la baza un numitor comun; viata vesnica prin Isus Hristos.

#90
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010

View PostEugen3, on 04 aprilie 2013 - 09:50, said:


Dacă toţi aşa zişii creştini au în casă o Biblie, cum explici faptul că există atât de multe diferenţe în ce priveşte interpretarea ei?


uite de ce:

caci trebuie sa fie si partide intre voi, ca sa iasa la lumina cei gasiti buni. (1Cor.11:19)

sa incerci sa explici Biblia cuiva, nu este gresit, dar din momentul in care vii si sustii ca detii interpretarea autentica, mai trebuie sa demonstrezi si faptul ca Isus adevereste acest aspect, ceea ce martorii nu au reusit sa demonstreze, la ei nu exista Duhul Sfant, Isus nu intareste marturia lor.

View PostEugen3, on 04 aprilie 2013 - 09:33, said:


Pe martorii lui Iehova nu-i trimite o societate, ci însuşi Isus Cristos.  

ba tocmai ca societatea ii trimite.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate